Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΈΝΤΟΝΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΟΥ.

Το Σάββατο που μας πέρασε ήθελα να κάνω τη σχετική ανάρτηση αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου θα έπρεπε να τη "ξεπετάξω", οπότε την άφησα για σήμερα για να αναλύσω πιο καλά τις απόψεις μου ή τους προβληματισμούς μου θα έλεγα καλύτερα.

Η δημοσίευση αυτή αφορά το συμβάν με τη 4χρονη Μαρία  που υποθέτω πως όλοι θα έχετε δεί ή ακούσει τις τελευταίες μέρες μιας και που μονοπωλεί αρκετά το ενδιαφέρον της χώρας μας.

Δε βάζω τη φωτογραφία εδώ γιατί θεωρώ πως είναι κάτι που όλοι ξέρετε αλλά εάν δε ξέρετε μπορείτε να πατήσετε επάνω στη λέξη με το σύνδεσμο και να ενημερωθείτε. Θεωρώ πως είναι καλύτερα να μην αναδημοσιεύσω και εγώ τη φωτογραφία της μικρής.

Στο συγκεκριμένο θέμα δε ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Καταρχάς θελω να πω πως ευαισθητοποιήθηκα πολύ με όλο το θέμα και λυπήθηκα παρα πολύ που όλα αυτά συμβαινουν καθημερινα γύρω μας και εμείς δε ξέρουμε πως να συμπεριφερθούμε.

Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά και όταν βλέπω να τους συμπεριφέρονται έτσι δεν το αντέχω. Πολλές φορές έχω την ανάγκη να καταπιαστώ με θέματα που τα αφορούν αλλά είναι τόσο σιχαμερά και απάνθρωπα που απλώς δεν τα αντέχω.... Νομίζω πως καταλαβαίνετε κυρίως σε τι θέματα αναφέρομαι...

Αυτές τις μέρες όμως είχα ανάγκη να γράψω γι αυτό το περιστατικό και το κάνω όπως ήδη βλέπετε.

Καταρχάς θα ήθελα να ξεκινήσω με λίγα λόγια για το Χαμόγελο του Παιδιού και να πω ένα μεγάλο ευτυχώς αλλά και ευχαριστώ που υπάρχει!!!! Πραγματικά δε ξέρω τι θα γινόταν εάν δεν υπήρχε! Και με αποκορύφωμα τις τελευταίες δυσκολίες που πέρασε (υποθέτω πως όλοι γνωρίζετε οτι κινδύνεψε να κλείσει) νοιώθω αφάνταστα ήρεμη που ξέρω πως υπάρχει και συνεχίζει να υπάρχει και εύχομαι ολόψυχα να υπάρχει για πάντα! Θαρρώ πως προσφέρει πάρα πολλά στα παιδιά μας και καλό είναι όλοι να βοηθούμε και να στηριζουμε όπως μπορούμε τέτοιες προσπάθειες που μόνο καλό μπορουν να κάνουν!!! 

Αλήθεια το κράτος ακουει να ενισχύει τέτοιους οργανισμούς και σωματεία; Η επιμένει να συνεχίζει να ενισχύει τους ήδη έχοντες;;;;; Αναρωτιέμαι τώρα εγώ;;;;; Και λέω με το φτωχό μου μυαλό εάν δεν υπήρχε στη προκειμένη περίπτωση το χαμόγελο, τί θα έκαναν στο συγκεκριμένο περιστατικό;;; Θα βοηθούσαν κάπως καλύτερα ή για άλλη μια φορά θα δήλωναν προσωρινά παρών;;;

Να βοηθάτε το χαμόγελο, όπως μπορείτε, ακόμη και με ένα μύνημα τα Χριστούγεννα, γιατί πιστέψτε με αξίζει!

Και συνεχίζω λοιπόν!

Δε θα αναφερθώ για ποιο λόγο μπορεί κάποιος να κρατήσει (δε θέλω να χρησιμοποιήσω άλλες λέξεις που όλοι γνωρίζετε) μαζί του ένα παιδί που δεν είναι δικό του και προφανώς δεν έχει υιοθετήσει με τον νόμιμο τρόπο, όμως θέλω να πω πως λυπάμαι πάρα πολύ που τα παιδιά μας - που δεν είναι δείγμα ζωής αλλά είναι η ίδια η ζωή - χρήζουν τέτοια αντιμετώπιση από συνανθρώπους και κυρίως μάνες που θα έπρεπε να ξέρουν και να προάγουν τη σπουδαιότητα της λέξης ΜΑΝΑ!

Στη προκειμένη περίπτωση ένας ξανθός άγγελος που μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον που διαφερει κατά πολύ στα χαρακτηριστικά των συνανθρώπων της κλειστής του κοινωνίας, υποθέτω πως μεγαλώνοντας θα έβλεπε πως δεν ανήκει εκεί και θα έκανε έρευνα να μάθει την ακριβή καταγωγή του. Παραξενεύομαι λοιπόν στο πώς θα το κρατούσαν μακριά απο αυτή την έρευνα γιατί όταν μεγάλωνε θεωρώ πως μόνο του θα κατευθυνόταν προς τα εκεί..... 

Ξέρετε, πολλές φορές βλέπω μικρά παιδιά να ζητιανεύουν ή νεογέννητα μέσα στο κρύο να τα έχουν αγκαλιά οι γονείς και να ζητιανεύουν και θυμώνω, θυμώνω πολύ αλλά συνάμα στεναχωριέμαι που όντως κάποιοι απο αυτούς έχουν ανάγκη βοήθειας και εγώ δε μπορώ να ξεχωρίσω ποιος έχει πραματική ανάγκη για να βοηθήσω. Με το να προσφέρεις 2 ευρώ δε θα γίνεις φτωχότερος, ούτε πλουσιότερος αν τα κρατήσεις, όμως πραγματικά είναι τόσοι πολλοί που και να θες να τους βοηθήσεις δε μπορείς ή φοβάσαι μη κάνεις λάθος επιλογή.

Με τη λάθος επιλογή που προανέφερα θέλω να πω πως πολλοί άνθρωποι δικαίως υποστηρίζουν πως με το να βοηθάμε μικρά παιδιά που ζητάνε χρήματα τους κάνουμε κακό, όμως με την ίδια λογική μπορώ να πω πως τους κάνουμε καλό.

Τι εννοώ...

Βοήθεια δεν είναι μόνο τα χρήματα. Βοηθάς με ένα κουτί γάλα, με μία τυρόπιτα, με μία κουβέρτα, με ένα παλιό σου παιχνίδι, με ένα ρούχο και πάει λέγοντας. Θαρρώ πως ένας καλος τρόπος να δεις ποιος έχει πραγματική ανάγκη είναι αυτός. Εαν πραγματικά πεινάει θα φάει τη τυρόπιτα, δε θα σου πει θέλω λεφτά....

Κι έπειτα είναι και το άλλο. Αν τα κοιτάξεις βαθια στα μάτια νομίζω πως μπορείς να διακρίνεις την εκάστοτε αλήθεια τους. Η πονηρειά φαίνεται, όπως και επίσης η μελαγχολία.

Πρόσφατα μάλιστα η ξαδέρφη μου που ζει στη μεγαλούπολη μου ανέφερε ένα περιστατικό για ένα παιδάκι που είδε στον ηλεκτρικό. Της έμειναν τα μάτια του. Η ματιά του συγκεκριμένα. Διέφερε απο τα άλλα. Μελαγχολική σαν να μην ήθελε να κάνει αυτό το πράγμα αλλά έπρεπε.....

Δε ξέρω λυπάμαι τόσο μα τόσο πολύ για τα παιδιά που μεγαλώνουν τόσο διαφορετικά απο οτι θα έπρεπε αλλά λυπάμαι εξίσου για την αδιαφορία πολλών απο εμάς.

Τι θέλω να πω... Υποθέτω πως αν κάποιοι δουν ένα ξανθό κορίτσι σε περιβάλλον που χαρακτηριστικά και μόνο δεν ανήκει εκεί που φαίνεται πως ανήκει θα πούνε: "Βρε κοιτα, αυτο δε μοιαζει για...." αλλα μεχρι εκει, μετά τι θα κάνουν; Πόσοι απο εμάς θα ειδοποιούσαμε ειδικους;;; Για σκεφτείτε το.... Για μένα λίγοι είναι η απάντηση!

Για το μέλλον των παιδιών είμαστε όλοι υπεύθυνοι και προτείνω να "αφουγκραζόμαστε" τα σημάδια.Όχι μόνο σε παρεμφερές περιπτώσεις αλλά σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν μικρά παιδιά!

