Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΥΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.


Εκφραστικοί μου, καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Ελπίζω και εύχομαι να είστε όλοι καλά.

Αυτός ο μήνας είναι λίγο περίεργος, δεν ξέρω αν είναι και για εσάς, για εμένα όμως είναι κάπως...αλλά θα περάσει.

Για ελάτε μαζί μου, βόλτα μέχρι το Θέατρο Βουνού της Καστοριάς.



Το Θέατρο Βουνού στην Καστοριά βρίσκεται στον λόφο του Αγίου Αθανασίου, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Πρόκειται για ένα ανοιχτό, αμφιθεατρικό χώρο, χτισμένο σε πρότυπα αρχαίας θεατρικής σκηνής. Λόγω της θέσης του, η θέα που προσφέρει προς την πόλη και τη λίμνη της Καστοριάς, δημιουργεί μια υπέροχη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών, κυρίως, μηνών, φιλοξενούνται εδώ ποικίλες παραστάσεις και εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς καθώς και άλλων καλλιτεχνικών ομάδων.

Τρωάδες- Ευριπίδη, Θέατρο Βουνού Καστοριάς



Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.

Κάρολος Κουν, 1908-1987, Ο Ιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης


Για τις παραπάνω πανέμορφες φωτογραφίες, όπως επίσης και για αρκετές ακόμη που προέρχονται απο την αρχοντική πλέον για μένα πόλη της Καστοριάς, υπεύθυνη είναι μία γυναίκα που γνώρισα στο διαδίκτυο και ακούσει στο όνομα Αλεξάνδρα Μουριοπούλου. Μπορώ μάλιστα να πω με σιγουριά πως διαθετει απο τα ομορφότερα και αληθινότερα χαμόμελα ευτυχίας έχω δει ποτέ. 
Νομίζω πως καλύτερη ευχή απο το να το κρατήσει αυτό το πηγαίο χαμόγελο για πάντα στη ζωή της δεν υπάρχει! Να χαμογελάει και να χαίρετε την υπέροχη οικογένειά της!

Πιστεύω πως οι πραγματικά καλοί άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν να αγαπήσουν κάτι, το οτιδήποτε στον συνάνθρωπό τους και να το νιώσουν δικό τους χωρίς όμως να έχουν κανένα όφελος απο αυτό. Νιώθω λοιπόν τόσο τυχερή και ευγνώμων που περιστοιχίζομαι και καθημερινά το διαπιστώνω, απο πολλούς τέτοιους ανθρώπους!

Σας ευχαριστώ για όλα! Και ειδικά για τις τελευταίες φωτογραφίες την όμορφη και γλυκιά Αλεξάνδρα.

Παρατηρώντας τις ομορφιές τις Καστοριάς παρατηρώ έναν υπέροχο συνδυασμό χρωμάτων και στοιχείων φύσης που λατρεύω. Ότι γήινο για μένα συνάμα ανθρώπινο και σημάδι ύπαρξης, ζωής άρα και ελπίδας!

Και εδώ, πριν σας δείξω τη "φτιασιδωμένη" μου φώτο θέλω να σας πάω λίγους μήνες πριν, σε μια φωτογραφία σχετική με το θέατρο που μου είχε φτιάξει με τόση αγάπη και χαρά το Συριανό μας κορίτσι και μιας και που τη θυμηθήκα σήμερα, ήθελα να την μοιραστώ ξανά μαζί σας.




Τι έκανε λοιπόν το Συριανό κορίτσι; Τοποθέτησε μέσα στο Θέατρο Απόλλων τα Λάφυρα, με την ευχή κάποια στιγμή να δει ένα μονόπρακτό τους εκεί.

Το Θέατρο Απόλλων κατασκευάστηκε το 1862-1864 σε σχέδια του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Πιέτρο Σαμπό και η σχεδίαση του είναι επηρεασμένη από τέσσερα τουλάχιστον ιταλικά πρότυπα.
Η λειτουργία του άρχισε στις 20 Απριλίου 1864, με το Ριγκολέττο του Βέρντι.

Είναι ένας εκπληκτικός και επιβλητικός χώρος 150 ετών και το αποκαλούν μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνο!
"Τί το καλύτερο από το να μπουν τα Λάφυρα εκεί, ε???!"

