Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! ΜΕ ΥΓΕΙΑ - ΑΓΑΠΗ - ΕΥΤΥΧΙΑ! ΤΟΣΟ ΚΟΙΝΟΤΥΠΑ ΜΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.


Εκφραστικοί μου!!!
Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Ευχές για έναν όμορφο μήνα και μία καλή χρονιά τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό! Πολλές πολλές εκπλήξεις και ακόμη περισσότερες νίκες σε όσες μάχες χρειαστεί να δώσετε στη ζωή σας και αυτόν τον  χρόνο.

Φέτος κατέληξα στο συμπέρασμα πως ο Ιανουάριος είναι ο πιο αδικημένος μήνας του χρόνου.
Επισκιάζεται απο την αλλαγή της χρονιάς, οι ευχές αφορούν αποκλειστικά την αλλαγή αυτή, εστιάζουμε όλοι στην χρονιά και οχι στο μήνα με αποτέλεσμα να μην τιμούμε τον ερχομό του όπως θα έπρεπε.
Πόσοι απο εσάς ευχήθηκατε καλό μήνα τη Πρωτοχρονιά;
Να είσαι ο μπροσταρης της αλλαγής και κανείς να μη το βλέπει, να μη το θυμάται, να μη σου δίνει καν την απαραίτητη προσοχή.
Και εσύ να περιμένεις...
Απλώς να περιμένεις...
Έντεκα μήνες, να περιμένεις...
Να περιμένεις, να ακούς τόσες πολλές και θερμές ευχές, να χαίρεσαι γιατί σίγουρα χαίρεσαι αλλά στην ουσία να μην αφορούν εσένα και να μην ακούς για λίγο το όνομά σου...
Στεναχωρέθηκα στη σκέψη αυτή, οπότε:
Συγνώμη Γενάρη, όπως σε λέμε και στο χωριό μου.
Καλώς ήρθες!
Καλό μήνα σε όλους, έναν μήνα που κατά κάποιο τροπο ειναι συνδεδεμένος με την αλλαγή.
Ας είναι για καλό.
Πάντα, για καλό!

Θα περάσω σύντομα απο τα μπλοκοσπιτάκια σας, να μάθω τα νέα σας αν και επειδή απέχω μέρες απο τη μπλοκόσφαιρα, όπως καταλαβαίνετε είναι λίγο δύσκολο να ενημερωθώ για όλες τις αναρτήσεις σας. Οπότε, θα χαρώ να μου γράψετε εδώ εν συντομία τα νέα σας και εάν πρέπει να μη χάσω κάποιες συγκεκριμένες αναρτήσεις σας. 

Εγώ εκφραστικοί μου πήγα στο παγωμένο και χιονισμένο χωριουδάκι μου.
Παγωμένο πολύ, χιονισμένο όχι αρκετά. Βέβαια, πολλά χωριουδάκια γύρω του είχαν αρκετό χιόνι οπότε καταφέραμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να το πατήσουμε λιγάκι και φέτος.

Πέρασα όμορφα, ήσυχα, οικογενειακά.
Ηταν ωραία δε μπορώ να πω.. η προσαρμογή είναι κάπως δύσκολη αλλά με καλή θέληση όλα μπορούν να γίνουν πιο ευχάριστα και πιο εύκολα.

Επισκέφτηκα και τη γιαγιά μου δυο φορές παρακαλώ και μια μέρα έμεινα και μαζί της.
Εντάξει, το τι αγκαλιές τις έδωσα και το τι φιλιά δε λέγεται. Επειδή μου ζητάγατε όλοι να σας τη φιλήσω, το έκανα! ;)
Τη ζούμπηξα, τη πείραξα, της διάβασα και ένα ποίημα απο τα Λάφυρα γιατί η γιαγιά δε ξέρει γράμματα, οπότε με κάθε ευκαιρία προσπαθώ να της διαβάζω και κάτι, αν έχει διάθεση δηλαδή γιατί η γιαγιάκα είναι ενεργητική σα μικρό παιδάκι και δε μπορεί να καθίσει ώρα στο ίδιο σημείο. 
Ωραία που ήτανε... 

