Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ


Προς τα τέλη του Αυγούστου...
Εκλιπών!


 
Οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν να κολυμπούν και ταυτόχρονα να κρατούν τα πόδια τους στη στεριά.

Marcel Proust, 1871-1922, Γάλλος συγγραφέας
 
 
 
Θεριά οι ανθρώποι, δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν...
Χίλιες φορές να γεννηθείς, τόσες θα σε σταυρώσουν.

Κώστας Βάρναλης, 1883-1974, Έλληνας ποιητής

(από το «Οι Πόνοι της Παναγίας»)
 
 
  
Οι άνθρωποι, ψάχνοντας την ευτυχία και την ολοκλήρωση, παίρνουν διαφορετικούς δρόμους. Επειδή δεν ακολουθούν το δρόμο που ακολουθείς εσύ, δεν σημαίνει ότι έχουν χαθεί.

H. Jackson Brown, Jr., 1940-, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας
 
 
 
 Ο Χίτλερ ζωγράφιζε λουλούδια.

Harlan Ellison, 1934-, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

(τίτλος διηγήματος)
 
 
  
Όλα είναι στα χέρια του ανθρώπου. Γι’ αυτό, να τα πλένετε συχνά.

Stanislaw Jerzy Lec, 1906-1966, Πολωνός γνωμικογράφος
 
 
  
Κι αγαπώ τα φθαρμένα βιβλία γιατί μαρτυρούν, κατάθεση αναγνώστη!
#λάφυρα #φεγγίτες
Alexandra Mouriopoulou



Στη Λευκάδα, από την Αγαπημένη μου, Αλεξάνδρα Μουριοπούλου. 

Γιατί σημασία δεν έχει πόσους έχεις ή πόσους θα αποκτήσεις, σημασία έχει ποιούς έχεις! Κι εγώ, έχω πάντα τους καλύτερους! Τους δοτικούς, τους τόσο σημαντικά, πολύτιμους ανθρώπους!
 
Ευχαριστώ τόσο πολύ!
 
 
Καλημέρα, εκφραστικοί μου! 

Σχόλια

  1. Θαυμάζω και καμαρώνω τα έργα σου σε στιγμές και μέρη φωτεινά και όμορφα. Μαζί με τα αποσπάσματα που παραθέτεις Κική μου. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσουν, Γιάννη μου.
      Ευχαριστώ που είσαι κοντά μου στο ταξίδι αυτό

      Διαγραφή
  2. Τόσα εφυέστατα τσιτάτα, και διάλεξες για τίτλο αυτό με το Χίτλερ; Αυτός άμα ζωγράφιζε καλά, τότε θα τον δέχονταν στη σχολή καλών τεχνών και δεν θα είχαμε Β' Π. Π.! Η φωτο με τη γέφυρα από που είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      αφού με ξέρεις, αν σκαλώσω κάπου, δε με νοιάζει ποιανου είναι γιατί το είπε, απλώς το θέλω εδώ στη γωνιά μου.
      όλες οι φωτό είναι από τη Λευκάδα.

      Καλημέρα Σταμάτη

      Διαγραφή
  3. Ο Έριχ Φρομμ ερμήνευσε την ενασχόληση του Χίτλερ με την Τέχνη, ως αποτέλεσμα της παθολογικής του τεμπελιάς, έλλειψης στόχων και προσανατολισμού στη ζωή. Αλίμονο, ένας ανένταχτος καλλιτέχνης! (Ανένταχτος ΣΚΕΤΟ, θα έλεγα εγώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (στο ανθρώπινο σύνολο)

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα και καλώς βρεθήκαμε.
      Πρώτη φορά σε βλέπω στο μπλοκ μου και χαίρομαι γι΄αυτό.
      Θεωρώ πως όπως οι περισσότεροι ηγέτες και μάλιστα πολεμοχαρής ήταν φιλόδοξος, διπλωμάτης και πολλά ακόμη που ξέρουμε και καταλαβαίνουμε.

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφες φωτογραφίες και ενδιαφέροντα αποσπάσματα, Κική μου. Πέρνα μια βόλτα από το μπλογκ μου και δες την ανάρτηση με τίτλο Summer and Lemon Blossom. Έχει μια αναφορά σε σένα και ένα μικρό ευχαριστώ. Σε φιλώ, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να