Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΜΑ ΟΧΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΡΙΛΗΔΩΝ.



Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα.

Καλημέρα, καλό μήνα και καλή εβδομάδα.
Λίγο καθυστερημένες οι ευχές μου βέβαια αλλά υποπτεύομαι πως συμπίπτουν οι απόψεις μας στο γεγονός πως ποτέ μα ποτέ δεν είναι αργά για εγκάρδιες ευχές.

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας όμορφα πράγματα για τον μήνα Απρίλιο, που είναι και ο μήνας των γενεθλίων μου αλλά θα ήθελα παράλληλα να κάνουμε μαζί μια ανασκόπηση στα περασμένα....

Τι εννοώ...

Που λέτε εκφραστικοί, όσοι απο εσάς γνωριζόμαστε εδώ και χρόνια, γνωρίζετε πως το μπλοκ το διατηρώ απο το 2010 αλλά άρχισα να του δίνω ζωή, σκοπό και ταυτότητα απο το 2011. 

Θέλοντας να γράψω τη σημερινή ανάρτηση, που πρωταρχικό σκοπό έχει να σας ευχαριστήσω για τις τόσο θερμές ευχές που για ακόμη μία χρονιά δέχτηκα με τόση αγάπη, σκέφτηκα πως θα ήταν αρκετά όμορφο και ενδιαφέρον να τιμήσω το μήνα τούτο με μια ανασκόπηση σε αναρτήσεις παλαιότερες των γενεθλίων μου. 

Έχω πει πως πιστεύω πολύ στην δύναμη των εγκάρδιων ευχών, ίσως επειδή οι δικές μου μόνο τέτοιες φροντίζω να είναι. Ζούμε σε μία εποχή (αν και πιστεύω οτι σε αυτό το κομμάτι πάντα στις ίδιες συνθήκες ζούσαμε) που οι περισσότεροι άνθρωποι, σαν απο ανάγκη, δεν συμμερίζονται τη χαρά μα συμπονούν τον όποιο πόνο. Κατανοητό μέχρι ένα σημείο, όμως το να εννοείς βαθιά τα όσα εύχεσαι, κάνει στην ουσία εσένα καλύτερο άνθρωπο. Η δική μου αντίληψη πάντα. Νιώθω οτι παίρνω δύναμη απο τις αληθινές ευχές, νιώθω πως δίνω δύναμη όταν εγκάρδια τις δίνω και όταν μπορώ να βοηθάω και για την πραγματοποίηση ονείρων των συνανθρώπων μου.

Να σας θυμίσω σε αυτό το σημείο τoν εκφραστικό μου POPEYE; Πατήστε επάνω στο όνομα για να θυμηθείτε ή να δείτε πως πιστεύω βαθιά τα όσα γράφω και υποστηρίζω κατα καιρούς.

Υπάρχει μια Ελληνική Παροιμία που υποστηρίζει το εξής:  
Απρίλης - Πασχαλιά, χελιδόνια, φως, χαρά!

Σωστή τη βρίσκω...  φως, χαρά...!   

Μένω  σε αυτό το σημείο και προχωρώ...


Απρίλης: Άνοιξη! Δυο σταγόνες θάλασσα τα μάτια σου.
Μια καρδερίνα ανεβοκατεβαίνει σ’ έναν ξύλινο σταυρό.

(Γιάννης Ρίτσος, Σημειώσεις στα περιθώρια του χρόνου)

φως, χαρά...! 
φως, χαρά...! 


Μα έμεινα εγώ στο επάνω "μελανό" σημείο και ας θέλησα να προχωρήσω....


Που λέτε εκφραστικοί μου, κάνοντας την προσωπική γενεθλιακή ανασκόπηση, έπεσα επάνω σε αυτή τη φράση (ανήκει σε ανάρτηση του 2011): Σήμερα έχω γενέθλα, κλείνω τα 25 και δε κάνω πλάκα!

