Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑΙΝΙΟΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ! ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ ΜΕ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ!!!

Καλημέρα σε όλους τους ηλεκτρονικούς μου και όχι μόνο φίλους!

Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω αναφέρει πως θέλω να δημιουργήσω τη δική μου στήλη με θεματολογία τις ταινίες που μου αρέσουν και σας προτείνω να δείτε για διαφόρους και ποικίλους λόγους, όμως πολύ το είχα αμελήσει τελευταία και σήμερα σκέφτηκα πως μαλλον ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Όχι τίποτα άλλο αλλά ότι αφήνεις σε αφήνει και κείνο… :)

Καταρχάς μιας και που σήμερα είναι η πρώτη ανάρτηση της συγκεκριμένης στήλης θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια για τη σχέση μου με τις ταινίες.

Όταν  ήμουν μικρό παιδί έβλεπα αρκετά τηλεόραση αλλα έβλεπα περισσότερο ταινίες δράσης που μου άρεσαν πάρα πολύ. Λάτρευα τον Ράμπο, τον Ρόκυ Μπαλμπόα, τον Εξολοθρευτή (κατά κόσμον Σβαντζενέγκερ) και γενικά τέτοιες ταινίες προτιμούσα να βλέπω. Α και τα γούεστερν! Περίεργο για κορίτσι αλλα εμένα αυτά μου άρεσαν. Αργότερα αγάπησα πολύ όλες τις ταινίες του Καράτε Κιντ. Υποθέτω πως όλοι τις έχετε δει και θα συμφωνήσετε μαζί σου! Ιδιαίτερα αγαπητό έργο και αγαπητοί ηθοποιοί!

Μεγαλώνοντας όμως έκανα στροφή 180 μοιρών (και λίγο λέω) και δεν έβλεπα καθόλου μα καθόλου τηλεόραση κι αν έβλεπα θα ηταν αργά το βράδυ κανένα δράσης ή θρίλερ που επίσης μου αρέσει πολύ αν και πλέον δύσκολα τρομάζω με κάτι.

Όταν δε ήμουνα φοιτήτρια δεν ήθελα να βλέπω καθόλου τηλεόραση και πόσο μαλλον DVD. Έφτανα σε σημείο να μην αφήνω κανέναν να βλέπει ταινίες όταν ήμουνα παρούσα! Βαριόμουνα ελεεινά και το θεωρούσα χάσιμο χρόνου.

Χρονιά μετα έχω γίνει εξπερ στις ταινίες! Δεν είμαι σινεφιλ με την έννοια του ότι δε χάνω προβολή για προβολή αλλα μου αρέσει να χαλαρώσω μιάμιση ώρα με ένα καλό DVD. Βέβαια το καλό είναι σχετικό αλλα στη στήλη αυτή θα αναφέρω μόνο καλές κατά τη γνώμη μου ταινίες διότι τις άσχημες (ας πούμε) τις προσπερνάω άνετα από τη μνήμη μου και γενικά δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να αναφέρω μια ταινία που δε μου άρεσε…

Επειδή βλέπω πως πολλοί φίλοι στη γειτονιά ασχολείστε με τις ταινίες και την τέχνη που σχετίζεται με αυτό το χώρο χαίρομαι που θα μπορούμε και από εδώ να ανταλλάσουμε απόψεις, γνώμες και σκεπτικά.

Σήμερα θα εγκαινιάσω αυτή τη στήλη με μια ταινία που έχω δει εδώ και πολλά χρόνια, δε τη ξεχνώ ποτέ και πάντα τη προτείνω ανεπιφύλακτα σε οποιον δεν την εχει δει. Βασικά όσες φορές και να τη δει κάποιος νομίζω πως πάντα θα του αρέσει ολοένα και περισσότερο.

Αναφέρομαι στη ταινία με τίτλο «Ασυμβίβαστη Γενιά» στα Ελληνικά, «Dangerous Mind στα Αγγλικά.

