Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Βαθιά συγκινημένη, που σήμερα, παγκόσμια ημέρα Ποίησης, κρατώ στα χέρια μου το βιβλίο περί "Φωτογραφίας και Ποιήσεως" του καλλιτέχνη Panagiotis Ftaras L, "Χωροχρόνος 2013-2018'', που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Όστρια Ένα συμβολικό δώρο για την μετέπειτα συνεργασία μας, μιας και που στον "Χωροχρόνο 2" θα συμμετέχω και εγώ με δύο δικά μου ποιήματα σε δύο εξαιρετικές λήψεις του. Τιμή και χαρά μου! Ευχαριστώ πολύ!!! Ιδιαιτέρως ενθουσιασμένη με την νέα μας συνεργασία! 














Βιογραφικό Panagiotis Ftaras L

Ο Παναγιώτης Φτάρας γεννήθηκε το 1976 στη Νυρεμβέργη Γερμανίας. Κατάγεται από την Γανόχωρα, χωριό της Πιερίας.
Επαναπατρίστηκε το 2004 όπου εγκαταστάθηκε προσωρινά στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2006 διαμένει και εργάζεται στην Κατερίνη.
Σπούδασε «Γραφιστική» στο Τ.Ε.Ε. Θεσσαλονίκης, ειδικότητα «Γραφικών Τεχνών του Τομέα Καλλιτεχνικών Εφαρμογών», καθώς και στο I.E.K. Κατερίνης, ειδικότητα «Σχεδιαστής μέσω Ηλεκτρονικών Συστημάτων».
Εργάστηκε από το 2006 έως το 2017 στην Αρχαιολογική Υπηρεσία της Κατερίνης ως Γραφίστας, Σχεδιαστής και Φωτογράφος.
Φωτογραφίζει περίπου δώδεκα χρόνια, δημιουργώντας κυρίως ασπρόμαυρες εικόνες.
Από το 2015 είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος.
Του έχει απονεμηθεί το 1ο Βραβείο Φωτογραφίας, στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικαστικών, που διοργανώνεται από τον σύλλογο, υπό τον τίτλο “Παράλληλοι δρόμοι”.
Από το 2015 είναι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας όπου διδάσκει την τέχνη της φωτογραφίας.
Από το 2017 είναι μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Το 2016 ίδρυσε την Φωτογραφική Ομάδα Κατερίνης στο Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.
To 2017 η ποιητική συλλογή της Ειρήνης Γκόλτσιου, υπό τον τίτλο "Υπέρηχοι", από της εκδόσεις Εντευκτήριο, φέρει την φωτογραφία του στο εξώφυλλο.
Το 2018 συμμετέχει με τρία έργα του, στο εικαστικό λεύκωμα «50 Σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί δημιουργοί», από τις εκδόσεις Όστρια.
Το 2018 εκδίδει τον «Χωροχρόνο», που είναι το πρώτο του φωτογραφικό λεύκωμα, που συνοδεύεται με λογοτεχνία, με 126 φωτογραφίες και 69 λογοτεχνικά κείμενα, με την συμμετοχή 22 λογοτεχνών, από τις εκδόσεις Όστρια.
Το καλοκαίρι 2018, φωτογραφίζει ως επίσημος φωτογράφος, το Φεστιβάλ Ολύμπου.
Στις 20 Ιανουαρίου 2019, η έκθεση φωτογραφίας του Χωροχρόνου, συμπράττει στην μουσική παράσταση του Λουδοβίκο των Ανωγείων, που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, στο Άλλο...Καφενείο.
Τα τελευταία δύο χρόνια το ενδιαφέρον του στρέφεται στη φωτογραφία θεάτρου.
Έχει παρουσιάσει τα έργα του σε μία ατομική καθώς επίσης και σε περισσότερες των τριάντα ομαδικών εκθέσεων, τόσο στην Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα - κανάλι του:
facebook , Panagiotis Ftaras
youtube, Παναγιώτης Φτάρας
Και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
panosf_kat@yahoo.gr

