Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝΕ.



Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα.
Με βρίσκετε λίγο άρρωστη αλλά δε πειράζει, θα περάσει.
Εξάλλου όλος ο κόσμος σε παρόμοια κατάσταση βρίσκετε, οπότε περαστικά μας.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω δύο ταινίες, όπου η μία μου θύμησε την άλλη γιατί και στις δύο βλέπουμε το στοιχείο του έρωτα ανάμεσα σε έναν άνδρα και σε μία γυναίκα - μηχανή. Καθόλου δε μου αρέσει αυτό το ενδεχόμενο που στο μέλλον μπορεί να γίνει και πράξη αλλά θα ήθελα να μοιραστώ τις ταινίες μαζί σας και για να προβληματιστούμε αλλά και γιατί η μία εκ των δύο μου άρεσε αρκετά, οπότε θα ήθελα να σας τη προτείνω.

Βέβαια και στις δύο ταινίες διακρίνουμε προς το τέλος το πόσο αφύσικο είναι να ερωτεύεται κανείς μία μηχανή αλλά το θέμα είναι άλλο, μπορεί μία μηχανή να ερωτευτεί; Κι αν ναι με ποιον τρόπο.
Αισθάνεται ο προγραμματισμός; Κι αν ναι πως; Ίσως με τον τρόπο που επρογραμματίστει.

Για πάμε να δούμε λοιπόν:


Ηer - Δικός της


 
Είδος: Κομεντί
Διάρκεια: 120'
Σκηνοθεσία: Σπάικ Τζονζ
Hθοποιοί: Γιοακίν Φοίνιξ, Έιμι Άνταμς, Ρούνεϊ Μάρα, Ολίβια Γουάιλντ, Σκάρλετ Γιόχανσον
Χρονολογία παραγωγής: 2013
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ


Υπόθεση έργου: 
 
Σε ένα όχι τόσο μακρινό μέλλον στο Λος Άντζελες, ζει ο Θέοντορ Τουόμπλι (Γιοακίν Φοίνιξ), ένα μοναχικός και ιδιαίτερος άνδρας, που βγάζει τα προς το ζην γράφοντας προσωπικά γράμματα για λογαριασμό άλλων. Μόνος μετά από μια μακρόχρονη σχέση, αποφασίζει να αγοράσει ένα προηγμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο υπόσχεται ότι ανταποκρίνεται στις προσωπικές ανάγκες κάθε χρήστη καθώς αποτελεί μια διαισθητική και μοναδική οντότητα από μόνη της. Ενεργοποιώντας το, γνωρίζει τη “Σαμάνθα” (Σκάρλετ Γιόχανσον), μια χαρούμενη γυναικεία φωνή που αποδεικνύεται διορατική, ευαίσθητη αλλά και εξαιρετικά αστεία. Όταν όμως οι ανάγκες και οι επιθυμίες της μεγαλώνουν, σε συνδυασμό με τις δικές του, η φιλία τους βαθαίνει και μια ασυνήθιστα ρομαντική διάθεση αναπτύσσεται μεταξύ τους...


Η άποψή μου:

Για να είμαι ειλικρινής δε κατάλαβα για πιο λόγο προτάθηκε για τόσα πολλά όσκαρ αλλά σίγουρα ανήκει ή μάλλον άνηκε πριν δω την επόμενη, σε ένα είδος ταινίας που δεν είχα ξαναδεί, οπότε αυτό απο μόνο του έφτανε για να την κάνει στα δικά μου μάτια, πρωτοπόρα.

Μου άρεσε το γεγονός πως είχε αρκετό χιούμορ μέσα όπως επίσης και το γεγονός του ότι κάποιες φορές συγκινούσε αλλά πραγματικά δε συγκινήθηκα και πολύ με όλη την ιδέα του συναισθήματος ανάμεσα σε άνθρωπο και σε λειτουργικό σύστημα. Ίσως να φταίει του οτι άκουγες μόνο φωνή, οπότε για τον θεατή η γυναίκα που ανέπτυξε ο πρωταγωνιστής αισθήματα ήταν μία φωνή και όχι καποια συγκεκριμένη εικόνα ή έστω μια υπόνοια αν θέλετε.

Κάτι δε μου άρεσε ακριβώς αλλά δε ξέρω τι. Μου άρεσε που κυλούσε χαλαρά αλλά είδα τα πολλά όσκαρ έξω στο εξώφυλλο και μάλλον περίμενα πολύ περισσότερα.

Τώρα που το σκέφτομαι λίγες είναι οι ταινίες που προτάθηκαν για πολλά όσκαρ και μου άρεσαν. Αντίθετα μάλιστα ταινίες "θαμμένες" που ανακάλυψα, τις θεώρησα καταπληκτικές.


Και πάμε τώρα στην επόμενη ταινία που είδα πρόσφατα, μοιάζει στη θεματολογία της αλλά έχει άλλου είδος σκηνοθετικό πλάνο και άποψη που με κάνει να μπορώ να πω με σιγουριά πως μου άρεσε αρκετά και σας τη προτείνω με ιδαίτερα θερμό τρόπο.


