Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟ, ΛΟΥΛΟΥΔΑΤΟ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ ΜΟΥ.


Ναι, εντάξει... Ξέρω.... Ο τίτλος της ανάρτησης είναι κάπως περίεργος αλλά αυτός μου ήρθε, δεν ερχόταν άλλος εκφραστικοί μου. :P
Θα δείτε παρακάτω βέβαια τους λόγους που δημιούργησαν τον τίτλο αυτόν αλλά πριν απο όλα αυτά θέλω να σας ευχηθώ και να περάσω απο τα μπλοκοσπιτάκια σας να δω αν είστε όλοι καλά, όπως σας άφησα. :)

Χρόνια μας πολλά εκφραστικοί μου!
Χρόνια μας πολλά, δημιουργικά και ευτυχισμένα!
Χριστός Ανέστη!
Υγεία, αγάπη, ελπίδα και χαρά για όλο τον κόσμο!
Να είμαστε καλά.
Και του χρόνου με υγεία εύχομαι για όλο το κόσμο!

Περιμένω νέα σας, αν και υποθέτω πως στο σεργιάνι μου μετά στις αυλές σας θα τα μάθω, αλλά θα χαρώ να μου πείτε δυο λόγια και εδώ.

Φάγατε;;;
Εμεις φάγαμε, φάγαμε πολύ, πάρα πολύ αλλά ευτυχώς υπάρχουν και οι σόδες. ;)

Που λέτε εκφραστικοί εγώ πέρασα αυτές τις Άγιες Μέρες στο χωριό μου, συντροφιά με την οικογένειά μου και κάποια αγαπημένα μου πρόσωπα.

Κι εδώ σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας μια αγαπημένη μου φωτογραφία:



Διότι παράδοση χωρίς χωριό, γιαγιά και ξάδερφο δεν υφίσταται...
 
 
Κοιτάξτε εγώ χαρά.... χαχαχα :P
Εντωμεταξύ εγώ γελούσα επειδή πείραζα τη γιαγιά μου που ήθελε να φτιάξει το μαντήλι της επειδή της είπα οτι θα την έβαζα στο ίντερνετ και θα την έβλεπε ο κόσμος. χιχιχι
Αγαπάω τόσο πολύ αυτή την γυναίκα που γράφοντας και μόνο για εκείνη, συγκινούμαι. :) 
αχ αχ...

Και συνεχίζω εκφραστικοί μου..
 
 
 

Σε αυτή την φωτογραφία, τα Λάφυρα, τα συνοδεύει η εικόνα της Αναστάσεως που έχει τοποθετηθεί και επεξεργαστεί μέσα σε σκαλισμένο ξύλο από τον πατέρα μου, Σταύρο Κωνσταντίνου και απο κοντά είναι πολύ πιο όμορφο όλο αυτό το δημιούργημα, πιστέψτε με.
 
Όπως καταλαβαίνετε φίλοι, χωριό χωρίς λουλούδια και πράσινο, ειδικά στη Βόρεια Εύβοια δεν υπάρχει, οπότε και εγώ για τα μάτια σας μόνο φωτογράφισα τα εξής:
 
 
 
Aυτή την φωτογραφία την έβγαλα στην αυλή του σπιτιού μου.
Λέω, τόσες πολλές φωτογραφίες των Λαφύρων έχω δεχτεί απο τόσο κόσμο και εγώ τίποτα; 
Ε και είπα να το φωτογραφίσω κι εγώ. ;)
 
Αυτή η τριανταφυλλιά εκφραστικοί μου, ήταν δώρο γενεθλίων και ήταν τόσο μικρή που όταν την ξαναείδα δε την γνώρισα. Πανέμορφη έχει γίνει.
 
  
Κι επειδή αγαπάμε κάθε ανθισμένο, συνεχίζω:
 
 
 
 
Τι υπάρχει σ’ ένα όνομα; Αυτό που ονομάζουμε τριαντάφυλλο, με οποιοδήποτε άλλο όνομα θα μύριζε το ίδιο όμορφα.




Ένα μοναδικό τριαντάφυλλο μπορεί να είναι ο κήπος μου… ένας μοναδικός φίλος, ο κόσμος μου.


Πράσινο φίλοι,
Πράσινο της ελπίδας, τόσο λαμπερό και ζωντανό.
 


Κι είναι το πράσινο!
Η ανάσα της φύσης!
Η αγκαλιά της προς τους ανθρώπους και τα είδη που κατοικούν σ’ αυτήν!

Κι είναι το πράσινο!
Το πράσινο που μπορεί να ανθίζει πάνω στο χώμα και να φυτρώνει ξανά στις περιοχές που μυρίζει κάρβουνο και μπαρούτι!



Και το καλύτερο σας το κράτησα για το τέλος, έτσι να ευχηθούμε καλό μήνα με πολλά πολλά άνθη, άνθη ψυχής θα πω...

Απο τη βεράντα του σπιτιού μου.... σε μια πραγματικά επιβλητική γλάστρα.. 




Δεν θα βρέξει ποτέ τριαντάφυλλα. Αν θέλουμε να έχουμε περισσότερα τριαντάφυλλα, πρέπει να φυτέψουμε περισσότερες τριανταφυλλιές.


Εχθές βράδυ εκφραστικοί μου, έλαβα κάποιες φωτογραφίες απο τον Σωτήρη Κωστάκη που είχε φωτογραφίσει τα Λάφυρα στο παρελθόν στην Κρεμαστή Λακωνίας, οι οποίες προέρχονται απο ένα άλλο, επίσης πανέμορφο χωριό, το οποίο λέγεται:


 Καλώς ήρθαμε στα Τσιτάλια λοιπόν!
Εν καιρώ θα δούμε πραγματικά πανέμορφες φωτογραφίες.

Επειδή έχω και μια γιορτινή που ήθελα να μπορούσα να την ανεβάσω νωρίτερα, θα την βάλω σήμερα εδώ γιατί δε θέλω να την κρατήσω μόνο για μένα:

 
Τι κι αν πέρασε το Πάσχα, εκφραστικοί. Θα ξανάρθει ;)
Φαύλος κύκλος! ;)

Και μια μικρή γεύση... για όσα θα ακολουθήσουν ;)

 
 Σωτήρη μου, ευχαριστώ πολύ για όλα!

Καλή συνέχεια στη μέρα σας εκφραστικοί μου.
Να είστε όλοι καλά! 
 

Σχόλια

  1. Παράδοση χωρίς χωριό γίνεται; Γίνεται Πάσχα χωρίς λολούδια και ανοιξιάτικο άρωμα; Δεν γίνεται!
    Να χαίρεσαι τη γιαγιά σου και όλους τους συγγενείς σου και του χρόνου να περάσετε ακόμη καλύτερα!
    Χρὀνια πολλά και καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ ποσο ομορφη η παραδοση του Πασχα στο χωριο με την οικογενεια! Και του χρονου να ειστε ολοι καλα και ολοι εκει! Πανεμορφες φωτογραφιες! Χριστος Ανεστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που πέρασες όμορφα με την αγαπημένη σου γιαγιά!
    Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά, Κική μου!
    Καλό μήνα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κούκλα η γιαγιά!!! Να της το πεις ναι;
    Χρόνια πολλά και καλά Κικίτσα μου!
    Με υγεία κι αγάπη μάτια μου!
    χαίρομαι που πέρασες όμορφα και κρατώντας τις παραδόσεις!
    Και του χρόνου!
    Φιλάκια πολλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πες στην γιαγιά χαιρετίσματα, ότι έκλεψε την παράσταση κι ότι είναι Η Φωτογραφία σήμερα! Χαχα :) Χρόνια πολλά Κικάκι και του χρόνου με υγεία και καλό μήνα και φυσικά πολλά φιλιά στην γλυκιά γιαγιά λέμε!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τότε που πρωτοείδα τη φωτογραφία με τη γιαγιά σου (αν θυμάμαι καλά στο instagram ήταν) συγκίνηση και πάλι συγκίνηση νιώθω!
    Μια μεγάλη αγκαλιά που να σας χωράει όλους, κούκλα μου!
    Χρόνια πολλά, καλά, δημιουργικά, εκφραστικά και γελαστά!
    Υγεία για όλους!
    Καλό μας μήνα, Κική μου!
    Σε λίγο σου στέλνω mail! (Ελπίζω να το απολαύσεις!)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο η ζωή σε χωριό..και το λέω εγώ που ήμουν παιδί της πόλης γέννημα θρέμμα!!! Φαντάζομαι πόσο υπερήφανοι είναι για σένα οι γονείς σου γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κική μου Χρόνια σου Πολλά κορίτσι μου και Χριστός Ανέστη. Τι πανέμορφες φωτογραφίες είναι αυτές ; και πόσο όμορφη ατμόσφαιρα ; Πραγματικά το χαίρομαι... Ξέρω ότι πέρασες καλά και το αξίζεις.
    Σε περιμένουμε ανανεωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η τριανταφυλλιά σας είναι πανέμορφη!
    Χρόνια πολλά Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Oι προβολείς στη σούπερ-γιαγιά με το γαλήνιο χαμόγελο!
    Να της δώσεις ένα σούπερ φιλί και την ευχή να είστε όλοι καλά και να σμίγετε σε γιορτινά τραπέζια!
    Λάφυρα να είναι γεμάτη η ζωή σου γλυκιά Κική!
    Χρόνια Πολλά και ό,τι επιθυμείς στη ζωή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χριστός Ανέστη!!! Χρόνια πολλά Κική!!!
    Πάσχα στο χωριό, τι όμορφα!!! Αγαπημένα πρόσωπα, παραδοσιακές γεύσεις και κήποι και αυλές γεμάτοι μυρωδιές και χρώματα!!!
    Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κική μου Χριστός Ανέστη !!! Χρόνια πολλά και καλά !!! Το χαμόγελό σου δείχνει ξεκάθαρα ότι πέρασες υπέροχα στο πατρικό σου με τους αγαπημένους σου !!! Στη σεβάσμια γιαγιά με τη γαλήνια όψη και το αγγελικό πρόσωπο, θα μου επιτρέψεις να της φιλήσω το χέρι και να της απευθύνω ιδιαίτερους χαιρετισμούς (λατρεύω τις μαυροφορεμένες γιαγιάδες με το τσεμπεράκι)Να χαίρεται την αξιόλογη και αξιαγάπητη εγγονή της !!! Το λουλουδιασμένο χωριουδάκι και η αυλή του σπιτιού σου, μία ζωγραφιά της άνοιξης στις δόξες της !!!Σ΄ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας τις υπέροχες εικόνες και τα θαυμάσια συναισθήματά σου. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κικούλη μου υπέροχο το χωριό σου, και η γιαγιά σου γλυκύτατη!!! Φιλάκιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να