Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΑΒΡΗΣ { } ΣΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΗ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΕΛΗ { } ΜΙΑ ΆΝΟΙΞΗ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΑ.


Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα.
Καλημέρα και καλό μήνα! 

Έφτασε επιτέλους η Άνοιξη, η αγαπημένη μου εποχή για πολλούς λόγους.
Θεωρώντας πως η φύση "φοράει" τα καλύτερά της, εύχομαι σε όλους, πολλές πολλές ευχάριστες και απολαυστικότατες στιγμές.

Επειδή για μένα το κάθε "νέο", σηματοδοτεί μία ακόμη "γέννα", μία νέα "ζωή", σκέφτηκα πως σήμερα είναι ιδανικό να μοιραστώ μαζί σας ένα ποίημα που έγραψε κυριολεκτικά σε κλάσματα δευτερολέπτου ένας  καλός μου φίλος, ο οποίος δεν έχει μπλοκ, δεν έχει φεισμπουκ, δεν έχει κανένα κοινωνικό μέσο δικτύωσης, έχει όρεξη για ζωή όμως, πολλές εμπνεύσεις, όρεξη για δημιουργία και γενικά έχει αυτό το καλλιτεχνικό επιτρέψτε μου να πω που σε μερικούς ανθρώπους διαγράφεται στη φάτσα τους. Ε στον συγκεκριμένο τύπο φαίνεται εύκολα πως έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες και αυτό που μου αρέσει είναι πως όσο εύκολα θα ασχοληθεί με κάτι επαναστατικό άλλο τόσο εύκολα θα γράψει και κάτι ερωτικό.

Το Σάββατο πηγαίνοντας για καφέ μου ρίχνει επάνω στο τραπέζι ένα χαρτάκι γεμάτι ορνιθοσκαλίσματα και μου λέει το έγραψα καθώς ερχόμουν. Το διάβασα και μου άρεσε πάρα πολύ, τόσο πολύ που ήδη το άκουσα με ήχο και μια μελωδική φωνή, να γίνεται τραγούδι στα αυτιά μου.  Γενικά, μου έβγαλε μια χαρά, έναν αυθορμητισμό, έναν γλυκό ήλιο θα πω σαν εκείνον τον ήλιο που απολαύσαμε το πρωί στην παραλία μας.

Δε βρίσκω λοιπόν κάτι καλύτερο για σήμερα, για τούτη την ανάρτηση δεν μπορούσα να βρω καλύτερο θέμα, ιδανικότερο τρόπο να συμβολίσω και να μεταδώσω τις ευχές μου.

Η αγαπημένη εποχή συμβαδίζει με νέους εκφραστικούς ανθρώπους και εάν σου μεταδίδουν χαρά και αισιοδοξία ακόμα καλύτερα, η γνώμη μου.

Για ελάτε να δούμε το χαμόγελο του Αντώνη και να δει κι εκείνος στη συνέχεια το δικό μας ;)




ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ


Θέλω να μάθω εάν ξέρεις
θέλω να μάθω εάν υποφέρεις.
Κάθε νύχτα είναι διαφορετική
κάθε νύχτα που δεν είσαι εκεί.

Κάθε αέρας με χτυπά
με παίρνει μακριά.
Κάθε ήλιος που θα βγει
θα μου ζεστάνει το κορμί.

Κάθε ώρα που κυλά
το μυαλό μου χάνεται κοντά.
Σε εσένα θα γυρνάει
την ζεστασιά σου θα ζητάει.

Κάθε λουλούδι που ανθίζει
εμένα μου θυμίζει.
Κάθε πουλί που με κοιτά
εσύ μου έρχεσαι στην καρδιά.

Γι’ αυτό..

Τα μάτια κλείνω, θα σε ονειρευτώ
το γραμμένο θα αλλάξω, με τον πόνο θα χαράξω.
Το χαμόγελο σου για να δω
να ανατείλει στον κόσμο αυτό.


Πιστεύοντας πως η αύρα των ανθρώπων μεταδίδεται εύχομαι ολόψυχα να την "γευτήκατε" και εσείς όπως εγώ που έχω την χαρά να συναναστρέφομαι με άκρως εκφραστικούς ανθρώπους.

Σας το παρουσίασα ατόφιο να ξέρετε και ελπίζω να σας άρεσε κι εσάς και η σκέψη σας θα μου άρεσε να το έκανε τραγούδι, ένιωσα όμορφα εκείνη τη στιγμή "πλέκοντας" την μελωδία του.

Όμως έχω κάτι ακόμη να μοιραστώ μαζί σας. 'Εχω ένα ευχάριστο νέο και θα ήθελα όσοι δε γνωρίζετε να σας βοηθήσω να το μάθετε, άλλωστε το να μπορεί κανείς να διαβάσει και μάλιστα δωρεάν βιβλία, είναι απο τα καλύτερα πράγματα.

