Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

 
 
Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν...
Έως....
Και μεταφορικά και κυριολεκτικά
Σαν επιφώνημα...
Πάντα ένα επιφώνημα..
Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης...
Πάντα Ένωσης!

~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου
Εκδόσεις Ανατολικός

Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω!
Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά!

Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !

 

 


 

 Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους.
Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο μέρη του να είναι ολόιδια. Ακόμη και οι χτιστές βρυσούλες που είχαν δημιουργηθεί στις κάτω γωνίες της αυλής ήταν ολόιδιες και βρίσκονταν στο ίδιο ακριβώς σημείο. Τα δυο μέρη του κήπου έμοιαζαν σαν δυο σταγόνες νερό. Ήταν σα δίδυμα αδέρφια. Ήταν πανέμορφα και ξεχωριστά. Παρόλο που έμοιαζαν τόσο πολύ ήταν ξεχωριστά γιατί ένας πλακόστρωτος διάδρομος στη μέση τα χώριζε μα και τα ένωνε με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ανάμεσά τους διάβαιναν ζωές και οι ζωές ανάσαιναν το άρωμα και τη φρεσκάδα τους εις διπλούν.
Αν δε ήταν αυτό ευλογία, τι άλλο θα μπορούσε να είναι για όσους αγαπάνε τα λουλούδια και ξέρουν να αναπνέουν μέσα από αυτά;

Κοίταξε τα δυο μέρη εξονυχιστικά! Τα φυτά πιο όμορφα και πιο πράσινα από ποτέ! Το ζεστό φως του ήλιου τα έκανε να γυαλίζουν και ένα μικρό αεράκι που σηκωνόταν που και που τα έκανε να λικνίζονται περήφανα και να «τραγουδούν».
Η γυναίκα έκανε ένα βήμα και πάτησε στην μεγάλη τσιμεντένια αυλή του σπιτιού που κρατούσε σε απόσταση αναπνοής το όμορφο παραδοσιακό σπίτι από τον τεράστιο κήπο που φανέρωνε ελπίδα και χαρά.
Στη μικρή αυτή αυλή, στα αριστερά του σπιτιού υπήρχε ένα στρογγυλό, μεγάλο, λευκό τραπέζι με έξι άνετες, λευκές καρέκλες που έδειχναν ιδιαίτερα καλοπληρωμένες. Τη μέση του τραπεζιού κοσμούσε ένα λευκό βάζο με πολλών ειδών ψεύτικα λουλούδια.
Περίεργο ένα σπίτι με τόσα πολλά φυτά να διαθέτει βάζο που το κοσμούν λουλούδια που δε μπορούν να ανασάνουν….

~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου
Εκδόσεις Ανατολικός


Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω!
Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά!
Ευχαριστώ ολόψυχα!
Πάντα οι λήψεις σου με μαγνητίζουν! Alexandra Mouriopoulou





 

Νιώθω.. 🌷





"Δεν είχες καταλάβει τι σημαίνει να πετάς στον ουρανό, με το αεροπλάνο όπου εσύ επέλεξες και πριν προλάβεις καλά - καλά να γευτείς τη διαδρομή, να συνειδητοποιείς ότι το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνεις για κάποιο λόγο ετοιμάζεται να επιχειρήσει έκτακτη προσγείωση και πριν προλάβεις να καταλάβεις τι γίνετε, ποιο είναι το πρόβλημα, πότε και γιατί δημιουργήθηκε, γιατί κανείς δεν σε ενημέρωσε και γιατί δεν είχε ανιχνευτεί νωρίτερα, να πρέπει μέσα στο πανικό που επικρατεί να φορέσεις τη ζώνη σου, την οποία αν και βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου εσύ δεν την βλέπεις και ψάχνεις, συνεχίζεις απεγνωσμένα να ψάχνεις να την βρεις και όταν τελικά τα καταφέρεις, πριν προλάβεις να προσδεθείς, συνειδητοποιείς ότι το αεροπλάνο έχει ήδη προσγειωθεί και μάλιστα απότομα.
Κοιτάζεις τριγύρω σου και βλέπεις ότι επικρατεί ένα χάος. Προσπαθείς να καταλάβεις τι έγινε. Κλείνεις τα μάτια σου για λίγα δευτερόλεπτα και ύστερα τα ξανανοίγεις πιστεύοντας ότι όλα όσα έζησες προηγουμένως ήταν ψεύτικα, ότι όλα αυτά ήταν το περιεχόμενο ενός εφιάλτη που έβλεπες για ακόμη μία φορά στον ύπνο σου.
Παρακαλάς να ξυπνήσεις για να αποφύγεις τον εφιάλτη που βλέπεις, αλλά ανοίγοντας τα μάτια σου βλέπεις ότι όλα είναι ίδια, τίποτα δεν έχει αλλάξει και τότε αρχίζεις να πανικοβάλλεσαι, αγχώνεσαι, φοβάσαι και ξεσπάς σε κλάματα και ύστερα από λίγα λεπτά ηρεμίας ακούς μέσα στο μυαλό σου μια φράση: «ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ». Την ακούς ολοένα και πιο δυνατά και αρχίζεις κι εσύ πλέον να το πιστεύεις, ότι ΝΑΙ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ!"

~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου
Εκδόσεις Ανατολικός

Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω!
Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά!

Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !

 

 


Σχόλια

  1. Καλησπέρα Κική μου! Χαίρομαι που βλέπω ανάρτησή σου γλυκιά μας φίλη! Σε είχα επιθυμήσει καλή μου. Όλα πάνε καλά πιστεύω και εύχομαι. Το νέο σου βιβλίο είναι σε καλά χέρια και σε όμορφα μέρη για να το θαυμάσει και να το επιζητά κανείς. Στέλνω κάθε μου ευχή και καλησπέρα κοντά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρήκες το δρόμο για το μπλοκόσπιτο; Γύρισες όμως με όμορφες κουβεντούλες, μας έλλειψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή σου μέρα. Τι κάνεις κορίτσι μου; Πώς πάνε τα πράγματα; Χαίρομαι που άνοιξε το σπιτάκι σου εδώ. Οι φωτογραφίες υπέροχες. Και τα αποσπάσματα του βιβλίου σου αγαπημένα
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο σου, Κική μου. Υπέροχο εξώφυλλο κι ο λόγος σου πάντα τρυφερός και γεμάτος συναισθήματα. Καλές γιορτές να περάσεις, με την αγάπη πάντα να σε εμπνέει και να ενυπάρχει στις δουλειές σου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...τώρα βρήκα λίγο χρόνο!!! ΜΗ ρωτάς πολλά. Απαντήσεις ασυνάρτητες. τίποτε δεν είναι όπως ήταν...
    Όμως, χαίρομαι που άνοιξες πανιά, ΄εστω κι αν άργησες λίγο. Είσαι νέα ακόμη. Έχεις όλους τους χρόνους να προηγούνται...
    Καλό άνεμο, στο βιβλίο σου. Σε χαιρετώ. Αστοριανή,
    Υιώτα, ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πιστη αγαπη ελπιδα αλλιως χαθηκαμεεεεεεεεε ......... καλές γιορτές να έχουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 🌸🌸Πέρασα και απο εδω φιλη μου για να σου ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία και όλα τα καλά στο σπίτι σου🌸🌸

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή χρονιά με υγεία, αξιοπρέπεια, ψυχή βαθιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να