Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΩ ΠΕΡΗΦΑΝΗ.

       Ναι πράγματι, όταν διάβασα τη παρακάτω είδηση στο hamomilaki αισθάνθηκα περήφανη. Και εκτός από αυτό το συναίσθημα, η πρώτη σκέψη του μυαλού μου ήταν η εξής: "Επιτέλους διαβάζω και κάτι καλό".
       Η είδηση αυτή είναι η εξής:

         "Κρατούμενοι μαθητές του γυμνασίου, που λειτουργεί μέσα στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, αρίστευσαν (συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από 85%) σε παγκόμιο μαθητικό διαγωνισμό. Σ' αυτό τον διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 43 χώρες και συμμετείχαν έξι εκατομμύρια μαθητές από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τον... μεγαλύτερο εκπαιδευτικό διαγωνισμό, που ξεκίνησε το 1993 ο οργανισμός "Kangourou Sans Frontieres" (Καγκουρό χωρίς σύνορα). 
       Η μαθηματικός Φιλιώ Μαρινοπούλου, διευθύντρια του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) των φυλακών Θεσσαλονίκης δήλωσε σχετικά: "Ενιωσα περήφανη και πολύ χαρούμενη. Είναι πολύ σημαντικό ότι διακρίνονται και αριστεύουν τα παιδιά του σχολείου μας, γιατί οι ίδιοι καταρχήν παίρνουν το μήνυμα ότι όταν προσπαθούν πετυχαίνουν πράγματα. 
         Η επιτυχία αυτή τους ανέβασε την ψυχολογία, ενώ αισθάνονται ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Νιώθουν δηλαδή ότι δεν στερούνται σε τίποτα, διότι ανταγωνίζονται επάξια άλλους μαθητές που ζούν έξω ελεύθερα. Παράλληλα από αυτή τη δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία ενισχύθηκε η ομαδικότητα και το 'δέσιμο' μεταξύ τους". 


 

12 σχόλια:

 1. Eίναι να μη νοιώθεις περήφανη με αυτά?
  Μπράβο στα παιδιά και μπράβο και στους Καθηγητές τους γιατί αυτή η επιτυχία ήρθε
  πιστεύω μέσα απο μια καλή συνεργασία και
  των δυο .
  Να που η Ελλάδα μας έχει και δείχνει και αλλα πρόσωπα προς τα έξω εκτός απο αυτά που θέλουν σώνει και καλά να μας κολλήσουν, της μιζέριας και του ωχαδελφισμού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πόσο ωραία τα είπες όλα φίλη μου! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο στα παιδιά! όλοι έχουμε δικαίωμα στη μάθηση και αυτά τα παιδιά το απόδειξαν απόλυτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. συμφωνώ μαζί σου μανταρινάκι μου! ολοι εχουμε δικαίωμα στη μάθηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγχαρητήρια στην Διευθύντρια του σχολείου για το αξιέπαινο έργο της, συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου, παιδιά που αξίζουν την προσοχή και την έμπρακτη αγάπη όλων μας..!
  Συγχαρητήρια και σε σένα φίλη μας, που φρόντισες να αναδημοσιεύσεις αυτό το γεγονός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μπράβο στα παιδιά. Η παιδεία θεωρώ πως είναι το σημαντικότερο εφόδιο για την μετέπειτα πορεία της ζωής μας! Καλό απόγευμα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και στους καθηγητές τους και από μένα! Ναι, έχεις κάθε δίκιο να νιώθεις περήφανη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. kariatida62

  σ' ευχαριστώ γλυκιά μου αν και δε πιστεύω πως τα αξίζω και εγώ. όσοι προανέφερες φυσικά και τα αξίζουν. ελπίζω να τους αναγνωριστούν όπως πρεπει.

  φιλακιαααααααααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΔΗΜΗΤΡΑ

  και εγω συμφωνώ μαζί σου φίλη μου! και πιστευω πως για εκείνα τα παιδιά η παιδεία ειναι και μια διέξοδος στη καθημερινότητά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αθηνά...

  χαίρομαι ποολύ που για μια ακόμη φορά είσαι εδώ και το δηλώνεις! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Απίστευτο πραγματικά...!
  Μπράβο σου που το ανάρτησες κι εδώ, ΜΠΡΑΒΟ σε εκείνα τα παιδιά!
  Είναι κρίμα που παιδιά που τα έχουν όλα και είναι ελεύθερα, δεν έχουν το πάθος που χρειάζεται η παιδεία για να κάνει την εκπαίδευση λειτούργημα...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Sweet truth!

  πόσο ωραία το έθεσες! συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