Το Χριστινάκι μας λοιπόν, η πεταλουδίτσα μας, όπως μου αρέσει να την αποκαλώ, εδώ και λίγες μέρες πραγματοποίησε ένα όνειρό της και εγώ δεν έχω παρά να την βοηθήσω να το διευρύνει, να μπω και εγώ μέσα σε αυτό και να της ευχηθώ πολλές επιτυχίες και ακόμη περισσότερα πραγματοποιημένα όνειρα.

Και επειδή όταν λέω πως μου αρέσει να μοιράζομαι τη χαρά των άλλων το εννοώ, όσοι απο εσάς πιστεύετε το ίδιο ακολουθήστε μας "Στου ονείρου το δρόμο"



"ΣΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΤΟ ΔΡΟΜΟ"
// Ποιητική συλλογή της Χριστίνας Λέλη
Διανέμεται ελεύθερα στο διαδίκτυο υπό άδεια Creative Commons
ISBN: 978-618-82452-0-4
Επιμέλεια κειμένου: Έλλη Οικονόμου

Φωτογραφία εξωφύλλου: Έλλη Οικονόμου



Καλοτάξιδο και πάντα επιτυχίες γλυκιά μου.
Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την χαρά της κυκλοφορίας του πρώτου βιβλίου θέλω να ευχηθώ ένα όμορφο ταξίδι που θα κρατήσει για πάντα!
Η επιμέλεια και το εξώφυλλο ανήκει σε μία άλλη αγαπημένη μου, την Έλλη μας!
Η ποιητική συλλογή είναι ανοικτό e - book, δηλαδή μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να στερήσετε απο τον εαυτό σας ενα ακόμη βιβλίο!
Συγχαρητήρια! Νιώθω τη χαρά σα να είναι δικιά μου! Μου είναι τόσο γνώριμο πια αυτό!

Και για το τέλος σας κράτησα κάτι που μ' άρεσε πολύ:



Θέλω να σου κάνω
αυτό που κάνει η άνοιξη στις κερασιές.

Pablo Neruda, 1904-1973, Χιλιανός ποιητής, Νόμπελ 1971



Καλό μηνα εκφραστικοί μου! Απολαύστε τον!

Σχόλια

  1. Καλό μήνα γλυκιά μου και τον άρχισες πολύ όμορφα με τούτη την ανάρτηση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικά!!!!! Απλά με λίγα λόγια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κική μου ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ να έχεις! Να είναι γεμάτος από ομορφιές και χαρούμενους ανθρώπους.
    Καλοτάξιδη η ποιητική συλλογή της Χριστίνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μας μήνα, έτσι με χαμόγελο, ποιήματα, μουσικές, και κερασιές! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μήνα Κική μου
    Ομορφιές μας χάρισες σήμερα
    σαν αυτές της Άνοιξης που κοντοζυγωνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κικη μου για αλλη μια φορα με σκλαβωνεις!!!καλη μας ανοιξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α, τί όμορφη πολυσυλλεκτική ανάρτηση!
    Να έχεις έναν υπέροχο μήνα, κοριτσάκι μου!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα Κική μου!!
    Καλοτάξιδο το βιβλίο της φίλης σου!!
    Υπέροχο ποιήμα!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχα όλα όσα μας χάρισες σήμερα Κικίτσα μου. Πολύ τρυφερό το ποίημα του φίλου σου. Ελπίζω να στο χάρισε....
    Καλοτάξιδο και το e-book της φίλης μας. Θα μπω να το διαβάσω οπωσδήποτε.
    Καλό γλυκό ανοιξιάτικο μήνα να έχεις μάτια μου
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο στον Αντώνη για το "Χαμόγελο" του, να είναι πάντα δημιουργικός! Και πολλά-πολλά συγχαρητήρια στη Χριστίνα μας, να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο της! Είναι πάντοτε υπέροχο όταν τα όνειρα πραγματοποιούνται...
    Φιλιά πολλά, καλό μήνα και καλή άνοιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό Μήνα Κική μου. Ας Μην βιαστούμε ακόμα για την Άνοιξη. Αγάλι-αγάλι...... καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό σας Μήνα.
    Από
    νέα Υόρκη,

    Υιώτα

    "αστοριανη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θερμά συγχαρητήρια σε κάθε προσπάθεια, κάθε φίλου!
    Καλοτάξιδη να είναι η συλλογή τής Πεταλου(λου)δένιας μας!
    Καλό -και γεμάτο ποίηση- μήνα, παιδιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ααα παρα πολυ γλυκο και γεματο συναισθημα και τρυφεροτητα!! Μπραβο στον Ατωνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να