Προσέξατε το 25;; Γιατί εγώ το πρόσεξα, προσθέστε ακόμη 5 χρονάκια για να καταλάβετε τα πόσα κλείνω. Και κάπου εδώ ακολουθεί το γνωστό: "μα πως περνάνε έτσι τα χρόνια..."

Μέχρι στιγμής έχω την καλύτερη δυνατή σχέση με τον χρόνο και τις ηλικίες. Ανέκαθεν θυμάμαι τον εαυτό μου να χαίρετε να μεγαλώνει γιατί αυτό σημαίνει πως έζησε έναν ακόμη χρόνο και πρέπει να νιώθει ευγνωμοσύνη και χαρά για αυτό.

Δε ξέρω μελλοντικά αν θα με επηρεάσει κάτι αλλά προς το παρόν όλα καλά κι ωραία.

Για να διαβάσετε τη σχετική ανάρτηση του 2011 (έχει και γλυκά και τραγούδι) πατήστε εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2011/04/blog-post.html

Και πάμε στην ανάρτηση του 2012, στην οποία μπορεί κανείς να διακρίνει (και απο το μέγεθος της ανάρτησης) πως δεν είχα πολλά κέφια ήθελα όμως να αναφέρω ένα συγκεκριμένο περιστατικό που με χαροποίησε ιδιαίτερα. Θυμάμαι μάλιστα καλά πως το 2012 άρχισα σιγά σιγά να χάνω το ενδιαφέρον μου για το μπλοκ και να απέχω ανά μεγάλα διαστήματα, θεωρώ πως όσοι μάλιστα με γνωρίζετε λιγάκι παραπάνω μπορείτε άνετα να δείτε πως νιώθω διαβάζοντας τις αναρτήσεις. Είμαι ανοιχτό χαρτί στα όσα γράφω. Για τη σχετικά μικρή μα σημαντική συνάμα ανάρτηση πατήστε εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2012/04/blog-post.html

Και πάμε στην ανάρτηση του 2013, η οποία επιβεβαιώνει την μεγάλη μου αποχή από την μπλοκόσφαιρα. Ολόκληρος Απρίλιος και έχει μόνο μία ανάρτηση, που εστιάζει όμως στα γενέθλια με έναν καθημερινό απλό τρόπο. Με σκέψεις, εσωτερικές αναζητήσεις, με ανθρώπινα ερωτήματα θα πω και για το κλείσω. Για του λόγου το αληθές εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013_04_01_archive.html

Και ακολουθεί η  ανάρτηση του 2014 που σημαδεύεται απο την πληθωρική και οριστική μου επιστροφή στο μπλοκ. Έχοντας ανακτήσει τον ενθουσιασμό και τη χαρά μου κάνω μια γενεθλιακή ανάρτηση που τα έχει όλα όσα εκφράζουν την παιδιάστικη και χαρούμενη προσωπικότητά μου. Την απολαμβάνετε εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html

Και φτάσαμε στον Απρίλιο του 2015 που χαρακτηρίζεται απο μια μικρή και βιαστική, χαρούμενη όμως ανάρτηση και μπορείτε να την δείτε εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2015/04/blog-post.html.

Και να που ήρθε η ώρα για την ανάρτηση του 2016. Μια ανάρτηση που με βρίσκει σε πραγματικά εσωτερικά μονοπάτια που τα κρατάω όμως για μένα. Αυτή τη φορά μόνο για εμένα και όχι πως είναι απαραίτητα καλό ή κακό αυτό, είναι αναγκαίο όμως και αυτό το κάνει σημαντικό και μη συζητήσιμο. Όχι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον.

Ήθελα λοιπόν να πω οτι παρατηρώντας όλες αυτές τις γενέθλιες αναρτήσεις πρώτον ξεχωρίζω πως μέσω της γραφής είναι πολύ εύκολο για να τον άλλο να μαντέψει τη ψυχή μου. Μεταξύ μας το ήξερα πως εκφράζομαι γραπτώς τόσο καθαρά αλλά είναι σα να μου το επιβεβαίωσα.

Το δεύτερο και πολύ σημαντικό που πρόσεξα και θα υπάρχει και στη φετινή ανάρτηση είναι πως πάντα υπάρχει και η Καιτούλα μαζί μου στις αναρτήσεις. Δεν την άφησα ποτέ μόνη όπως και κάνω και τα τόσα χρόνια που είμαστε φίλες και έπειτα κουμπάρες. Δε με άφησε και δε την άφησα ποτέ.

Ακόμη θυμάμαι τη μέρα που τη γνώρισα στο ΤΕΙ και έμαθα πως είχαμε γενέθλια την ίδια μέρα, την ίδια χρονιά και σε κοντινές ώρες. Θυμάμαι μάλιστα πως τη πείραζα πολύ για το γεγονός αυτός. Της έλεγα χαρακτηριστικά: "Καίτη ο Θεός έκανε ένα λάθος εκείνη την ημέρα, σε έστειλε στον κόσμο και μετά έστειλε εμένα για να το διορθώσει". χαχαχα (γελάω μόνη μου αυτή τη στιγμή και έχει πλάκα).

Τελικά και αποδεδειγμένα πλέον μάλλον συνέβη το αντίστροφο ή μπορεί και να την έστειλε για να με προσέχει γιατί η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές την φροντίδα την έχω ανάγκη. Και η Καίτη απλόχερα μου την χαρίζει χρόνια τώρα, ακόμη και απο μακριά μπορεί να το κάνει. Πρόσφατα μάλιστα και χωρίς να της έχω πει τίποτα, κατάλαβε ακριβώς τι έχω και με βοήθησε πάρα πάρα πολύ.

Για το τελος της ανάρτησης λοιπόν ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους για τις ευχές, την έμπρακτη αγάπη - στήριξη και ένα ακόμη ταπεινό μα εγκάρδιο Χρόνια Πολλά στην κουμπαρούλα  μου.

Καλό μήνα εκφραστικοί μου.

Σχόλια

  1. Παψε κολακαααα! 😆😝 χρονια μας πολλα λεπον, να μας χαιρονται κ να μας χαιρομαστε! Κι εγω σ αγαπαω πολυ! Μουτς😘😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου καλό μήνα και πολύχρονη να είσαι και πάλι!
    Ενδιαφέρουσα η ανασκόπησή σου. Τα 30 είναι υπέροχη ηλικία, μην τα φοβάσαι καθόλου και όρμα! :)
    Σου εύχομαι τα καλύτερα στο δρόμο σου.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, υπάρχουν άνθρωποι που είναι 30 χρονών;
    Χαχα! Πολύχρονη κι από δω και καλό μήνα αμήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σου και χρόνια σου πολλά. Να τα εκατοστήσεις.
    Αύριο 6 του μηνός έχω εγώ.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά Κικιτσα μου
    Είσαι στα καλύτερα σου χρονια!!!!

    φιλάκι ζεστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα κικη μου. Καλο μηνα και πολυχρονη αν και τα ειπαμε και μεσω facebook. Δεν σε προλαβαινω μερικες φορες γιατι μπαινω πιο αραια υπολογιστη και ετσι χανω αναρτησεις. Θα σου πω οτι απο τα 30 και μετα θα ζησεις μια ωραια και δυνατη δεκαετια. Περυσι τετοια εποχη εκλεισα τα 30 και ενιωσα καπως με το 3 μπροστα, αλλα ολα μια συνηθεια ειναι. Σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να χαιρεσαι την κουμπαρουλα σου και τον εαυτο σου!παντα να δημιουργεις και να κανεις οσα σε εκφραζουν! Χρονια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και πάλι πολύχρονη!!! Με όσα επιθυμείς, δυνατά ξεχωριστά και δημιουργικά!!
    Καλό μήνα Κική μου πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κικούλη μου καλο μήνα και χρόνια πολλα και απο δω!! φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ και εύχομαι πρωτίστως υγεία και ότι επιθυμεί η ψυχούλα σας να γίνει πράξη σύντομα.

    Τα φιλιά και την αγάπη μου όλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να