Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΓΓΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ.Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Social Art Θεσσαλονίκης και  εγώ,  σας προσκαλούμε την Κυριακή, στις 29 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του συλλόγου, στην οδό Τσιμισκή 117 - 1ος όροφος, για την παρουσίαση των ποιητικών συλλογών "Τα Λάφυρα της Ψυχής μου" και "Οι Φεγγίτες της Ζωής μου".

Πρόκειται για δύο ποιητικές συλλογές σε ελεύθερο στίχο, παράγωγο γένος η μία της άλλης, που περιλαμβάνουν μοντέρνα, στοχαστικά, ανθρωποκεντρικά ποιήματα ποικίλης θεματολογίας που στρέφονται γύρω από τον άξονα των ανθρώπινων συναισθημάτων και προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να συλλάβουν και να αποδώσουν το θαύμα και το μεγαλείο του Ανθρώπου και της Ζωής.

Προσφιλείς εκφραστικοί τρόποι με τους οποίους επιτυγχάνεται ζωντάνια και παραστατικότητα είναι η θεατρικότητα (αποστροφή του ποιητικού υποκειμένου σε β ενικό, κινητικότητα των ηρώων και μια γενικότερη σκηνοθετική οργάνωση του χώρου και των προσώπων), η εικονοπλασία, το πεζολογικό ύφος, η απλή και καθημερινή σύνταξη και λεξιλόγιο.

Για τα βιβλία θα μιλήσει και θα διαβάσει ή απαγγείλει, ανάλογα την έκταση του ποιήματος μιας και τα περισσότερα είναι πεζοαφηγηματικά, μεγάλα σε έκταση και με άκρως θεατρική διάθεση, η μία και μοναδική, Ιφιγένεια Βήττα

Αποσπάσματα των βιβλίων θα διαβαστούν επίσης, τόσο από εμένα, όσο και από αναγνώστες, που από τη πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, με αστείρευτη θέρμη.
Στη διαδραστική αυτή διαδικασία θα συμμετέχουν μέχρι στιγμής, μιας και το κάλεσμα είναι ανοιχτό και το βήμα δίνεται σε όσους μας αγαπούν και μας το δείχνουν, οι πολύτιμες Alexandra Mouriopoulou και Μενη Σειριδου.

Την εκδήλωση θα ανθοστολίσουν (εάν μας το επιτρέψει η τεχνολογία) τα τρειλερ των βιβλίων που επιμελήθηκε με τόσο ξεχωριστό τρόπο ο αγαπημένος μου φίλος και συνοδοιπόρος στον χώρο των μπλοκς, Νίκος Μουσαβερές

Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, τέλος του μήνα θα είμαστε κοντά σας. Για όποια αλλαγή ή προσθήκη, μέσα από το event της εκδήλωσης θα ενημερωνόμαστε.

Ένα τεράστιο, τεράστιο ευχαριστώ στους υπεύθυνους του Πολιτιστικού Συλλόγου για την παραχώρηση του χώρου, στην αγαπημένη μου Πετρούλα Μητακίδου που τόσο πάσχισε γι' αυτό και φυσικά στη Μενη Σειριδου που επίσης έδωσε αγώνα για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή.

Θα σας περιμένουμε με την ευχή μιας ξεχωριστής συμπόρευσης, σε μια εκδήλωση που σίγουρα έχει σκοπό για πολλά όνειρα, να ομιλήσει.

_______________

Κάτι τέτοιες στιγμές θυμάμαι έντονα τα λόγια του κου Κώστα Μπαϊρακτάρη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδας "Οι φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα" στον οποίο και ανήκω, όταν είχαμε συναντηθεί για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο και κάτι, για να του δώσω τα βιβλία και εάν του αρέσουν να με βοηθήσει να κάνουμε μια παρουσίαση που τόσο ήθελα, μου είχε πει, αφού τα διάβασε, πως το θαυμαστό με εμένα είναι η επιμονή και το πείσμα μου για να καταφέρω να κάνω πράξη τα όνειρά μου. Μου είχε τονίσει μάλιστα πως αυτό είναι διάχυτο στα βιβλία και το έβλεπε σχεδόν παντού. Κι όμως εκφραστικοί, δεν το είχα καταλάβει. Σας έχω πει, γράφω χωρίς να σκέφτομαι, απλώς γράφω και μετά διαβάζω τι έγραψα. Και εκείνη τη στιγμή που άκουγα τα λόγια του, με μπερδεμένο ύφος μιας και δεν ήμουν σίγουρη γι'αυτό, θυμήθηκα τον στίχο εκείνο από την ''Ελευθέρια Πορεία", "γιατί Εγώ θα τα καταφέρω" και όντως, δήλωνα ξεκάθαρα την πρόθεσή μου αλλά μέχρι τότε δεν το είχα πάρει "πρέφα".

Και πολλά ακόμη, δημιουργικά, θα ακολουθήσουν.

Καλό ΣΚ να έχετε και θα χαρώ, όσοι είστε απο εκεί κοντά, να συναντηθούμε.

Την θετική μου σκέψη σε όλους.

3 σχόλια:

 1. Καλή επιτυχία και σ'αυτήν την παρουσίαση!! Το αξίζουν τα βιβλία σου να προβληθούν όσο γίνεται περισσότερο
  Φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με το καλό να έρθεις Κική μου!
  Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί!!
  Καλή επιτυχία!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