Για πάμε να δούμε:


 Ex Machina - Aπο μηχανής




Σκηνοθεσία: ΑΛΕΞ ΓΚΑΡΛΑΝΤ
Σενάριο: ΑΛΕΞ ΓΚΑΡΛΑΝΤ
Ηθοποιοί: ΑΛΙΣΙΑ ΒΙΚΑΝΤΕΡ, ΟΣΚΑΡ ΑΪΖΑΚ, ΝΤΟΝΟΛ ΓΚΛΙΣΟΝ
Διάρκεια: 108 λεπτά


Χρονολογία παραγωγής: 2015
Είδος ταινίας: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Χώρα παραγωγής: ΑΓΓΛΙΑ



 Υπόθεση έργου:

Ένας δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής θα φέρει έναν από τους υπαλλήλους του στην πολυτελή κατοικία του για να συμμετάσχει σε ένα πείραμα που θα αφορά την τελευταία του εφεύρεση, ένα εξαιρετικά προηγμένο θηλυκό ρομπότ που διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη.

Ένα πολύ ιδιαίτερο ερωτικό τρίγωνο ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη με την αλήθεια, το ψέμα, το ρεαλισμό και την ψευδαίσθηση να εναλλάσσονται μέσα από εικόνες, ιλιγγιώδεις ταχύτητες και ένα πολύ δυναμικό μοντάζ που κρατά το θεατή καθηλωμένο μέχρι και την τελευταία σκηνή.
 
 
 
Η άποψή μου:

Moυ άρεσε. Μου άρεσε πολύ και ειδικά το τέλος της.
Μου άρεσαν οι ερμηνείες, οι ηθοποιοί, τα σκηνικά, κάποια λίγα τοπία που είχαμε τη χαρά να δούμε εξωτερικά. 
Μου άρεσε το σενάριο, γενικώς μου άρεσαν όλα.
 
Αν ψάξετε για κριτικές δε θα βρείτε καλές, εάν το ψάξετε στο βίντεο κλαμπ το πιο πιθανό είναι να το βρείτε κάπου χωμένο, εγώ το ξετρύπωσα φανταστείτε.
 
Αν όμως έχετε δει ταινίες που σας προτείνω κατα καιρούς και σας άρεσαν, θα σας παρότρυνα να τη δείτε κι αυτή.
 
Θεωρώ πως είναι μία δύσκολη ταινία γιατί δεν αντικρύζεις μόνο την πρόοδο της τεχνολογίας, αντικρύζεις και την παραφροσύνη των ανθρώπων, πόσο μάλλον των πανέξυπνων ανθρώπων.
 
Δε θα πω άλλα, θα το αφήσω πάνω σας. Αν τη δείτε όμως θα χαρώ να μάθω την άποψή σας.
 
 
 
Αυτά απο εμένα μέχρι στιγμής εκφραστικοί φίλοι.
 
Καλημέρα σε όλους! :)

Σχόλια

  1. Λατρεύω Χοακίν Φίνιξ. Περαστικούλια!!! Όλοι λίγο πολύ κάτι έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ' αρχάς περαστικά σου Κική μου!
    Τις ταινίες δεν τις έχω καν ακουστά. Σήμερα τις ανακάλυψα μέσα από εσένα. Κι εμένα σίγουρα δε θα μου άρεσε η ιδέα για αισθήματα μεταξύ ενός ανθρώπου και μιας μηχανής, αλλά μάλλον θα υπάρχουν μηνύματα που θέλουν να περαστούν. Θα τις εχω στα υπ' όψιν μου!!
    Φιλάκια πολλά! Καλημέρααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα και περαστικα!
    Αντιστοιχης θεματολογιας το Simone με τον εκπληκτικο Αλ Πατσινο! Μετρια ταινια, αλλα ο Πατσινο απολαυστικος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την έχω δει πεταλουδίτσα μου.
      Ακουστά την έχω όμως.
      Πατσίνο πάντα και παντού απολαυστικός.
      Καλημέρα! :)

      Διαγραφή
  4. Δεν τις έχω δει αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι και πολύ κοντά στα γούστα μου... Ποτέ μη λες ποτέ όμως!!!
    ;-)
    Περαστικά μας, κορίτσι μου!!
    (Είδες? Σου... συμπαραστέκομαι!!! χαχα! Χάλια είμαι!!!)
    Φιλί γλυκό, Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα Κικη μου και περαστικα. Ολοι μας αρρωστοι ειμαστε... Εχω τον μικρο μου 10 μερες σπιτι με γερο βηχα. Οσο για τις ταινιες. πΡαγματικα δεν τις γνωριζα, και τις εμαθα απο σενα. λατρης του ξενου κινηματουγραφου δεν ειμαι. Αν εχει καμια ελληνικη να μας προτεινεις εδω ειμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κική μου καλησπέρα και κατ' αρχήν περαστικά σου. Κατά δεύτερο πολύ τεκμηριωμένη η παρουσίασή σου σε δύο πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες. Ειλικρινά βλέπω το έχεις και το ...ΣΙΝΕΦΙΛ και χαίρομαι ιδιαίτερα.
    Ευχαριστούμε για την παρουσίαση και ενημέρωση Κική. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να πω την αλήθεια, δεν τις έχω δει αυτές τις ταινίες. Θα τις βάλω στα υπόψην. Σου προτείνω, να δεις την ταινία S1m0ne (2002) με τον Al Pacino, που κινείται περίπου σ' αυτό το μοτίβο, αν και δεν εστιάζει κυρίως στον έρωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εύχομαι περαστικά κορίτσι μου, όλα να σου πάνε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να