Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ.


Εκφραστικοί μου, καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε.
Για αρχή να ευχηθώ καλή επιτυχία στα παιδιά των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δύναμη και αντοχή.
Εύχομαι και ελπίζω, οι οικογένειές τους να τους στηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Και πάμε τώρα σε κάποιες ενδιαφέρουσες ενημερώσεις:


Παζάρι αλληλεγγύης (blogaki) 



Αντιγράφω από το μπλοκ της Αλεξάνδρας μας:


Έρχεται από το διπλανό σπίτι, μα κι από κάθε γωνιά του πλανήτη και μας χτυπά την πόρτα. Είναι η αλληλεγγύη.
Μπορεί να μοιάζει αφηρημένη έννοια, αλλά παίρνει σάρκα και οστά στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου που υποφέρει. 
Ας της ανοίξουμε την πόρτα! Χωρίς ενοχές, τα ψυχικά αποθέματα μας χρειάζονται για να δράσουμε. Κι όχι επειδή κάποιος μας κούνησε το δάχτυλο, αλλά επειδή θέλουμε να ζήσουμε σε έναν ανθρώπινο κόσμο.

Το blogaki προέκυψε από την ανάγκη μου να γεμίσω τη διαδικτυακή μου καθημερινότητα με περισσότερες στιγμές ζωής . Η αλληλεγγύη είναι ο τρόπος! Και θέλω να τον μοιραστώ μαζί σας!
Γι' αυτό: blog(gers) - a(λληλεγγύη) - ki(νητοποίηση)
Ένα παζάρι αλληλεγγύης, λοιπόν, από το blogaki, με τη βοήθεια καλών φίλων, κι όλων εσάς, τους πολύτιμους e φίλους μου, που αγκαλιάσατε αμέσως την προσπάθεια και με κάνατε να τρελαθώ από τη χαρά μου!
Για την ενίσχυση της Κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος", που κάνει πράξη την ουσία της αλληλεγγύης, βάζοντας στην καθημερινότητά του το πρόβλημα του "άλλου". Και μαγειρεύει καθημερινά στους δρόμους και διαθέτει σπίτι για μπάνιο και ... περισσότερα εδώ.
Ένα παζάρι όπου θα βρείτε και για το οποίο μπορείτε να στείλετε χειροποίητα αντικείμενα, σπιτικά γλυκά και βιβλία. Καλό θα ήταν οι αποστολές να γίνουν μέχρι τις 6 Ιούνη.
Θα είμαστε στο 5ο νηπιαγωγείο Χολαργού. Στις 11 και 12 Ιούνη, Σάββατο και Κυριακή, από τις 10 το πρωί ως στις 7 το απόγευμα.
Για κάθε πληροφορία και απορία επικοινωνούμε στο womaninblog@gmail.com. (Αν θυμηθείτε, βάζετε θέμα μέηλ blogaki)
Την υπέροχη εικόνα της αφίσας ζωγράφισε η Χριστίνα (Andromeda) και την ευχαριστώ πολύ - πολύ! Προσφέρθηκε αμέσως κι αμέσως την έφτιαξε!!
Τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν κάθε προσπάθεια - μετάδωση - συμμετοχή!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
Περισσότερες πληροφορίες με την δράση μπορείτε να δείτε εδώ: http://thewomansmagazine.blogspot.gr/2016/05/blogaki.html
 
Και συνεχίζω εκφραστικοί:

Εάν αναζητάς κάτι νέο, δροσερό, αισιόδοξο και με ποικίλα θεματολογία στο διαδίκτυο, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την νέα ιστοσελίδα που δημιούργησαν δύο αγαπημένες μου και αγαπημένες μας, γνώριμες μπλοκερς εδώ: http://www.makazine.gr



Το Makazine λοιπόν  είναι ένα νέο διαδικτυακό περιοδικό, με μεγάλη ποικιλία θεμάτων όπως κινηματογραφικά, μουσικά και άλλα αφιερώματα, βιβλία, διασκέδαση, τεχνολογία, κοινωνικά θέματα και tips συμβουλευτικής γονέων, λογοτεχνικά δρώμενα, συμμετοχή των αναγνωστών σε αποκλειστική στήλη μέσω των κοινωνικών δικτύων!

Μια δημιουργία της Μαρίας Κατσικερού και της Κατερίνας Βερίγκα, δύο -εκτός των άλλων- bloggers που ένωσαν τις δυνάμεις τους! 

Aντιγράφω από την ιστοσελίδα του περιοδικού: 



Το blogging είναι μια μικρή κοινωνία, όπου συναντάμε ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα γνωρίζαμε ίσως και ποτέ! Αυτός ο δημιουργικός χώρος μας έφερε κοντά και σταδιακά δέσαμε, παρά τους διαφορετικούς μας χαρακτήρες! Η ίδια αίσθηση του χιούμορ, οι δημιουργικές ιδέες και η ανάγκη για κάτι διαφορετικό μας έδεσε και ενώ δεν συναντιόμαστε συχνά, η επικοινωνία μας είναι σχεδόν καθημερινή και υπάρχει μια απίστευτη οικειότητα!
Είχαμε ένα κοινό όραμα.. την δημιουργία ενός περιοδικού! Και ύστερα μετά από κάποιες αναποδιές και εμπόδια, το καταφέραμε! Γιατί όταν υπάρχει ισχυρή θέληση και όνειρα, μπορείς να προχωρήσεις δυναμικά! Ο τίτλος του διαδικτυακού περιοδικού μας προέκυψε με έναν εντελώς επιστημονικό τρόπο... κόψε-ράψε! Τα αρχικά από τα ονόματά μας με την κατάληξη του magazine! 

