Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ - SILVER LININGS PLAYBOOK.

Εκφραστικοί φίλοιεπανηλθα για να σας παρουσιάσω μία ταινία την οποία την είδα πριν λίγες μέρες και μου άρεσε πάρα πάρα πολύ. Να πω μάλιστα πως την είδα μετά την προτροπή της καλής μου μπλοκοφίλης Δήμητρας!

Δε θα πω περισσότερα, πάμε να δούμε το τρέιλέρ της:

ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ - SILVER LININGS PLAYBOOK.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντέιβιντ Ο' Ράσελ,  
  • ΣΕΝΑΡΙΟ: Ντέιβιντ Ο'Ράσελ,  
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μπράντλεϊ Κούπερ,  Τζένιφερ Λόρενς,  Ρόμπερτ Ντε Νίρο,  Τζάκι Γουίβερ,  Τζούλια Στάιλς,  Κρις Τάκερ 

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου: 

Ο Οδηγός Αισιοδοξίας είναι αμερικανική αισθηματική κομεντί παραγωγής 2012 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ. Η ταινία είναι βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα του Μάθιου Κουίκ και αφηγείται την ιστορία του πρώην καθηγητή Πατ Σολιτάνο, ο οποίος επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι και μένει με τους γονείες του αφού πέρασε οχτώ μήνες σε ψυχιατρικό ίδρυμα καθώς πάσχει από διπολική διαταραχή. Ο Πατ έχει χάσει τα πάντα. Το σπίτι του, τη δουλειά του και τη σύζυγό του. Είναι αποφασισμένος να φτιάξει από την αρχή του ζωή του, να παραμείνει θετικός και να τα ξαναβρεί με τη σύζυγό του ενάντια των δύσκολων συνθηκών που οδήγησαν στο χωρισμό τους. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν ο Πατ γνωρίζει την Τίφανι, μια μυστηριώδης κοπέλα με τα δικά της προβλήματα. Η Τίφανι προσφέρεται να βοηθήσει τον Πατ να τα ξαναβρεί με τη σύζυγό του, αλλά μόνο αν της κάνει κι αυτός κάτι πολυ σημαντικό ως αντάλλαγμα. Αφού συμφωνήσουν, ένας απροσδόκητος δεσμός αρχίζει να αναπτύσσεται μεταξύ τους. 


Η προσωπική μου άποψη:

Κοιτάξτε δε θα είμαι πλήρως αντικειμενική γιατί μου αρέσει πάρα πάρα πολύ η πρωταγωνίστρια και πάντα αγαπώ τις ταινίες της παραπάνω απ ότι ίσως και να έπρεπε. Όμως ειλικρινά είναι πολύ καλή ταινία, βλέπετε ευχάριστα και σου δίνει και βαθιά νοήματα.


Αρνητική επισήμανση:
Δεν εχω κατι να γραψω εδω.


Δυνατό κομμάτι του έργου:

Εντάξει, εγώ γέλαγα πάρα πολύ με έναν μαυρούλη ηθοποιο που εμφανιζόταν συνήθως στα ξαφνικα ήταν αρκετά αστείος. Το δυνατό όμως σημείο του έργο είναι τα μυνήματα που δίνει μέσα από αστείες και όχι μόνο σκηνές.


Όσοι απο εσάς έχετε δει τη ταινία θα χαρώ να μάθω τη γνώμη σας και όσοι απο εσάς τη δείτε, αν θέλετε ελάτε εδώ να μου καταθέσετε τις απόψεις σας.


Για περισσότερες Ταινιοεκφράσεις πατήστε εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/search/label/%CE%A4%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%B5%CE%BA%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.


Καλή συνέχεια φίλοι! :)

Να είστε όλοι καλά και να περνάτε όμορφα ευχομαι!

Σχόλια

  1. Εχουμε την ίδια αποψη για την ηθοποιο! Εχεις δει τα hunger games? Δες τα...

    Η συγκεκριμένη ταινία εμένα δε με ενθουσίασε... Είχα ακούσει πολλά και ε, εντάξει μια μέτρια ταινία ήταν. Δεν άξιζε και οσκαρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Χριστίνα μου. Έχω δει μονο το νουμερο 1 και μου αρεσε παρα πολυ. Τωρα θα δω και το 2. Το 3 εχει βγει;

      Κοιτα ουτε και εγω κατενθουσιαστηκα, δεν ηξερα καν οτι ειχε παρει οσκαρ και προσωπικα δε θεωρω πως το αξιζει αλλα εμενα μου αρεσε με την εννοια οτι οταν την ειδα περασα ενα ομορφο απογευμα και το τελος της μου αρεσε πολυ.

      Να εισαι καλα φιλη! Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  2. αυτή θα την κατεβάσω σίγουρα να τη δω!
    Το έχω ανάγκη για λίγη αισιοδοξία!!!
    Ευχαριστούμε κική μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Μαρθουλίνι μου!
      Όλη μας την έχουμε ανάγκη αλλά αν θες τη γνώμη μου αν θέλεις να "ανασάνεις" αισιοδοξία βγες έξω, κοίτα τον ήλιο, πάρε ανάσα και να δεις! Θα πλημμυρισεις θετικοτητα! :)
      Φιλακια πολλα αγαπη μου!
      Φιλακια και στη Δωρα σας! <3

      Διαγραφή
  3. Ήταν πολύ καλή ταινία και η σκηνοθεσία άριστη καθώς η κάμερα παρακολουθούσε σωστά τις εντάσεις, οι δε ερμηνείες των ηθοποιών και ιδιαιτέρως του Μπράντλεϊ Κούπερ και της Τζένιφερ Λόρενς, ήταν πειστικότατες!
    Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν την έχω δει και γενικά δεν βλέπω και πολλές ταινίες!
    Ο τίτλος μου άρεσε πολύ!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον σβήστκε το σχόλιο μου εκείνο το άτιμο ΣΚ Κικίτσα;;; Χα χα χα
    Ηθελα περήφανα να πω πως εγώ σου ειχα προτείνει την ταινία και χαιρομαι που σου αρεσε και σενα. Εγω τη λάτρεψα. Χωρίς να είναι κάτι πολυ ιδιαίτερο, με μαγεψε το σενάριο, η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες των ηθοποιων.
    Επισης ηθελα να σου προτεινψ δυο ακομα. Να δεις το dallas buyers club που πηρε και οσκαρ και το Εγώ, ο εαυτός μου και η μαμά, μια φοβερή γαλλική ταινία κοινωνικοκωμωδία. Θα σου αρεσουν και οι δυο τρελα. Στο υπογραφω! Περιμενω εντυπωσεις λοιπον:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Δημητρουλα μου γλυκια!
      Ναι δυστυχως σβηστηκε εκεινο το σκ!
      Χαιρομαι που ξαναεγραψες και μου προτειενις και ταινιες.
      Δεν τις εχω δει, θα τις δω αμεσα!
      χιχιχιχ!
      παλι καλα που αφησες σχολιο ξανα, να διορθωσω και το ονομα επανω.

      φιλακια πολλα πολλα!
      να εισαι καλα κοπελα μου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να