Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΚΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Παρασύρθηκα, αναζητώντας μιαν ομίχλη που οδηγεί στην γενέτειρα του εκδιωγμένου, "εμείς". Ένας κόσμος βάναυσος μα περιέργως, ερωτικός.

Μια στάλα αίμα, σε έναν αχαρτογράφητο ωκεανό και μια ψιχάλα βροχής, στην πιο αψυχολόγητη, ημιτελή κοιλάδα.
Τα ρούχα απλωμένα, θύμιζαν λαβωμένα πουλιά και τα μανταλάκια, οστά απεγνωσμένων ζώων.

Στους ακυκλοφόρητους χειμώνες, ένα βυθισμένο καίκι μου μίλησε, για την εκπλήρωση των στόχων και των θεσμών. Μου μετέφερε, μία άλλου είδους προσέγγιση των ανθρώπινων φιλοδοξιών. Μου έδειξε πως αναπτερώνεται η ελπίδα των βυθισμένων αγωνιών και η προσήλωση μιας φανταχτερής οπτασίας.

Η κενότητα για εμένα ήταν πάντα μια φλογέρα δίχως σκοπό και "δότη".

Μια απαλλοτριωμένη κατηγορία με βαθαίνει ασφυκτικά. Ο κτίτορας - παραχωρημένος βαθιά - από την υπέρτατη δοκιμασία, με όρισε δυνάστη και ταυτόχρονα ειρηνοποιό.

Είμαι εγώ που λιάζω τις ελπίδες και εγώ που αφανίζω τον καημό.
Κοίτα με, είμαι ο μέσος προσδόκιμος των ευκαιριών. Και απόψε, εφάπτομαι στο πουθενά!

~~ Στο πουθενά - Κική Κωνσταντίνου

Αυτό ήταν το τελευταίο ποίημα για το 2018.
Καλή χρονιά φίλοι μου, με υγεία, πρόοδο, αγάπη, δημιουργία και χαρά!

Είθε σε ένα έτος γεμάτο στόχους και ευκαιρίες!

Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με στηρίζουν στα έργα και στη ζωή μου!
Να είστε πάντα καλά!

Στα καλύτερα και στα άκρως δημιουργικά που έρχονται!

Σχόλια

  1. Όμορφο και αυτό να κλείσει τον κύκλο του Κική μου. Πάει το 2018. Αρκετά δημιουργικό για σένα και το έργο σου. Καλή χρονιά να ευχηθώ ολόψυχα σε καινούργια μονοπάτια και διαδρομές.
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεκινάμε τώρα τα ποιήματα για το νέο χρόνο ναι; Καλή δημιουργική χρονιά Κική μου. Με υγεία, επιτυχίες πολλές και χαμόγελα
    Να σαι καλά μάτια μου
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κική μου χρόνια πολλά καλή χρονιά με υγεία χαρά και κάθε επιτυχία Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο Κική μου! Ευτυχισμένο το 2019, να είναι γεμάτο έμπνευση και δημιουργία !!! Φιλιά πολλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά Κική μου.
    Εύχομαι το 2019 να είναι γεμάτο έμπνευση για δημιουργία .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή και ευλογημένη χρονιά φίλη μου ,με υγεία, αγάπη, ευημερία, εύχομαι με όλα τα καλά του Θεού πάντα στο σπιτικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. The Lahore Escorts Service will likewise give you absolute best organization when you are willing to have a watch on the motion pictures with them, and when you are looking to go out on the shoreline with them.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να