Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ 30/11/2019







Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Christos Koutsaftis για την συνολική του στήριξη και αγάπη.
Στο κανάλι του στο youtube https://www.youtube.com/user/xkoutsaftis μπορείτε να βρείτε τόσο το υλικό της δικής μας βραδιάς όσο και υλικό από διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που καλύπτει και μοιράζεται μαζί μας.
Eυχαριστούμε πολύ!

Σας δίνω και το βίντεο σχεδόν όλης της βραδιάς για να μας απολαύσετε! Μια ιδιαίτερη αναφορά στον εκπληκτικό τραγουδοποιο μας τον κύριο Γιώργο Ρούσσο! 




2ο αντάμωμα ποιητών
Η ποίηση ταξίδεψε…Χαλκίδα
«Η ποίηση στις ράγες» ταξίδεψε το διήμερo 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στην όμορφη Χαλκίδα.
Ποιητές από την Βόρεια Ελλάδα αντάμωσαν με ποιητές από την Εύβοια, την Αθήνα και την Κύπρο.
Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στη Συνεδριακή Αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ (Παλιό Δημαρχείο, Αβάντων 50, Χαλκίδα) ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Τ’ Αλωνάκι», ο Σύλλογος Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα, η λογοτέχνης Κική Κωνσταντίνου, η συγγραφέας Μαρία Ποπκιώση και η κίνηση ποιητών «Ποίηση στις Ράγες…η ποίηση ταξιδεύει» διοργάνωσαν το 2ο Ποιητικό αντάμωμα στην όμορφη Χαλκίδα. Συμμετείχαν 37 ποιητές από 25 γωνιές της Ελλάδας και την Κύπρο. Από Έδεσσα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Σέρρες, Σιδηρόκαστρο, Προσοτσάνη, Λαμία, Κίτρος, Παλαίφυτο Πέλλας, Γιαννιτσά, Νάουσα, Ελλασόνα, Δράμα, Πρέβεζα, Αμύνταιο, Αριδαία, Χαλκίδα, Αθήνα, Νέα Αρτάκη, Λυκόβρυση Αττικής και από την Κύπρο. Μια υπέροχη ποιητική σύμπλευση και ένα δημιουργικό αντάμωμα ποιητών.
Η πρόσκληση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης έγινε από την Βορειοευβοιώτισσα συγγραφέα Κική Κωνσταντίνου, η οποία μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ήρθε σε επαφή με την δημιουργό της κίνησης «Ποίηση στις Ράγες…η ποίηση ταξιδεύει» την λογοτέχνιδα κα Μαρία Ποπκιώση από τα Γιαννιτσά.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με υποδοχή των ποιητών από την Βόρεια Ελλάδα. Χαλκιδέοι ποιητές επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο John όπου διέμεναν οι ταξιδεύοντες ποιητές, τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν σε μέρη της Χαλκίδας όπου περπάτησε και έζησε ο ποιητής Γιάννης Σκαρίμπας. Οι ποιητές επισκέφτηκαν το Μουσείο-Αρχείο Γιάννη Σκαρίμπα, ακολούθησε ομιλία για την ζωή του Χαλκιδέου ποιητή και το έργο του. Οι ποιητές από την κίνηση «Ποίηση στις ράγες» χάρισαν βιβλία στην βιβλιοθήκη του Γιάννη Σκαρίμπα. Στην αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ (Παλιό Δημαρχείο, Αβάντων 50, στην Χαλκίδα) ακολούθησε μια εξαιρετική εκδήλωση με ποίηση από τους δημιουργούς τους και μουσικές πνοές.
Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης/ξενάγησης την είχε ο Πρόεδρος των Φίλων Γ. Σκαρίμπα και εκπαιδευτικός κος Κώστας Μπαϊρακτάρης.
Η εκδήλωση/δράση, που φέρει τον τίτλο «Η ποίηση ταξιδεύει…Χαλκίδα», πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Με το σύνθημα «η ποίηση ταξιδεύει στην Χαλκίδα…η ποίηση μας ενώνει», Συμμετείχαν οι παρακάτω ποιητές:

