Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΚΡΙΝΙΑ - ΚΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ




            Εάν υπάρχει κύτταρο της γκρίνιας, τότε σίγουρα όλοι οι άνθρωποι το έχουμε στο αίμα μας. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος πάνω στη γη που δεν έχει γκρινιάξει ποτέ στη ζωή του. Φυσικά άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και άλλοι για δευτερόλεπτα.
Τα θέματα της γκρίνιας πολλά. Άλλα σημαντικά και άλλα εντελώς ανόητα, αλλά θα μου πείτε πως όποιος γκρινιάζει για ανόητα πράγματα, σίγουρα για να το κάνει αυτό θα τα θεωρεί σοβαρά. Αυτά που για εμάς είναι σοβαρά θέματα, για κάποιους άλλους είναι ανόητα και ισχύει και το αντίθετο φυσικά. Το βρίσκω απόλυτα λογικό να συμβαίνει αυτό γιατί ο χαρακτήρας των ανθρώπων είναι διαφορετικός, αλλά επίσης πιστεύω ότι όλοι μας είμαστε σε θέσει να μπορούμε να καταλάβουμε πότε ένας λόγος είναι σοβαρός για να γκρινιάζουμε και ποτέ όχι, έστω και αν κάποιες φορές δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε.
            Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο γιατί παρόλο που και εγώ γκρινιάζω για διάφορους λόγους, όπως όλοι μας φυσικά, πιστεύω ότι αυτό είναι ένα συναίσθημα το οποίο μόνο κακό μας κάνει. Προκαλεί άγχος, ανησυχία, επιπόλαιες κινήσεις, ανασφάλειες, ψυχική κατάπτωση και γενικά οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει τη διάθεση και τη ψυχολογία μας. Ποιός ο λόγος λοιπόν να κάνουμε μόνοι μας κακό στον εαυτό μας; Πρέπει να προσπαθήσουμε να την αποβάλλουμε από τη καθημερινή μας ζωή και να τη μειώσουμε στο έπακρο γενικότερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.
Θα μου πείτε υπάρχουν τόσα άλλα άσχημα συναισθήματα που κυριεύουν καθημερινά τη ζωή μας, τη γκρίνια πρέπει να μειώσουμε; Η απάντησή μου είναι ότι ναι πρέπει να μειώσουμε και αυτό το συναίσθημα, όπως και όλα όσα παίρνουν το χαμόγελο από τη χείλη μας. Για να καταφέρει κάποιος να επιτύχει την αποβολή των πιο ισχυρών άσχημων συναισθημάτων, πρέπει αρχικά να καταπολεμήσει τα πιο ήπια άσχημα συναισθήματα που τυχόν να νιώθει και αυτό πρέπει να γίνει γιατί αυτά τα ήπια φαινομενικά συναισθήματα, είναι στην πραγματικότητα πολύ ισχυρά και είναι υπαίτια για τη δημιουργία των συναφών άσχημων συναισθημάτων.
            Ένα τέτοιο λοιπόν ύπουλο συναίσθημα θεωρώ και τη γκρίνια, γιατί όπως προείπα μας δημιουργεί κακή διάθεση, άγχος, ανασφάλεια, ψυχική κατάπτωση και αλλά παρεμφερή αισθήματα που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι κακό σε εμάς και στους γύρω μας. Η γκρίνια κάνει τους γύρω μας να μην μας αντέχουν και καλώς η κακώς αν δεν τη βελτιώσουμε ίσως και να χάσουμε ανθρώπους που μας αγαπάνε πραγματικά και δεν θα μας αντέχουν. Εδώ που τα λέμε θα έχουνε και δίκιο. Πώς να έχουμε την απαίτηση από τους άλλους να μας αντέξουν, τη στιγμή που δεν θα μπορούμε να αντέξουμε εμείς τους εαυτούς μας;
            Ας σταματήσουμε λοιπόν  να γκρινιάζουμε για τα πάντα στη ζωή μας. Αν καταφέρουμε να είμαστε ευχαριστημένοι με ότι έχουμε στη ζωή μας, τότε η γκρίνια θα μετατραπεί σε ευγνωμοσύνη και εμείς θα γεμίσουμε αισιοδοξία και πνευματική δύναμη, με την οποία θα καταφέρουμε πολλά ωραία πράγματα στη μετέπειτα ζωή μας. Εξάλλου, ότι δεν είναι του γούστου σου, κάντο εσύ να γίνει! Έτσι λοιπόν οτιδήποτε είναι αυτό που σας κάνει να γκρινιάζετε, εσείς βρείτε το τρόπο να το κάνετε του γούστου σας και αγαπήστε το. Δεν είναι και τοοοόσο πολύπλοκο τελικά!

Σχόλια

  1. Να ένα θετικό μήνυμα για μια καινούργια βδομάδα !
    Ακολουθώ τις σκέψεις σου Κική μου. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομορφούλα μου πριν λίγο στην ανάρτηση μου έγραψα για κάτι που σαν ηθικό δίδαγμα για μένα είναι ότι αν ..ξαναγκρινιάξω να μου δώσετε όλοι από μία σφαλιάρα!όσα και να περνάμε ..ας κάνουμε στο σταυρό μας..ήμαστε τυχεροί που ζήσαμε την παιδική μας ηλικία όπως έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοφό!!! Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο Κική μου!! Εξαιρετικός οδηγός προς ..."ναυτιλλομένους"!
    Σε φιλώ, φίλη!
    Καλό υπόλοιπο μέρας
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να