Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ - ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Εκφραστικοί μου φίλοι καλησπέρα!
Τι μου κάνετε; Είστε όλοι καλά;

Εγω μια χαρά! Γέλασα τοσο με την ανίψια και επανήλθα!
Το τι παιχνίδι έχω ρίξει αυτές τις μέρες δε περιγράφεται!
Τα μικρά είναι χαρά Θεού και Ανθρώπου! Σε αναζωογονούν και σε χάνουν να θέλεις να πάρεις λίγη απο τη παιδική τους αφέλεια και ειλικρίνεια!

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω παρα πολύ για όλα τα σχόλια που βρήκα στο blog μου και να σας ενημερώσω ότι θα απαντήσω σε όλα την ερχόμενη εβδομάδα που θα έχω ελεύθερο χρόνο και καλό υπολογιστή.

Σεργιάνισα στα στενά της γειτονιάς μας όταν μπήκα αλλά δυστυχώς δε μπόρεσα να παρακολουθήσω όλων σας τις αναρτήσεις διότι ήταν αρκετές και οσες καταφερα τις διαβασα με μεγαλη προσοχή και ενδιαφερον. 

Για σήμερα φίλοι σας έχω ετοιμασει μια ανάρτηση που έχει να κάνει με ένα παιδικο παραμύθι που είχα γράψει πριν 2 και κατι χρόνια για ένα μωράκι που είχε γενέθλια και ήθελα να του το αφιερώσω, εξού λοιπόν και το όνομα του παραμυθιού και της ανάρτησης.

Θα ανέβει σε συνέχειες λογω όγκου! Εύχομαι να σας αρέσει!


« Η νεράιδα των γενεθλίων »


