Καλησπέρα εκφραστικοί μου, ελπίζω να σας βρίσκω καλά.
Κάνω τη δεύτερη αφιερωματική ανάρτηση για να σας συστήσω τους ποιητές που θα συμμετέχουν στην εκδήλωσή μας.
Είμαι
ιδιαιτέρως χαρούμενη για τη θετική τους ανταπόκριση και με χαρά
μοιράζομαι μαζί σας τις ποιητικές φωνές που θα συμπράξουμε στην Συνάντηση Ποιητών: Βραδιά αφιερωμένη στην Ποίηση, στην Έκφραση και το Χορό.
10η ποιητική φωνή ο κος Γιάννης Ζορμπαλάς.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΡΜΠΑΛΑΣ γεννήθηκε και κατοικεί στη Χαλκίδα. Είναι πτυχιούχος Νομικής Σχολής -μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΦΙΛΟΙ Γ. ΣΚΑΡΙΜΠΑ”. Έχει εκδώσει το Βιβλίο: ‘’ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ- ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ’’, μια έμμετρη πολιτική σάτιρα με μυθοπλαστικά στοιχεία και καταγραφή των γεγονότων της περιόδου 2015-2016. (αυτοέκδοση -διανέμεται ελεύθερα στο διαδίκτυο -www.openbook.gr), το έμμετρο σατιρικό παραμύθι : ‘’ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ’’ (εκδόσεις ΚΕΦΑΛΟΣ) και πρόσφατα κυκλοφόρησε η ποιητική του συλλογή ‘’ΠΟΡΦΥΡΕΝΙΑ ΔΕΙΛΙΝΑ’’ ( εκδόσεις ΚΕΦΑΛΟΣ).
Έργα του σατιρικά, ερωτικά και ποιήματα χαϊκού έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Μια ιδιαίτερη ενασχόλησή του είναι η ποίηση σε μορφή βιλανέλας (villanella). Έχει διακριθεί στο διήγημα και στο έμμετρο σατιρικό παραμύθι. Συμμετέχει σε ποιητικά ανθολόγια και δημοσιεύσεις σε ηλεκτρονικά μέσα. Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από αξιόλογους συνθέτες και κυκλοφορούν στο youtube.
11η ποιητική φωνή ο κος Τρυφωνόπουλος Φώτης
Γεννήθηκα κοντά στην όμορφη περιοχή της αρχαίας Ολυμπίας και έζησα σε μερικά από τα πιο όμορφα νησιά της πατρίδας μας, πριν εγκατασταθώ στην Εύβοια.
Σπούδασα στην Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάσθηκα στην τελωνειακή υπηρεσία. Ασχολήθηκα με την λογοτεχνία και ιδιαίτερα με την ποίηση , λαμβάνοντας διακρίσεις σε διάφορους ποιητικούς διαγωνισμούς. Επίσης ασχολούμαι με την τέχνη της πυρογραφίας, της ξυλογλυπτικής, της ζωγραφικής και με την συλλογή πανέμορφων ορυκτών, όπου αποτυπώνεται πάνω τους, μέσα από μια εξελικτική διαδικασία εκατομμυρίων ετών, η αληθινή μαγεία της φύσης.
12η ποιητική φωνή η κα Φαίη Ρέμπελου
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1973 και κατάγομαι από την Χαλκίδα Ευβοίας. Το 1997 αποφοίτησα από την σχολή ΜΜΕ και Επικοινωνίας του ΕΚΠΑ. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου συμμετείχα στη συντακτική ομάδα του περιοδικού για την τέχνη και την κοινωνική αναβάθμιση “Ρόπτρο Χαλκίδας”.
Για βιοποριστικούς λόγους έχω εργαστεί στην Ευβοιώτικη εφημερίδα “Ευβοϊκή”, την εκδοτική εταιρία “Compupress” και σε άλλες εταιρίες.
Όσον αφορά το λογοτεχνικό μου έργο, γράφω από μικρό παιδί, έχοντας κατορθώσει να εκφράσω πιο ολοκληρωμένα τις σκέψεις και τις ιδέες μου και να τους δώσω περιεχόμενο και μορφή στα δεκαεννέα μου χρόνια.
Έχω ασχοληθεί με την ποίηση και τη λογοτεχνία.
Το 2012 κυκλοφόρησε η ποιητική μου συλλογή “Σχέδιο Αποδρασης” από τις εκδόσεις “Διάνυσμα” και τον Δεκέμβριο του 2016 τη συλλογή αλληγορικών διηγημάτων μου με τον γενικό τίτλο “Όλα είναι κύκλος” από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
Έχω επίσης συμμετάσχει στην ανθολογία διηγημάτων “Ραγισμένος χρόνος-Θύελλα στον χρόνο” των εκδόσεων “Συμπαντικές Διαδρομές”-μύθοι εναλλακτικής ιστορίας- με το διήγημα μου “Το χρονικό ενός ματαιωθέντος θανάτου”, στην ανθολογία “Γεια, σ' αγαπώ, αντίο” με την ποιητική ομάδα “Οκύκλος των”, από τις εκδόσεις “Οκύπτερος-γραφικές τέχνες” και στην ανθολογία για την τρίτη ηλικία “Με το Πι της Ποίησης” με την λογοτεχνική ομάδα “Νήματα Μνήμης” από τις εκδόσεις “ΑΩ”.
Διαβάζω ποιήματα μου και συμμετέχω σε διάφορες εκδηλώσεις , όπως οι “Ποιητικές Αγρυπνίες”, οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Πολιτιστικού Συλλόγου “Ανάδρασις” και το Φεστιβάλ Ποίησης της Δονούσας, καθώς και σε ποιητικές βραδιές και performance με τις ποιητικές ομάδες “Ποίηση στην εποχή της εκποίησης” και “Ο κύκλος των...”
Για μένα η ποίση είναι μια άλλη γλώσσα, ίσως πιο βαθιά και “πραγματική” απ' αυτήν που χρησιμοποιούμε στην πραγματικότητα, κι ένα κλειδί για τη σωστή αρμονία-ερμηνεία και την αποκατάσταση των λέξεων.
Σας στέλνω με χαρά και εκτίμηση την συλλογή μου από ποιήματα και πεζά “θύτες ανυποψίαστοι” και εύχομαι να συνεργαστούμε.
13η ποιητική φωνή η κα Ρένα Ραψομανίκη
Γεννήθηκα στη Ζάκυνθο, σπούδασα Φυσική, με μεταπτυχιακά στην ηλεκτρονική και ραδιοηλεκτρολογία, στο πανεπιστήμιο Αθηνών, και δίδαξα Φυσική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση -τον περισσότερο καιρό στο Λύκειο κανήθου απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκα.
Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με τη συγγραφή και εξέδοσα μία συλλογή διηγημάτων και τρία μυθιστορήματα.
Διατηρώ ένα λογοτεχνικό ιστολόγιο με τίτλο: Γιούλια Ολόμπλαβα
Είμαι παντρεμένη , έχω μια κόρη, ένα γιο και δύο εγγονές.
Ρένα Ραψομανίκη
14η ποιητική φωνή η κα Κατερίνα Λιάτζουρα
Η Κατερίνα Λιάτζουρα ασχολείται με την ποίηση, την μετάφραση και την καλλιτεχνική φωτογραφία. Μεταφράζει προς τα Γερμανικά ποιήματα σύγχρονης ελληνικής ποίησης και προς τα Ελληνικά γερμανόφωνη λογοτεχνία. Ενίοτε συνομιλεί και με ομότεχνους της και καταγράφει τις σκέψεις της για τα βιβλία τους. Γεννήθηκε το 1972 στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ζει στην Χαλκίδα και εργάζεται στην Μέση Εκπαίδευση Εύβοιας ως Φιλόλογος της Γερμανικής Γλώσσας. Είναι μέλος του PEN Greece.
15η ποιητική φωνή η κα Χριστίνα Λέλη
Η Χριστίνα Λέλη γεννήθηκε την άνοιξη του 1980, όταν ακόμα υπήρχαν γειτονιές, αλάνες και αυλές με κήπο. Φυλακίστηκε στη μεγαλούπολη των γκρίζων κλουβιών, με μοναδική διέξοδο τη θάλασσα. Οι λέξεις φεύγουν από εκείνη και αποκτούν δική τους προσωπικότηταόταν γράφει, τα χέρια της είναι απλώς το μέσο που χρησιμοποιούν για να βγουν στο φως, στη ζωή. Όνειρό της να ζήσει τα όνειρά της.
16η ποιητική φωνή η κα Μαρία Κατσικούλη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Είναι εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι ιδρυτικό μέλος του Πανευβοϊκού Συλλόγου Καππαδοκών «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος». Το 2017 της απονεμήθηκε το μετάλλιο λογοτεχνίας της Διεθνούς Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και το β’ βραβείο κειμένου σε διαγωνισμό – εκδήλωση τιμής προς το Νίκο Καζαντζάκη, ενώ το 2020 απέσπασε το β’ βραβείο στον 9ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης της Αμφικτυονίας Ελληνισμού. Έχει συμμετάσχει σε λογοτεχνικά ανθολόγια και σήμερα ετοιμάζεται να εκδώσει την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Οι μύστες του ανέμου».
17η ποιητική φωνή, η κα Ηρώ Σιμονοβίκη Παπαγεωργίου
Υπεύθυνη διδασκαλίας θεατρικής ομάδας εργαστηρίου καλλιτεχνικής παιδείας Βασιλικού
18η ποιητική φωνή, η δική μου.
Η Κική Κωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Στροφυλιά, ένα μικρό, όμορφο χωριό της Βόρειας Εύβοιας. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, μα λίγα χρόνια αργότερα ανακάλυψε πως αυτό που τη γεμίζει ουσιαστικά είναι η συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και παραμυθιών. Είναι ένα παιδί που αρνείται πεισματικά να μεγαλώσει και δεν μπορεί να πάψει λεπτό να χαμογελά, να ονειρεύεται, να αισιοδοξεί και να ελπίζει. Από το 2010 διατηρεί το δικό της "χώρο" στο διαδίκτυο και μπορεί κανείς να τη συναντήσει στο www.ekfrastite.blogspot.com ("Εκφράσου"). Όνειρο ζωής για εκείνη ήταν να καταφέρει να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο. Αυτό το όνειρο πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2015 και έκτοτε χτίζει τη δική της παρακαταθήκη. Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδας "Οι Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα" κι επιδιώκει να γίνει παράδειγμα για όλους όσοι θέλουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους μα ο φόβος τους κρατάει πίσω. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τολμήσεις, να μη φοβηθείς, να βάλεις την αγάπη σου μέσα σε ό,τι κάνεις και να γίνεις ο ίδιος το όνειρο κι η ελπίδα. Διότι, ό,τι αγαπάς, δεν μπορεί παρά να γίνει το ίδιο η ελπίδα...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