Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΌΣΑ ΔΕ ΤΟΛΜΗΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΟΣΑ ΣΕ ΤΟΛΜΗΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΩ.


Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα.

Δε ξέρω αν από το τίτλο υπάρχει πιθανότητα να καταλάβετε που αποσκοπεί η σημερινή ανάρτηση αλλά δεν έχω σκοπό να σας το κρατήσω μυστικό, αντίθετα μάλιστα θέλω να σας ενημερώσω για δύο καινούργιες λογοτεχνικές προτροπές που έμαθα, θέλησα να λάβω μέρος εν καιρό και σκέφτηκα να σας προσκαλέσω και εσάς σε αυτού του είδους τα δρώμενα που μου θυμίσουν δημιουργικές αλυσίδες ανθρώπων και μου αρέσουν πολύ.

Πάμε γρήγορα γρήγορα να σας ενημερώσω για τα εξής:



Το ηλεκτρονικό περιοδικό “Ανθρώπων Έργα” με την συμπλήρωση δύο χρόνων από την κυκλοφορία του, διοργανώνει για όλους τους εραστές της τέχνης την πρώτη του λογοτεχνική δράση με τίτλο “Όσα δεν τόλμησα ποτέ να πω”.
Όπως φανερώνει και ο τίτλος, οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν θέμα όλα αυτά που κάποια στιγμή θέλαμε να πούμε σε κάποιον και δεν τολμήσαμε για οποιοδήποτε λόγο.
Τα ποιήματα καλό είναι να μην ξεπερνούν τις δύο σελίδες Α4 (με γραμματοσειρά μεγέθους 14 στιγμών) και τα πεζά κείμενα τις 2.000 λέξεις. Όλα τα λογοτεχνικά έργα θα πρέπει να είναι διορθωμένα και επιμελημένα. Όσοι συμμετέχουν με πίνακες ζωγραφικής ή φωτογραφία θα πρέπει το έργο τους να είναι σε υψηλή ανάλυση. Οι δημιουργοί σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων που θα αποστείλουν.
Η λογοτεχνική δράση θα έχει διάρκεια έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Μετά την λήξη της, όλα τα έργα που θα συμμετέχουν στην δράση θα φιλοξενηθούν σε ένα e-book το οποίο θα κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο και ίσως και σε έντυπη μορφή.
Η αποστολή των έργων θα γίνεται στο email του περιοδικού artdigimag@gmail.com με θέμα “Όσα δεν τόλμησα ποτέ να πω”.
*Στην δράση θα μπορούν να συμμετέχουν και όσοι συνεργάζονται και γράφουν για το περιοδικό “Ανθρώπων Έργα”.



 
Και το δεύτερο εγχείρημα που ανακοινώθηκε πρόσφατα στη μπλοκογειτονιά από τη Κατερίνα μας είναι το εξής:  http://positive-thinking-greece.blogspot.gr/2015/09/the-letter-to-someone-project.html.  Πατήστε επάνω στο λινκ και ενημερωθείτε για όσα χρειάζεται. 

Αυτά προς το παρόν εκφραστικοί μου φίλοι.
Να είστε καλά και να έχετε μία όμορφη, δροσερή μέρα!

Σχόλια

  1. Ενδιαφέροντα πράγματα! Καλημέρα Κική! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναφορά που με τιμάς στο μπλογκ σου!!
    Η λογοτεχνική δράση του περιοδικού Ανθρώπων Έργα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και μόνο ο τίτλος σε βάζει σε πολλές σκέψεις :) Θα διαβάσουμε πάλι διαμαντάκια είμαι σίγουρη!!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κατερινάκι μου.
      Μη με ευχαριστείς, χαρά μου είναι.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  3. Αχ, το Κατερινάκι ήρθε στο μυαλό μου διαβάζοντας τον τίτλο της ανάρτησής σου! Είχα... 50% επιτυχία, λοιπόν! χαχα!
    Φιλί γλυκό, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να'σαι καλά για την υπενθύμιση Κικίτσα μου!
    Φιλάκια πολλά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι σίγουρη ότι θα διαβάσουμε πολλά ωραία γράμματα!Καληνύχτα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Κική μου!! Καλή επιτυχία σε όλα τα δρώμενα!! Πάντα θα ναι το καλύτερο αντίδοτο η δημιουργία!!
    Φιλιά πολλά κοπέλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να