            Κάπου εκεί στον ουρανό, ανάμεσα στα τόσα άστρα υπάρχει και ένα άλλο που είναι μοναδικό! Ναι είναι όντως μοναδικό! Έχει σχήμα καρδιάς και λάμπει μέρα – νύχτα!
            Σε κείνο λοιπόν το αστέρι που δε μοιάζει με τα συνηθισμένα αστέρια και φυσικά δεν φαίνεται ποτέ από τη γη, κατοικούν οι νεράιδες των γενεθλίων.
            Οι νεράιδες των γενεθλίων μοιάζουν πάρα πολύ με τις πεταλούδες. Έχουν κι αυτές πολύχρωμα φανταχτερά φτερά, είναι μικροσκοπικές, όμορφες, λαμπερές, ελεύθερες και το σώμα τους είναι ίδιο με αυτό των ανθρώπων, αρκετά πιο μικροσκοπικό φυσικά.
            Μιλούν τη δική τους διάλεκτο, μια διάλεκτο που μόνο τα μικρά παιδιά μπορούν να κατανοήσουν και είναι ορατές επίσης μονάχα από τα παιδιά.
            Άλλες είναι ξανθές, άλλες μελαχρινές, άλλες κοκκινομάλλες, άλλες γαλανομάτες, άλλες πρασινομάτες, άλλες φοράνε κόκκινο φουστάνι, άλλες ροζ, άλλες μπλε, άλλες μοβ, άλλες πάλι φοράνε μπλούζα με φούστα ή με παντελόνι. Γενικά στην εμφάνιση δε διαφέρουν από τη μορφή μιας καθημερινής κοπέλας μόνο που είναι πολύ πιο μικροσκοπικές και έχουν στη πλάτη τους τα πολύχρωμα μεγαλοπρεπή φτερά τους για να τους θυμίζουν πως υπάρχουν για να ατενίζουν τον ουρανό ελεύθερες και υπερήφανες!
            Όλες τους κρατούν ένα μαγικό ραβδάκι στα χέρια τους, το οποίο είναι ασημί και έχει σχήμα καρδιάς, ίδιο με αυτό του πλανήτη τους και κάθε φορά που κάποιο από τα παιδάκια που έχει η καθεμία υπό την επιτήρησή της, έχει γενέθλια, τότε αυτή κατεβαίνει στη γη, επισκέπτεται το παιδάκι, το ακουμπά με το ραβδάκι της μαλακά στο σωματάκι του και συγκεκριμένα κάτω από το αριστερό στήθος, εκεί δηλαδή που είναι η καρδούλα του, θέλοντας να του δώσει δύναμη και υγεία για να συνεχίσει τη πορεία της ζωής του.
            Σήμερα λοιπόν ήταν η μέρα να κατέβει στη γη η Μελιστάλαχτη για να επισκεφτεί και να «μαγέψει» και το ραβδάκι της τα δικά της παιδιά.
            Η Μελιστάλαχτη είναι μια πανέμορφη τρυφερή νεραϊδούλα που αγαπάει πολύ τα φυτά και τον άνεμο, το γλυκό άνεμο… αυτόν που μοιάζει να της κελαηδάει.
            Στο πλανήτη της φροντίζει καθημερινά τα φυτά του και κάθε φορά που φυσάει λίγο δροσερό αεράκι παρακολουθεί εκστασιασμένα το γλυκό χορό που απολαμβάνουν τα φυτά της παρέα με τη συντροφιά του ανέμου….
            Λατρεύει να παρατηρεί το κυματιστό αέρινο χορό των φυτών της γιατί πάνω απ’ όλα τις θυμίζουν το πόσο ωραία είναι να πετάς ελεύθερος και αυτή ξέρει πώς γεύθηκε για να ατενίζει τον ουρανό και τη γη ελεύθερη και να αγκαλιάζει αυτά που τόσο πολύ αγαπούσε, τα οποία δεν ήταν άλλο πέρα από τα παιδιά της, από τα δικά της παιδιά που σήμερα που ήξεραν πως θα τα επισκεπτόταν τη περίμεναν πως και πως…
            Επειδή ήξερε πως η σημερινή της διαδρομή θα ήταν ιδιαιτέρα κουραστική αλλά και ευχάριστη συνάμα, φρόντισε να κοιμηθεί νωρίς το προηγούμενο βραδυ για να είναι ξεκούραστη και ευδιάθετη την ημέρα αυτή που θα συναντούσε ξανά, ύστερα από έναν ολόκληρο χρόνο τα 150 παιδιά της που κατοικούσαν σε πέντε ηπείρους…
            Χαιρέτησε λοιπόν πουρνό πουρνό τις υπόλοιπες νεράιδες και έφυγε βιαστικά για το ταξίδι της στη γη. Η αλήθεια είναι πως ανυπομονούσε να δει τα παιδιά της που τόσο πολύ της είχαν λείψει όπως επίσης και σε αυτά το ίδιο γιατί μη ξεχνάτε πως ήταν τα μόνα που μπορούσαν να τη δουν και να συνομιλήσουν μαζί της σε μια διάλεκτο που οι μεγάλοι ποτέ δε θα κατανοούσαν… και δε θα κατανοήσουν!
            Λίγο πριν φτάσει στη γη και ενώ την έβλεπε ξεκάθαρα καθώς ερχόταν κατά πάνω της αισθάνθηκε πως κάτι βαρύ έπεσε επάνω της και της έκοψε τη ταχύτητα με την οποία πετούσε….
            Πριν καλά καλα προλάβει να διαπιστώσει πως είχε τυλιχτεί ανάμεσα σε κάτι δίχτυα, αισθάνθηκε τα φτερά της να πονούν και να μην ανοίγουν όπως θα έπρεπε να ανοίξουν για να συνεχίσει να πετά στη πορεία της.
            Ταράχθηκε και φοβήθηκε πολύ όταν αντιλήφθηκε πως είχε πέσει θύμα του κακού Αχμέντιου, ενός ανθρώπου – νυχτερίδα, που δεν αγαπούσε τα παιδιά και μισούσε όλων των ειδών τις νεράιδες…
            Ο Αχμέντιος όπως σας προείπα ήταν ένας φαινομενικά μικροσκοπικός άνθρωπος που κατοικούσε σε σώμα νυχτερίδας και αντί για ραβδί κρατούσε ένα δίχτυ, με το οποίο προσπαθούσε να αιχμαλωτίζει τις νεράιδες και η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν είχε καταφέρει να αιχμαλωτίσει πολλές, τις οποίες μάλιστα κρατούσε φυλακισμένες σε κλουβιά από δίχτυα που διατηρούσε στο κομήτη του, ονόματι Μεχμέντιο.
            Ένα βράδυ λοιπόν, η Αγάπη, η αρχηγός των νεράιδων πήγε στο πλανήτη του και έδωσε μάχη μαζί του προσπαθώντας να ελευθερώσει τις νεράιδες και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε! Ναι τα κατάφερε! Απελευθέρωσε τις ομήρους και έκανε ένα ξόρκι στον Αχμέντιο, με το οποίο του αναίρεσε τα δίχτυα για να μη μπορεί να φυλακίσει καμιά νεβρίδα ποτέ ξανά και η αλήθεια είναι πως από τότε είχε να φυλακίσει ξανά νεράιδα, μέχρι σήμερα φυσικά, που έπιασε στα δίχτυα του τη Μελιστάλαχτη, η οποία αν και δεν είχε γεννηθεί την εποχή εκείνη είχε ενημερωθεί από άλλες νεράιδες για την ιστορία του εχθρού για αυτές Αχμέντιου.
            Τρόμαξε τόσο όταν είδε τον Αχμέντιο να τη πλησιάζει που λιποθύμησε και όταν συνήλθε διαπίστωσε πως είχε μεταφερθεί στον πλανήτη Μεχμέντιο και βρισκόταν φυλακισμένη στο κλουβί από δίχτυ που είχε κατασκευάσει ο ίδιος για να μπορεί να χωρά τις μικροσκοπικές νεράιδες….
            Φοβήθηκε, πανικοβλήθηκε, έκλαψε γοερά και στη συνέχεια δυνατά, σκορπίζοντας παντού τη χρυσόσκονή της γιατί πρέπει να σας πω πως οι νεράιδες δεν είχαν δάκρυα… αντί για δάκρυα σκορπούσαν χρυσόσκονη, είτε ήθελαν να κλάψουν λόγο λύπης, είτε λόγο χαράς…