Σας παραθέτω παρακάτω το τρέιλερ για να πάρετε μια γεύση και πιο κάτω το τραγούδι των τίτλων της που επίσης αγαπώ ιδιαίτερα!




Και το τραγούδι που σας ανέφερα πρίν είναι το ακόλουθο και εχει και σκηνές της ταινίας μέσα:




Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Θα σας μιλήσω με δικά μου λόγια όσο πιο απλά και κατανοητά μπορώ.

Σε αυτη τη ταινία θα ανακαλύψει καποιος τι συμβάνει όταν μία ανοιχτόχρωμη και καθως πρέπει καθηγήτρια καλείτε να διδάξει σε ένα σχολείο παρακμιακών προδιαγραφών με μαθητές φτωχής οικονομικής κατάστασης, διαφορετικών φυλετικών διακρίσεων που έχουν μεγαλώσει κάτω απο οικονομικές και όχι μόνο αντιξοότητες και η ίδια η ζωή τους έχει πείσει πως ότι και να κάνουν πάντα θα είναι αποτυχημένοι.

Βλέπουμε στην αρχή τη δύσκολη προσαρμογή της δασκάλας στο σχολικό και εργασιακό της περιβάλλον αλλά στη συνέχεια βλέπουμε πως με το πείσμα, την επιμονή, τη βοήθεια ενός καλού της φίλου και κυρίως με την πραγματική της αγάπη προς τους μαθητές, βρίσκει το τρόπο να τους πλησιάσει και να τους αποδείξει πως δεν είναι όσα τους έπεισαν πως είναι αλλά όσουν μπορούν να γίνουν!

Παρακολουθούμε στενά την εξωσχολική ζωή ορισμένων μαθητών, βλέπουμε πόσο απών είναι καποιες φορές ορισμένοι γονείς και συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικό είναι να είναι ενωμένοι οι δάσκαλοι με τους μαθητές τους. Πρέπει όμως όλοι να το κάνουν αυτό, μια αλυσίδα δασκάλων και όχι μεμονομένων ανθρώπων οφείλει να είναι υπαρκτή, διότι η αλυσίδα δύσκολα σπάει, ο άνθρωπος όμως μόνος του εύκολα σπρώχνεται και "εκτροχιάζεται"...

Δυστυχώς στη ταινία οι δάσκαλοι δεν είναι ενωμένοι και προσηλωμένοι στα παιδιά και γι αυτό γίνονται όσα γίνονται και κυρίως αυτό που θα γίνει στο τέλος...


Η προσωπική μου άποψη:

Απο τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ και κυρίως απο αυτές που αφορούν σχολεία και "δύσκολους"  μαθητές. 

Μια ταινία που σε παρασέρνει, σε κάνει να σκέφτεσαι, να νοιώθεις μέσα σου αυτά που βλέπεις, να θέλεις να γίνεις φίλος των παιδιών, να σφίξεις το χέρι της δασκάλας, να μαλώσεις τους γονεις των παιδιών για τα λάθη τους, να σταματήσεις τον κατηφορο των παιδιών και το κυριότερο να θέλεις να φωνάξεις "ΜΗ" σε καποια λαθη ορισμενων παιδιων αλλά και καθηγητών!

Θεωρώ πως αυτή η ταινία μένει ανεξίτηλη στο μυαλό όσων τη δουν και οι εναλλαγές των συναισθημάτων, χαρας - συγκίνησης - στεναχώριας - θυμού, κρατανε ακμαίο το ενδιαφέρον απο την αρχή μέχρι το τέλος.

Θα ήθελα να αναφέρω πως η πρωταγωνίστρια Μισέλ Φάιφερ, κατα τη γνωμη μου πιο όμορφη αλλά και πιο ταλαντούχα και εκφραστική απο ποτέ!


Η πιο δυνατή σκηνή του έργου:

Έχει αρκετές δυναμικές σκηνές αλλά κατα τη γνώμη μου η πιο δυνατή και καταλυτική σκηνή είναι αυτή προς το τέλος που αφορά μία πόρτα!!!

