Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτός ο ήχος έμοιαζε με φύλλο που χορεύει στον αέρα…






       " Μια γλυκιά μελωδία τη ξύπνησε. Έτριψε απαλά τα ματοτσίνορα καθώς στριφογύρισε με δυσκολία επάνω στο μαλακό στρώμα.
            «Τι είναι αυτό;» αναρωτήθηκε προσπαθώντας να ερμηνεύσει έναν γαλήνιο και ρομαντικό συνάμα ήχο που «κελάηδιζε» έξω από το παράθυρό της.
            Αυτός ο ήχος έμοιαζε με φύλλο που χορεύει στον αέρα…
Ναι, αυτή η μουσική της έφερνε στο μυαλό ένα μικρό, τρυφερό φυλλαράκι που λικνιζόταν στη πνοή ενός φιλήσυχου μα δροσερού αέρα.
            Ξάφνου κατάλαβε.
Με σπιρτάδα, σηκώθηκε μονομιάς από το κρεβάτι, έριξε επάνω της μια πλεκτή, ζαχαρί ζακέτα που βρισκόταν ακουμπισμένη στην εκρού πολυθρόνα δίπλα της και κατευθύνθηκε γοργά προς τη μπαλκονόπορτα.
Μια μικρή στάση στον όμορφο καθρέπτη της κάμαρας, επιβαλλόταν για να φτιάξει τις χυμώδες καστανές μπούκλες, που σαν ορμητικός χείμαρρος, χύνονταν επάνω στο στήθος της.
            Μόλις τακτοποίησε τα ανήσυχα μαλλιά της, άνοιξε τη μπαλκονόπορτα για να βγει στη βεράντα και να δει τον κύριο υπαίτιο αυτής της εκπληκτικής μελωδίας..
            Εκείνος στεκόταν εκεί. Το ίδιο όμορφος με τη τελευταία φορά που τον είχε δει.
Ακουμπισμένος στο αντικριστό, χτιστό φράχτη να κοιτά προς το δωμάτιό της και γεμάτος χάρη να πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα με τον αισθαντικό ήχο της φυσαρμόνικας.
            «Θεέ μου είναι τόσο όμορφος ακόμη και μέσα στα παλιόρουχά του» σκέφτηκε καθώς τον κοίταξε τρυφερά.
            Ήταν εκεί, ακούνητος, με το ένα πόδι ακουμπισμένο στο χτιστό φράκτη και με τα δυο του χέρια να επεξεργάζεται απαλά τη φυσαρμόνικα. Ξαφνικά άφησε το ένα χέρι να αιωρηθεί στον αέρα χαιρετώντας την.
            Εκείνη ανταπέδωσε θερμά και ένα χαμόγελο «σκάλισε» τα χείλη της.
            Παρατήρησε προσεκτικά τα ρούχα του. Κανένα αγόρι στο κύκλο της δε φορούσε τέτοια ρούχα, εκείνης όμως της άρεσαν. Τα λάτρευε μόνο και μόνο επειδή τα φορούσε εκείνος. Ότι ήταν δικό του, το αγαπούσε!
            Κοίταξε γλυκά το φαρδύ, μαύρο παντελόνι που έφτανε μέχρι λίγο πιο πάνω από τους αστραγάλους, αφήνοντας σε κενή θέα τις λευκές κάλτσες και τα καφέ λουστρίνια του. Ξάφνου τα μάτια της ξεχείλιζαν αγάπη.
            Έπειτα η ματιά της ανέβηκε στο ξεθωριασμένο, κίτρινο πουκάμισο ενός αδυνάτου μα καλοσχηματισμένου κορμιού και χαμογέλασε δίνοντας έμφαση στις καφέ τιράντες που το συνόδευαν.
            Τέλος, το βλέμμα της στράφηκε στην καφέ, πλάγια τραγιάσκα που «κοσμούσε» ένα καθάριο πρόσωπο και έμεινε καθηλωμένο εκεί για λίγα λεπτά.
            Όμορφοι ήχοι πλημμύριζαν την ατμόσφαιρα και όμορφα συναισθήματα κυριάρχησαν στη ψυχή της στη θέα αυτού του άντρα.

            Ξαφνικά η πόρτα του δωματίου άνοιξε και εισέβαλλε μέσα μια γυναικεία, επιβλητική παρουσία που κατευθύνθηκε γοργά προς τη μεριά της.
            «Δεσποινίς τι συμβαίνει;» Ρώτησε δυνατά μια ψηλή, ψωμωμένη κυρία που απέπνεε πειθαρχία και μόρφωση.
Με ένα της μεγάλο βήμα είχε ήδη βρεθεί στη βεράντα, δίπλα από την κοπέλα, να  κοιτά επιλήψιμα το νεαρό αγόρι.
            «Μάρθα» πρόλαβε να προφέρει η νεαρή κοπέλα με γουρλωμένα μάτια.
            «Δεσποινίς, μου υποσχεθήκατε πως δε θα ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο. Τι δουλειά έχει πάλι εδώ;» Τόνισε δυνατά δείχνοντας με το χέρι τον νεαρό που τις κοιτούσε με ακαταλαβίστικο βλέμμα.
            Οι ήχοι της φυσαρμόνικας διαλύθηκαν…
            Οι δύο νέοι αντάλλαξαν ένα βλέμμα λύπης και εκείνος κάνοντας το πρώτο βήμα «αποχαιρέτησε» το φθινοπωρινό τοπίο…."


Η Αγάπη Δηλώνει Παρών - Κική Κωνσταντίνου
Photo credit Alexandra Mouriopoulou
Τοποθεσία: Κέφαλος Κως

Ευχαριστούμε πολύ λατρεμένη μου!! Μαζί σου, σε όλα τα ταξίδια! Με συγκινεί η αγάπη σου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να

Η Σοφίτα

  Κεντρική Ιδέα Πλοκής Το παλιό οικογενειακό σπίτι στο ορεινό χωριό, έχει την αγάπη σας αλλά περιμένει και τη φροντίδα σας. Η κατάστασή του είναι κακή και εσείς σχεδιάζετε να το ανακαινίσετε. Βρίσκεστε ήδη εκεί αλλά ένα αναπάντεχο πρόβλημα καθιστά άμεσα αναγκαία την επίλυσή του. Ο μοναδικός / μοναδική, από τη γειτονική κωμόπολη, που θα ανέβει στο σπιτικό προκαλεί πραγματικό σοκ με την άφιξή του / της. Ίσως να μη περιμένατε ποτέ να βρεθεί απέναντί σας. Η ξαφνική χιονοθύελλα έχει τα δικά της σχέδια και θα σάς αναγκάσει να μείνετε εκεί, στον ίδιο κλειστό χώρο μέχρι να απεγκλωβιστείτε. Η νύχτα και το παρελθόν έρχεται ξανά. Τι μπορεί άραγε να κουβαλάει αυτό το πρόσωπο; Είχατε ποτέ σχέση μαζί του; ή μήπως προκύπτει μια έμμεση σχέση μαζί του; Τι μπορεί να φέρει; Τι μπορεί να αλλάξει; Μπορείτε να το αφήσετε στην άκρη;      Καθώς έκλειναν οι πόρτες του λεωφορείου πίσω της, ο καθαρός παγωμένος αέρας την καλωσόρισε, κάνοντας τα μάγουλά της να κοκκινίσουν ελαφρώς. Κοίταξε τριγύρω τ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια