Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΞΕΝΕ ΞΕΝΕ - "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ", ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ.





Εκφραστικοί ξένοι, καλημέρα.

Πραγματικά, θα ήθελα να μάθω τα συναισθήματά σας για την συγκεκριμένη φωτογραφία - μήνυμα.

Ο τοίχος (ή ο άνθρωπος που έγραψε το σύνθημα) μας λέει: "Σ' ευχαριστώ ξένε για το θεραπευτικό σου χαμόγελο."

Αλήθεια, έχετε ζήσει κάτι ανάλογο;
Σας έχει χαμογελάσει, τυχαία, κάποιος περαστικός, για παράδειγμα στο δρόμο;
Σας έχει βοηθήσει κάποιο χαμόγελο; Έχετε προσφέρει εσείς άραγε ένα θεραπευτικό χαμόγελο σε κάποιον συνάνθρωπό σας; Σε κάποιο ζώο ίσως; Σε κάποιο αντικείμενο (γιατί όχι;)

Θέλω να μάθω... πραγματικά θέλω να μάθω.... 
Θα περιμένω τις τοποθετήσεις σας με "λαγνεία."

Προσωπικά και με βάση πάντοτε την κατάσταση που βρίσκεται ο ψυχολογικός μου κόσμος, μου έχει τύχει να χαμογελάσω, να αγριοκοιτάξω, να αδιαφορήσω, γενικώς να αφήσω τον εαυτό μου να "εκτεθεί" σε πολλαπλά συναισθήματα έναντι πολλών εξωτερικών ερεθισμάτων που μπορεί να έχω δεχτεί αλλά ομολογώ πως βλέποντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία εστίασα και χαμογέλασα σκεπτόμενη  πόσες φορές, μπορεί τυχαία, να ονομάστηκε ένα δικό μου χαμόγελο "θεραπευτικό" ή αν κάποιοι συνάνθρωποί μου ή ακόμη και μία γάτα για παράδειγμα, ήταν σε θέση να καταλάβουν τη "θεραπεία" που χωρίς να ξέρουν ή θέλουν, μου έδωσαν.

Να θυμάστε πως:


Ένα ζεστό χαμόγελο είναι η διεθνής γλώσσα της καλοσύνης.

William Arthur Ward, 1921-1994 , Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

Σχόλια

  1. Άκου Κική μου:
    Αν προσέξεις, πάντα πλειοψηφικά γύρω μας, τα βλέμματα των ανθρώπων είναι σκοτεινά, βλοσυρά και συνεχώς περιφέρουν ένα μίσος και μια μιζέρια έτοιμη να σε γδάρει σαν άνθρωπο.
    Το συναντάς παντού. Από τα χαράματα στο δρόμο, στα μέσα μεταφοράς, στο αυτοκίνητο και στους επαγγελματικούς χώρους.
    Οι άνθρωποι περιφέρουν την πίεση που δέχονται και την εκφράζουν εκεί που τους "παίρνει" γιατί απέναντι σε αυτούς που τους τσάκισαν τη ζωή στέκονται γονατιστοί και γλείφουν.
    Συνεπώς ναι, είμαι της αρχής να λέω "καλημέρα", να χαμογελώ, να κάνω όσες χειρονομίες μπορώ για να γαληνέψω τόσο τη δική μου ψυχή όσο και του συνάνθρωπου απέναντι.
    Ομολογώ ότι ναι, έχω πάρει κάποιες φορές απόκριση, έχω εισπράξει μια θετική ενέργεια. Άλλες φορές έχω εισπράξει την κλασική "ξινίλα" που αναδύει η μούρη ορισμένων ανθρώπων.
    Θεωρώ ότι για να απαλύνουμε την πίεσή μας οφείλουμε να προσπαθήσουμε σκληρά να μοιράζουμε τέτοιες μικρές όμορφες στιγμές μεταξύ μας για να δείξουμε ότι ο κοινωνικός ιστός δεν έχει ισοπεδωθεί εκ θεμελίων.
    Πολύ όμορφο το θέμα σου.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναιιι πολλές φορές! Και με αφορμή κάποια περιστατικά έχει τύχη με αγνώστους να κάνω "χημεία" της στιγμής με ένα βλέμμα και ένα χαμόγελο. Επίσης, μου πιάνουν πολύ συχνά κουβέντα (μέσης ηλικίας και ηλικιωμένοι κυρίως) σε στάσεις λεωφορείων ή σε ταξί άγνωστοι. Συνήθως όταν είμαι στα καλά μου το προσελκύω γιατί έχω εκφραστικό πρόσωπο (απ'ότι μου έχουν πει) και κάνω τον άλλον να αισθάνεται οικεία συνήθως.

    Πολύ μου άρεσε η εικόνα που βρήκες! και ναι είναι θεραπευτικό το χαμόγελο από όπου κι αν προέρχεται! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι Κατερίνα οτι φαίνεσαι πολύ γλυκιά φυσιογνωμία! Το χαμόγελό σου πραγματικά μοιάζει να είναι πρόσκληση για όποιον θέλει να μιλησει!

      Διαγραφή
  3. Καιρό έχουμε να τα πούμε Κική μου!! :) Όμορφο το μήνυμά σου.. το χαμόγελο είναι πραγματικά θεραπευτικό.. πάντα όταν εισπράξω ένα χαμόγελο το πρωι, η μέρα μου ξεκινάει όμορφα! Και εννοείται πως και γω τα χαρίζω απλόχερα..θεωρώ πως το χαμόγελο βγαίνει από μέσα σου και δείχνει κατά κάποιο τρόπο ευγένεια ψυχής! :) φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν πάψω να χαμογελώ φιλενάδα μου, δεν θα υπάρχω πια.....!!!
    Το άσχημο είναι ότι μόνο χαρίζω, δεν παίρνω!!!
    Καλώς σε ξαναβρήκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι έχω πάρει και έχω δώσει χαμόγελα και σίγουρα φτιάχνει η μέρα μου με ένα χαμόγελο.Αλλά υπάρχουν και κάποια χαμόγελα ψυχρά, υπολογιστικά που με παγώνουν στην κυριολεξία.Έχω εισπράξει και τέτοιο και αλλάζω δρόμο, το πιστεύεις;
    Το χαμόγελο είναι θεραπευτικό όντως
    Φιλάκι γλυκό Κικίτσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου Κική! Υπέροχη η φωτογραφία και το ερώτημά σου πολύ μου αρέσει! Πιστεύω πάρα πολύ στο θεραπευτικό χαμόγελο ενός ξένου! Νομίζω οτι μπορεί να αλλάξει ενα πρωινό, τη διάθεση και κακή ψυχολογία, μια μέρα που ξεκίνησε στραβά βρε αδερφέ! Εγώ αν και προσπαθώ να το εφαρμόσω, η αληθεια είναι οτι αποροφώμαι συχνά από τις σκέψεις μου και το πρόσωπο μου παίρνει ενα προβληματισμένο σχεδόν κατσούφικο ύφος οποτε μου έχουν πει συχνα οτι πρέπει να είμαι πιο χαμογελαστή. Εχω όμως σημειώσει πραγματική πρόοδο!
    Καλό σου ξημέρωμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλη μου ομορφούλα βρήκες το κατάλληλο άτομο που...χαζοχαμογελάει σε όποιον βρει στο δρόμο της και διασταυρώνεται το βλέμμα τους.Τα πρωινά που κατεβαίνω να περιμένω τον άνδρα μου που ξεπαρκάρει χαμογελώ και λέω "καλημέρα" σε όποιον περνάει.Οι περισσότεροι μου ανταπαντούν με τα ίδια, σπάνια αδιαφορούν ίσως γιατί εδώ ..εμείς στη Θεσσαλονίκη έχουμε ακόμη αυτό το φιλικό που λείπει από την Αθήνα.ίσως γι' αυτό πιάνω εύκολα φιλίες και συζητήσεις με..αγνώστους όπου περιμένω ουρά..ιατρεία , ταχυδρομεία, εφορίες και τα σχετικά!Καλημέρα όλη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα πηγαίο, φωτεινό χαμόγελο πάντα σου φτιάχνει τη διάθεση και τη μέρα· είναι και θεραπευτικό, και μεταδοτικό επίσης!
    Ευτυχώς μου έχουν χαρίσει τέτοια χαμόγελα, και έχω χαρίσει αρκετά κι εγώ.
    Το κακό είναι πως αρκετοί άνθρωποι πλέον δε χαμογελούν. Βλέπεις πολλούς στο δρόμο να περπατούν σκυθρωποί, φορτωμένοι έγνοιες, κουβαλώντας το βάρος της καθημερινότητας στην πλάτη τους...
    Φιλιά Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε μιλάω σε ξένους, αλλά ναι τους χαμογελάω.
    Ειναι ωραιο να χαμογελάνε οι άνθρωποι μεταξυ τους.
    Βγάζει αγάπη και εσωτερική ισορροπία.

    Χαμογελάστε είναι μεταδοτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να