Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΤΑύΡΟΣ ή ΣΤΑΥΡόΣ;


Σταύρος ή Σταυρός; 
Από εκείνες τις λέξεις τις διάφορες, που κάνουν τη διαφορά! 
Από εκείνα τα ονόματα, που κρύβουν χάρη μέσα τους! 
Από εκείνα τα σύμβολα, που πίστη και ελπίδα φέρουν! 



Σε είδα κάπου σε ένα χωριό να περιφέρεσαι περιτριγυρισμένος απο όλα τα ταλέντα σου και χάρηκα για σένα. Το λαμπερό της ψυχής σου στροβιλίζεται σαν ένας χρυσός, αόρατος, μικρός ανεμοστρόβιλος γύρω σου, μα εσύ δεν το βλέπεις. Το βλέπω εγώ και άλλοι πολλοί για σένα και αυτό αρκεί. Αρκεί για να θεριεύσει.


Σε βλέπω να κουβαλάς χιλιάδες Σταυρούς καθημερινά, μα ξέρω πως πάντα τα βγάζεις πέρα! Είσαι ικανός και εκλεκτός και χαίρομαι που «δίνεις» το δικό σου μάθημα νύχτα μέρα! Είσαι ένα από τα παιδιά που δεν ξεχνάνε την ειλικρινή υπόστασή τους και διαθέτεις πληθώρα από εκείνες τις ανθρώπινες αξίες, που μάχονται και υπερασπίζονται το δίκιο.


Σε είδα να ανεβαίνεις στο Γολγοθά, επάνω σε ματωμένες πλάτες και να στέκεσαι αγέρωχος, υπερήφανος, δυναμικός επάνω σε μια κορφή που την Ανάσταση συμβολίζει. 


Σε εκείνη ακριβώς την κορφή είδα την στάση των ξύλινων χεριών σου να μου θυμίζει πως η αγκαλιά σου είναι αυτό που χρειάζομαι για να ξαποστάσω. Θα ανασυρθώ από τις φτερούγες σου, θα ξεκουραστώ και όταν ανασηκωθώ θα έχω άλλη δύναμη και άλλη χάρη! Το ξέρεις! Και αυτό μου αρκεί!



Είσαι μια λέξη – πίστη -  σύμβολο - αρετή και χαίρομαι που σε έχω.
Είσαι ένας ξύλινος Σταυρός ραντισμένος με κόκκινα άνθη μιας Τριανταφυλλιάς και χαίρομαι που ξέρω τι μπορείς να στεφανώσεις.
Γιατί εγώ ξέρω και αυτό, αυτή τη φορά, δεν είναι αρκετό! Πρέπει να μάθουν όλοι!


_________________________

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλησπέρα.
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια ειδική ανάρτηση, την οποία κάνω για να την αφιερώσω με πολλή αγάπη και θαυμασμό, στον μπαμπά μου

Ο επάνω σταυρός, είναι χειροποίητη κατασκευή του μπαμπά μου Σταύρου Κωνσταντίνου και δημιουργήθηκε για να γίνει δωρεά σε ένα αγαπημένο του εκκλησάκι.
Κατασκευάστηκε απο λευκό τσιμεντομάρμαρο, αποτελείτε στο εσωτερικό του απο πάρα πολλά καλώδια που δεν φαίνονται και έχουν υποστεί την κατάλληλη μόνωση για να μπορούν να προστατευθούν απο τη βροχή και το χιόνι.
Τροφοδοτείτε απο ρεύμα της ηλιακής ενέργειας με αποτέλεσμα το σούρουπο να ανάβει μόνος του και το ξημέρωμα να σβήνει επίσης μόνος του.
Αποτελείτε απο 36 φωτάκια (κεράκια), 16 απο τη μία πλευρά, 16 απο την άλλη πλευρά και δύο στο κάτω μέρος, δεξιά κι αριστερά που συμβολίζουν τις μυροφόρες.
Επίσης διαθέτει παροχή για να μπορέσει να τροφοδοτήσει έξι φωτάκια (κεράκια) με ηλιακή ενέργεια για έξι εικόνες μέσα στο ναό.
Μπορώ μάλιστα να σας πω πως απο κοντά είναι πολύ ομορφότερος και μεγαλοπρεπής, οι φωτογραφίες τον αδικούν πολύ.

Θέλησα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας μια ανάρτηση, ειδικά αφιερωμένη στον μπαμπά μου, τον άνθρωπο αυτό που πραγματικά είμαι ευγνώμων και υπερήφανη που έχω στη ζωή μου, συντροφιά με μερικά αποσπάσματα του νέου μου βιβλίου που άμεσα θα κυκλοφορήσει και δε γινόταν να μην υπάρχει μέσα σε αυτούς τους Φεγγίτες μου ένα ποίημα που να αφορά τον μπαμπά μου αφού όπως και να το κάνουμε ανήκει στους δικούς μου, προσωπικούς φεγγίτες και μια αδυναμία του την έχουμε παραπάνω.

Βέβαια είμαι πολύ τυχερή για τους γονείς που έχω, δε τους ξεχωρίζω σε καμία περίπτωση απλώς την Τριανταφυλλιά μου, την αφήνω για άλλη ανάρτηση - αφιέρωση.

Στη ζωή μου είμαι μονίμως ενθουσιασμένη, εκδηλωτική όμως σπάνια, πολύ σπάνια.
Για όσες εκδηλώσεις σου έλειψαν λοιπόν, αυτή η ανάρτηση απο μένα για σένα, με πολλή αγάπη και θαυμασμό, μπαμπά μου!
Να είσαι πάντα καλά και να προσφέρεις τα όσα καλά μπορείς στον κόσμο μας.

Να είστε όλοι καλά εκφραστικοί μου φίλοι.
Να έχετε ένα όμορφο βράδυ και σας ευχαριστώ που είστε τακτικά εδώ, μαζί μου.
Φιλιά πολλά! :)

Σχόλια

  1. αχ!!!! κικιτσα μου με εκανες και δακρυσα τι ομορφα λογια τι ομορφη ψυχη και εσυ και ο μπαμπας σταυρος που εβγαλε τετοιο κοριτσι!!! τι αριστουργημα ο σταυρος που εφτιαξε βλεπω οτι ο καθενας σας διακρινεται στο ταλεντο του εσυ στο γραψιμο και ο γλυκος σου πατερουλης σε αυτες τις υπεροχες κατασκευες.να ειστε γεροι ολοι και να προσεχεται τον αρχηγο της παρεας την ευαισθητη και γλυκια τριανταφιλλια!!! σας φιλω γλυκα ολους και σας στελνω την αγαπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ax μωρε Κικη! Και μου λειπει τοσο ο μπαμπας μου!
    Να χαιρεσαι τον δικο σου! Ειμαι σιγουρη πως δεν θα την ξεχασει ποτε αυτην την γεματη αγαπη αφιερωση! Τι τρυφερα λογια, ποση εκτιμηση κρυβεται μεσα τους!!!
    Καλλιτεχνικη η φλεβα της οικογενειας! Να ειστε παντα καλα!
    Και με το καλο το νεο σου βιβλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μήλο κάτω απο τη μηλια θα πέσει! Ταλαντούχα οικογένεια! Πανέμορφος ο σταυρός και η σκέψη με τα φωτάκια που ανάβουν με την ηλιακή ενεργεια επίσης φοβερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι γλυκό!!! Νομίζω πως ο πατερούλης σου θα συγκινήθηκε αν διάβασε αυτά τα λόγια!
    Να είναι γερός πάντα, κοριτσάκι μου! Ένα μεγάλο φιλί να του δώσεις!
    (Θυμάμαι πόσο είχες στεναχωρηθεί πριν 1-2 χρόνια όταν έχασες κατά λάθος τα σχόλια για την ανάρτηση που αφιέρωσες στη μαμά σου!)
    Λοιπόν, μοίρασε φιλιά σε όλους! Είσαι υπέροχο πλάσμα, Κική μου και φαίνεται πως το έχεις στο dna σου, κοριτσάκι μου!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ γλυκό και τρυφερό αφιέρωμα στον τυχερό μπαμπά σου Κικούλα μου!
    Ένα θεϊκό σύμβολο, φτιαγμένο με αξιόλογα δομικά υλικά, με σεβασμό και μεράκι στην τέχνη, στον συμβολισμό και κοντά στην συνανθρώπινη ανάγκη!
    Βλέπω υπάρχει καλλιτεχνική φλέβα στην οικογένεια κι απλώνεται θαυμάσια με σταθερές αξίες συγκίνηση και με... λάφυρα ψυχής! Με συγκινεί όταν συναντώ συμπαγείς σχέσεις ανάμεσα στον οικογενειακό ιστό και σας συγχαίρω!
    Χάρηκα που βρήκα χρόνο και διάβασα μερικές από τις αναρτήσεις σου και δράττομαι της ευκαιρίας να σε συγχαρώ για την πρωτιά σου στο δρώμενο των 25 λέξεων! Το υπέροχο ολιγόλεκτο «Τrappola» είναι έξυπνο κι εύπεπτο με νοηματικό πλούτο! Μπράβο σου, μάτια μου και πάντα επιτυχίες!
    Εύχομαι το ταξίδι της νύχτας ν' αγκαλιάσει τρυφερά τα όνειρα σου και να απλώσει μια όμορφη αυγή για μια υπέροχη Παρασκευή, Κικούλα μου!
    Φιλιά πολλά με μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά!:))❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θαυμάσιες σκέψεις και φωτογραφίες.
    Μερικοί είναι διπλά ευλογημένοι: με ταλέντο
    και με παιδιά άξια.

    Να είστε ΟΛΟΙ σας καλά,

    Υιώτα
    "αστοριανή"
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάρα πολύ συγκινητικό Κική μου, γεμάτο νοσταλγία, ανθρωπιά και συναίσθημα. Τα χέρια του Πατέρα σου πραγματικά πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Τελικά όπως λέει και η Σοφία εδώ, δεν είναι τυχαία και η δική σου εξέλιξη.
    Να είστε καλά όλοι Κική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερίζω ταλαντούχο μπαμπά
    και κορη!!!
    Θαυμάσιο το αφιέρωμα...
    Σας φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ συγκινητικό...Καλή σου μέρα Κική μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγκινητικό και τρυφερό το αφιέρωμά σου, Κική μου! Μπράβο του για την ιδέα της κατασκευής και για την προσφορά της στο ναό.
    Να τον χαίρεσαι τον μπαμπά σου, να είναι γερός να δημιουργεί και να προσφέρει!
    Φιλιά, καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια θερμά για το υπέροχο αφιέρωμα στον πατέρα σου!
    Εύχομαι και οι δύο γονείς σου, να είναι γεροί και δημιουργικοί και να σε καμαρώνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να χαίρεσαι τον πατέρα σου, με τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Υγεία να έχει, να φτιάξει και πολλά άλλα που θα σε παρακινήσουν να κάνεις αντίστοιχες αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι συγκινητική ανάρτηση-αφιέρωμα Κική μου! Μπράβο στον μπαμπά σου. Και μπράβο και σε σένα. Ωραίος ο σταυρός και η κατασκευή του, ωραία λόγια, τα δικά σου, τον αναδεικνύουν.
    Αλλά εσύ δεν είσαι εκδηλωτική; Δεν θα το πίστευα με τίποτε!
    Καλή σου μέρα και καλό Σ/Κο να περάσεις
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να ναι καλά ο πατερούλης σου Κική μου!! Σπουδαία η κίνησή του!!
    Να τον χαίρεσαι και να τον θαυμάζεις!! Σε φιλώ κι εύχομαι καλό σ/κ να χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να ειναι γερός και ευλογημένος! Να προσφερει όσο μπορεί. Θυμάμαι τις καλλιτεχνικές του ιδιότητες απο παλιαότερη ανάρτηση σου Κικη μου! Να τον χαίρεσαι και το μπαμπα και τη μανούλα σου! Αναμένω το νέο σου βιβλίο και σου ευχομαι να ειναι και αυτο καλοτάξιδο.
    Καλό Σαββατόβραδο
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να τον έχεις σαν άγιο φυλαχτό Κική μου!
    Πολύ συγκινήθηκα με την αφιέρωσή σου στον πατέρα σου.
    Να είστε πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ συγκινητικό Κική μου.. Η ευγνωμοσύνη στους γονείς είναι μεγάλη υπόθεση. Να τους χαίρεσαι και τους δυο γονείς σου. Καλή Κυριακή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να