Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ - PAOLO COELHO.

      Μια μέρα συγκεντρώθηκαν σε κάποιο μέρος της γης όλα τα συναισθήματα και όλες οι αξίες του ανθρώπου.
      Η Τρέλα αφού συστήθηκε 3 φορές στην Ανία της πρότεινε να παίξουν κρυφτό.
     Το Ενδιαφέρον σήκωσε το φρύδι και περίμενε να ακούσει ενώ η Περιέργεια χωρίς να μπορεί να κρατηθεί ρώτησε:’Τι είναι το κρυφτό;’
    Ο Ενθουσιασμός άρχισε να χορεύει παρέα με την Ευφορία και η Χαρά άρχισε να πηδάει πάνω κάτω για να καταφέρει να πείσει το Δίλημμα και την Απάθεια -την οποία δεν την ενδιέφερε ποτέ τίποτα-να παίξουν κι αυτοί.
      Αλλά υπήρχαν πολλοί που δεν ήθελαν να παίξουν:
      Η Αλήθεια δεν ήθελε να παίξει γιατί ήξερε ότι ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα την αποκάλυπταν, η Υπεροψία έβρισκε το παιχνίδι χαζό και η Δειλία δεν ήθελε να ρισκάρει.
     ‘Ένα, δύο, τρία, άρχισε να μετράει η Τρέλα.
      Η πρώτη που κρύφτηκε ήταν η Tεμπελιά. Μιας και βαριόταν κρύφτηκε στον πρώτο βράχο που συνάντησε. Η Πίστη πέταξε στους ουρανούς και η Ζήλια κρύφτηκε στην σκιά του Θριάμβου ο oποίος με την δύναμη του κατάφερε να σκαρφαλώσει στο πιο ψηλό δέντρο. Η Γενναιοδωρία δεν μπορούσε να κρυφτεί γιατί κάθε μέρος που έβρισκε της φαινόταν υπέροχο μέρος για να κρυφτεί κάποιος άλλος φίλος της οπότε την άφηνε ελεύθερη. Και έτσι η Γενναιοδωρία κρύφτηκε σε μια ηλιαχτίδα. Ο Εγωισμός αντιθέτως βρήκε αμέσως κρυψώνα ένα καλά κρυμμένο και βολικό μέρος μόνο για αυτόν. Το Ψέμα πήγε και κρύφτηκε στον πάτο του ωκεανού. Το Πάθος και ο Πόθος κρύφτηκαν μέσα σε ένα ηφαίστειο. Ο Έρωτας δεν είχε βρει ακόμη κάπου να κρυφτεί. Έβρισκε όλες τις κρυψώνες πιασμένες, ώσπου βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και κρύφτηκε εκεί.
       ….1000, μέτρησε η Τρέλα και άρχισε να ψάχνει. Την πρώτη που βρήκε ήταν η Τεμπελιά αφού δεν είχε κρυφτεί και πολύ μακριά. Μετά βρήκε την Πίστη που μίλαγε στον ουρανό με τον Θεό για θεολογία. Ένιωσε τον ρυθμό του Πόθου και του Πάθους στο βάθος του ηφαιστείου και αφού βρήκε την Ζήλια δεν ήταν καθόλου δύσκολο να βρει και τον Θρίαμβο. Βρήκε πολύ εύκολα το Δίλημμα που δεν είχε ακόμη αποφασίσει που να κρυφτεί.
       Σιγά-σιγά τους βρήκε όλους εκτός από τον Έρωτα.
      Η Τρέλα έψαχνε παντού, πίσω από κάθε δένδρο, κάτω από κάθε πέτρα, σε κάθε κορφή βουνού, μα τίποτα. Όταν ήταν σχεδόν έτοιμη να τα παρατήσει βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και άρχισε να τον κουνάει νευρικά ώσπου άκουσε ένα βογκητό πόνου.
      Ήταν ο Έρωτας που τα αγκάθια από τα τριαντάφυλλα του είχαν πληγώσει τα μάτια.
      Η Τρέλα δεν ήξερε πως να επανορθώσει, έκλαιγε, ζήταγε συγνώμη και στο τέλος υποσχέθηκε να γίνει ο οδηγός του Έρωτα.
     Κι έτσι από τότε ο Έρωτας είναι πάντα τυφλός και η Τρέλα πάντα τον συνοδεύει…


* Απο τα ομορφότερα παραμύθια που έχω διαβάσει ποτέ!!!!!

Σχόλια

  1. Πραγματικά υπέροχο παραμύθι!

    Σου'γραψα στο μέιλ που'χεις στον προφίλ σου μα πιθανόν δεν ισχύει!
    Κοίτα αυτό πιθανόν να σ'ενδιαφέρει!
    http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=469911

    Φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα αγαπημένη μου ζουζού και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση, βασικά περισσότερο σε ευχαριστώ που με σκέπτηκες, τιμή μου να με σκέπτονται άτομα με τη δική σου προσωπικότητα.

      δε ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί με το ε μαιλ μου αλλά δε μπορώ εδώ και καιρό να το ανοίξω με τίποτα και δε ξέρω και πως ακριβώς μπορώ να το αλλάξω. ενώ εδώ μπαίνω κανονικά το ε μαιλ μου δεν ανοίγει. μου γράφει κατι ακαταλαβιστικα για εμενα.

      μπηκα στο λινκ που μου εστειλες και διαβασα ολες τις τυχον λεπτομερειες ομως δε θα λαβω μερος για δυο λογους. ο πρωτος και ο κυριοτερος ειναι το οτι δεν εχω τη διαθεση να γραψω καποιο διηγημα αυτο το χρονικο διαστημα και απ οτι ειδα μεχρι τις 25 ειναι η προθεσμια και ο δευτερος λογος ειναι το οτι δε μου αρεσε που πρεπει να συμπεριλαβουμε μεσα στο διηγημα καποιες συγκεκριμενες λεξεις. δε ξερω πως να σου εξηγησω γιατι με ενοχλησε για να το καταλαβεις αλλα δε μπορω τη καθοδηγηση, το να μου λενε δηλαδη προς τα που πρεπει να κινηθω. προτιμω να εχει τιτλο ενα θεμα και να κινηθω οπου θελω παρα με λεξεις να αισθανομαι οτι καθοδηγουμε.

      παντως και παλι σε ευχαριστω απο καρδιας κι αν πεσει κατι αλλο ενδιαφερον στην αντιληψη σου ειδοποιησε με! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχο! Η αλληγορία με τα συναισθήματα σαν παιδιά είναι καταπληκτική! Και το τέλος πιο ρεαλιστικό δεν γίνεται! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα γλυκια Βιβή. πραγματικά ειναι υπέροχο, το αγαπώ πολύ το συγκεκριμένο παραμύθι! :)

      Διαγραφή
  3. Πραγματικά υπέροχο!
    Κοριτσάκι μου να είσαι καλά που το διάλεξες!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ αντιγονη μου! (οχι γιαγια πια εισαι πολυ νεα για να λεγεσαι γιαγια τελικα) :)

      χαιρομαι που σου αρεσε!!! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίο και συμβολικότατο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο!!!!!
    Το ρούφηξα.
    Να σαι καλά κοριτσάκι!!
    Σε φιλώ πολύ:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που σου αρεσε αγαπημενη μου σερενατα! φιλακια πολλα κ απο μενα!

      Διαγραφή
  6. Ένα εύκολο συμπέρασμα είναι να μην κρύβεσαι στις τριανταφυλλιές όταν παίζεις κρυφτό!

    Όμως, αν ο ερωτευμένος είναι και τρελός, δεν συμβαίνει το αντίστροφο! Η Τρέλα περπατά και μονάχη της, χωρίς τον Έρωτα για παρέα...

    Χωρίς Έρωτα μπορώ να ζήσω. Δίχως την τρέλα απλά επιβιώνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αναλογα το ειδος τις τρελας φιλε μου. χιχιχιχιχι

      η τρελα να συνοδευει τον ερωτα και ο ερωτας να τη κρατα γερα για να μη ξεφυγει και τα κανει ολα μανταρα.

      Διαγραφή
  7. κάθε συναίσθημα βρήκε τη σωστή αλληγορία του!
    σ' ευχαριστώ για τη μεταφορά κοριτσάρα μου! άξιζε να το διαβάσουμε!
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι βικυ μου αξιζε, ετσι πιστευω κ εγω. ειναι πολυ ομορφο κειμενο και το αγαπω πολυ. μου βγαζει μια παιδικοτητα μια αθωοτητα μα και μια δυναμικη ωριμοτητας συναμα. :)

      φιλακια πολλα αγαπημενη μου ποιητρια!

      Διαγραφή
  8. Υπέροχο παραμύθι !
    Πολύ όμορφες και σωστές οι αλληγορίες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπημένη μου ηλ. φίλη. Χαίρομαι τόσο πολύ, όταν βλέπω ειδοποίηση για ανάρτησή σου, και τρέχω αμέσως.
    Τι όμορφο παραμύθι!!! Πολύ σοφό!!! Σ' ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας!!!
    Και τώρα να σε ρωτήσω κάτι. Μήπως, το Χειμώνα που μας πέρασε, ήσουν κι εσύ στην παρουσίαση του βιβλίου της Αντιγόνης μας; Κι εγώ δε σε πήρα χαμπάρι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα στεναχωρεθώ πολύ.
    Σου εύχομαι ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο!!!
    Με την αγάπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου αγαπημενη μου Ροδουλα. Βεβαια σου απανταω μετα απο καιρο και ζητω συγνωμη γι αυτο αλλα δεν ειχα ξαναμπει απο τοτε. Δυστυχως δεν ημουνα στη παρουσιαση της αγαπημενης Αντιγονης διοτι αν ημουν θα ειχα γνωρισει απο κοντα οσους απο εσας εκτιμω και σεβομαι τοσο πολυ! μακαρι καποια στιγμη να ειδωθουμε απο κοντα! φιλακια πολλα γλυκια μου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να