Τα μικρά παιδιά δε μπορούν να μιλήσουν άμεσα, τα μεγάλα όμως μπορούν και καλό θα είναι να μιλάνε για να προστατέψουν και όχι για να κριτικάρουν..... Γνώμη μου....

Να είστε όλοι καλά και ευχαριστώ που ακούσατε τους προβληματισμούς μου!

Σχόλια

 1. Κική μου, το θέμα της μικρής Μαρίας εμέα προσωπικά δεν με λύπησε τόσο όσο ότι με εξόργησε! Δεν θα πω πολλά, γιατί είναι αυτονόητο τι πρέπει να κάνει ο καθένας από την πλευρά του για να αναφέρονται τέτοια περιστατικά. Θα πω μόνο τα εξής: Το "Χαμόγελο του Παιδιού", ο Κύριος Γιαννόπουλος και όλοι η ομάδα... κάνουν θεικό έργο τόσα χρόνια και λειπάμε που το κράτος δεν βοηθάει όσο θα έπρεπε. Επειδή γνωρίζω πολύ καλά, έχω βιώσει και έχω δει με τα μάτια μου, το μεγάλο αυτό έργο ... ας κάνουμε ό,τι μπορούμε... το ελάχιστο που μπορούμε... και όπως γράφεις κι εσύ, δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα και η βοήθεια.
  Μην περιμένουμε τα Χριστούγεννα ή τις γιορτές για να κάνουμε την καλή μας πράξη!
  Συγνώμη αν σε κούρασα αλλά έπρεπε να τα πω, μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία μέσα από την ανάρτησή σου!

  Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημερα Μαρακι μου και καλη εβδομαδα να εχεις!
   Ευχαριστω πολυ για το σχολιο σου και δε με κουρασες! Αντιθετα με εκανες να χαρω που ειπες ολα αυτα τα λογια!!!

   Εχεις δικιο! Και εμενα με εξοργισες το περιστατικο περισσοτερο απ οσο με λυπησε αλλα στη συνεχεια που εμεινε περισσοτερο σαν γευση στα χειλη η λυπη γιατι σκεφτομαι ολα αυτα τα παιδια που πεφτουν θυματα αλλων συμπεροντων και στεναχωριεμαι τοσο μα τοσο γι αυτα! Εννοειτε πως εξοργιζομε με οσους τα δημιουργουν ολα αυτα αλλα τα παιδακια στις προκειμενες περιπτωσεις ειναι αθωα θυματα και στεναχωριεμε τοσο γι αυτο... και κυριως που δε μπορω να βοηθησω...

   Χαιρομαι μου μοιραστηκες μαζι μου την εμπειρια σου για το χαμογελο του παιδιου και ενισχυσες τα οσα ηδη πιστευω! Να εισαι καλα φιλη μου!

   φιλακια πολλα! <3

   Διαγραφή
 2. δεν υπάρχει κράτος που είναι;
  πόσα παιδιά είχε η οικογένεια; και μάλιστα κάποια φαινόταν ότι τα γέννησε η μητέρα με διαφορά πέντε μηνών, είχε δίδυμα με διαφορετικές ηλικίες...
  άρα πως να μην γίνονται όλα αυτά και να τα εκμεταλλεύονται;
  καλά έκανες και έγραψες τους προβληματισμούς σου...
  φιλιά!
  καλό μεσημέρι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλημερα κοριτσι μου!
   ναι το ειδα και αυτο με τα παιδια και λεω ελεος.
   εδω περα ζητανε τους αναπηρους να πανε εκει για να δουνε οτι ειναι αναπηροι και οι αλλοι καθε μερα δηλωνανε και ενα παιδι. δηλαδη ειναι για γελια και για κλαματα μαζι.
   τι να πω δε ξερω....
   αυτο το ρεζιλεμενο κρατος μας..

   καλημερα φιλη! <3

   Διαγραφή
 3. Κική μου δίκαιοι οι προβληματισμοί σου!
  Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος τους έχει ...
  Μα τώρα το έπιασε το κράτος ο πόνος και κυρίως τα ΜΜΕ που το ξεκατίνιασαν το θέμα με την Μαρία για τα παιδιά;
  Που είναι οι δημοσιογράφοι για τα τόσες εκατοντάδες παιδιά των φαναριών που εξαφανίστηκαν ''ξαφνικά'' από το ίδρυμα που τα είχαν μεταφέρει : Τι απέγιναν , που βρίσκονται ; Ζουν ή έπεσαν θύματα πορνείας ή το ακόμα χειρότερο δότες οργάνων;
  Ενδιαφέρεται κανείς;
  Για την μικρή ξανθόμαλλούσα Μαρία μας έπιασε ο πόνος.... για όλα τα υπόλοιπα παιδάκια μη τον είδατε μη τον απαντήσατε!
  Ξεχάστηκαν νομοσχέδια, κρίση, μνημόνια και πέσαν σαν αδηφάγα τέρατα επάνω σε ένα τρομαγμένο παιδί που έγινε το κέντρο του κόσμου μας !
  Έλεος πια ... λίγη ντροπή και λίγο φιλότιμο δεν θα έβλαπτε και λιγότερη υποκρισία επίσης!
  Έχω αγανακτήσει Κική μου με όλο αυτό...που σε δυο μέρες θα έχει ξεφουσκώσει και χιλιάδες άλλα παιδιά θα έχουν μείνει στην μοίρα τους να βολοδέρνουν στους δρόμους πιασμένα στα νύχια των εμπόρων λευκής σάρκας....
  Πόσα να κάνει αυτό το Χαμόγελο του Παιδιού;
  Επιτρέπεται να αντικαθιστά το κράτος;
  Κι όμως το κάνει και μάλιστα επάξια και εδώ πια ντρέπεσαι που ζεις σε αυτό το κράτος που καμία μέριμνα δεν έχει για κανέναν.... μικρό ή μεγάλο!

  Να είσαι καλά Κική μου
  μου έδωσες την ευκαιρία να πω κι εγώ τους δικούς μου προβλημασμούς.
  σε φιλώ και σου εύχομαι καλή εβδομάδα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. να σαι καλα βρε Λεβινακι μου! τα ειπες ολα τοσο καλα που εξεφρασες μαζι σου και ολες τις αλλες μου αποψεις!
   εχεις απολυτο δικιο, σε λιγο ολα θα ξεχαστουν και τα υπολοιπα παιδια θα συνεχισουν να ζουν το γολγοθα τους. ποσο κριμα και αδικο που ειναι αυτο...

   γενικα συμφωνω σε οσα ανελυσες! τα ειπες εξω απο τα δοντια, οπως επρεπε να τα πεις! χαιρομαι ιδιαιτερα που μοιραστηκες την αποψη σου μαζι μου γιατι σημερα νοιωθω ακομη πιο συνειδητοποιημενη!

   φιλακια πολλα κοριτσι μου! <3

   Διαγραφή
 4. Τη συνήθεια όμως να μην ακούμε και να μην αφουγκραζόμαστε την έχουμε εμείς οι μεγάλοι και δυστυχώς τη μεταδίδουμε στα παιδιά μας......
  Γειά σου Κική με τους προβληματισμούς σου. Αν δείς στο blog μου επιτέλους απάντησα στο παιχνίδι!
  Καλή συνέχεια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλημερα Χριστινακι μου!
   ναι δυστυχως μεταδιδουμε και τις κακες μας συνηθειες....
   θα ερθω μετα να σε επισκεφτω! ;)

   φιλακια πολλα! <3

   Διαγραφή
 5. Κική μου καλή εβδομάδα!! Γνωρίζω και εγώ το περιστατικό της μικρής Μαρίας και δυστυχώς οι αστυνομικές αρχές γνωρίζουν πολύ περισσότερα όσον αφορά στην εμπορία βρεφών! Συγκλονίστηκε δήθεν η κοινωνία μας και ο κόσμος των μίντια , αφού το θέμα είναι γνωστό; Οπου και να το πιάσεις το θέμα πονάει πολύ !
  Εχω να σου πω κάτι πολύ σοβαρό: Σε χώρα της Ν. Αμερικής γεννήθηκα και έμενα από Ελληνες γονείς . Ξέρεις Κική μου γιατί φύγαμε άρον = άρον; Είχαν γίνει άπειρες απαγωγές παιδιών , μόνο για αφαίρεση οργάνων , σκέψου λίγο πόσο εφιάλτη εμπεριέχει αυτή η είδηση!!!
  Μετά από τόσα χρόνια ξυπνάω έντρομη το βράδυ , αφού μια απόπειρα είχε γίνει !! Σκέτη κόλαση Κική μου !
  Ανθρώπινη η ανάρτησή σου , κάτι που πρέπει να μας στοιχειώνει
  Πολλά φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι λές Νικόλ; Έχεις ζησει κατι τοσο εντονο και ασχημο συναμα;
   Λυπαμαι τοσο πολυ που προφανως ακομη σε στοιχειωνουν εκεινες οι μνημες και ξυπνας εντρομη να βραδυα. Να ξερεις πως εισαι δυνατη και δοξα το Θεο οι γονεις σου προονησαν και σε εφεραν σε ενα καλυτερο περιβαλλον! Τουλαχιστον για τα τοτε δεδομενα γιατι σημερα και εδω χαμος γινεται και εχεις απολυτο δικιο γνωριζουν παρα πολλα και δε μας τα λενε ποτε!

   Εντωμεταξυ στεναχωρεθηκα τωρα με τη προσωπικη σου ιστορια! Φανταζομαι τι θα περασατε οικογενειακως τοτε! Δεν ειναι και λιγο να πανε να σου παρουν το μωρο και να μη ξερεις μετα πως να το προστατεψεις! Ευτυχως οι γονεις σου επραξαν αναλογα!

   Και σιγουρα οσοι εμπλεκονται σε τετοιες οργανωσεις ειναι ας πουμε μελη της υψηλης κοινωνιας και γι αυτο ξερουν να κανουν και επεμβασεις και να κρυβονται και ολα!

   Ασε απ οπου και να το πιασεις βρωμαει η υποθεση...

   Φιλακια φιλη και σ ευχαριστω που μοιραστηκες κατι τετοιο μαζι μου! Να εισαι καλα ευχομαι! <3

   Διαγραφή
 6. Καλή εβδομάδα..μακάρι να πάνε όλα καλά με το κοριτσάκι..διάβασα τους προβληματισμούς / απόψεις σου... μπράβο που έκαμες κι εσύ ανάρτηση για το κοριτσάκι ... πως κατάντησε έτσι ο κόσμος δε ξέρω.. παντού κακία,πονηριά,συμφέρον....ευτυχώς που το ανάλαβε το χαμόγελο του παιδιού.. κάθε βράδυ στους σταθμούς μας , στις ειδήσεις λένε για το κοριτσάκι , το ακούω..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλημερα δελφινακι μου!
   οντως ο κοσμος μας εχει καταντησει ενα σαρκοφαγο ζωο. οποιος βγαλει το ματι του αλλου πρωτο. ετσι γινεται. ελεος.

   φιλακια φιλη!

   Διαγραφή
 7. Με τσακίζει αυτή η ιστορία με τα παιδιά όλου του κόσμου και νιώθω οργή, επειδή δεν είμαι σε θέση να βοηθήσω διεξοδικά, ακόμα κι όλα τα παιδάκια αν γινόταν... Δε έπρεπε να υπάρχει ούτε ένα παιδί στον κόσμο, που να υποφέρει... Τέλος! Σε φιλώ γλυκά Κικάκι μου! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εχεις απολυτο δικιο Πετρα μου!
   Και εγω γι αυτο εξοργιζομαι!
   ΠΟυ δε μπορω να βοηθησω πιο εμπρακτα!
   Να εισαι καλα φιλη!
   Φιλακια πολλα! <3

   Διαγραφή
 8. Δεν έχω να προσθέσω ούτε ένα κόμμα, από όσα έγραψες με την ευαισθησία και την ανθρωπιά που σε διακρίνει.
  Βέβαια κι εγώ θύμωσα για το πως κανείς τόσο καιρό δεν ανέφερε την παράταιρη παρουσία τούτου του παιδιού σε κείνο το περιβάλλον. Τόση αδιαφορία όμως...Λυπάμαι. Ελπίζω το παιδάκι να βρει την ζεστή αγκαλιά της οικογένειας του (κι εδώ είναι παράξενα τα πράγματα) ή τουλάχιστον σε αυτό το θαυμαστό κέντρο του κυρίου Γιαννόπουλου να βρει το χαμόγελο και την υγιεινή διαβίωση του. Να σαι καλά που το έφερες το θέμα. Σε θαυμάζω γι αυτό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλημερα φιλε μου!
   ευχαριστω πολυ πολυ για τα καλα σου λογια αλλα δεν εκανα κατι σπουδαιο, απλως μοιραστηκα μαζι σας τα οσο με προβληματισαν.
   να σου πω την αληθεια και μενα με παραξενευει που δεν εχουν βρεθει ακομη οι πραγματικοι του γονεις. τοσα και τοσα ζευγαρια ενδιαφερθηκαν κι αυτοι τιποτα! ευχομαι αμεσα να βρεθει η ακρη, να βγει στο φως η αληθεια και το κρατος να μην επαναπαφθει πως εκανε τη δουλεια του και τερμα. Να πει τωρα ξεκιναμε και να λαβει δραση.. Απιθανο το ξερω....

   Καλημερα να εχεις Χιστοφορε μου!

   Διαγραφή
 9. Για να είσαι γονιός, δεν φτάνει μόνο ο τίτλος. Έχω γνωρίσει "μανάδες" και "πατεράδες" που είναι για πολλές φάπες.
  Επειδή η υπόθεση -απ΄όσο προλαβαίνω να ακούσω- είναι σε εξέλιξη, περιμένω να δω πού θα καταλήξει.
  Όποια προσπάθεια της κοινωνίας -είτε ατομική, είτε μαζική- να βελτιώσει τις συνθήκες στις ζωές των παιδιών, είναι αξιέπαινη.
  Καλό βράδυ και καλή ξεκούραση! Φιλάκια πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εχεις δικιο Sel μου!
   Ο τιτλος δε σε κανει γονεα! Το ποιστευω ακραδαντα αυτο!
   Και εγω περιμενω να δω τι θα γινει στο τελος...

   Φιλακια πολλα αγαπη! <3

   Διαγραφή
 10. Ελπίζω όλα να πάνε καλά για το κοριτσάκι
  Φιλάκια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ωραίο κείμενο Κική μου και εύλογοι οι προβληματισμοί σου!! Τα σκέφτομαι και εγώ πολλές φορές όλα αυτά και στενοχωριέμαι... διότι παιδιά είναι, τι κακό έκαναν; :( Μα έχουν δει τόσα πολλά τα μάτια μου κατά καιρούς.. δεν ξέρεις ποιος πραγματικά έχει πρόβλημα και στο τέλος σε κάνουν να νιώθεις άσχημα που περνάς από δίπλα τους και δεν έχεις να τους προσφέρεις κάτι πάντοτε από το υστέρημά σου..
  Όσο για τον μικρό άγγελο, ο Θεός έβαλε το χέρι του.. μακάρι να προστατεύει όλα τα παιδιά του κόσμου!
  Φιλάκια! Καλό βραδάκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι ωραια που τα ειπες ολα παλομιτσα μου!
   Συμφωνω πολυ στην ευαισθητη σκοπια σου!
   Και εγω τα ιδια αισθανομαι!
   Κι ελπιζω να σωθουνε κι αλλα παιδια! Μη μεινουμε μονο εκει!

   Να εχεις μια ομορφη μερα φιλη! Φιλακια πολλα!

   Διαγραφή
 12. Το χειρότερο όλων είναι το γεγονός ότι όλοι ξέρουν αλλά κανένας δεν δραστηριοποιείται! Τόσα χρόνια πόσα παιδάκια έχουν κοστολογηθεί με λίγες χιλιάδες ευρώ ή δραχμές προτύτερα και με την σφραγίδα του νόκου μάλιστα! Μόλις όμως κάτι βγει στην δημόσια προβολή τότε όλοι "πέφτουν από τα σύννεφα"! Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα συμφωνησω μαζι σου Τζινα μου! εχεις απολυτο δικιο! ευλογα τα οσα εξεφρασες! Να δουμε τι θα γινει.... ελπιζω να βγει κατι καλο και για αλλα παιδακια απο αυτο!

   Φιλακια φιλη!

   Διαγραφή
 13. Ένα κοινωνικό θέμα που το έπιασαν τα ΜΜΕ, αντικατέστησαν με αυτό την Χρυσαβγουλάδα με τη Μαριάδα και λες και δεν υπάρχουν άπειρα μικρά αγγελούδια που υποφέρουν!
  Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτές οι ΜΚ οργανώσεις !
  Φιλιά Κική μου!
  Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δικιο εχεις Αριστεα μου! Για αυτους φουσκα ειναι που θα σκασει, για μας παλι θεμα ευαισθητο....
   Ευτυχω που υπαρχουν λεω κι εγω!
   Φιλακια πολλα!
   Να εχεις μια ομορφη μερα!

   Διαγραφή
 14. Αποδέχομαι το προσωπικό μου μερίδιο ευθύνης για όλο αυτό το μακελειό που γίνεται τριγύρω μου. Η ιστορία με τη μικρή είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η τούρτα είναι όλα όσα γίνονται δίπλα μας, κάτω απ' τη μύτη μας στην κυριολεξία, κι εμείς σιωπούμε ή απλά εκφράζουμε τη λύπη μας. Δεν είναι λύση η λύπηση Κική μου. Υπάρχει ένα σάπιο σύστημα που εκπορνεύει, πουλάει, βγάζει στις πιάτσες της ζητιανιάς, αποδέχεται την παιδική εργασία, κακοποιεί, στοχοποιεί και φιμώνει παιδικές φωνές. Πόσες φορές δεν έχουμε γίνει μάρτυρες παιδικής κακοποίησης; Και πόσες φορές το καταγγείλαμε; Πόσες συλλήψεις έχουν γίνει σε ευηπόληπτους "κυρίους" που διέθεταν παιδικό πορνογραφικό υλικό; Είδες πουθενά ονόματα; Καθηγητές, ιερωμένοι και δικαστές κάποιοι από δαύτους. Γιατί δεν στιγματίζονται;

  Συγνώμη για το "σεντόνι", αλλά η υποκρισία με πνίγει.
  Η αδυναμία των παιδιών να αμυνθούν και να προστατευτούν, με σκοτώνει.
  Ας το έχουμε διαρκώς στη σκέψη μας, ας το διαδίδουμε, ας το στοχοποιούμε. Το ελάχιστο που μπορούμε & πρέπει να κάνουμε...
  Να'σαι καλά και μπράβο για την ευαισθητοποιημένη ματιά σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημερα Μαρακι μου!
   Εννοειτε πως μπορεις να γραφεις οτι θελεις και οσα θελεις εδω!
   Εξαλλου τα λες υπεροχα! μοναδικα! Μαζι σου φωναζω κι εγω!
   Να δουμε αν θα αλλαξει κατι! Η ελπιδα πεθαινει τελευταια αλλωστε!

   Φιλακια φιλη και μπραβο για οσα ανελυσες πιο πανω! Τα ειπες τελεια!

   Διαγραφή
 15. Αυτό που με στεναχωρεί με τα ΜΜΕ είναι ότι κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος,τα υπόλοιπα παιδάκια που ζητιανεύουν δεν πρέπει να φύγουν και αυτά από εκείνο το περιβάλλον,δλδ μόνο το ξανθό κοριτσάκι υποφέρει;τα υπόλοιπα;Στην Θεσσαλονίκη σε όλους τους εμπορικούς δρόμους ζητιανεύουν παιδιά και περνάνε από δίπλα αστυνομικοί χωρίς να κάνουν κάτι,οι γονείς αυτών γιατί δεν διώκονται;Επίσης το κοριτσάκι δεν ήταν κακοποιημένο,ούτε σε απίσχναση,έστω και εκεί που μεγάλωσε δεν είχε αδέρφια δεν είχε δεσμούς αγάπης;Το απέκοψαν βίαια...θα με χαροποιούσε αν έπαιρναν και τα υπόλοιπα παιδάκια γιατί ούτε και αυτά καλοπερνάνε...το γεγονός ότι δεν είναι δικό τους παιδί αλλά το ήθελαν για επαιτεία πρέπει να αφυπνίσει όλους ότι και τα άλλα παιδάκια υπάρχουν εκεί για τον ίδιο λόγο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ειναι μεγαλο το θεμα Θεοδοτα μου και σωστα ανελυσες οσα ειπες! Εγω συμφωνω σε ολα! Για να δουμε τι θα γινει! Θα ειναι μια αρχη για ενα καλυτερο αυριο των παιδιων; Η θα ειναι θεμα για την ωρα.....

   Φιλακια φιλη!

   Διαγραφή
 16. Έχεις δίκιο σε αυτά που λες.
  Οι περισσότεροι αυτό θα λέγαμε ότι "δεν ανήκει εκεί" χωρίς να κάνουμε κάτι παραπάνω.

  Καλό βράδυ!
  Φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ιδιαίτερα θλιβερό γεγονός. κρίμα ,πολύ κρίμα για τις αθώες ζωούλες, γιατί σίγουρα δεν είναι μόνο η μικρή Μαρία.. μακάρι ο κόσμος μας να ήταν καλύτερος. καλό βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημερα φιλη!
   Το ιδιο νοιωθω και εγω!
   Να εισαι καλα!
   Φιλακιααα

   Διαγραφή
 18. Η ευαισθησία σου Κική μου είναι δεδομένη για πολλά θέματα! Το συγκεκριμένο με λύπησε μεν για την άθλια διαβίωση παιδιών σαν τη Μαρία που όλοι γνωρίζουμε, με εξόργισε δε η υποκρισία της "πολιτείας". Συμφωνώ με την Μαρία Κανελάκη, με κάλυψε απόλυτα, για να μην επαναλαμβάνομαι και σε κουράζω! Μακάρι να πολλαπλασιαστεί η ευαισθητοποίηση μας στα παιδιά και να έχουμε ενεργή δράση στην όποια κακοποίηση τους! Φιλάκια πολλά:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλημερα γλυκο μου Κατερινακι!
   δε με κουραζεις ποτε!
   ολες οι γνωμες των φιλων ειναι δεκτες και πνευματικη "τροφη" για εμενα!
   εννοειτε πως συμφωνω και εγω στα παραπανω.
   να εισαι καλα!
   φιλακια πολλα πολλα!

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

Σήμερα που θα πρέπει κανονικά να γιορτάζουμε τον ερχομό της Άνοιξης, ο καιρός μας απέδειξε πως δεν είναι έτοιμος ακόμη να την υποδεχθεί.         Δε ξέρω για τους τόπους σας, στο δικό μου όμως επικρατεί κρύο, μουντίλα και πολύ συννεφιά. Τίποτα από το τοπίο που κοιτώ απ' έξω δε μου θυμίζει Άνοιξη αλλά η αλήθεια είναι πως μέσα στη καρδιά μου, η χαρά και η αισιοδοξία που νοιώθω για τον ερχομό ενός νέου μήνα και μιας πιο "χαρούμενης" εποχής υπερχειλίζει και με κάνει να αισθάνομαι αρκετά καλά ψυχολογικά.         Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους διαδικτυακούς μου φίλους και σε όλους όσους με διαβάζουν και διαβάζω φυσικά να έχουν έναν υπέροχο μήνα, γεμάτο μόνο με ευχάριστες αλλαγές στη ζωή τους και στα συναισθήματά τους γενικώς.         Και να θυμάστε πως: " Κι αν ο καιρος ειναι μουντός θα αλλάξει, όταν όμως η καρδιά μένει μουντή καμία αλλαγή δε θα ναι ορατή ακόμα κι αν χτυπά  φως πολύ! "

ΠΕΡΙ ΛΑΦΥΡΩΝ ΛΟΓΟΣ.

Ναι ναι γι' αυτά τα Λάφυρα θέλω να σας πω φίλοι, είμαι πολύ χαρούμενη και θέλω να το μοιραστώ με όλον τον κόσμο.
Λοιπόν για αρχή μη ξεχάσω να ευχαριστήσω ένα μπλοκ και μία σελίδα που τόσο θερμά με φιλοξένησαν.
Ο ταχυδρόμος της Εύβοιας: http://eviapost.blogspot.com/2015/11/blog-post_11.html Οι συγγραφείς και τα βιβλία που αγαπάμε:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.930627550318292.1073742055.818443451536703&type=3
Λοιπόν αν και το ανέφερα και στο φατσοβιβλίο αλλά ξέρω πως κάποιοι αγαπημένοι μου απο εσάς δεν έχετε λογαριασμό εκεί ή δεν πολυασχολείστε, το μοιράζομαι και εδώ μαζί σας:

Εγώ μπορεί να έκανα πριν λίγες ώρες μία ωραία, θέλω να ελπίζω, ανάρτηση στο μπλοκ μου για να υποδεχθώ το νέο μήνα (αναφερόμενη στην προηγούμενη ανάρτηση της ακροστοιχίδας), αυτός όμως φρόντισε να με υποδεχθεί με άκρως ευχάριστα νέα. Μόλις έμαθα πως στο βιβλιοπωλείο Παπαποστόλου που είναι διαθέσιμο το βιβλίο μου έμεινε μόνο ένα αντίτυπο. Πότε ήταν που είχα κάνει σχετική ενημέρωση για τους Ευβο…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά;
Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές!
Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο!
(Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα)
(Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P)
Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά! 
Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;)
Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να κάνω ζαβολιές για να γελάς! Χ…