Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΕΡΙ ΛΑΦΥΡΩΝ ΛΟΓΟΣ.


Ναι ναι γι' αυτά τα Λάφυρα θέλω να σας πω φίλοι, είμαι πολύ χαρούμενη και θέλω να το μοιραστώ με όλον τον κόσμο.

Λοιπόν για αρχή μη ξεχάσω να ευχαριστήσω ένα μπλοκ και μία σελίδα που τόσο θερμά με φιλοξένησαν.

Ο ταχυδρόμος της Εύβοιας: http://eviapost.blogspot.com/2015/11/blog-post_11.html
Οι συγγραφείς και τα βιβλία που αγαπάμε: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.930627550318292.1073742055.818443451536703&type=3

Λοιπόν αν και το ανέφερα και στο φατσοβιβλίο αλλά ξέρω πως κάποιοι αγαπημένοι μου απο εσάς δεν έχετε λογαριασμό εκεί ή δεν πολυασχολείστε, το μοιράζομαι και εδώ μαζί σας:

Εγώ μπορεί να έκανα πριν λίγες ώρες μία ωραία, θέλω να ελπίζω, ανάρτηση στο μπλοκ μου για να υποδεχθώ το νέο μήνα (αναφερόμενη στην προηγούμενη ανάρτηση της ακροστοιχίδας), αυτός όμως φρόντισε να με υποδεχθεί με άκρως ευχάριστα νέα. Μόλις έμαθα πως στο βιβλιοπωλείο Παπαποστόλου που είναι διαθέσιμο το βιβλίο μου έμεινε μόνο ένα αντίτυπο. Πότε ήταν που είχα κάνει σχετική ενημέρωση για τους Ευβοείς φίλους μου; Για να δω... για να δω... ήταν στις 18 Νοεμβρίου και σήμερα, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά με ενημέρωσαν πως έχει μείνει μόνο ένα. Τι να πω τώρα εγώ; Να πω πόσο τυχερή μα και ευγνώμων νιώθω; Ιδιαίτερη τιμή και χαρά μου δίνετε. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλά ακόμη βιβλία διαθέσιμα αλλά θα πάμε μέσα στην εβδομάδα ακόμη λίγα αντίτυπα για να μπορείτε να τα προμηθευτείτε μέσα στις γιορτινές ημέρες που ακολουθούν μιας και το βιβλίο είναι ένα όμορφο δώρο τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους ανθρώπους μας αλλά εγώ ήθελα να πω πως νιώθω πολύ χαρούμενη και το οφείλω σε εσάς. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ τόσο στους Ευβοείς φίλους αλλά και σε όλους εκείνους τους τόσο μακρινούς - κοντινούς παράλληλα συνοδοιπόρους μου, που ήταν δίπλα μου στο ξεκίνημα αυτό με τόσο εκδηλωτικό τρόπο που πραγματικά μόνο ευλογημένη μπορώ να νιώσω που τους είχα μα το πιο σημαντικό είναι πως ακόμη συνεχίζω να τους έχω στη ζωή μου, με όποιον τρόπο κι αν αυτή η ζωή μπορεί να τους συμπεριλάβει. Ευχαριστώ πολύ!

Πως να μη χαρώ και να μη νιώσω ευγνώμων και ευλογημένη παράλληλα. Το να σε στηρίζουνε συνάνθρωποί σου σε τόσο δύσκολες εποχές είναι για μένα πραγματικά πολύτιμο.

Ελάτε να δούμε μερικά αποσπάσματα του βιβλίου παρέα:


Απόσπασμα από το ποίημα σε ελεύθερο στίχο "Η Φυγή", της ποιητικής συλλογής "Τα Λάφυρα της Ψυχής μου".



Απόσπασμα από το ποίημα σε ελεύθερο στίχο "Η Σελήνη", της ποιητικής συλλογής "Τα Λάφυρα της Ψυχής μου"



Απόσπασμα από το ποίημα σε ελεύθερο στίχο "Το Κυνήγι", της ποιητικής συλλογής "Τα Λάφυρα της Ψυχής μου"


 Απόσπασμα απο το ποίημα σε ελεύθερο στίχο "Η Φυγή", της πρώτης μου ποιητικής συλλογής "Τα Λάφυρα της Ψυχής μου"

Αν και δεν συνηθίζω να μοιράζομαι τα όσα μου λένε κατα καιρούς οι αναγνώστες - φίλοι μου, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα σχόλιο απο έναν κύριο που δε γνωρίζω προσωπικά αλλά τον ευχαριστώ πάρα πολύ τόσο για το ενδιαφέρον του να βρει και να αποκτήσει τα Λάφυρα όσο και για το οτι επικοινώνησε μαζί μου μετά την ανάγνωση του βιβλίου για να μου πει τα εξής πολύτιμα για εμένα πράγματα:


Χαλκίδα 28-11-2015 

Αξιότιμη Κυρία Κική Κωνσταντίνου, 

Χαίρομαι που επικοινωνώ μαζί σας . Εχω τό βιβλίο σας , -ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ- Είμαι ένας απλός πολίτης της όμορφης Ελλάδας μας. Το επάγγελμά μου είναι Λογιστής. Είμαι παντρεμένος με την Φωτεινή (Εθελόντρια Νοσηλευτικής στόν Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό), κι’ έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά, την Χρύσα , τον Λευτέρη και μία εγγονή την Αριάνδη . Γεννήθηκα και κατοικώ με την οικογένειά μου στη Χαλκίδα. Μια από τις ωραιότερες επαρχιακές πόλεις της σύγχρονης Ελλάδας. Είναι ένας μικρός παράδεισος, όπως και ολόκληρη η νήσος Εύβοια όπου και ανήκει. Εδώ υπάρχει το ΠΑΛΙΡΡΟΪΚΟ ΡΕΥΜΑ, σπάνιο και αξιοθαύμαστο θέαμα. Το ρεύμα τούτο αλλάζει κατεύθυνση κάθε έξι ώρες με ταχύτητα 4-6 κόμβων. Τα χόμπι μου είναι αρκετά. Ένα από αυτά είναι ότι ειμαι ΧΟΡΩΔΟΣ στην πολη μου την χαλκιδα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΣΚΑΛΚΩΤΑ». Επισης Διαβαζω πολύ και αγαπώ το ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ πού σέβεται τον Ανθρωπο αλλά και την Ιστορία κάθε τόπου. Είμαι ανήσυχο άτομο και πάντα θέλω να μαθαίνω τι γίνεται πέρα κι έξω από τα σύνορα της πόλης μου και να το μελετώ σε βάθος. Έτσι αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας, καί να σας πώ τήν άποψη μου γιά τό βιβλίο Σας αλλά καί γενικά γιά τό Βιβλίο πού είναι η πιό κάτω.

Θεωρώ τό βιβλίο νά έχει πρωταρχικής σημασίας συμβολή στήν όποια Παγκόσμια Επιμόρφωση,αρχίζοντας από τήν εκπαίδευση,ιστορικές καταβολές,πολιτικά φρονήματα καί καλή λογοτεχνία. Με τό βιβλίο έγιναν γνωστές οι φιλοσοφικές θέσεις των αρχαίων Ελλήνων,τών Ρωμαίων επίσης,κίνητρο γιά παραπέρα ευδόκιμη σκέψη των λογίων. Ιδιαίτερα εκτιμώ τό Λογοτεχνικό Βιβλίο,τό “ακομμάτιστο”, πού μέσα σ άυτό βλέπει κανείςτήν εξέλιξη τού Παγκόσμιου Πνεύματος καί είναι μέσο ισχυρό της επικοινωνίας θά έλεγα των απανταχού Πνευματικών Ανθρώπων. Ετσι υπάρχει πάντα ελπίδα νά προαχθούν πρός το καλύτερο οι προσπάθειες γιά παγκόσμια Ειρήνευση καί Διάλυση τών Προβλημάτων των Λαών. Οι Πνευματικοί άνθρωποι οπωσδήποτε ανήκουν στόν Παγκόσμιο Πολιτισμό καί χώρια από την Εθνικότητα του καθενός,συμβάλλουν κατα μεγάλο μέρος στόν παραπέρα Εκπολιτισμό της Οικουμένης καί στή Συναδέλφωση των Λαών. Ολα τά πιό πάνω τά έχει τό βιβλίο Σας.... Η τύχη τού καλού Λογοτεχνικού Βιβλίου σήμερα ,εξαρτάται από τη σημασία πού δίνεται στά σχολεία. Η διαπεδαγώγηση της Νεολαίας Μας δέν πρέπει νά περιορίζεται στά πλάισια της τυποποιημένης μάθησης αλλά νά επεκτείνεται καί σε άλλους ιδεολογικούς χώρους καί ιδιαίτερα στήν Λογοτεχνία. Η θετική σκέψη ,η φιλοσοφική διάθεση τού μεγάλου κοινού επηρεάζεται από τήν γνωριμία τών παγκόσμια γνωστών καί καλών λογοτεχνικών έργων καί τό ύψος τού πολιτισμού μιάς χώρας υπολογίζεται καί από τόν αριθμό των καλών βιβλίων πού οι κάτοικοι της διαβάζουν,κοντά σέ άλλες αρετές. Πιστεύω πώς η Ελληνική Νεολαία σήμερα τείνει στό Καλής Ποιότητας Διάβασμα,πρέπει όμως νά καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες. ΑΜΗΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ.. Σας εύχομαι Καλή Επιτυχία στο Εργο σας.

 Με Απειρο Σεβασμό, Γ.Ι. Κεμανές

Εννοείτε πως ευχαρίστησα και συζήτησα για διάφορους προβληματισμούς με τον κύριο Κεμανέ, όμως η τοποθέτησή του για το βιβλίο, μέσα στο οποίο κατάφερα να ανήκω και εγώ και αυτό με τιμάει ιδιαίτερα, με έκανε να νιώσω ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση ώστε να θελήσω να το μοιραστώ μαζί σας στο μπλοκς μιας και που η γωνιά μου εδώ είναι κάτι παραπάνω απο εξομολογητική. Αφού μετα χαράς ο ίδιος μου το επέτρεψε δεν είχα παρα να το μοιραστώ μαζί σας και ξαναλέω οχι για μένα, όσο για τα τόσο όμορφα και δορικά πράγματα που ο ίδιος ανεπτυξε. Θεωρώ τυχερή που τα διάβασα και ότι μου αρέσει πολύ γενικά στη ζωή μου έχω την ανάγκη να το μοιραστώ με όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα, σε κάποιες φωτογραφίες που ανεβάζω με κριτική του έργου μου απο αξιόλογους λογοτέχνες, μου έγραψε σε σχόλιο μία αγαπημένη ιντερνετική φίλη πως έχω την τύχη και την ευλογία να ακούω θετικά σχόλια - κριτικές, τόσο απο πιο απλούς ανθρώπους - αναγνώστες όσο και απο πιο έμπειρους λογοτέχνες και ομολογώ πως πραγματικά αυτό μου συμβαίνει, αφήστε δε που ενίοτε όλο αυτό μπορώ απο μόνη μου να το μετατρέπω και σε αγάπη, όχι οτι δεν είναι άλλωστε. 

Και επειδή πολλά είπα και μπορεί να σας κούρασα, όμορφο βράδυ σε όλους, εγκάρδια ευχαριστώ σε όλους σας και ένα τρυφερό χαμόγελο για όσους μπορούν ακόμη να χαίρονται και να μοιράζονται τη χαρά του άλλου. Να είστε πάντα καλά.

Σχόλια

  1. Να καμαρώνεις κορίτσι μου...
    Να καμαρώνεις και να χαίρεσαι! Κι εμείς μαζί σου...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε, και σ' ανώτερα! Καλό βραδάκι και καλό μήνα γιορτινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ωραίο, το προσεγμένο και το με αγάπη και μεράκι δημιουργημένο, φαίνεται και ξεχωρίζει πάντα, Κική μου!
    Τα καλύτερα αξίζεις!!!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κούκλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κική εύχομαι ακόμα περισσότερες τέτοιες χαρές! Είναι τόσο ουσιαστικό και ελπιδοφόρο αυτό που γίνεται με το βιβλίο σου. Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μήνα Κική μου!!!! Είδα την ανάρτηση και στο φέις και σου εύχομαι πραγματικά καλή συγγραφική πορεία γεμάτη επιτυχίες!!! φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχα νεα!! Συγχαρητηρια Κικουλη το αξιζεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το είδα και στο φέις Κικίτσα μου και χάρηκα πολύ με τα νέα της εξάντλησης του βιβλίου.
    Τη νιώθω τη χαρά σου! :)
    Να είσαι πάντα καλά και να έχεις επιτυχίες.
    Συγκινητικό το γράμμα που έλαβες...
    Πάντα τέτοια! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο, Κική μου! Πάντα τέτοιες χαρές σου εύχομαι!
    Φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο σου Κική μου!! Να σε περήφανη και να καμαρώνεις για όσα μοιράζεσαι με τους αναγνώστες του βιβλίου σου!!
    Με το καλό και στα επόμενα!! Φιλάκια γλυκά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να