Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Lock Down Ακορντεόν

 

 


Εκφραστικοί μου καλημέρα, ελπίζω να σας βρίσκω καλά.

Θεωρώ πως οι περισσότεροι θα έχετε μπει σε ρυθμούς γιορτινούς – όσο αυτό είναι εφικτό, βέβαια – αλλα αφού κάθεσαι που κάθεσαι σπίτι, γιατι να μη το στολίσεις, να μπεις και σε μια άλλη ατμόσφαιρα; Θεωρώ πως καλό θα κάνει στη ψυχολογία.

Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά, μόνο φέτος άραγε; Μήπως όλες μας οι γιορτές θα είναι πλέον διαφορετικές; Θα δείξει. Για καποια χρόνια θεωρώ θα είναι αλλιώς.

Δεν ήμουν πότε καλή στο στολισμό. Δεν τον απολαμβάνω, καταναγκαστικό έργο που λένε. Όχι πως δεν μου αρέσει, απλώς δεν μου αρέσει να το κάνω εγω. Να το βρω έτοιμο, να το θαυμάσω, να βοηθήσω λίγο αλλα μη μου βάλεις να κάνω πολλά γιατι θα τα κάνω όλα χάλια.  Δεν το έχω με τις χειροτεχνίες και το στόλισμα θέλει προσοχή και χάρη. Δεν τα έχω αυτά, δυστυχώς.

Υποθέτω πως όλοι ακούσατε για το «lock down ακορντεόν». Μα τι μουσικός όρος. Τρεις εβδομάδες κλειστά, δυο ανοιχτά. Σαν παιχνίδι ένα πράγμα. Εχθες διάβασα πως ανακαλύφθηκε εμβόλιο με 90% επιτυχία. Δεν θεωρώ πως θα μας βάλουν τσιπάκι, όπως ακούγεται, άλλωστε μας ελέγχουν ήδη εδώ και χρόνια με διάφορους τρόπους και μέσα, αλλά σίγουρα θα ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες για αυτό.  Γρήγορα βρέθηκε πάντως, η ιατρική επιστήμη αναπτυσσόμενη, στράφηκε όλη εκεί, μακάρι να έπεφταν επάνω και σε τόσες άλλες ασθένειες που εδώ και χρόνια ξεκλήρισαν κόσμο και κοσμάκη αλλά και ασθένειες, που κάνουν κόσμο να υποφέρει. Γιατί έκτος από τον κορωνοιο υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν στο μέλλον, τόσα άλλα.

Απλώς αναρωτιέμαι, η ιατρική επιστήμη που βρήκε τοσο γρήγορα το αντίδοτο στον κορωνονο (προφανώς επειδη της έδωσαν πόρους και χρόνο και χώρο για να το κάνει) δεν θα είχε βρει και για τόσες άλλες ασθένειες τόσα χρόνια τη θεραπεία; Προφανώς και θα τα είχε βρει αν είχε τους πόρους και το ελεύθερο που της έδωσαν τωρα. Δεν νοιάζονται για την υγεία μας, νοιάζονται για να μη καταρρεύσει το σύστημα υγείας της κάθε χωρας.

Θέλω πολλά να σας πω (να γράψω εν προκειμένου) αλλα δεν θα το κάνω. Θα μαζέψω τις σκέψεις μου και θα τις συρρικνώσω, ώστε να σας κανω όσο πιο ευανάγνωστο γίνεται, αυτό το κείμενο, στο οποίο θέλω να εκφράσω αρκετά από αυτά που έχω μέσα μου.

Δεν πιστεύω πως όλα όσα ακούγονται για τα πάρτι είναι αληθινά. Σίγουρα ένα δυο θα είναι αλλα όχι όλα, ειδικά ένα που διάβασα εχθες ότι σε πάρτι γενέθλιων ηταν 150 άτομα, τραγικό. Βίλα ηταν αυτό το σπίτι; Εντάξει υπάρχουν ανεγκέφαλοι αλλα όχι και τόσοι πολλοί. Γενικά θεωρώ πως πολλές ανακρίβειες ακούγονται και δε συμφωνώ που οποίος εχει αντίθετη άποψη, διώχνεται κοινώς πχ τον κατεβάζουν από το φεισμπουκ, δεν τον αφήνουν να μιλήσει σε εκπομπές, τον εκφοβίζουν με μηνύσεις κτλ. Συγγνώμη αλλα εμενα όλο αυτό δε μου μοιάζει με δημοκρατία. Και επίσης, αν δεν υπάρχει διάλογος αλλα υπάρχει μονόλογος, τότε για ποια ελευθερία λόγου και βούλησης μιλάμε; Δεν θυμαμαι ποτέ άλλοτε στη ζωη μου τέτοιο φίμωμα σε όσους εχουν αντίθετη άποψη. Δε λέω, μπορεί στο παρελθόν να εχει υπάρξει και πιο δυνατό, αλλα μιλώ πάντα με βάση τις δικες μου στιγμές στη ζωη μεχρι τωρα και όχι με ότι ακουσα ή έζησαν οι άλλοι.