Σχόλια

  1. Καλοδεχούμενα τα δώρα Κική μου. Και αναδεικνύουν όμορφες ανθρώπινες σχέσεις. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να το χαρείς Κική μου και μπράβο για τη συμμετοχή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ από Καρδιάς για τον Χαρακτήρα, και τα καλά της Λόγια Κική. Η χαρά μου μεγάλη, ως προς την μετέπειτα συνεργασία μας στον Χωροχρόνο 2, όπως και την τιμή, να φέρουν η φωτογραφίες μου την δική σου ποίησή, που εμπιστεύομαι εδώ και πολύ καιρό... Να είσαι καλά πάντα, σου εύχομαι Κική Κωνσταντίνου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να

Σ’ αγαπώ πάρα πολύ

  Εγώ, σ’ αγαπώ πάρα πολύ. Μπορώ να ακούω τους χτύπους της καρδιάς σου από χιλιόμετρα μακριά. Να τρέφομαι με τις σκέψεις σου για μέρες · αιώνια. Μπορώ να απολαμβάνω στα μάτια σου, φεγγαροστόλιστους ουρανούς και καταρράκτες, που στάζουν διαμάντια. Μπορώ να χορεύω ολονυχτίς στους ήχους της φωνής σου, και να γεύομαι κελαριστό κρασί από τα χείλη σου, τα μισοφαγωμένα.   Εγώ, σ’ αγαπώ πάρα πολύ. Νιώθω τα συναισθήματά σου πριν βρούνε λέξεις για να εκφραστούν και διώχνω τους φόβους σου, πριν ο ίδιος τους ανακαλύψεις. Βλέπω τα θέλω σου, πελώρια σύννεφα, και ζωγραφίζω ήλιους, σε τόπους πεδινούς, που μυρίζουν μια νοσταλγική μυρωδιά που θυμίζει παιώνια.   Εγώ, σ’ αγαπώ πάρα πολύ. Γίνομαι καλύτερη, γίνομαι δυνατότερη, γίνομαι μια εκδοχή που θαυμάζω.   Με νοιάζει ο κόσμος. Με νοιάζει η φύση. Με νοιάζει το αύριο. Με νοιάζει το μέλλον. Με νοιάζει η μουσική. Με νοιάζει το θέατρο. Με νοιάζει ο κινηματογράφος. Με νοιάζει ο χορός. Με νοιάζει η ζωγραφική. Με

ΧΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

    Παραδοσιακοί χοροί Εύβοιας Εύβοια   Στο όμορφο νησί της Εύβοιας ο κορυφαίος χορός είναι ο καβοντορίτικος ή καλλιανιώτικος που χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο χορευτικό και μουσικό στυλ. Άλλοι χοροί του νησιού είναι ο συρτός και ο µηλωνιάτικος, παραλλαγή του συρτού χορού. Στην περιοχή χορεύεται ακόµα ο λεγόµενος όρθιος μπάλος (διαφοροποιείται από τον κυκλαδίτικο µπάλο) από ένα ή δύο ζευγάρια. Βόρειο Εύβοια   Στη Β. Εύβοια συναντάµε περισσότερο τους λεγόµενους στεριανούς χορούς όπως τσάµικα, καγκέλια, πατινάδες και συρτούς. Από τους πιο διαδεδοµένους χορούς ήταν ο Χειµαριώτικος, οργανική αργή µελωδία που παιζόταν και µε φύλλο από κοτσύκι ή άλλο δέντρο. Ακολουθούσε ο Συρτός, ο Τσάµικος και κάποιες φορές χορευόταν και το ηπειρώτικο Στα Τρία. Όσον αφορά το Συρτό, όταν παρατηρήθηκε (µε βάση τις καταγραφές) ότι οι µεγάλης ηλικίας άνθρωποι δεν κάνουν δύο διαδοχικά σταυρώµατα αλλά πάτηµα και άρση, ειπώθηκε ότι τα σταυρώµατα "τα κάναν οι δασκάλοι". Η τέχνη του