Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ....

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! 
Καλή εβδομάδα να έχουμε…. 

Βασικά δε ξέρω πόσο καλή μπορεί να ειναι μία εβδομάδα που ξεκίνησε με τόσο δυσάρεστες ειδήσεις… αλλά ξέρω πως θέλω ή μάλλον έχω την ανάγκη να κάνω και εγω μια μικρή ανάρτηση για τη μνήμη αυτού του αθώου παιδιού…! 

Δε θα πω πολλά, εξάλλου υπάρχουν πολλά άρθρα που εχουν γραφτεί και με εκφράζουν απόλυτα αλλά θα πω για άλλη μια φορά ότι η σιωπή πρέπει να σπάσει ενάντια σε κάθε μορφή βίας! Κάποιοι ασκούσανε σωματική και ψυχική βία σε ένα παιδί! Το παιδί αυτό για δικούς του λογους δεν μιλούσε (μέγα λάθος), οι υπόλοιποι που έβλεπαν γιατί δε μιλούσαν; Ίσως γιατί ακόμη κι εκείνοι να γελούσαν όταν τα έβλεπαν και χαίρονταν που δεν ηταν στη θέση του! Κι αυτό είναι το ίδιο άσχημο και τερατώδες με όλα όσα του προκαλούσαν οι άλλοι! 
Εκείνοι οι άλλοι…. 
Η σιωπή ειναι συνενοχή αλλά η παρακολούθηση είναι ίδια σαν τη πράξη για εμένα! 

Τώρα ότι και να πούμε δεν αλλάζει! Το παιδί δεν γυρνάει πίσω! Αντίθετα πιστεύω ότι το να ακούγονται καθημερινά τα βασανιστήρια αυτού του παιδιού μόνο κακό κάνει στην οικογένεια και στους φίλους του.

Το θέμα ειναι απο δω και πέρα τί κάνουμε! Σαν κοινωνία και σαν οντότητα! Τί πρέπει να κάνουμε για να μην ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό! Για να μην γίνει θύμα μα και θύτης βίας κανείς συνάνθρωπός μας. 

Βασικά δε πρέπει να ξεχάσουμε και πρέπει να μάθουμε να μιλάμε ανοιχτά για τα προβλήματά μας! Για όλα όσα κάποιοι μας μάθανε ότι θα πρέπει να ντρεπόμαστε!

Είσαι θύμα βίας; Μίλησε! 
Είσαι παρατηρητής βίας; Μίλησε! 
Είσαι θύτης βίας;! Ναι και εσύ, μάθε να μιλάς και ζήτησε βοήθεια για να την αποβάλλεις! 

Κάποιες φορές η σιωπή είναι όντως χρυσός αλλά κάποιες άλλες είναι η παράταση ή ακόμη χειρότερα η επιβράβευση σε πράγματα που δεν πρέπει να αποκρύπτονται και να αποσιωπούνται! 

Μίλησε για την βία, πριν "μιλήσει" πρώτη εκείνη σε σένα! Και μπορεί να σου "μιλήσει" με χίλιους δύο τρόπους! 

Η οικογένεια και οι θεσμοί της κοινωνίας μας συμβάλλουν σε όλο αυτό το ανεξέλεκγτο κύμα βίας (και μιλάω για όλες τις μορφές της) αλλά όλα γύρω μας ειναι μια "κεντρική μονάδα συστημάτων συμπεριφοράς" που χρειάζεται μια επανεκκίνηση αν θέλετε απο την αρχή!

Η αρχή έγινε! Με απάνθρωπα άσχημο τρόπο αλλά έγινε! Μη πάμε πάλι πίσω λοιπόν! Ας προχωρήσουμε ενάντια σε κάθε μορφή βίας μιλώντας για αυτή! 

Δε θα γράψω άλλα, θα χαιρετήσω με ένα δικό μου τρόπο τον άνθρωπο εκείνο που κι ας μη γνώριζα, νοιώθω πως ξέρω και μακάρι να μη μου δινόταν ποτέ η ευκαιρία να τον μάθω με αυτόν τον τραγικό τρόπο!


Τελικά να σας πω κάτι; Σκέφτομαι πολλές φορές ότι οι άνθρωποι που αυτοκτονούν εχουν αστείρευτη δύναμη μέσα τους γιατί για να δώσει κάποιος άνθρωπος τέλος στη ζωη του θέλει θρασσος και πυγμή. Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν ότι ειναι αδύναμοι και δεν αντέχουν άλλο! Κι όμως ειναι τοσο δυνατοί που ποτέ δεν το συνειδητοποίησαν! Γιατί κάποιοι τους έπεισαν ότι δεν ειναι! Και ξεγελάστηκαν! Και κανένας δεν τους το υπενθύμισε τη στιγμή που χρειάστηκε! Ουτε καν ο ίδιος τους ο εαυτός!

Αποφάσεις δευτερολέπτων ειναι! Μην αφήνουμε τη «θολούρα» του νου να μας κυριεύσει! Να μιλάμε για να διώχνουμε το όποιο σκούρο σύννεφο!

Μάθαμε να κραυγάζουμε για ανούσια πράγματα και σιωπήσαμε για όσα θα έπρεπε να είχαμε ουρλιάξει!

Πόσο λάθος Θεέ μου! Για άλλη μια φορά… πόσο λάθος! :(

Σχόλια

  1. Δεν μας λείπει η οργή εκείνο που προέχει
    είναι η στηλίτευση της παραβατικότητας

    φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω τι να πω έχω στερέψει Κική μου!
    Καλό ταξίδι στον Βαγγέλη να ησυχάσει η ψυχούλα του και να ανησυχήσουν οι ένοχοι για το υπόλοιπο της ζωής τους!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποσο δικιο εχης καρδουλα μου!!!! καλο παραδεισο στο παλικαρι που εφυγε τοσο αδικα!!! σε φιλω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ πάντα θεωρούσα πως η αυτοκτονία δεν φανερώνει δειλία αλλά αστείρευτη δύναμη...
    Ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ... Κρίμα... Πολύ κρίμα...
    Αγκαλιά και φιλί, κορίτσι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλή η θεματολογία σου και η επιχειρηματολογία σου Κική.
    Έχουμε πει πάρα πολλά πράματα αυτόν τον καιρό με αφορμή αυτόν τον εφιάλτη.
    Απομένει να εστιάσουμε καλή μου στις αιτίες που γεννούν αυτά τα εκτρώματα, που δεν είναι κάποιες τυχαίες "κακές" περιπτώσεις ή "ατυχείς" στιγμές.
    Αυτό που τρώμε στη μάπα από την εποχή του "εκσυγχρονισμού" της Ελληνικής Κοινωνίας και μιλάω από το 1996 και μετά οδήγησε σε αυτό το σάπιο που βλέπουμε σήμερα.
    Καλό βράδυ κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρίμα για το παιδί!!! Θρηνώ μαζί με τους δικούς του............................Κρίμα και για μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πόσο συγκινητικό το αφιέρωμά σου κ η μουσική επένδυση... καλό κ γαλήνιο ταξίδι πλέον στο παιδί :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οτι και να πουμε Κικη μου το παλικαρι δεν ερχετε πισω. Το κακο εγινε και δυστυχως ακομα θα θρηνήσουμε θυματα εφ οσον αυτο το πραγμα ειναι καθημερινο φαινομαινο παγκοσμιως.
    Ευχομναι τα θυματα να βρισκουν το θαρρος και την δυναμη να βγαλουν απο μεσα τους αυτο το φρικτο μαρτυριο που ζουν.
    Καλο ταξιδι στον Βαγγελη και κουραγιο στην οικογενεια του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχουμε γαλουχηθεί στον ατομικισμό και τη μυστικοπάθεια. Φτιάξαμε μια κοινωνία που φοβάται την κακολογία και κρύβεται στα προσχήματα. Δύσκολο το να μιλήσει κανείς και να φανερώσει αδυναμίες... Και νόμοι να γίνουν εναντίον του μπούλινγκ, αν δεν σπάσουν κάποια κοινωνικά ταμπού δύσκολα θα λυθούν γλώσσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλό παράδεισο στό παλικάρι....κρίμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχουμε στερέψει Κικούλα μου, από κλάμα, θυμό, αγανάκτηση...
    Τα είπες όπως θα τα λέγαμε πολλοί, με σεμνό και τιμητικό τρόπο
    γι' αυτά που κάναμε και κυρίως γι' αυτά που δεν κάναμε.
    Η τελευταίο σου παράγραφος συνοψίζει την αλήθεια.
    Να είσαι καλά και μακάρι η θυσία του ν' ανοίξει στόματα και πόρτες
    για να δικαιωθεί και για να αντιμετωπισθεί κατάλληλα αυτό το φαινόμενο.
    Μακάρι, Κικούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν έχω τίποτα περισσότερο να προσθέσω στο τραγικό γεγονός.
    Τα είπες όλα εσύ.
    Ο θάνατος του ας είναι η αρχή να ξυπνήσει ο κρατικός μηχανισμός αλλά και εμείς οι μονίμως ξαφνιασμένοι πολίτες!
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να μιλάμε σε όποια μορφης κακοποίησης δεχόμαστε ή δεχονται άλλοι!
    Καλο παραδεισο μικρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σίγουρα υπήρχαν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες των βασανιστηρίων που περνούσε το παλικάρι. Υποθέτω θα λιώνουν στις τύψεις. Ξέρουν σίγουρα μέσα τους πως αν έστω και ένας είχε μιλήσει, υπήρχε πιθανότητα να είχε σωθεί ο Βαγγέλης.
    Θα μείνω στην προτροπή σου που με εκφράζει απόλυτα: “Μη πάμε πάλι πίσω λοιπόν! Ας προχωρήσουμε ενάντια σε κάθε μορφή βίας μιλώντας για αυτή!”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είμαι πολύ σοκαρισμένη με την υπόθεση του αδικοχαμένου παιδιού!!!!
    Συλλυπούμαι την οικογένεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ, Κική!
    θα σταθώ σε αυτό που έγραψες και το πιστεύω: ότι χρειάζεται δύναμη, που δεν έχεις συνειδητοποιήσει, για να δώσεις τέρμα στη ζωή...
    Όνειρα γλυκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ελάχιστο που μπορούμε (και πρέπει) να κάνουμε, είναι να ορκιστούμε στη μνήμη του πως δεν θα σιωπούμε. Το έγκλημα συνεχίζεται με την ένοχη σιωπή όλων όσων γνωρίζουν. Και είναι πολλοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τα εχω πάρει στο κρανίο που κανεις; δε βρέθηκε οσο ζούσε το παιδι να σταματήσει το μαρτύριο του..
    τώρα είναι αργά για δάκρυα.. να τους ειχα στα χέρια μου καμια ωρα και θα τους έκανα μάγκες! κι ας ειμαι κατα της βίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να