Ναι, ναι όσο και αν σας φαίνεται απίθανο μία πόρτα καθορίζει κάτι πολύ σημαντικό στη ταινία αυτή! Όσοι απο εσάς την έχετε δει νομίζω πως αμέσως θα καταλάβετε που αναφέρομαι. Όσοι δε την έχετε δει δε σας λέω κάτι περαιταίρω γιατί όταν το δείτε θα καταλάβετε τι εννοώ....


Αρνητική επισήμανση:

Δεν έχω να πω κάτι αρνητικό γι αυτή τη ταινία! Θεωρώ πως όλα της και όταν λέω όλα της εννοώ όλα της ακόμη δηλαδή και τα ρούχα και το μακιγιάζ ήταν εκπληκτικά και νομίζω αρκετά πρωτοποριακά για την εποχή που γυρίστηκε. 



Όσοι απο εσάς έχετε δει τη ταινία θα χαρώ να μάθω τη γνώμη σας και όσοι απο εσάς τη δείτε, αν θέλετε ελάτε εδώ να μου καταθέσετε τις απόψεις σας.


Α και για το τέλος ένα μικρό συν (+) για τα κορίτσια. Ο μελαχρινός πρωταγωνιστής με το μαύρο δερμάτινο μπουφάν απο τη πλευρά των μαθητών, πολύ όμορφος ρε παιδί μου! ;)


Να είστε όλοι καλά! Φιλιά πολλά σε όλους!

Σχόλια

  1. Πολύ καλή ταινία! Την έχω δει πολλές φορές! Καλή αρχή στην νέα σου στήλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλα γλυκια μου!
      Σ ευχαριστω παρα μα παρα πολυ για την ευχη!
      Φιλακια πολλα πολλα! <3

      Διαγραφή
  2. Εμένα μου άρεσε η ταινία όταν την είχα δει και θα την έβλεπα ευχαρίστως πάλι εάν παιζόταν ένα βράδυ στην τηλεόραση!
    Όσο για το τραγούδι, ακόμα το παίζω από ραδιοφώνου συχνά πυκνα!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Αθηνα μου!
      Πολυ χαιρομαι που συμφωνουμε!
      Οταν το ξαναπαιξεις να μου το αφιερωσεις κιολας!! ;)

      Φιλακια πολλα αγαπη! Να περνας ομορφα!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Κική μου!
    Αν και δεν νομίζω να το έχω αναφέρει στο blog μου, είμαι λάτρης του κινηματογράφου. Το συγκεκριμένο έργο το έχω δει. Δεν το θυμάμαι όμως πολύ καλά γιατί πανε κάτι χρόνια. Το τραγούδι βέβαια αγαπημένο μου. Αυτό που δεν είδα να αναφέρεις και ίσως να μην το έχεις υπόψη σου είναι πως αποτελεί πιό σύγχρονη μεταφορά του "To sir with love" με τον Σίντνεϋ Πυατιέ. Και αυτό το έργο αν δεν το έχεις δει σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Γυρισμένο κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '60 είχε κάνει πάταγο τότε!
    Φιλιά!!!
    ΥΓ Πολύ ωραία η ιδέα σου γιαυτή τη στήλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπημένη μου φίλη!
      Όχι δεν ήξερα αυτό που μου ανέφερες, ούτε έχω δει τη ταινία! Θα τη δω όμως σίγουρα και θα την αναλύσω κιόλας σε αυτή τη στήλη!
      Σ ευχαριστώ πολύ για όλα!
      Να εισαι καλα φίλη! Φιλακια πολλά! <3

      Διαγραφή
  4. Δεν έχω δει την ταινία αλλά το τραγούδι τα σπάει!! :) Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παλομιτσα μου νομιζω πως θα σου αρεσει!
      αν τη δεις περιμενω γνωμη!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  5. Δεν θυμάμαι να την έχω δει... Μπαίνει στη λίστα για μια βραδιά με τους φίλους! Με γειες η στήλη! Άντε να προτείνεις και κάνα καλό θριλεράκι, γιατί με τόσα που έχω δει έχω χάσει το μπούσουλα!
    Πολλά φιλάκια και καλό απόγευμα Κικίτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εσυ θριλερ ε;
      κι εγω...
      ασε εχω δει τοσα πολλα που δε τα θυμαμε
      και γελαω κιολας αντι να τρομαζω. χαχαχα
      φιλακια πολλα φιλη!
      να εισαι καλα!
      ματς μουτς!

      Διαγραφή
  6. Αγαπημένη ταινία κι άξια του είδους. Και το τραγούδι ακόμα το ακούω με τέρμα ανεβασμένη την ένταση. Εξίσου καλή, κατ' εμέ, είναι και το Freedom Writers με την Χίλαρι Σουάνκ. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε την εχω δει κοριτσακι μου αλλα θα τη δω! βασικα η Χιλαρι Σουανκ για μενα ειναι απο τις καλυτερες ηθοποιους! :)

      φιλακια αγαπη! <3

      Διαγραφή
  7. μου κινησε πολυ το ενδιαφερον, νομιζω θα τη ψαξω για Κυριακη βραδυ!

    καλο βραδυ Κικη μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχομαι να σου αρεσει Φανουλα μου!
      αν τη δεις περιμενω γνωμη!
      φιλακιααα

      Διαγραφή
  8. Αχ!! Άσχετο αλλά εγώ έμεινα στο "Gangsta's Paradise"! Τί τραγουδάρα!!!
    (Όποτε βρίσκω ευκαιρία το "χώνω" στις εκδηλώσεις μας!!!)
    ;-)
    Καλό ξεκίνημα στη στήλη σου, κούκλα μου!!!
    Φιλάκια πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ γλυκια μου!
      και εγω αγαπω ιδιαιτερα αυτο το τραγουδι!
      να εισαι καλα!
      φιλακιααα

      Διαγραφή
  9. Α! Ρε πρωτοπόρο άτομο!!! Τι φιλενάδα έχω εγώ;; Είσαι γλυκούλα και πάω να διαβάσω το παραμυθάκι, γιατί πολύ μου έλειψε! Σε φιλώ γλυκά Κικάκι μου! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα
      ευχαριστω για τα κοπλιμεντα!
      να εισαι καλα!
      φιλακια αδυναμια! <3

      Διαγραφή
  10. Είναι όντως πού καλή ταινία την έχω δει και εγώ παλιά και την ξαναέβλεπα άνετα!!
    Ο μελαχρινός κύριος είναι πράγματι καλούλης!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      μονο καλουλης;;
      χαχαχαχα

      να εισαι καλα Ελενακι μου! φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  11. Πωπω την έχω δει αλλά τίτλο δεν θυμόμουν! Όπως και τη σκηνή που λες! Ή είμαι πολύ κουρασμένη Κικίτσα μου ή το αλτσχάιμερ έχει προχωρήσει πολύ! :)))
    Φιλάκια πολλά!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ησουν κουρασμενη κοριτσαρα μου γι αυτο! :)

      φιλακια πολλα ομορφια μου! <3

      Διαγραφή
  12. εκφρασούλα μου να είσαι καλά και πάντα με την ίδια όρεξη....καλή αρχή στη νέα σου στήλη...δυστυχώς δεν την γνωρίζω την ταινία σου..τωρα την ακούω..φιλούθκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα αγαπημενο μου δελφινακι!
      πολλα φιλακια σου στελνω!
      ματς μουτς! <3

      Διαγραφή
  13. Κική μου ξύπνησες μνήμες εφηβικές,σε μια αίθουσα σινεμά και μετά ερωτευμένη με αυτό το τραγούδι να το ακούω ξανά και ξανά!!Θυμάμαι το θλιβερό συνάισθημα που μου άφησε η ταινία με το χαμό ενός μαθητή,αλλά και την λαχτάρα να μπορέσει η καθηγήτρια να αναδείξει αυτά τα εγκλωβισμένα παιδιά!!!Υπέροχη η αναφορά σου...άλλη μια στήλη από το blog σου προστέθηκε στις λατρεμένες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπημενη μου Θεοδοτα καλημερα!
      ευχαριστω για τα καλα σου λογια!
      καταρχας χαρηκα που σε γυρισα πισω σε εφηβικες αναμνησεις. καλο ειναι αυτο ε;
      η αληθεια ειναι πως και εγω στεναχωριεμε πολυ στο τελος της ταινιας αλλα καλυτερα που ειχε αυτο το τελος. περασε ενα πολυ δυνατο μυνημα. :)
      να εισαι καλα κοπελιτσα μου! φιλακια πολλα πολλα! <3

      Διαγραφή
  14. Από το Blackboard Jungle (1955) και το To Sir, with Love (1967) στο Dangerous Minds.
    Για όποιον έχει δει τις δύο που προανέφερα, είναι απλά μια καλή ταινιούλα και τίποτε περισσότερο... Εξάλλου έχουν γυριστεί και άλλες «σχολικές» ταινίες, όπου το θέμα με τους δύσκολους μαθητές κατάντησε πια κοινότυπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλε μου φιλε δεν εχω δει τις ταινιες που ανεφερες, βασικα απεχουν πολυ απο τη δικη μου εποχη αλλα θα προσπαθησω αμεσα να τις δω! ευχαριστω για τις αναφορες!

      να εισαι καλα! ομορφη μερα να εχεις!

      Διαγραφή
  15. Όμορφη σκέψη να μοιραστείς μαζί μας την κινηματογραφική σου σκέψη, Κική!
    Την ταινία δεν την έχω δει, αλλά τώρα θα το κάνω..

    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. την έχω δει κι εγώ την ταινία και είναι φοβερή! :) φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα, Κική μου και καλή αρχή στη νέα σου στήλη!
    Την ταινία τη γνωρίζω! Πραγματεύεται με δυνατό (συχνά έντονο και συναισθηματικά φορτισμένο) τρόπο αρκετά "δύσκολα" θέματα: γκετοποιημένα σχολεία, ρατσιστικές τάσεις, ενδοσχολική βία, αποστασιοποίηση, φτώχεια... Η βαρύτητα δίνεται στο ρόλο της εκπαιδευτικού και στις κινήσεις που κάνει για να προσεγγίσει τους μαθητές της.
    Αν δεν κάνω λάθος, η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία!
    Εν αναμονή λοιπόν για την επόμενη ταινιοεπιλογή σου, σου εύχομαι καλό απόγευμα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου και απο εδω γλυκο μου κοριτσακι!
      χαιρομαι που σου αρεσε η ταινια.
      δεν ηξερα οτι βασιζετε σε αληθινο γεγονος. τωρα το εμαθα απο εσενα...
      φιλακια πολλα αγαπη! να εισαι παντα καλα! <3

      Διαγραφή
  18. Κι άλλη έκφραση εγκαινιάζεις Κική μου και καλά κάνεις.Όμορφη κι αυτή η ιδέα σου για τις ταινίες.Τη συγκεκριμένη δεν την έχω δει, γιατί κι εγώ απέχω γενικά από ταινίες(λόγω βαρεμάρας)... παλιά έβλεπα πολλές και τώρα πια έχω βαρεθεί!Η υπόθεση που διάβασα δε μ' άφησε πάντως αδιάφορο.Το μουσικό κομμάτι κι αυτό είναι γνωστό και πολύ όμορφο!
    Να 'σαι καλά γλυκιά μου και να χαμογελάς!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως τον φιλο μου!
      ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!
      να εισαι καλα και να χαμογελας κ εσυ παντα ευχομαι! :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να