Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2018: «Ω ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΟΛΗ!»

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2018» με τίτλο για εφέτος: «Ω ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΟΛΗ!», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το 2ο Δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, καθώς και για εκδηλώσεις που γίνονται σε συνεργασία με Συλλόγους και φορείς της πόλης, έχει ως εξής:

 

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Ορέστης Μακρής.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή»
Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές  επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας ταξιδεύει και αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα, για 11η σαιζόν σπάζοντας όλα τα ρεκόρ!  Με έναν εξαιρετικά επιλεγμένο θίασο που προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση.  Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από 1,7 εκατομμύριο θεατές. Ένα νούμερο ρεκόρ που προβλέπεται να συνεχίζει να αυξάνεται.
Την μαύρη κωμωδία σκηνοθετεί και αυτό το καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Ρήγας.
Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι: Γιώργος Γιαννόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Σπύρος Μποφίλιος,                 Φωτεινή Ντεμίρη, Μάνος Πίντζης, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Ευτυχία Φαναριώτη, Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ-Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας, Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα, Σκηνικά: Αλανιάδη Μαρία – Στασινού Αγνή, Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνίου
Εισιτήρια: 18€ γενική είσοδος, 15€ Φοιτητές, άνεργοι, Πολύτεκνοι,  ΑμεΑ Δωρεάν.   Προπώληση: 15€ (θερινός Κιν/φος ΡΕΞ)


Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00 Αυλή Κόκκινου Σπιτιού.
ΟΠΕΡΕΤΑ –  «Αφιέρωμα στον Ορέστη Μακρή»
Στα πλαίσια των αφιερωμάτων στον Χαλκιδέο ηθοποιό Ορέστη Μακρή, ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), διοργανώνει βραδιά Οπερέτας, με το Δημοτικό Ωδείο «Ν. Σκαλκώτα» και τη Σοπράνο, Αθηνά ΤσολάκουΔιευθύνει, ο Πάνος Στέλιος Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστης Μακρής.
Συναυλία με την ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00, Συνοικία Χαραυγής (λόφος Προφήτη Ηλία).
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Στα πλαίσια του εορτασμού του προφήτη Ηλία, ο Σύλλογος Χαραυγής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), διοργανώνουν βραδιά Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής.
Είσοδος ελεύθερη


Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00, Ν. Λάμψακος (Γυμνάσιο Λαμψάκου). «Εκδήλωση προς τιμήν του Προφήτη Ηλία»
Ο Μορφωτικός, εξωραϊστικός, πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Λαμψάκου, «Ο Αναξαγόρας», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), διοργανώνει πανηγυρική εκδήλωση προς τιμήν του Προφήτη Ηλία.
Είσοδος ελεύθερη


Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00, πλατεία Μάλλιου (Κοκ. Σπίτι).
«Με μια αγκαλιά τραγούδια για τη Χαλκίδα»
Συναυλία με τα Μουσικά Σύνολα της ΦΟΔΧ και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο. Διευθύνει: ο Πέτρος Πρόκος Τραγουδούν: Γιώργος Δρακούλης, Μαρία-Στέλλα Παππά, Νατάσα Γιαννακού, Σοφία Αμπελιώτη και η Μαίρη Σακκή. Συμμετέχει: η Χορωδία Χρωμάτων ΔΟΑΠΠΕΧ. Διδασκαλία, Δέσποινα Γερογιάννη Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστης Μακρής
Θέατρο Σκιών «Καραγκιόζης» του Αργύρη Αθανασίου

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστης Μακρής
Θεατρική παράσταση «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ», του Αισχύλου
Σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις
Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά την επιτυχία του Επτά επί Θήβας, σκηνοθετεί το πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου, Αγαμέμνων. Στο διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου ο Γιάννης Στάνκογλου. Κλυταιμήστρα η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Ιώβη Φραγκάτου και 12μελής χορός. Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη. Η παράσταση παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο, στις 6 & 7 Ιουλίου και σε επιλεγμένους σταθμούς στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:
Αυτή η ιστορία του Αισχύλου εκφράζει με εκπληκτική δύναμη το παράλογο της ανθρώπινης μοίρας. Πράγματι, χάνουμε αέναα στον αγώνα με το φόβο μας. Πράγματι, φτιάχνουμε πολιτείες ασταμάτητα και είμαστε αιχμάλωτοι στις φυλακές που χτίζουμε εκούσια με τα ίδια μας τα χέρια. Πράγματι, περιμένουμε σωτήρες και όταν τελικά εμφανιστούν συνειδητοποιούμε ότι δεν αξίζουν παρά τον οίκτο μας. Πράγματι, αυτό που ονομάσαμε “δικαιοσύνη”, μας οδηγεί αργά ή γρήγορα στο έγκλημα. Όλοι είμαστε ένοχοι. Η τιμωρία είναι αναπόφευκτη. Ευτυχισμένος είναι εκείνος που κατάφερε ν’ απαλλαγεί απ’ τις ελπίδες και τις προσδοκίες του και έμαθε την υπομονή. Ο κόσμος του “Αγαμέμνονα” είναι ζοφερός. Αλλά επιτρέψτε το ταξίδι μας στον κόσμο του να είναι ουσιαστικό και συναρπαστικό, γιατί πιστεύω ότι η οδηγός μας – η Ποίηση – γνωρίζει το δρόμο προς τη χαρά.
Τσέζαρις Γκραουζίνις
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά – Κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική-Μουσική Διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης
Κίνηση: Έντι Λάμε
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Συγκλητική Βλαχάκη

Παίζουν:
Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου

Χορός: Μάρκος Γέττος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Τάσος Θεοφιλάτος, Πανάγος Ιωακείμ, Δημήτρης Καραβιώτης,  Ηλίας Μενάγιερ, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπανδρέου
Τιμή εισιτηρίου (και προπώλησης):
17 ευρώ γενική είσοδος /  12 ευρώ για φοιτητές-άνεργους ,ΑμεΑ και άνω των 65 ετών


ΠΡΟΒΟΛΕΣ –  «Αφιέρωμα στον Ορέστη Μακρή»,
Στα πλαίσια των αφιερωμάτων στο Χαλκιδέο ηθοποιό Ορέστη Μακρή, ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), διοργανώνει βραδιές κινηματογραφικών προβολών με γνωστές του ταινίες.
Οι προβολές θα γίνονται καθημερινά στο θερινό Κιν/φο REX (οδός Τζιαρντίνι) από το Σάββατο 21 έως και την Τρίτη 22 Ιουλίου, με ώρα έναρξης, 9:30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Δευτέρα 23 Ιουλίου, Θέατρο Ορέστης Μακρής ώρα 21:00
ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΙΝΟΚΙΟ»
Παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή magic dream, σε συνεργασία με τον Πανευβοϊκό Σύλλογο γονέων & Κηδεμόνων Φίλων ΑμεΑ «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός».
Μέρος των εσόδων, θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου
Τιμή εισιτηρίου, 9€


Πέμπτη 26 έως Δευτέρα 30 Ιουλίου, τεταρτοκύκλιο (παλαιά Γέφυρα
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Γ. ΣΚΑΡΙΜΠΑ
Στα πλαίσια του αφιερώματος στο Γ. Σκαρίμπα, στο χώρο του τεταρτοκυκλίου στην Παλαιά γέφυρα, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας, Καραγκιοζοφιγούρων κ.ά.
Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 19:00-22:00
Είσοδος ελεύθερη
Πέμπτη 26 έως Σάββατο 28 Ιουλίου (Αβάντων & Κριεζώτου, πεζόδρομος όπισθεν δικαστηρίων)
ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ.
Διοργανώνει το Επιμελητήριο Εύβοιας, σε συνεργασία με:  Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, Δήμο Χαλκιδέων, ΔΟΑΠΠΕΧ, ΟΛΝΕ, Εμπορικό Σύλλογο, Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
Την Παρασκευή 26 /7 στη ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ, θα υπάρχουν μουσικές σκηνές, με τα Μουσικά Σύνολα του ΔΟΑΠΠΕΧ και το Καλλιτεχνικό Εργ. Βασιλικού, στην αρχή της Αβάντων και στο τέρμα του Πεζόδρομου της Αβάντων (παλαιό Δημαρχείο)  


Σάββατο 28 Ιουλίου (γήπεδο Προποντίδας-Πάρκο Σκούρα, περιοχή Βούρκου)
Αναβίωση του γλεντιού στο παζάρι της Αγ. Παρασκευής.
Γλέντι, τραγούδι, χορός και με τη παραδοσιακή γουρουνοπούλα, σε μια βραδιά κεφιού και διασκέδασης.
Συμμετέχουν: Η Ορχήστρα της ΦΟΔΧ, με την Κατερίνα Στανίση και εκλεκτό επιτελείο λαϊκών τραγουδιστών και παραδοσιακής μουσικής.
Διοργάνωση: Σύλλογος «Ο Καλός Σαμαρείτης», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ).


Κυριακή 29 Ιουλίου, ώρα 21:00, οδός Λυκόφρωνος (μπροστά από Παλαιό Ληξιαρχείο)
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Γ. ΣΚΑΡΙΜΠΑ
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του χώρου του παλαιού Ληξιαρχείου, διοργανώνονται τα εγκαίνια του «Μουσείου Γ. Σκαρίμπα». Την ευθύνη της μουσικής βραδιάς έχουν τα Μουσικά Σύνολα του ΔΟΑΠΠΕΧ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Πέτρου Πρόκου και το Μάκη Τσιγάντες στο τραγούδι.
Για τη προετοιμασία του χώρου, επιμελήθηκε ο ΔΟΑΠΠΕΧ, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Φίλοι του Γ. Σκαρίμπα».
Κυριακή 29 Ιουλίου, ώρα 21:00, Λιμάνι Ν. Αρτάκης
ΕΝΑΡΞΗ ΚΥΖΙΚΕΙΩΝ 2018
Η βραδιά έναρξης των Κυζικείων, γίνεται με τη Χορωδία Ν. Αρτάκης «12 Απόστολοι», με τίτλο αφιερώματος: «Μια βραδιά με το Μάνο».
Για το υπόλοιπο πρόγραμμα των Κυζικείων, θα σας ενημερώσουμε με νεότερο δελτίο τύπου.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να