Eντωμεταξύ τη Πρωτοχρονιά γιόρταζα κιόλας γιατί έχω δύο ονόματα, τι να μου κάνει εμένα ένα; Οπότε Κυριακή - Βασιλική η εκφραστική σας φίλη. Να με χαίρεστε μαζί με τους εορτάζοντές σας και να σας χαίρομαι και εγώ! :)

Τι θέλετε γλυκό; 
Γλυκό δεν έχει, αρκετά φάγαμε αυτές τις μέρες. :P

Που λέτε λοιπόν, το 2015, αν και δύσκολο για την κοινωνία και πολλούς συνανθρώπους μας, μου πρόσφερε πολλά και ωραία πράγματα που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και τη ψυχή μου. Ανάμεσα λοιπόν σε αυτά τα ωραία πράγματα ήταν και η έκδοση του πρώτου μου βιβλίου, ποιητική συλλογή σε ελεύθερο στίχο, κάτι που ήθελα πολύ, εδώ και χρόνια. Ήρθε λοιπόν και χάρη σε όλους εσάς, με όποιον τρόπο με στήριξε ο καθένας, ήταν κάτι παραπάνω από όσα είχα τολμήσει ποτέ να φανταστώ και πιστέψτε με φαντάζομαι πολλά και διάφορα και όσα έγιναν ξεπέρασαν για μένα κάθε προσδοκία. Τι να πρωτοθυμηθω; Τις φωτογραφίες; Τα βίντεο; Τις συνεντεύξεις; Τα λογια στήριξης και εμπιστοσύνης; Όλα αυτά και άλλα τόσα με έκαναν και εξακολουθούν να με κάνουν τόσο χαρούμενη όσο και γεμάτη ευγνωμοσύνη. 

Δε μπορώ να θεωρήσω το βιβλίο πρωταρχικό παράγοντα στη ζωή μου, μόνο οι άνθρωποι οφείλουν να είναι η προτεραιότητά μας, όμως πρέπει να σας πω πως μου έδωσε δύναμη για τα δύσκολα που συνάντησα και όμορφα συναισθήματα για τους συνανθρώπους μου. Δεν ήταν πια ένα όνειρο, έγινε πραγματικότητα και κινητήρια δύναμη μαζί για όσα καλά και όχι μόνο, θα έρθουν στη ζωή μου. 

Σε μια ζωή λοιπόν που οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να φοβούνται να μοιραστούν τη χαρά τους, τη μοίρασα με όλη μου τη καρδιά. 
Σε μία ζωή λοιπόν που οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν, αναίτια τις περισσότερες φορές να πουν τον καλό τον λόγο, τον άκουσα πολλές φορές και ίσως και καλύτερος απο οτι να άξιζα όντως. Σε μία ζωή που οι περισσότεροι θεωρούν υποχρέωση το να παίρνουν μόνο, επιλέγω να δίνω όσα εγκάρδια μπορώ σε όσους είναι δεκτικοι να χαρούν μαζί μου και να τους είναι όντως αυτό, αρκετό.

Τα Λάφυρα γράφτηκαν με πολλή αγάπη για τους ανθρώπους και όλοι εσείς τους το ανταποδωσατε. Σας ευχαριστώ που συμβάλλατε τόσο στην αρχή του ονείρου όσο και σε μια δύσκολη χρονιά που ομολογουμένως την κάνατε καλύτερη απο πολλές πλευρές και απόψεις. Σας ευχαριστώ ολους πολύ! Να είστε πάντα καλά! Ενα μεγάλο ευχαριστώ κράτησα για το τέλος για την δημιουργική ομάδα του MyStory Editions για την όμορφη συνεργασία που είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε.

Πολλοί άνθρωποι, φοβούνται το "νεοφερμένο" διότι καλώς η κακώς κρύβει μια αβεβαιότητα μέσα του. Εμένα για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει, το βλέπω σαν μια νέα εξερεύνηση ή σαν ένα δώρο. Το δώρο βέβαια δε ξέρεις αν θα σου αρέσει ή όχι αλλά απο τι στιγμή που το δέχεσαι επιλέγεις και να το ανοίξεις.

Στις νέες χρονιές οι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν αναθεωρήσεις και αλλαγές. Μπορείς να θέσεις νέα βάση όταν δεν το έχεις κάνει μια ολόκληρη χρονιά; Νομίζω πως μπορείς αν το θέλεις πραγματικά και αν έχεις ρίξει "τα θεμέλια..."

Ο Αριστοτέλης είπε:
"Η αλλαγή είναι ανάπαυση"

και μένα η ανάπαυση μου φέρνει στο νου τη φράση που λέμε στο χωριό μου "άδεισαν οι μπαταρίες μου και θέλω λίγο χρόνο να τις γεμίσω"

Θεωρώ δύσκολο ένας άνθρωπος να αλλάξει απο τη μια στιγμή στην άλλη όσα δεν τόλμησε μέχρι στιγμής αλλά με θέληση και υπομονή, αν όντως το επιθυμεί θα τα καταφέρει. Μόνο αν φάει αυτό που λέμε "γερό τράκο" μπορεί να επαναπροσδιορίσει άμεσα τα όσα συμβαίνουν στη ζωή του.

Όπως καταλαβαίνεται η επιστροφή στο χωριό με έκανε να χρησιμοποιώ έντονα τις εκφράσεις μας και να σας πω την αλήθεια πολύ μου αρέσει αυτό. Απελευθέρωση! :)

Λοιπόν, αρκετά είπαμε. Καιρός να επισκεπτώ τα σπιτάκια σας και σιγά σιγά να βρω τους εκφραστικούς μου ρυθμούς.

Καλή Χρονιά σε όλους! Με υγεία, το υπέρτατο και πολυτιμότερο αγαθό! Αν έχεις αυτή έχεις τα πάντα και μπορείς να κατακτήσεις ότι πραγματικά θελήσεις. Κι ακόμη μια ευχή: "Το θέλω του κάθενός να μην συγκρούεται με το θέλω του άλλου". Αν κυριαρχει η ενότητα και ο σεβασμός είμαστε όλοι κερδισμένοι!

Φιλιά πολλά σε όλους! Να είστε πάντα καλά!

Σχόλια

  1. Καλή χρονιά Κικίτσα μου ( μετά από 4 χρόνια μαθαίνω το κανονικό σου όνομα χαχαχαχα) !
    Δημιουργική να είναι και να δεις τυπωμένο και το επόμενο βιβλίο σου!
    Φιλάκια πολλά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, λοιπόν, και καλή χρονιά γλυκιά μου! χιχι ;)
    Όντως, πολύ αδικημένος ο Γενάρης, και μεγαλώνει η ατυχία του αν σκεφτείς ότι μερικοί είμαστε προσκολλημένοι στα ακαδημαϊκά έτη και θεωρούμε ως αρχή της χρονιάς το Σεπτέμβριο.
    Ομολογώ ότι κι εγώ τον είχα πάντοτε παραμελημένο ως μήνα, αλλά είμαι παιδί του Δεκέμβρη και νομίζω δικαιολογούμαι λιγάκι. Γενέθλια και Χριστούγεννα συμπίπτουν για εμένα στο "γέρικο" μήνα του χειμώνα, που ο Ιανουάριος μετά, το νήπιο του νέου έτους, μου φαίνεται λίγο (έως πολύ) άχρωμος.

    2016 ευχές για υγεία, αγάπη και κάθε ευτυχία!
    Να χαίρεσαι το δεύτερο ονοματάκι σου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή Χρονιά Κοριτσάκι μου!!
    Πάντα ευτυχισμένη
    Εύχομαι μια δημιουργική χρόνια με υγεία και πολλή αγάπη
    Να χαίρεσαι και το όνομα σου
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλή χρονιά!! να περνάς καλά! μάκια στην γιαγιά!! καλή επιτυχία, παντού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή δημιουργική Χρονιά Κικίτσα μου
    με αγάπη και υγεία

    Σε φιλώ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α! Χρόνια σου πολλά Κικάκι κι ο,τι ποθείς και καλή δημιουργική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είχα διαβάσει στο facebook το γιατί θεωρείς τον μήνα αυτόν αδικημένο και κατέληξα στο πόσο δίκιο έχεις!
    Ο Γενάρης (όπως τον λέω κι εγώ!) είναι όντως αδικημένος, με αυτή την έννοια!
    Να σε χαιρόμαστε, κορίτσι μου υπέροχο, πανέμορφο κ' εκφραστικό!
    Ό,τι λαχταράει η ψυχούλα σου!
    Γλυκό, μπα... δεν θα έπαιρνα έτσι κι αλλιώς! Παίρνω όμως ένα μεγάλο κομμάτι από την εκφραστική σου ψυχούλα!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κούκλα μου! Καλή χρονιά κ' από εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλη χρονια αγαπημενο μου κοριτσι χρονια πολλα και για το βασιλικη που εγω η γαιδουρα το ξεχασα οταν μιλησαμε στο τηλ. ευχομαι και ολα τα υπολοιπα ονειρα σου εννοω εκτος απο τα λαφυρρα να πραγματοποιηθουν σε αυτον τον χρονο!!! σαγαπω πολυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή χρονιά Κικίτσα! Σου εύχομαι τα καλύτερα για εφέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή χρονιά , ευτυχισμένη και δημιουργική ,Κική!!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή κι ευτυχισμένη χρονιά, με υγεία, αγάπη και χαρά!!!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή χρονιά Κική με υγεια και ευτυχία !!!
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή χρονιά ΚΙκή μου....! καλή, δημιουργική και ευλογημένη κορίτσι μου. Χαίρομαι που τα πέρασες όμορφα. Σιγά-σιγά λοιπόν στην φάση της επανένταξης. Καλή αυριανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κικιτσα μου γλυκια κρατω την τελευταισ σου ευχη και σου αφηνω ενα γλυκο φιλι! Χρονισ καλα και απο εδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυναμη και απελυεθέρωση απο κάθετι, που μας πάει πίσω!!!!!!
    Όχι οχι δεν θελω αλλο γλυκό, έγκωσα!
    Καλή χρονια Κική μου, με υγεια και πολλές όμορφες στιγμές!
    Καλό ξημέρωμα
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θελω ...και μαλιστα απαιτω
    να εισαι παντα ετσι αυθορμητη
    και ταπεινη οπως σε εχουμε εμμεσα γνωρισει,Κικη μας.

    Καλη χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κικούλη χρόνια πολλά και για τη γιορτή σου και καλή χρονια!! Πάντα βρίσκεις ομορφιά και αναδεικνύεις τη σημαντικότητα στα παντα! Το έκανες με το ποιημα σου για τη νυχτα, το κάνεις τώρα για τον Ιανουαριο.. καλό μήνα όντως ξέχνάμε να πουμε.. καλο μήνα λοιπον!! Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα κ με αγαπη με την οικογενεια σου τις γιορτες!! Και συγχαρητηρια που προχωράει το βιβλίο σου όπως του αξίζει! Φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια σου πολλά λοιπόν Βασιλική που μας το έκρυβες!
    Για να μη κεράσεις ε; Θα το θυμάμαι πάντως! :))
    Καλή Χρονιά και ευτυχισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κική μου ποσο ομορφα τα συνιθηματα που γραφεις..!!! πανατ έτσι να νιώθεις... γιατί μονο οτι αισθανεται κανεί ομορφα γεμιζει η ζωή του τι ωραια που χαρισες λιγο απο τον χρόνο σου στην γιαγια σου .. πολύ καλα εκανες θα είναι πολύ χαρουμενη και εκεινη..!!
    Αυτο με τον Γεναρη το σκεφτομουν και εγω προχθες ας του πουμε λοιπον καλο μηνα μικρή μου και σε σενα να περασεις την καλύτερη σου χρονια φετος με πολύ αγαπη πανυου γυρω και καλλλες εμπνευσεις σου ευχωμαι.. εννοειτε και πολλα χαμογελα...μικρή φιλακιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρόνια σου πολλά Κική μου και να έχεις μιαν υπέροχη νέα χρονιά, με έμπνευση και δημιουργικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να