Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΈΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΛΑΒΙΚΑ



"Η Οφηλία έμεινε μόνη, συντροφιά με την κουρελιασμένη ψυχή της.
Κοίταξε το χώρο σπιθαμή προς σπιθαμή και παρατήρησε πως δεν είχε άλλα δάκρυα να αφήσει στο πρόσωπό της.
Αυτό ήταν. Η καρδιά της είχε στερέψει.
Έβγαλε την καρδιά της ευλαβικά και την τοποθέτησε στο μεταξένιο λευκό της μαξιλάρι. Δεν της χρειαζόταν πια. Αποφάσισε να είναι κενή παρά να έχει καρδιά και να πονάει."



"Και εκείνη τη στιγμή ακούστηκε ο ήχος του τρένου. Το τελευταίο τρένο για σήμερα σε λίγο θα έκανε την εμφάνιση του. Λίγοι οι άνθρωποι στις αποβάθρες… λίγοι και στα βαγόνια του…
«Έρχεται το τρένο», φώναξε δυνατά ο άντρας.
«Το τελευταίο για σήμερα. Λίγοι άνθρωποι στις αποβάθρες, λίγοι και οι επιβάτες του, ως είθισται δηλαδή», συμπλήρωσε η Στεφανία.
«Δε θα ’ρθεις;» ρώτησε ο άντρας που σηκώθηκε για να κατευθυνθεί προς τις γραμμές του τρένου, αφήνοντας τη Στεφανία καθισμένη, ακόμη στο παγκάκι.
Η Στεφανία, σηκώθηκε όρθια, πήρε στην αγκαλιά της το φάκελο με τις σημειώσεις και σκεπτόμενη έντονα, γύρισε και είπε χαμογελαστή στον άντρα." 





"Πρώτη φορά του συνέβαινε αυτό. Δεν ήξερε καν ότι υπήρχε τέτοιο συναίσθημα. Του άρεσε όμως, του άρεσε πολύ.
Ήταν σα να εξερευνούσε το ανεξερεύνητο!
«Πιο μαγικό και από τη λάβα ηφαιστείου», σκέφτηκε και χαμογέλασε νοσταλγικά.
Ήθελε να τη ξαναδεί και θα τη ξανάβλεπε πάση θυσία. Το ένιωθε.
Με αστραπιαία κίνηση σηκώθηκε και χαρούμενος, μετά την τελευταία του απόφαση, κατευθύνθηκε προς το Φρούριο. Έπρεπε να τελειώσει μια δουλειά για να ξεκινήσει μιαν άλλη, όχι ακριβώς μιαν άλλη δουλειά, μια άλλη εξερεύνηση θα έλεγα καλύτερα ή μάλλον μια αναζήτηση για κάτι που τον έκανε να αισθάνεται πολύ ευτυχισμένος…"




"Περπάτησαν αρκετά, ώσπου κάπου κοντά στα βράχια, σταμάτησαν και κοίταξαν κατάματα, ο ένας τις αλήθειες του άλλου." 


 "Δάκρυσε η κοπέλα όταν αντιλήφθηκε τη μελαγχολική της νότα και το αγόρι όταν παρατήρησε δάκρυα να στολίζουν τα λευκά και πορσελάνινα μάγουλά της αισθάνθηκε την ανάγκη να κλάψει και αυτό.
Με το ένα χέρι έκοψε ένα ροζ τριαντάφυλλο που ξεπηδούσε επάνω από το μάντρινο τοίχο και της το πέταξε ψηλά.
Στα πόδια της βρισκόταν πλέον ένα τόσο όμορφο λουλούδι…
Το άγγιξε απαλά και δάκρυα έτρεχαν απτόητα στο μάγουλο της, μόνο που αυτή τη φορά ένα όμορφο χαμόγελο, φρόντιζε να τους κάνει συντροφιά." 





 "Δυο μαύρα, αντρικά παπούτσια έκαναν την εμφάνιση τους και καθώς ανασήκωσε σιγά σιγά το κεφάλι της, από κάτω προς τα επάνω, διαπίστωσε πως μπροστά της στεκόταν ένα ψηλός, αδύνατος, μελαχρινός, γοητευτικός άντρας που φορούσε μαύρο κοστούμι, άσπρο πουκάμισο και βυσσινί γραβάτα, ενώ στα χέρια του κρατούσε μία μαύρη δερμάτινη τσάντα, σαν αυτές που κρατάνε συνήθως οι δικηγόροι.
«Έχω μια απορία», ρώτησε χαμογελαστός.




Ήρθε, από τις Εκδόσεις Λεξίτυπον και είναι η Αγάπη, που Δήλωσε Παρών.
 


#Η_Αγάπη_Δηλώνει_Παρών
#Νέο_βιβλίο
#Νουβέλες
#ιστορίες_αγάπης
#Κική_Κωνσταντίνου
#Εκφράσου
#Δημιουργώ


 Καλή σας μέρα, εκφραστικοί.

Σχόλια

  1. Μάλιστα....!
    Πήραμε μια ιδέα Κική μου και όπως το περίμενα εντυπωσιακή.
    Οι παραπομπές σου μιλάνε για ένα άλλο είδος γραφής, πέρα από τα ποιήματα που σε είχαμε συνηθίσει.
    Πολύ ατμοσφαιρικές αναφορές κρύβουν μεγάλο ενδιαφέρον.
    Περιμένουμε την ανακοίνωσή σου για κυκλοφορία του βιβλίου.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννη μου.
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Το βιβλίο έχει ήδη κυκλοφορήσει.
      Έχω στη διαθεσή μου τα πρώτα αντίτυπα και περιμένω ενημέρωση από τον εκδοτικό για το πότε θα ανέβει στο σαιτ του και στα βιβλιοπωλεία που συνεργάζεται.
      Ωστόσο, εάν το θέλεις, όταν το θέλεις, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου.

      Ευχαριστώ πολύ.
      Να είσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  2. Εντάξει ..να ξέρουμε τι θα διαβάσουμε δηλαδή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι, να πάρετε μια ιδέα.
      Γενικά, είμαι από τα άτομα που "πλουσιοπάροχα" παρέχουν υλικό.
      Ακόμη και οι αναρτήσεις μου, πληθωρικές.

      Φιλιά αγαπημένη

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να

Η Σοφίτα

  Κεντρική Ιδέα Πλοκής Το παλιό οικογενειακό σπίτι στο ορεινό χωριό, έχει την αγάπη σας αλλά περιμένει και τη φροντίδα σας. Η κατάστασή του είναι κακή και εσείς σχεδιάζετε να το ανακαινίσετε. Βρίσκεστε ήδη εκεί αλλά ένα αναπάντεχο πρόβλημα καθιστά άμεσα αναγκαία την επίλυσή του. Ο μοναδικός / μοναδική, από τη γειτονική κωμόπολη, που θα ανέβει στο σπιτικό προκαλεί πραγματικό σοκ με την άφιξή του / της. Ίσως να μη περιμένατε ποτέ να βρεθεί απέναντί σας. Η ξαφνική χιονοθύελλα έχει τα δικά της σχέδια και θα σάς αναγκάσει να μείνετε εκεί, στον ίδιο κλειστό χώρο μέχρι να απεγκλωβιστείτε. Η νύχτα και το παρελθόν έρχεται ξανά. Τι μπορεί άραγε να κουβαλάει αυτό το πρόσωπο; Είχατε ποτέ σχέση μαζί του; ή μήπως προκύπτει μια έμμεση σχέση μαζί του; Τι μπορεί να φέρει; Τι μπορεί να αλλάξει; Μπορείτε να το αφήσετε στην άκρη;      Καθώς έκλειναν οι πόρτες του λεωφορείου πίσω της, ο καθαρός παγωμένος αέρας την καλωσόρισε, κάνοντας τα μάγουλά της να κοκκινίσουν ελαφρώς. Κοίταξε τριγύρω τ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια