Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ - FREE BILL.


Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα.
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μία ταινία μικρού μήκους που έπεσε στην αντίληψή μου εχθές και στην οποία βλέπουμε (αν και εγώ πιστεύω πως βλέπουμε πολύ λίγα από όσα θα ισχύσουν) τι θα συμβεί αν αποδεχθούμε την κάρτα του πολίτη.

Η ταινία λαμβάνει χώρα στην Αθήνα του 2020. Η πολύχρονη ευρωπαϊκή οικονομική κρίση επέφερε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ανθρώπων με σημαντικότερη αυτή της έναρξης των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε αντικατάσταση του χρήματος όπως το ξέραμε. Ποιες είναι οι νέες παράμετροι που δημιουργούνται, ποιες αλλαγές υπάρχουν στην καθημερινότητα των ανθρώπων και ποιοι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν πίσω από ένα ολοκληρωτικό σύστημα διαφάνειας;


- Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - Στέγη Γραμμάτων και τεχνών, Ελεύθερο Σχέδιο
- Βραβείο Κοινού - Στέγη Γραμμάτων και τεχνών, Ελεύθερο Σχέδιο
- Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - micro μ Festival

Σκηνοθεσία : Αντώνης Σωτηρόπουλος.
Σενάριο : Βασίλης Σιγάλας, Αντώνης Σωτηρόπουλος.
Πρωταγωνιστές : Γιώργος Χρανιώτης, Σπύρος Μπιμπίλας.

Υποθέτω πως όλοι γνωρίζετε για την κάρτα του πολίτη... (αν όχι πατήστε επάνω της)

Δε θα σταθώ σε θρησκευτικούς - ιδεολογικούς λόγους, ούτε στην πάταξη της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής, που υποτίθεται πως είναι ο κύριοι λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε, θα σταθώ όμως στο πιστεύω μου πως όλα γίνονται για θέμα ελέγχου.

Απο τη μία πλευρά ναι βλέπω ορισμένα οφέλη. Ναι βλέπω εφικτό το σενάριο της πάταξης της φοροδιαφυγής αλλά ποιος μου λέει εμένα πως οι υπερβολικά δυνατοί οικονικά δε θα μπορούν ακόμη και εκεί να βρουν εναλλακτικές μεθόδους και όπως πάντα να τη σκαπουλάρουν; Γιατί είναι γεγονός πως ότι δημιουργείτε, μετά απο καιρό καταστρέφετε.
Παράδειγμα τα ευρώ, λέγανε δε θα πλαστογραφούνται, να όμως που υπάρχουν και πολλά πλαστά ανάμεσά μας.
Γενικά, ότι άλμα κι αν κάνει η τεχνολογία δήθεν για όφελός μας, αντίστοιχο βήμα θα κάνει ξανά η ίδια  τεχνολογία για να να καταρρίψει το προηγούμενό της βήμα.

Απο τη μία πλευρά δηλαδή μπορώ να σκεφτώ πως θα μειωθούν οι κλοπές και οι σκοτωμοί γιατί η ανθρώπινη ζωή οφείλει να είναι πάνω από όλα αλλά απο την άλλη ποιος μου λέει εμένα οτι αντί να κλέβει ο άλλος λεφτά δε θα μπορεί να κλέβει τις ίδιες τις κάρτες ή ακόμη και να δημιουργήσει ψεύτικες.

Διάβασα μάλιστα σε διάφορα άρθρα πως μέσω αυτής της κάρτας θα μπαίνουν και πολλά επιδόματα και αυτό ειναι που με ανησύχησε περισσότερο. Ποιος ο καλύτερος τρόπος να εντοπιστεί το ποντίκι στη φάκα του; Να υπάρχει και το ανάλογο τυράκι....

Δεν μένω στις θρησκευτικές παραδοχές ούτε όμως στα λόγια τις εκάστοτε πολιτείας, μένω όμως στο οτι εγω το barcode το συνάντησα στα προιόντα και εκεί θα προτιμούσα να μείνει. 

Πιστεύω πως για να πατάξεις το κάθε άσχημο και κακό για τη χώρα σου θα πρέπει να ξεκινήσεις απο τους νόμους σου, την εξουσία σου και έπειτα τους πολίτες σου.

Θες να παταξεις τη φοροδιαφυγή, κάντο αλλά με σωστό τρόπο. Βάλε τις κατάλληλες ποινές εκεί που όντως πρέπει και δημιούργησε τις κατάλληλες υποδομές ώστε κανένας να μη θέλει να φοροδιαφύγει. Προσέξτε όχι να μη μπορεί, να μη θέλει. Τώρα θα μου πείτε είναι πολλοί οι έντιμοι πολίτες; Θα πω με σιγουριά πως είναι πολλοί και εάν υπήρχαν οι κατάλληλες δομές-βάσεις, θα ήταν ακόμη περισσότεροι.

Θές να μειώσεις την γραφειοκρατία; Μπορείς! Δημιούργησε νέα προγράμματα και άλλου είδους διαχείριση.

Θες να μειώσεις την εγκληματικότητα; Με καλά οργανωμένο σχέδιο, μπορείς. 
Όλα αυτά γίνονται, εγώ έτσι πιστεύω. Θεωρώ πως όντως μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο τοποθετώντας τους κατάλληλους ανθρώπους εκεί που χρειάζεται.

Για να φτιάξεις την κοινωνία πρέπει να την εμπιστευθείς και να σε εμπιστευθεί και εκείνη.
Για να αλλάξει ο κόσμος δεν χρειάζεται έλεγχος των ανθρώπων αλλά έλεγχος της εκάστοτε βίας και διαφθοράς. 

Καταλαβαίνω πως δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται αλλά σίγουρα, με ειδήμονες ανθρώπους επάνω στον κάθε τομέα, όλα μπορούν να γίνουν. Στ' αλήθεια το πιστεύω αυτό.

Να πάμε μπροστά σαν κοινωνία αλλά όχι πίσω σαν άνθρωποι.
  
Θα ήθελα και τις δικές σας τοποθετήσεις επάνω στο θέμα πάντως. Με ενδιαφέρει να δω το τι πιστεύετε κι εσείς.

Καλό υπόλοιπο μέρας να έχετε.

6 σχόλια:

 1. Φαίνονται τόσο μακρινά Κική μου!!
  Εύχομαι όντως όλα νά αλλάξουν πρός τό καλύτερο ,αλλά δέν βλέπω φώς δυστυχώς!
  Πολλά φιλιά κούκλα μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κική καλησπέρα. Βάζεις πολύ μεγάλα θέματα κορίτσι μου.
  Θα την δω φυσικά την ταινία που μας κοινοποίησες και εγώ δεν θα μείνω στα θρησκοληπτικά σημεία. Θα σταθώ εκεί που αναφέρεις. Πραγματικά συνέχεια το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα σκοπό έχει τον έλεγχο του ανθρώπου, της σκέψης του, της δράσης του, των κινήσεών του. Καιρό τον καιρό γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτικό και φασιστικό απροκάλυπτα.
  Από εκεί και πέρα οφείλουμε να το αντιληφθούμε και να ρίξουμε τις αυταπάτες μας.
  Καλή συνέχεια να έχεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν εχω παρα να συμφωνήσω μαζί σου Γιάννη μου
   Όλα για τον έλεγχο γίνονται και τον τηλεκατευθισμό

   Διαγραφή
 3. Καλημέρα Κική μου.Σπουδαίο θέμα, πιστεύω και εγώ ότι με τον ένα τρόπο ή τον άλλο θα ελέγχουν με αυτήν την κάρτα. Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν θα μας αφήσουν περιθώρια για επιλογές πιστεύω. Στην αρχή θα είναι ήπια τα πράγματα αλλά σιγά σιγά θα επιβληθεί.Εδώ και καιρό εκ μέρους της ΕΕ δίνονταν στις εταιρείες χαρτιά να τα συμπληρώσουν οι υπάλληλοι για θέματα υγείας. Μέχρι και γονείς τι παθήσεις και τι φάρμακα παίρνουν. Δεν προχώρησε το θέμα γιατί υπήρχαν αντιδράσεις. Αλλά ο έλεγχος έχει ξεκινήσει.Στα δημοτικά σχολεία με το πρόσχημα της σωστής διατροφής μοιράζουν φυλλάδια για να τα συμπληρώσει ο γονιός με τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού και τυχόν παθήσεις.....παντού έλεγχος. Έτσι το βλέπω εγώ
  Φιλιά πολλά κορίτσι μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εχεις δίκιο Αννούλα μου, ήδη έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο.
   Ελεγχος απο παντου
   Τι να πω.... ελεος

   Διαγραφή

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