Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ" Ένα ξεχωριστό γεγονός θα λάβει χώρα το πρωινό της Κυριακής 11 Ιουνίου 2017. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στην Ελλάδα και περιμένουμε να το δούμε, να το ακούσουμε με μεγάλη χαρά. Πρόκειται για την ποίηση στις ράγες!!! Ποιητές θα ξεκινήσουν με τρένο από την Θεσσαλονίκη, στο Πλατύ θα επιβιβαστούν ποιητές από διάφορες άλλες πόλεις όπως τα Γιαννιτσά, την Αριδαία, την Νάουσα, την Κοζάνη, την Έδεσσα, την Αλεξάνδρεια, την Βέροια με τελικό σταθμό τον σταθμό της Κατερίνης. Υπάρχει ανοιχτό κάλεσμα στους ποιητές της Θεσσαλίας να συμμετέχουν κι αυτοί από την πλευρά τους σ’ αυτή την μεγάλη γιορτή της Ποίησης. Η Ποίηση λοιπόν θα ταξιδέψει στις ράγες, θα ακουστεί στο τρένο και φτάνοντας στην Κατερίνη θα αποθέσει όχι κλαδί ελιάς αλλά τα δώρα της, βιβλία στους οικοδεσπότες της Κατερίνης, που δεν είναι άλλοι από την εξαιρετική, δημιουργική και φιλόξενη Ένωση Συγγραφέων Πιερίας. Μια μεγάλη εκστρατεία ποιητών ετοιμάζεται προκειμένου να συμμετέχουν πολλές πόλεις σ’ αυτό το μοναδικό γεγονός. Οι ποιητές της Πιερίας αποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά την πρόταση και σε λίγες μέρες θα έχουμε στον σταθμό της Κατερίνης μια μεγάλη γιορτή!!! Είμαστε ενθουσιασμένοι όλοι και περιμένουμε αυτήν την μεγάλη μέρα. Μας στηρίζουν και στέκονται αρωγοί στην προσπάθειά μας από την Ένωση Τεχνών Ελλάδας η Λένα Σερδαρίδου, η Μαρία Λουμπουρδή και η Στέλλα Χαβιαροπούλου, επίσης η Πρέσβειρα Ειρήνης Ελλάδας Σουηδίας, ποιήτρια και δημοσιογράφος κα Ράνια Αγγελακούδη, o Σύλλογος Φίλων του Βιβλίου Ν. Πέλλας, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά και συνοδεύουν τους ποιητές καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Οι ποιητές Ν. Πιερίας επιφυλάσσουν happenings για όσους βρεθούν εκεί…
Οι ποιητές δίνουν ηχηρό παρών στις 11 Ιουνίου 2017…Ραντεβού στο τρένο λοιπόν…


Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 και ώρα 10.04 π.μ. η αμαξοστοιχία 55 (HC) ξεκινά από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, με δικό μας τελικό προορισμό τον σταθμό της Κατερίνης. Ενδιάμεση στάση: Πλατύ.
Αναχώρηση από Πλατύ στις 10.28 π.μ. (επιβιβάζονται ποιητές από Γιαννιτσά, Βέροια, Νάουσα, Έδεσσα, Aριδαία, Κοζάνη)
Άφιξη Κατερίνη στις 10.49 π.μ.
Οι ποιητές Ν. Πιερίας υποδέχονται τους ποιητές της αμαξοστοιχίας 55 (ΗC).
ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλους τους ποιητές της Θεσσαλίας!!!
Δίνουμε ραντεβού στον σταθμό της Κατερίνης στις 10.49 π.μ.!!!
Το ραντεβού των ποιητών που ταξιδεύουν εντός της αμαξοστοιχίας 55 (ΗC) είναι το κυλικείο εντός του τρένου, όπου θα γίνουν και οι απαγγελίες των ποιημάτων. Ραντεβού όλοι εκεί. Κάθε ποιητής βγάζει μόνος του εισιτήριο!!! ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα εισιτήρια να κλειστούν εγκαίρως και να αφορούν ΜΟΝΟ την αμαξοστοιχία 55 (ΗC) που ξεκινά στις 10.04 π.μ. από Θεσσαλονίκη.
Η ποίηση στις ράγες…
Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 10.04 η αμαξοστοιχία 55 (ΙC) ξεκινά με ποιητές από Θεσσαλονίκη. Με την ίδια αμαξοστοιχία από την ενδιάμεση στάση Πλατύ στις 10.28 π.μ. επιβιβάζονται ποιητές από Γιαννιτσά, Νάουσα, Βέροια, Έδεσσα, Αριδαία, Κοζάνη. Τελικός Σταθμός Κατερίνη στις 10.49 π.μ.
Επιστροφή αργά το μεσημέρι.
Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 30 Μαίου 2017."


Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.facebook.com/events/420626611656989/?acontext=%7B%22ref%22%3A%22106%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D

Κρίμα που δε μπορώ να παρευρεθώ, κρίμα που είμαι τόσο μακριά και έχω τόση αγάπη για τις διαδρομές των τρένων, πόσο χαίρομαι όμως που τόσο φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες κάνουν τη διαφορά. 

Καλό ταξίδι στους συμμετέχοντες και εύχομαι και σε πολλά ταξίδια σε επόμενα έτη με ακόμη περισσότερους προορισμούς.

Καλή μέρα να έχετε εκφραστικοί μου.
  

4 σχόλια:

 1. ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!
  ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ...
  ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...
  ΚΑΙ ...
  ΝΕΟΥς..ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥς...
  !!!ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία. Μπράβο στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες. Εύχομαι να γίνει θεσμός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χαιρετίζω με ενθουσιασμό την καταπληκτική ιδέα !!! Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ξεχωριστή κίνηση και πολύ ενδιαφέρουσα. Σε ευχαριστούμε Κική μου που μας το γνωστοποίησες. Φιλιά και καλό μήνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