Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ.

       Η αλήθεια είναι πως σήμερα δεν έχω διάθεση για μία ακόμη αφήγηση, έχω όμως διάθεση για ενα παιχνίδι και αφού δε βρήκα κάποιο που να κυκλοφορά αυτή τη στιγμή στο κόσμο των blog, αποφάσισα να ξεκινήσω μόνη μου ένα και όσοι θέλετε να παίξετε μαζί μου.
      Αφού σκέφτηκα αρκετά για το τι είδους παιχνίδι μπορώ να ξεκινήσω ώστε να μην είναι ίδιο με όσα έχω δει μέχρι στιγμής αποφάσισα να παίξω μαζί σας ένα αγαπημένο μου παιχνίδι που ονομάζετε "Κινέζικο Πορτρέτο", έτσι τουλάχιστον το ξέρω εγώ.
      Επειδή είναι αλλιώς να το παίζεις στη πραγματικότητα με τη παρέα σου και αλλιώς μέσω του ιστοτόπου προσπάθησα λίγο να το φέρω στα δικά μας μέτρα.
      Για να μη σας πρήζω άλλο το παιχνίδι έχει ως εξής:
      Θα βάλω ένα αναγνώστη μου στο μυαλό μου, τον οποίο εσείς θα πρέπει να βρείτε μέσα από τη βοήθεια που θα σας δώσω παρακάτω υπο τη μορφη ερωτοαπαντήσεων.
       Στη πραγματικότητα τις ερωτήσεις τις κάνει η παρέα και τις απαντήσεις τις δίνω εγώ αλλά είπαμε οτι το προσάρμοσα στα δικά μας δεδομένα.
       Εσείς καλείστε να δώσετε τη δική σας απάντηση για το πιο είναι αυτό το άτομο και αύριο αφού σας δώσω την απάντηση αυτό το άτομο πρέπει να συνεχίσει το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο που έκανα εγώ μπορώντας να αλλάξει τις ερωτήσεις του, χωρίς όμως να ξεπερνάει τις 10.
       Τέλος να επισημάνω πως οι απαντήσεις που δίνω έχουν να κάνουν καθαρά με το πως "οραματίζομαι" εγώ τον άνθρωπο που έχω σκεφτεί να περιγράψω και όχι με το αν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, π.χ. αν ταιριάζουν κάποια χαρακτηριστικά του με αυτά που περιγράφω.
       Λοιπόν ξεκινάμε και ελπίζω να καταλάβατε ή αν όχι να καταλάβετε στη πορεία.


      1) Αν ήταν χρώμα, τι χρώμα θα ήταν?
          Μωβ

      2) Αν ήταν πίνακας ζωγραφικής τι θα απεικόνιζε?
          Ένα χειμωνιάτικο γαλήνιο τοπίο.

      3) Αν ήταν φαγητό τι φαγητό θα ήταν?
           Γεμιστά.

      4) Αν ήταν βιτρίνα καταστήματος, πως θα ήταν στολισμένη?
        Θα διαφήμιζε γυναικεία ρούχα και θα κυμαινόταν σε τόνους ασπρόμαυρους χωρίς υπερβολές,  έχοντας όμως επιβλητικό ύφος, ύφος που θα μαγνήτιζε τους περαστικούς.

      5) Αν ήταν τραγούδι, πιο τραγούδι θα ήτανε?
           Το άσε με άσε με να σ' αγαπάω της Μαρινέλλας.

       6) Αν ήταν ζώο, τι ζώο θα ήταν?
           Ένας πολύχρωμος ζωηρός παπαγάλος.

       7) Αν ήταν ταινία, πια θα ήτανε?
           Το p.s i love you.

      8)  Aν ήταν εποχή πια εποχή θα ήτανε?
           Το φθινόπωρο.
    
      9) Αν ήταν βιβλίο, τι είδους βιβλίου θα ήταν?
           Δοκίμιο.

      10) Αν ήταν αυτοκίνητο, τι μάρκα θα ήταν;
            Δε θα ήταν ακριβώς αυτοκίνητο, θα ήταν μια κάτασπρη μεγάλη άμαξα.        Τώρα νομίζω πως καταλάβατε πως παίζετε. Εσείς θα μου πείτε πιο άτομο πίστεύετε πως περιέγραψα και εγώ αύριο θα σας το πω και ελπίζω να το συνεχίσει το παιχνίδι, εκτός αν δε θέλει θα προτείνω άλλο άτομο.
         Να ξέρετε πως οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις πρέπει να κυμαίνονται στο τρόπο που τις απέδωσα εγώ και δεν έχει σημασία αν παραμένουν ίδιες και για άλλο γύρο όπως επίσης και το άτομο που θα σκεφτει ο επόμενος παίχτης μπορεί να είναι το ίδιο και με το προηγούμενο παίχτη. Δεν έχει καμία σημασία, το μόνο που δε πρέπει είναι να βάλετε τον εαυτό σας.
        Ελπίζω να σας αρέσει το παιχνιδάκι! :)

 

5 σχόλια:

 1. Αρχικά να σου πω ότι κατάλαβα ότι δεν έχεις πολύ όρεξη..
  Επειδή εγώ μάλλον το βρήκα.. αλλά δεν κάνει να πω μιας και δεν θα μπορέσω να συνεχίσω το παιχνίδι.. (τόσο σίγουρη είμαι ότι το βρήκα..χαχα)
  Θα διαβάσω αύριο αν κάποιος το βρήκε!
  Ελπίζω η διάθεση σου να φτιάξει καλή μου!
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν έχει τύχει να το παίξω
  ωραίο φαίνεται
  εμείς τώρα κάνουμε ερώτησεις ε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. το παιχνίδι σου είναι πολύ ενδιαφέρον κική μου! αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να μαντέψω ποια είναι, γιατί δεν ξέρω όλους όσους διαβάζουν το blog σου, και είμαι και σχετικά καινούρια στην blogογειτονιά! πάντως είναι τυχερή, γιατί την περιγράφεις όμορφα!

  **αν εξαιρέσεις τη βιτρίνα και το τραγούδι, κατά τα άλλα, μοιάζω πολύ με την κοπέλα! ^^ :Ρ φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πέρασα να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας, να περνάτε καλά με υγεία .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλό το παιχνιδάκι, καλύτερα κι αν το παίζαμε παρεϊστικα, με όλο το κέφι που σου δίνει η προσωπική επαφή... Άποψη άλλη δε μπορώ να έχω, ως νέα στη γειτονιά. Την καληνύχτα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