Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΑΣ!


Υποτίθεται πως κάθε άντρας μπορεί να γίνει πατέρας. Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για να γίνει «μπαμπάς»
Ανώνυμος

Το βρήκα τόσο χαριτωμένο! ;)
Χρόνια πολλά με μία μικρή καθυστέρηση απο μένα σε όλους τους μπαμπάδες του κόσμου και στον δικό μου φυσικά που είναι υπέροχος! Να τους χαιρόμαστε εκφραστικοί μου φίλοι!

Δε θα μπορούσα να μην αναδημοσιεύσω και ένα ποίημα που βρήκα σερφάροντας στο διαδίκτυο για τον πατέρα και μου άρεσε πάρα πάρα πολύ.

Είναι το ακόλουθο:

Ξέρεις πατέρα, είναι πολλά αυτά τα "λίγα" που μας κρατούν εδώ. Καρφωμένους στη γη. Γι' αυτό το κάτι, που ποιος ξέρει αν θα 'ρθει. Μόλις χθες πατέρα κατάλαβα τι είναι αλήθεια η μικρή μας στιγμή. Κι όλο ξεφεύγει πατέρα. Ένα πραφ κι έφυγε. Δεν προλαβαίνω ούτε καν να την χωρέσω.
Θυμάσαι πατέρα, όταν ήμουν μικρή; Στα μάτια σου έμαθα την αλήθεια του κόσμου. Να μη μισώ, να αγαπάω, να μοιράζομαι. Είναι αργά για μας πατέρα στον κόσμο ετούτο. Είναι σκληρή η ζωή για μας τους απ' αλλού φερμένους. Όμως εμείς, εκεί πατέρα. Κάθε μέρα σε πείσμα των καιρών, να σκαλίζουμε τη ζωή με τα νύχια μας. Για το αύριο πατέρα. Για να λέμε πως κάτι θα μείνει εδώ από μας. 
Δεν φοβάμαι πατέρα, όχι πια. Μόνο να, που και που, μια θλίψη ανεβαίνει και με πνίγει. Για εκείνα που γλίστρησαν και δεν τα πρόλαβα, επειδή εθώρουνα πως έχω καιρό. Έκανα λάθος πατέρα. Μα θα μου πεις πως ακόμα μπορώ. Προλαβαίνω, έτσι πατέρα; Μόνο αυτό να μου πεις. Προλαβαίνω. Και αν όχι πατέρα, να' σαι εδώ, να κρατηθώ, να μην φύγω στο κύμα.
Δεν στο λέω, μα πολλές φορές ντρέπομαι για ό, τι δεν κατάφερα πατέρα. Για τις ελπίδες που διέψευσα. Θα προσπαθήσω πατέρα, θα δεις. Και τότε θα λάμπω πατέρα. Σαν Κρήτη θα φαίνομαι στη Μεσόγειο. Βουνοκορφή στ' Ανωγειανά όρη.
Κάπου εδώ θα κλείσω πατέρα. Μα πριν τελειώσω θέλω να σου πω ευχαριστώ. Γιατί συνεχίζεις και είσαι ένας φάρος αναμμένος για να μην σκοντάφτει το σκαρί μου. Που ενώ δεν μπορείς, ΟΛΑ τα μπορείς για να μπορώ. Που ακόμη και τώρα που μεγάλωσα, εξακολουθείς να μου δίνεις μαθήματα ζωής και συμπεριφοράς. Που κάθε που κλαίω χωρίς να ρωτάς, χωρίς να μιλήσεις, ανοίγεις τα χέρια σου για να κλάψω μέσα.
Πατέρα σε ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήσουν αυτό που είσαι, δεν θα ήμουν αυτό που είμαι. Και κυρίως γιατί εξακολουθείς να μου θυμίζεις πως θέλει κότσια να παραμείνεις άνθρωπος. Για όλα αυτά Πατέρα. Και για τα άλλα.





Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε! Με αγάπη γύρω μας! Αγάπη και χαρά! Σαν αυτή τη χαρά που κάθε μπαμπάς θέλει να βλέπει στο πρόσωπο του παιδιού του! :)

Σχόλια

  1. Εγώ αυτό που εύχομαι είναι κάθε μπαμπάς να θέλει να βλέπει το πρόσωπο τους παιδιού του χαρούμενο και ευτυχισμένο!
    Κάθε μπαμπάς!!!!
    Αλλιώς ας μην γίνεται μπαμπάς!
    Οσοι το κάνουν να είναι πάντα καλά και να είναι δίπλα στα παιδιά τους πάντα!
    Πολλά φιλιά Κικού μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Κικίτσα
    Χρόνια πολλά για τον μπαμπάκα σου
    Η Μαρία υπέροχη στον λόγο της!!