1. Ιακώβου Χρύσα (από Σέρρες)
2. Κυρμανίδου Σωτηρία (από Σιδηρόκαστρο)
3. Τριγλίδης Γρηγόρης (από Πύδνα Κίτρος)
4. Ξανθοπούλου Μαρία (από Παλαίφυτο)
5. Αρνάκη Λιλίκα (από Ελασσόνα)
6. Κισκίνη Έλενα (από Λαμία)
7. Αμπατζή Ιωάννα (από Έδεσσα)
8. Ποπκιώση Μαρία (από Γιαννιτσά)
9. Δανανά Ελένη (από Δράμα)
10. Κορτσάρη Ευγενία (από Κατερίνη)
11. Ψιρολιόλιου Φωτεινή (από Προσοτσάνη)
12. Κολτσάκη Μαρία (από Νάουσα)
13. Παρασίδης Χαράλαμπος (από Αριδαία). Διαβάζει η Αλίκη Σούλη.
14. Χαβιαροπούλου Στέλλα (από Θεσσαλονίκη)
15. Κοφινά Ευαγγελία (από Κατερίνη)
16. Κουμανίδου Κυριακή (από Πρέβεζα)
17. Νούσιας Βασίλης (από Πρέβεζα)
18. Αλεξάνδρου Χρυσούλα (από Λεμεσό Κύπρου)
19. Σταματούκου Αγγελική (από Νέα Αρτάκη)
20. Ζορμπαλάς Γιάννης (από Χαλκίδα)
21. Κωνσταντίνου Κική (από Χαλκίδα)
22. Μπαϊρακτάρης Κώστας (από Χαλκίδα)
23. Παναγοπούλου Μαρία-Αγγελική (από Χαλκίδα)
24. Καστραντά Ευγενία (από Χαλκίδα)
25. Λιάτζουρα Κατερίνα (από Χαλκίδα)
26. Βελέντζα Ελένη (από Εύβοια)
27. Βρακά Στέλλα (από Χαλκίδα)
28. Ρέμπελου Φαίη (από Αθήνα)
29. Καραμπάς Ηλίας (από Χαλκίδα)
30. Λυμπέρη Κυριακή (από Χαλκίδα)
31. Πασσαλή Φιλίτσα (από Χαλκίδα)
32. Μαρία Λάμπρου (από Χαλκίδα)
33. Πίνη Έλενα (από Φυλή Αττικής)
34. Τσιμπιδάκης Παναγιώτης (από Χαλκίδα)
35. Καλυβα Ευμορφία (από Λυκόβρυση Αττικής)
36. Γιώργος Ρούσσος (από Χαλκίδα)
37. Μαρία Κατσικούλη (από Χαλκίδα)

Ευχαριστώ θερμά τους ποιητές που συμμετείχαν και ταξίδεψαν την ποίησή τους αγκαλιά με τα βιβλία τους για την εμπιστοσύνη τους. Αναμένεται σύντομα να εκδοθεί ποιητική ανθολογία.
Την εκδήλωση ''Η ποίηση ταξιδεύει εις Εύριπον...'' κάλυψε ο κος Γιώργος Δημητρόπουλος, ο οποίος ανέβασε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό στην σελίδα «Ποιητών Δρώμενα». Τον ευχαριστούμε θερμά καθώς και τον κύριο Χρήστο Κουτσάφτη που μαγνητοσκόπησε την βραδιά και την ανέβασε στο κανάλι του στο youtube.
Θερμές ευχαριστίες επίσης στην συγγραφέα Κική Κωνσταντίνου, αυτό το ευγενικό και αξιαγάπητο κορίτσι, που μας απηύθυνε διαδικτυακά την πρόσκληση και έγινε το ταξίδι «εις Εύριπον».
Στον αξιαγάπητο εκπαιδευτικό και Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Γ. Σκαρίμπα, κο Κώστα Μπαϊρακτάρη, ο οποίος σήκωσε όλο το βάρος της εκδήλωσης και της διοργάνωσης, πολλές θερμές ευχαριστίες.
Στον πολιτιστικό σύλλογο «Τ’ αλωνάκι» και στον Πρόεδρο κο Δημήτρη Λιανοστάθη, στο ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Γ. Σκαρίμπα για την όμορφη συνεργασία και φιλοξενία.
Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Χαλκίδας και στον ΔΟΑΠΠΕΧ για την ευγενική τους χορηγία.
Στον υπέροχο τραγουδοποιό και μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ρούσσο, που έδωσε φως και χρώμα στην εκδήλωση, τον ευχαριστούμε θερμά.
Κατά το πέρας της εκδήλωσης, ποιητές έγραψαν στο βιβλίο εντυπώσεων που διατηρεί «Η ποίηση στις ράγες…»
«Ποιητικό αντάμωμα, ψυχών, ιδεών, μοίρασμα συναισθημάτων, μυσταγωγία ευωδιαστή. Ευχαριστίες πηγαίες, εγκάρδιες, για τούτη την συμπόρευση.» Σωτηρία Κυρμανίδου.
«Η ταξιδεύουσα ποίηση τρισήλιες νότες στις ψυχές μας μέλπει.» Κώστα Μπαϊρακτάρης.
«Φεύγω με γεμάτη την καρδιά, ακούστηκαν πανέμορφες φωνές. Ένα αντάμωμα ελληνικό με την ζεστασιά και την αγάπη, που μας κάνει να ξεχωρίζουμε.» Κυριακή Κουμανίδου.
«Η ποίηση ενώνει τις ψυχές στα πιο όμορφα συναπαντήματα». Χρυσούλα Αλεξάνδρου.

Το επάνω μήνυμα είναι απο την συντονίστρια και εμψυχώτρια της δράσης "Η Ποίηση Ταξιδεύει" της λογοτέχνιδας Μαρίας Ποπκιώση από τα όμορφα Γιαννιτσά.

Ευχαριστούμε πολύ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να