Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΣΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ



Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της παράστασης «Ανθρώπινες φωνές» στην Οδό Ονείρων.
Αποσπάσματα από 4 μονολόγους Ελλήνων και ξένων συγγραφέων σε μία παράσταση.
Έργα των Μ. Μρεχτ, Ζ. Κοκτώ, Γ. Μανιώτη, Α. Τενέζη. Μέσα από το πέρασμα των χρόνων, τα βιώματα, την κοινωνική θέση και ψυχοσύνθεσή τους, μας βάζουν στη διαδικασία να αφουγκραστούμε πάθη, αγωνίες, προβληματισμούς και λάθη προσωπικά και ιστορικά.
Οι «Ανθρώπινες φωνές» δεν μας ξαφνιάζουν, δεν μας φοβίζουν, ζητάνε μόνο να τις ακούσουμε και ίσως ανακαλύψουμε μέσα από αυτές τον εαυτό μας.


Μ. Μπρεχτ: «Η Εβραία» Ελένη Αλεξανδρή
Ζ. Κοκτώ: «Η ανθρώπινη φωνή» Άννα Οταπασίδου
Α. Τενέζη: «Φλερτ» Μαρία Καράκωστα
Γ. Μανιώτη: «Η γριά» Ευρώπη Ευαγγελοπούλου


Καθοδήγηση ηθοποιών: Ζωή Λιβανίου
Επιλογή μουσικής: Μαίρη Χουλιέρη
Επιμέλεια σκηνικών: Μαίρη Μουρσελλά
Κοστούμια: βεστιάριο Θεάτρου Χαλκίδας
Φροντιστήριο: Βασιλική Κοτσανταμπάνη.
Φώτα : Κώστας Ντεγιάννης, Οδός Ονείρων
Σχεδιασμός αφίσας: Αντώνης Πιπεριάν
Επικοινωνία: Νικόλ Βότση
Διοργάνωση: Θέατρο Χαλκίδας
Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Ζωή Λιβανίου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα 20 Ιανουαρίου (Πρεμιέρα) 20:00
Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 20:00
Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 20:00
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 20:00


ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ, Τσιριγώτη 6, Χαλκίδα
Τηλ. Επικοινωνίας: 698 055 2150, 697 216 2440




Good News: Ένα νέο θέατρο γεννιέται το 2020 με θέα τη θάλασσα και άπλετο φως (φώτο)

«Όροφως» - Ένα νέο θέατρο γεννιέται στο κέντρο της Πάτρας

 


Αξιοποιώντας τον 2ο όροφο του ιστορικού νεοκλασικού κτηρίου όπου στέγαζε κάποτε τιςπερίφημες «σταφιδαποθήκεςτου Βουρλούμη» η ηθοποιός, σκηνοθέτης και ενδυματολόγος Ελένη Καραμούζη δημιουργεί μια νέα εστία πολιτισμού πολλαπλών δράσεων, με βάση το θέατρο.
Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, μαθήματα χορού, μουσικής και θεάτρου, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων και ειδικές προβολές είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που συνθέτουν το μωσαϊκό εκδηλώσεων του νέου θεάτρου «όροφως».


Πιστό στη βιομηχανική αισθητική του χώρου που καταργεί τα όρια μεταξύ σκηνής και πλατείας και με διάθεση εξωστρέφειας και συνεργασίας, το θέατρο «όροφως» φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο τέχνης και πολιτισμού για τους κατοίκους της Πάτρας και όχι μόνο.Με στίγμα νεανικό, εναλλακτικό, πρωτοπόρο και πειραματικό, με σύγχρονη ματιά και σε συνεχή διάλογο με την τοπική κοινότητα, την Αθήνα, την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. 
Η ενιαία μορφολογία του θεάτρου «όροφως» του επιτρέπει να φιλοξενεί τουλάχιστον 200 άτομα σε κάθε εκδήλωση, γεγονός που καθιστά τον χώρο ιδιαίτερα ευέλικτο. Αξίζει να αναφερθεί ότι καταμεσής δεσπόζει σταθερά ένα πιάνο, «σπάζοντας» τη βιομηχανική σύμβαση του τοπίου άμα τη εμφανίσει


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να