    φιλάκι γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρα πολυ συγκινητικο το ποιημα της Μαριας! Θα σταθω ομως και στο σχολιο της Ελενας που ειναι απολυτα σωστο! Χρονια πολλα σε ολους τους μπαμπαδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ❤ ❤ ❤
    Απίθανη η πρώτη φράση!!!!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Κική μου!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τους χαιρόμαστε Κική μου!! Να ναι γεροί!!
    Το Μαράκι έχει και δικό της blog , δες εδώ!!
    http://mchroniari.blogspot.com/
    Καλή βδομάδα να χεις εκφρασούλα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε πολύ Κική οι Πατεράδες εδώ που σε παρακολουθούν.
    Μεγάλη όπως αναφέρετε η λέξη "Πατέρας", μεγάλη η αποστολή του, μεγάλος ο ρόλος του.
    Τουλάχιστον να τον διεκπεραιώνουμε με την βαρύτητα που απαιτεί.
    Καλό βράδυ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να είναι γερός ο μπαμπάς σου, να τον χαίρεσαι και να σε χαίρεται για πολλά πολλά χρόνια!!!
    Καλή βδομάδα!!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο συγκινητικό το απόσπασμα.. Ευχαριστούμε Κική μου που το μοιράστηκες!
    Να τον χαίρεσαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφο το ποίημα, αν και η πρώτη φράση ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερη. Σύντομη και περιεκτική. :) Να χαιρόμαστε τους μπαμπάδες μας λοιπόν. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα

    είναι όμορφο να βλέπεις πως οι λέξεις σου, μιλούν στις ψυχές των ανθρώπων. Επίτρεψέ μου να κάνω μια διόρθωση.Το κείμενο αυτό δεν είναι ποίημα. Είναι ένα γράμμα προς τον μπαμπά μου, που τιτλοφορείται "Για όλα αυτά πατέρα" και δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιό μου το 2012. Δεν γράφηκε για την γιορτή του πατέρα, για να είμαι ακριβής, όταν το έγραφα δεν γνώριζα πως υπάρχει αυτή η γιορτή.

    Σε ευχαριστώ για την αναδημοσίευση, να χαίρεστε τους γονείς σας και να τους αξιώνεστε. Εδώ είναι ακριβώς το κείμενο μαζί με το τραγούδι που το συνοδεύει

    http://mchroniari.blogspot.gr/2000/08/blog-post_8.html

    Καλό υπόλοιπο ημέρας να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολυ ωραιο το αποσμασμα σου και πολυ συγκινητικο! Μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ όμορφο το απόσπασμα!!! Χρόνια πολλά στους μπαμπάδες!!!!
    Φιλάκια!!!
    Να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άστο καλό, συγκινούμαι πολύ με όλα αυτά... Καλό απόγευμα Κική και να τους χαιρόμαστε τους μπαμπάδες μας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όσοι έχουν τους γονείς τους, ας τους θυμούνται πολύ περισσότερο από μία φορά το χρόνο. Το απόσπασμα είναι όμορφο, αλλά καλό είναι τα συναισθήματα να τα δείχνουμε και με πράξεις... Τέτοια λόγια σίγουρα θα ήθελαν ν' ακούσουν αλλά εύκολα αμελούμε να τους τα πούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. να τους χαιρόμαστε τους μπαμπάδες μας... πάντα γεροί...
    ωραίο το κείμενο.. κι ωραίο αυτό που γράφει ο Ανώνυμος.. να προσθέσω.. δεν είναι εύκολο να είσαι Πατέρας... !

    καλή επιτυχία, και πάλι Κική μου..(σε ό,τι κάνεις, και στο βιβλίο σου... )
    και με γειες η νέα εμφάνιση του μπλογκ σου!! τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ ωραίο το κείμενο, Κικίτσα,Μπράβο!!
    'Ειναι πολλά αυτά τα 'λιγα΄' που μας κρατούν εδώ. Υπέροχο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να