Περισσότερες πληροφορίες για τα δραστήρια αυτά κορίτσια, καθώς επίσης και για τους συνεργάτες του περιοδικού, μπορείτε να μάθετε εδώ: http://www.makazine.gr/about-us/ και εδώ: http://www.makazine.gr/οι-συνεργάτες-μας/
Κάντε like στη σελίδα του περιοδικού στο facebook για να ενημερώνεστε για τα άρθρα του: https://www.facebook.com/makazine/timeline
  

Ένα πρόσφατο άρθρο που διάβασα στο Makazine και μου άρεσε πάρα πάρα πολύ αφορά την Μελοποιημένη Ποίηση και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: http://www.makazine.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82/
Είμαι σίγουρη πως θα αγκαλιάσετε και θα αγαπήσετε την προσπάθεια των κοριτσιών μας!
Καλή σας επιτυχία αγαπημένες μας! Ευχαριστούμε πολύ για όλα τα ενδιαφέροντα θέματα που μοιράζεστε μαζί μας!

Και πάμε τώρα σε κάτι Ροζ και αγαπησιάρικο!!

Δε ξέρω που πήγε ο νους σας, εγώ πάντως, στο Ράφι της Αγάπης έχω σκοπό να σας πάω για το οποίο σας μίλησα πρόσφατα αλλά θα σας ξαναμιλήσω για όποιον δεν πρόλαβε να ενημερωθεί.




#‎Χαρίστε_ένα_βιβλίο‬, ‪#‎Χαρίστε_Αγάπη‬.
Ελάτε να φτιάξουμε μαζί, την 1η δανειστική βιβλιοθήκη για το «Άλμα ζωής»(σύλλογος γυναικών με καρκίνο του μαστού) σε Αθήνα κ Θεσ/νίκη.
Συγγραφείς και ποιητές, περιμένουμε τα δικά σας έργα για να στολίσουν παντοτινά το «ράφι της αγάπης.» Αφήστε τις λέξεις σας ελεύθερες να θεραπευόσουν τις ψυχές, σήμερα κιόλας.
Όλοι εμείς οι άνθρωποι της γραφής μεταδίδουμε στους χρόνιους πάσχοντες την αξία της θεραπευτικής ανάγνωσης
Για την αποστολή των βιβλίων σας επικοινωνείτε για Αθήνα με τον συγγραφέα Μάριος Καρακατσάνης ενώ για Θεσ/νίκη με τις Ευα Παυλιδου , Φρόσω Αποστόλου , Agapi Doka , Natasha Karamanli και Eleni Karida
Xορηγοί επικοινωνίας
Η λογοτεχνική ομάδα "Θεματοφύλακες Βιβλίων" https://www.facebook.com/groups/1059409074072549/?fref=ts
και το βιβλιοπωλείο ΨΑΡΑΣ (Φιλικής Εταιρείας 39 Θεσ/νίκη)
https://www.facebook.com/psarasbooks/?fref=ts
Συγκέντρωση Βιβλίων μέχρι 25 Μαίου
https://www.facebook.com/events/1706103729678236/


Εμείς σταλθήκαμε και νιώσαμε όμορφα, ανθρώπινα, τρυφερά:




Είναι σπουδαίο να υπάρχουν συνάνθρωποί σου, που έμπρακτα, δείχνουν τις όποιες ευαισθητοποιήσεις τους και συνάμα δίνουν και σε εσένα την δυνατότητα να συνεισφέρεις. Ευχαριστώ λοιπόν όλους εσάς που τρέχετε καθημερινώς για να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υπέροχη αυτή πρωτοβουλία σας που επιτρέπει και σε εμάς να βάλουμε το δικό μας μικρό λιθαράκι..



Κι εδώ μοιράζομαι μαζί σας την αφιέρωση που έγραψα για κάθε γυναίκα που θα το διαβάσει ή θα πέσει στα χέρια της, ελπίζοντας η ευχή μου να γίνει πράξη:




Πραγματικά το εύχομαι με όλη μου τη καρδιά! Για όλο το κόσμο φυσικά!

Και πάμε τώρα να κλείσουμε την ενημερωτική αυτή ανάρτηση με κάτι που δε θα περιμένετε αλλά με αυτό θα κλείσουμε πρώτον γιατί μου άρεσε πολύ, όπως και πολλά ακόμη τραγούδια και δεύτερον, γιατί το μεγάλο εκείνο δέντρο που εμφανίζεται πίσω στο videowall μετά τον σπαραγμό της ερμηνεύτριας, και συμβολίζει την αναγέννηση και τη ζωή μου έχει κλέψει την καρδιά και δε γίνεται να μη τα μοιραστώ σήμερα μαζί σας.





Μπράβο στην Ουκρανία και μπράβο σε όλες τις χώρες γενικά. Σε εμάς φυσικά ακόμη περισσότερα. Δε μπορώ τις γκρίνιες και τις κακοήθειες. Μόνιασμα και ξανά μόνιασμα. Σεβασμός παντού! Στα απλά, στα χαζά, στα πιο σοβαρά, σε όλα! Δηλαδή πραγματικά κάποιες φορές απορώ, δε γίνεται ο άλλος να λέει την γνώμη του χωρίς να "σκυλιάζει" και να γίνεται κακός;;



Η "Ελπίδα" είναι αυτό με τα φτερά -
Που μέσα στην ψυχή κουρνιάζει -
Και μελωδία δίχως λέξεις τραγουδά -
Και που ποτέ – στιγμή – δεν ησυχάζει. 

Emily Elizabeth Dickinson, 10 Δεκεμβρίου 1830 - 15 Μαΐου 1886
Καλή συνέχεια εκφραστικοί μου.
Να είστε όλοι καλά! Να έχουμε μία καλή και όμορφη, γεμάτη αισθήματα, εβδομάδα!

Σχόλια

  1. Πωπω! Τί ανάρτηση-χείμαρρος ήταν αυτή!
    ;-)
    Και η δράση αγάπης της Αλεξάνδρας μας θα σκίσει και κάθε καλό εύχομαι για το υπέροχο περιοδικό της Κατερίνας και της Μαρίας μας!
    Η αφιέρωση στην πρώτη σελίδα των Λαφυρων είναι και δική μου ευχή!
    Για τη Γιουροβίζον, δεν έχω άποψη γιατί δεν την παρακολουθώ, εκτός από μία συμμετοχή που την είδαμε πριν καμιά 10ρια μέρες για να μελετήσουμε μια "πονηρή" τεχνική στα ειδικά εφέ! (Η διαστροφή του επαγγέλματος! χιχι!)
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Κική μου! Καλό βραδάκι!
    *Τις αναρτήσεις σου, σπάνια μου τις εμφανίζει το blog roll μου... Συνήθως τις βλέπω μέσω facebook, δεν ξέρω τί έχει συμβεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχη αναετηση απο την πρωτη ως την τελευταια λεξη σου!!!
    Ποσα ομορφα πραγματα γινονται στη μικρη μας γειτονια! Ποσο θα ηθελα να ηταν ο πραγματικος κοσμος τοσο ομορφος οσο ο διαδικτυακος μας! Αλλα δυστχως εξω δεν μπορεις να πατησεις ενα μικρο χ και να κλεισεις εξω τους μιζερους τους μικροψυχους τους αλλαζονες και τους αχαριστους...
    Καλο βραδακι Κικη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημέρα και σε ευχαριστούμε για τις πολύ ωραίες ενημερώσεις :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα με το καλό για κάθε δρώμενο αλλά και για κάθε νέο blog :)
    Για την νίκη τής Ουκρανίας είμαι επιφυλακτική, αφού αποδεικνύει ΚΑΙ η Γιουροβίζιον, ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Αν δεν έχεις δει όσα σου στέλνω, είναι μια καλή ευκαιρία να τα δεις.. Δυστυχώς έχει περάσει προ πολλού η εποχή που ήταν όλα αθώα.. Βέβαια, αν κρατήσουμε ΜΟΝΟ το μουσικό μέρος τής Γιουροβίζιον, όλα θα είναι οκ, μόνο που εμείς (ο πολύς ο κόσμος) το βλέπουμε (μόνο) μουσικά, και κάποιοι άλλοι (πάνω από εμάς) "φροντίζουν" και για κάποια άλλα "θέματα"... Καλό μεσημέρι :))

    http://www.efsyn.gr/arthro/i-eurovision-o-stalin-kai-xeplyma-ton-oykranon-neonazi

    Υ.Γ Δεν ξέρω γιατί, αλλά οι αναρτήσεις σου αργούν να εμφανιστούν στο blogroll μου
    (και με τις δικές μου το ίδιο παθαίνω τώρα τελευταία, και πάλι δεν ξέρω γιατί) :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστούμε για τις ενημερώσεις, Κική μου!
    Η δράση αλληλεγγύης του blogaki θα πάει τέλεια, είμαι σίγουρη, και το ίδιο πιστεύω και για το περιοδικό των κοριτσιών. Ξεκίνησαν δυναμικά και με πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία!
    Η κίνησή σου για το Ράφι της Αγάπης και η αφιέρωσή σου στα Λάφυρα με συγκίνησαν... Μπράβο σου!
    Για το τραγούδι της Γιουροβίζιον δεν έχω γνώμη, δεν την παρακολουθώ.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλη σημαντική κίνηση!! Ενα μεγάλο μπράβο!! φιλακιαα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανθρωπιά κι αλληλεγγύη!! Καλή επιτυχία σε όλες τις δράσεις!!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να