________________ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ_______________


Φιλοι μου ευχομαι να σας αρεσε το αφηγηματικο μου παραμυθι και να θελετε να διαβασετε αμεσα και τη συνεχεια. Ενα μερος ειναι ακομη.

Να ειστε καλα και να διασκεδαζετε φιλοι!

Ευχαριστω για ολα!! 

Καλο βραδυ σε ολους! Φιλακια πολλα! <3

Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο το παραμύθι σου !! Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια, πως θα καταφέρει να ελευθερωθεί η Μελιστάλαχτη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστω πολυ Ζηνα μου!
      ειναι χαρα που να εισαι διπλα μου!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο αναμένω την συνέχεια!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα ξεκινήσω με ευχές έστω και καθυστερημένες Κική μου για καλή χρονιά..γεμάτη με πολύ υγεία..πάρα πολύ αγάπη.. και χιλιάδες χαμόγελα... η προηγούμενη συνταγή σου γέμισε την καρδιά την χόρτασε.. ακριβώς αυτές τις συνταγές πρέπει να έχουμε πρώτες πρώτες στο μπλοκάκι μας γραμμένες..χι.χι.να είσαι καλά ...και τώρα μπαίνοντας στην καινούργια σου ανάρτηση.. με εντυπωσίασε το παραμύθι.. με την νεράιδα των γενεθλίων.. θα περιμένουμε την συνέχεια...ααααα και χρόνια σου πολλά για την γιορτή σου.. όλα μαζί σου τα είπα.. εμ ...τι να κάνω που δεν προλαβαίνω;; χι.χι.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΝΤΑ φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      τρεχω εγω τρεχεις κ εσυ μαζι μου ε; χιχιχι
      σ ευχαριστω πολυ για ολα καλη μου φιλη!
      να εισαι καλα!
      καλη χρονια να εχεις!
      και ευχαριστω που εισαι κοντα μου!
      φιλακια πολλα πολλα!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφο!!!!!
    Τι θα γίνει Κική μου!!!... κάθε φορά θα μας κρατάς σε αγωνία!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      ε σε μικρη αγωνια θα σας κρατω, λιγο οχι πολυ. χιχιχι

      σ ευχαριστω καλη μου φιλη!
      να εισαι καλα! <3

      Διαγραφή
  5. Πολυ ομορφο και τρυφερο το παραμυθι σου!!! Περιμενω την συνεχεια γλυκια μου φιλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστω πολυ πολυ αγαπη μου!
      να εισαι παντα καλα!
      φιλακιααααααα

      Διαγραφή
  6. Δε μου λες, τον Φώσκολο τι τον είχες;;; Αχαχαχαχα!!! Γλυκά φιλιά κι αναμονή ως συνήθως! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      καλο!
      ενταξει δεν τον εχω κατι, οποτε μην ανησυχεις.
      χαχαχα

      φιλακια πολλα αδυναμια!

      Διαγραφή
  7. Περιμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια!

    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκφρασούλα μου,
    υπέροχο το αφηγηματικό σου παραμύθι! Μου άρεσε πολύ σαν σκέψη και οι ονομασίες των πλανητών!! Ανυπομονώ να διαβάσω τη συνέχεια και τι θα γίνει με την μελιστάλαχτη νεράιδα! :)
    Να περάσεις μια υπέροχη Κυριακή! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστω πολυ αγαπημενη μου παλομιτσα!
      να εισαι καλα γλυκια μου φιλη!
      φιλακια πολλα πολλα!

      Διαγραφή
  9. Εκφραστικό μου κορίτσι γράφεις πολύ παραστατικά τρυφερά
    μαγευτικά κι αγγίζεις όχι μόνο καρδιές αλλά και την υπερκοσμη σκέψη!!!!!
    Επί της αναμονής για την συνέχεια....

    φιλί κι αν μπορείς πέρασε να δεις κάτι δικό μου με υπερβάσεις πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ Ελενη μου με τιμας με το σχολιο σου!
      ευχαριστω πολυ πολυ!
      φιλακια πολλα!
      περασα απο το ομορφο σπιτικο σου! :)

      Διαγραφή
  10. Ωραιο παραμύθι! Περιμενω τη συνεχεια. Καλη χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που σου αρεσε φιλη μου!
      καλη χρονια και σε σενα!
      να εισαι καλα!
      μακιαααα

      Διαγραφή
  11. τι κακός αυτός ο Αχμέντιος!!! πολύ μου την έδωσε που φυλάκισε τη νεραϊδούλα!!!! περιμένω τη συνέχεια!!! ελπίζω να μαζευτούν όλες οι νεράιδες και να του δείξουν!!!! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      και μενα μου την εδωσε οταν το εγραφα.
      χαχαχα
      μετα τον αγαπησα κ αυτον ομως.
      φιλακια πολλα γλυκο πλασμα! <3

      Διαγραφή
  12. Σήμερα τα κατάφερα και διάβασα το πρώτο μέρος αλλά καλύτερα :)) γιατί έτσι πάω κατευθείαν στο επόμενο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πολύ γλυκό και τρυφερό ..πάω αμέσως τώρα να διαβάσω το δεύτερο μέρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μας άφησες σε αγωνία...περιμένω το δεύτερο μέρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)
      καλημερα Μαρακι μου!
      αργησα να δω το σχολιο σου!
      το δεθτερο μερος το εχω ανεβασει!
      φιλαια πολλα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να