Πάντως οι ανθρωπινες χαζομάρες καλα κρατούν, ακόμη τσακώνονται μεταξύ τους για τη μάσκα, τα ψώνια στο σουπερ μάρκετ, τις αποστάσεις κτλ Και τωρα τελευταία, εχει έρθει στη φόρα και το ότι εγω δουλεύω ενώ εσύ κάθεσαι σπίτι. Εντάξει και εγω δουλεύω, αλλα δεν το κάνω θέμα. Πραγματικά, σας εχει τύχει να γνωρίσετε άτομα που επειδη εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες νομίζουν πως κάνουν  άθλο; Κάποιοι κάνουν αλλά αυτοί που κάνουν δεν το βροντοφωνάζουν, γνώμη μου. Τι να πουν οι κουριερ και οι ντελιβερι δηλαδή που εχουν αντίπαλο και τον καιρό σε αυτή την αγριότητα που ζούμε. Ας ηρεμήσουμε λίγο.

«lock down ακορντεόν» Μου αρέσει αυτή η ονομασία, θα μπορούσε να είναι τίτλος διηγήματος. Έχω γράψει πριν χρόνια και ποίημα με τίτλο «Ακορντεόν» ήμουν μπροστά κατά το ήμισυ φαίνεται. Κι αυτό το μουσικό όργανο μου αρέσει παρά πολύ και με παραπέμπει συνήθως σε παραμύθι. Σε ξεχωριστή ανάρτηση θα ήθελα να μιλήσουμε για το ακορντεόν, να το μάθουμε, να το ακούσουμε, είναι μια καλή ευκαιρία.

Πολλές φορες έχω προσπαθήσει να βάλω τον εαυτό μου (όσο αυτό γίνεται φυσικά) στη θέση ενός ανθρώπου που πρέπει να αποφασίσει για τη χώρα του υπό τέτοιες συνθήκες, τι αποφάσεις να πάρει κτλ για κατι τοσο σοβαρό, τι άλλο θα μπορούσε να είχε κάνει ή να κάνει αν θέλετε και σκεφτομαι πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι εχουν ανθρώπους με πλουσιο βιογραφικο να τους συμβουλεύουν με βάση επίσημα στοιχεία, καταγραφές κτλ κτλ, σκάφτομαι λοιπόν πως ένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν εχει αντίθετη άποψη; Όχι αντίθετη άποψη ακριβώς, μια άλλη λύση να προτείνει, όλοι έχουν την ιδια; Δεν θα έπρεπε αυτή η ομάδα ανθρώπων να είχε πολλές λύσεις για μιαν αντιμετώπιση; Και μέσω ανάλυσης μοντέλων «ευκαιριών και κίνδυνων» να βρίσκεται η καλύτερη δυνατή λύση. Θα ήθελα να το γνώριζα αυτό. Έπεσαν ποτέ στο τραπέζι κι άλλες προτάσεις; Συζήτησαν, αναλύθηκαν; Η απλώς έρχονται οι αποφάσεις και τις ανακοινώνουμε; Γιατι κλίνω πως το δεύτερο;

 

Καλή συνέχεια στη μέρα σας, εκφραστικοί μου.

Να προσέχετε και να είστε καλα.

