Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΟΡΜΟΣ - ΚΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ





Ξέρεις τι γίνεται;
Αν μείνεις, θα είσαι νεκρό...

Προσπαθώντας να εξοικονομήσεις ενέργεια, κοινώς - να μεγαλώσεις την διαδικασία της ζωής - πρέπει να σκοτώσεις τα φύλλα σου, για να καταφέρεις και πάλι την Άνοιξη, να αναστηλωθείς.

Θυσιάζεις ή θυσιάζεσαι;
Μονάχο στέκεις
Έρημο
Κηφήνας, κανείς

Ξέρεις τι γίνεται;
Για να παραμείνεις ζωντανό πρέπει πάνω από όλα να φερθείς εγωιστικά μα και να παρατείνεις, την αγωνία όλων όσων, σε συμπορεύονται.

Αν ο κορμός σου ήταν καρδιά
σκληρή θα θέλαν να 'ναι
μα σαν βολβό τρυφερό, νιώθω τον κάθε ξέπνοο χτύπο σου.
Σαν να φυτρώνει ο σκοπός, εκεί που οι δεύτερες ευκαιρίες, τελειώνουν.

Ξέρεις τι γίνεται;
Φοβάται η πλάση την ανατροπή και οι άνθρωποι, τρέμουν κάθε λαβυρινθιακό κύμα.

Πέρα από τις φωτοχημικές δραστηριότητες, κύτταρα και φωτοσυνθέσεις, είναι που βάλλομαι από παντού να υποστηρίξω την κάθοδο, σε ένα ακόμη ποίημα.

Ξέρεις τι γίνεται;
Εγώ, για σένα φύλλο ήθελα να μιλήσω
Όμως πάντα, θα πλαγιάζω στον κορμό σου

~~ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΟΡΜΟΣ - ΚΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ένα ποίημα που έγραψα μόλις για να συμμετάσχω στις "Ιστορίες Φθινοπώρου" που εμπνεύστηκε η αγαπημένη μου φίλη Μαρία Νικολάου και το λογοτεχνικό ιστολόγιο "Το Κείμενο".

Εδώ: http://tokeimeno.blogspot.com/2018/09/blog-post_11.html για περισσότερες πληροφορίες.

Ευχαριστούμε, Μαρία μου.

___________

Εκφραστικοί μου, καλημέρα.
Ελπίζω να σας βρίσκω καλά.
Εδώ και καιρό, ήθελα να γράψω  τη δική μου ιστορία ή το δικό μου ποίημα, για το φθινοπωρινό δρώμενο της Μαρίας μας, αλλά δεν τα είχα καταφέρει.
Για να είμαι ειλικρινής, πριν λίγο καιρό είχα γράψει ένα ποίημα με τίτλο "Φθινόπωρο", το οποίο και θα μπορούσα να είχα παρουσιάσει ως συμμετοχή αλλά δεν το έκανα γιατί δεν το έγραψα με βάση το δρώμενο - όπως το σημερινό - οπότε ενεργειακά, το ένιωθα λάθος.
Σήμερα λοιπόν και με βάση αποκλειστικά  - το υπέροχο για εμένα δρώμενο - σας παρουσιάζω την συμμετοχή μου.


Έτσι, για να τις διαβάσετε και εσείς, εγώ τις παρακολουθώ με θέρμη και αστείρευτο ενδιαφέρον, να ξέρετε.
Ακόμη, σας έχω και κάτι άλλο.
Τον τελευταίο καιρό ανακάλυψα - κάτι που ήδη ήξερα - αλλά πλέον του έδωσα "σάρκα και οστά".
Τι εννοώ...
Πάντα πίστευα πως γράφω σαν να μιλάω και με τον καιρό που περνά - διαπίστωσα - πως με την απαγγελία, μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα τα μηνύματα των έργων μου, οπότε άρχισα να ηχογραφώ τις απαγγελίες μου και να τις μοιράζομαι με τους φίλους μου στο φεισμπουκ, οπότε, ηχογράφησα και αυτό το ποίημα και όσοι από εσάς θέλετε να το ακούσετε, θα πατήσετε απλώς επάνω στο λινκ που σας δίνω και ελπίζω να μας απολαύσετε: https://www.facebook.com/kikh.konstantinou/videos/1544820428952731/

Δεν ξέρω αν έχω δίκιο ή άδικο σε αυτή μου τη σκέψη και δεν είναι και το ζητούμενο αυτό, απλώς σκεφτόμενη πως μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα με αυτόν τον τρόπο τους συμβολισμούς μου, θέλησα να δοκιμάσω και έναν άλλο δρόμο.

Αυτά για την ώρα, εκφραστικοί.
Να περνάτε όμορφα.


Σχόλια

  1. Ξέρεις τι γίνεται; Όσο μοιραζόμαστε τόσο περισσότερο εμπνεομαστε!

    😍😍😍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδα και φυσικά ...Άκουσα τι γίνεται Κική μου !!!!
    Κατ αρχήν πολύ όμορφο το Φθινοπωρινό σου ποίημα συνεχίζει αυτήν την υπέροχη εκφραστική εποχιακή σκυτάλη.
    Η Φωνή σου κρυστάλλινη, εκφραστική και αυτή.
    Πολλά μπράβο για τα εκφραστικά σου μονοπάτια. Τολμάς και μου αρέσει. Προχώρα κορίτσι μου. Ο Δρόμος είναι δικός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε πέρασμα από το διαδικτυακό σου σπιτικό
    χαρίζει μια δροσερή αύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Κική!
    Δυνατό!
    Σ΄ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συμμετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρεις τι γίνεται;
    Η πένα σου είναι καταπληκτική.
    Μπράβο Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο!! Μπράβο Κική μου είσαι καταπληκτική! Και η ιδέα σου με την απαγγελία πολύ έξυπνη. Μου αρέσει
    Φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφο Κική μου μπράβο για την όμορφη έμπνευση σου! Keep up the good work!!!!! Καλή βδομάδα 🍁🍂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολύ σημαντικό να στέκεσαι σε ένα ασήμαντο ( φύλλο) υπενθυμίζοντας τους κύκλους μας. Πολύ όμορφη γραφή Κική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειο κι έγινε ακόμα τελειότερο ακούγοντας την απαγγελία!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να