Με αυτή ακριβώς τη "τσαχπίνικη" ερώτηση έκλεισε τα λόγια της η Γιάννα και εγω ακόμη χαμογελάω.
Αλήθεια, πόσο τυχερή μα και πόσο ευγνώμων αισθάνομαι για όλους εσάς; Το ευχαριστώ μου λίγο μα αληθινό. Ευχαριστώ μέσα απο τη καρδιά μου για όλα

Γιάννα και Αλεξάνδρα μου, αγαπημένες ηλεκτρονικές και όχι μόνο φίλες, εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου, οι άνθρωποι να σας προσφέρουν εις διπλούν την αγάπη και την χαρά που τόσο απλόχερα μου δώσατε!

Και για το τέλος σας κράτησα αυτό:




Καλύτερα να δίνεις παράσταση μπροστά σε άδειες καρέκλες παρά μπροστά σε άδεια πρόσωπα.


Οι μεγάλες υποκρισίες δεν υπάρχουν για να κρύψουμε την ασχήμια και το κακό που έχουμε μέσα μας, αλλά την κενότητά μας. Το πιο δύσκολο πράγμα να κρυφτεί είναι κάτι που δεν υπάρχει.


 Αρχάς είναι των όλων ατόμους και κενόν, τα δ’ άλλα πάντα νενομίσθαι.
μτφρ: τα άτομα και το κενό είναι η αρχή των πάντων και τα υπόλοιπα είναι κατασκευάσματα του νου
(από το Διογένη Λαέρτιο)


Αυτά για την ώρα εκφραστικοί μου φίλοι.
Καλή συνέχεια στη μέρα σας!

Να είστε πάντα καλά!

Σχόλια

  1. Ax, αυτοί οι... θεατρίνοι σου! Κοσμογυρισμένα τα Λάφυρα!!!
    Πολύ όμορφες φωτογραφίες, υπέροχες πληροφορίες και ουσιαστικά, μέσα από αυτό το ταξίδι γνωρίζουμε και εμείς νέα μέρη!
    Να είσαι καλά, κορίτσι μου και ελπίζω να σταματήσει να είναι περίεργος ο μήνας αυτός...
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την καλημέρα μου με την αγάπη μου αντάμα!
    είθε!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Κική μου
    Απίθανες φωτό

    Σε φιλώ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύγε, κορίτσι μου!

    Να είσαι πάντα δημιουτγική,
    Υιώτα
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι όμορφα ταξείδια κάνει το βιβλίο σου, με την αγάπη παρέα, των φίλων σου... παντα επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολη την Ελλάδα όργωσαν!
    Αξεχαστος ο Κουν!
    Καλη συνεχεια!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα ακόμη ταξίδι στα Λάφυρα που αξίζουν πολλά.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Κική μου!!
    Υπέροχης πληροφορίες καί πανέμορφες φωτογραφίες !!
    Καλή εβδομάδα!!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλοτάξιδο είναι συνέχεια το βιβλίο Κική μου. Το συνοδεύουν ευχές, όμορφα μέρη, αναγνώστες και πολύ όμορφες φωτογραφίες. Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πανέμορφες φωτογραφίες! Πρέπει να είναι υπέροχη η αίσθηση στο θέατρο της Καστοριάς, δεν είχα ξανακούσει γι' αυτό. Πάντα τόσο όμορφα ταξίδια εύχομαι να κάνουν τα Λάφυρα σου! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και πολύ όμορφες φωτογραφίες! Να είσαι καλά, Κική μου, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ουαο πανέμορφη η Καστοριά!! Αλλο ενα υπέροχο ταξίδι για το αγαπημένο βιβλίο σου! Ευχαριστούμε Κικούλη!! Πολλα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχο το θέατρο, αντάξιο τής πόλης τής Καστοριάς.. Όσο για τής Σύρου, πολύ φίνο! Καλημερούδια Κικάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σ'ευχαριστούμε που μοιράστηκες αυτές τις πληροφορίες μαζί μας, Κική! Τα λάφυρά σου έχουν κάνει υπέροχες βόλτες!
    Καλημέρα κοπέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να