 

Σχόλια

  1. Κική μου, την έκφραση "lock down ακορντεόν" δεν την έχω ακούσει. Θα το ψάξω όμως στο ίντερνετ. Το ακορντεόν είναι το αγαπημένο μουσικό όργανο της μητέρας μου. Όσο για την "πρόοδο" της επιστήμης, ένα έχω να πω: Αν της το επιτρέψουν, προοδεύει. Αν όχι, μένει στάσιμη. Απλά πράγματα. Σε φιλώ, φίλη μου, και θα χαρώ να περάσεις μια βόλτα από το μπλογκοσπιτάκι μου. Ως πιο ειδική εσύ, θα ήθελα μια αληθινή γνώμη για το χαϊκού μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου είμαι σίγουρη ότι πέφτουν προτάσεις διάφορες στο τραπέζι. Κάτι διαβάζουμε απο δω και απο εκεί. Αλλά αυτά δεν λέγονται. Διάβασα πχ ότι οι επιστήμονες της επιτροπής πρότειναν συνεχές λοκντάουν και όχι τριών εβδομάδων.
    Το θέμα είναι το σύστημα υγείας να αντέξει γιατί πού θα μας περιθάλψουν αν αρρωστήσουμε όλοι;
    Αυτός ο ιός ήλθε για να αλλάξει τη ζωή μας όπως την ξέραμε. Και εύχομαι το εμβόλιο όντως να είναι τόσο αποτελεσματικό. Εκείνο το 10% τι παθαίνει; Αρρωσταίνει απο τον ιο αν κολλήσει; Αν μπεις στην γκουγκλ θα μάθεις για το νέο εμβόλιο πολλά
    Πρόσεχε...
    Και ναι στόλισα εγώ και αλήθεια φτιάχνει τη διάθεση.
    Εύχομαι όλα να πάνε καλά
    Αισιοδοξούμε και υπομένουμε
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να πω ότι έχει μπει σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση Κική μου. Ούτε καν. Μακριά στις παραλίες είμαι ακόμα το ομολογώ. Εδώ δεν έχουμε δει ακόμα βροχή στην Αττική για τα καλά, τι Χριστούγεννα να υιοθετήσεις τώρα.
    Η όλη κουβέντα για την πανδημία είναι μεγάλη. Πολλοί, κύρια εκείνοι που δεν αποδέχονται την ένταση της πανδημίας, έχουν επιτρέψει να την αφήσουν να πάει σε γελοιότητες. Κάτι σκέψεις για συνωμοσίες και τέτοια είναι γραφικές.
    Το ότι η πανδημία αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον καπιταλισμό να την κεφαλαιοποιήσει σίγουρα! Και θα το κάνει πατώντας στις ανάγκες της κρίσης.
    Έχουμε πολλά να δούμε και οφείλουμε, πρώτα να προστατέψουμε την υγεία μας και μετά να δούμε τι επεξεργάζονται.
    Καλησπέρα καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να

Η Σοφίτα

  Κεντρική Ιδέα Πλοκής Το παλιό οικογενειακό σπίτι στο ορεινό χωριό, έχει την αγάπη σας αλλά περιμένει και τη φροντίδα σας. Η κατάστασή του είναι κακή και εσείς σχεδιάζετε να το ανακαινίσετε. Βρίσκεστε ήδη εκεί αλλά ένα αναπάντεχο πρόβλημα καθιστά άμεσα αναγκαία την επίλυσή του. Ο μοναδικός / μοναδική, από τη γειτονική κωμόπολη, που θα ανέβει στο σπιτικό προκαλεί πραγματικό σοκ με την άφιξή του / της. Ίσως να μη περιμένατε ποτέ να βρεθεί απέναντί σας. Η ξαφνική χιονοθύελλα έχει τα δικά της σχέδια και θα σάς αναγκάσει να μείνετε εκεί, στον ίδιο κλειστό χώρο μέχρι να απεγκλωβιστείτε. Η νύχτα και το παρελθόν έρχεται ξανά. Τι μπορεί άραγε να κουβαλάει αυτό το πρόσωπο; Είχατε ποτέ σχέση μαζί του; ή μήπως προκύπτει μια έμμεση σχέση μαζί του; Τι μπορεί να φέρει; Τι μπορεί να αλλάξει; Μπορείτε να το αφήσετε στην άκρη;      Καθώς έκλειναν οι πόρτες του λεωφορείου πίσω της, ο καθαρός παγωμένος αέρας την καλωσόρισε, κάνοντας τα μάγουλά της να κοκκινίσουν ελαφρώς. Κοίταξε τριγύρω τ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια