Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΜΠΗ.

Εκφραστικοί μου φίλοι καλημέρα!
Εύχομαι να μου είστε όλοι καλα!

Σεργιάνισα στα «στενά» της μπλοκογειτονιας και τους περισσότερους σας βρήκα καλα, στις θέσεις σας και στους εκάστοτε προβληματισμούς σας!

Βασικά έχω χάσει μια καλή φίλη από τη μπλοκογειτονιά και αρχίζω να ανησυχώ… θα κάνω λίγο υπομονή και βλέπουμε…..

Πάμε στα δικά μας τωρα!

Έκατσα και έγραψα το πέμπτο μέρος της εκφραστικής πορείας που με στεναχώρησε εχθές γιατί κατά λάθος το εσβησα και ηταν τοσο εκφραστικό…. αλλά τι να κάνουμε συμβαίνουν και αυτά…

Σε αυτό το σημείο να θυμίσω πως όποιος θέλει να θυμηθεί ή να διαβάσει για πρώτη φορά τα παλαιοτέρα μέρη της εκφραστικής πορείας μπορεί να κάνει την εξής διαδρομή:

Για το πρώτο μέρος εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/11/h_30.html, για το δεύτερο μέρος εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/12/h.html., για το τρίτο μέρος εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/12/h_10.html. και για το τέταρτο μέρος εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/12/blog-post_17.html

Και πάμε τωρα στο πέμπτο μέρος που εχει να κάνει με το λόγο ή μαλλον τους λογους που με οδήγησαν να «κατεβάσω» αρκετά από τα κείμενά μου από το μπλοκ και να σας πω πως αισθάνομαι πλέον για αυτό!


Η ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ (ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ).


Που λέτε φίλοι, κάπου εκεί στις αρχές του 2011 άρχισα να γράφω διάφορες ιστορίες, παραμύθια, δοκίμια και όλων των ειδών εκφράσεις που είχα τέλος πάντων στο κεφάλι μου και να τις αφιερώνω σε οποιον/όποια φίλο/φίλη ηταν η αιτία να δημιουργηθούν!

Έγραφα αρκετά συχνά και ανέβαζα τις ιστορίες σε μέρη αλλα πλέον το μπλοκ είχε πάρει μια άλλη μορφή, μια μορφή που δεν ηταν καθαρά προσωπική. Θέλω να πω πως είχε χάσει το δικό μου σημάδι, το προσωπικό σημάδι της Κικής αν θέλετε και ηταν απλώς ένα μπλοκ με ιστορίες που δε μπορώ να πω, αγάπη έπαιρνα αλλα δεν ήμουν εγω, διότι όλοι μας δεν είμαστε μονάχα ένα πράγμα, είμαστε πολύπλευρες οντότητες και καλό είναι όταν δίνουμε κάπου το παρών να το δίνουμε με όλο μας το είναι!

Στη πορεία κατάλαβα πως δε μου αρκούσε να ανεβάζω μονο αυτών των ειδών εκφράσεις και άρχισα να απελευθερώνομαι, να γίνομαι περισσοτερο ο εαυτός μου. Κάπου εκεί άρχισα να δηλώνω και πιο εύκολα αν θέλετε το όνομα μου. Άρχισα να εμπιστεύομαι και να απελευθερώνομαι και γενικώς άρχισα να εκφράζομαι ως άνθρωπος και όχι ως το προσωνύμιο που έκρυβε μια ας πούμε ιδιότητα που ήθελα να περάσω για να προτρέψω το κόσμο να εκφράζεται.

Κάπου εκεί άρχισα να γνωρίζομαι μα και να δένομαι περισσοτερο με ανθρώπους της μπλοκοσφαιρας μα το κυριότερο να εμπιστεύομαι!

Θυμαμαι πως σε εκείνο το σημείο που εγω πλέον «υμνούσα» το μπλοκ για διάφορους λογους άρχισα να βλέπω αγαπημένα μπλοκοσπιτακια που προΰπήρχαν από το δικό μου να δηλώνουν πως ηρθε η ώρα να τερματίσουν τη πορεία τους στο χώρο των μπλοκ ή να άρχιζαν να δηλώνουν ενα ειδος αποχης.

Μου φαινόταν περίεργο! Πολύ περίεργο! Ξέρετε άλλωστε όλοι πόσο αγαπάμε και πόσο δενόμαστε με τα μπλοκοσπιτάκια μας! Μου φαινόταν πολύ περίεργο που έβλεπα ανθρώπους να σκέφτονται να τα εγκαταλείψουν και έπειτα να κάνουν τις σκέψεις τους πράξεις είτε διαγραφοντάς τα, είτε παραμελώντας τα αρκετά!

Τότε βέβαια δε μπορούσα να καταλάβω πόσο αναγκαίο τους ήτανε αυτό αλλα τελικά η σχέση που έχουμε με το μπλοκ δε διαφέρει και πολύ με τις εκάστοτε προσωπικές μας σχέσεις! Εάν ριχτείς κυριολεκτικά με τα μούτρα η φθορά δεν αργεί να επέλθει! Βέβαια στο μπλοκ λίγο πολύ όλοι επηρεαζόμαστε και από το τι συμβαίνει την εκάστοτε στιγμή στη προσωπική μας ζωή.

Κάπου εκεί πολλοί «συνοδοιπόροι» μου εγκατέλειψαν αλλα εγω συνέχισα με την ίδια χαρά γνωρίζοντας άλλους «συνταξιδιώτες» παρακατω που πάλι αναπτύχθηκε μια μπλοκοφιλική αν θέλετε σχέση!

Και η πορεία του μπλοκ συνεχιζόταν… όχι με τον ίδιο ρυθμό αλλα συνεχιζόταν! Έκανα και δυο εβδομάδες να δηλώσω παρών….. Ο ναι…. ;)

Και καποια στιγμή φίλοι ήρθε η φθορά που λέγαμε παραπάνω!

Στην αρχή ήρθαν οι ενδοιασμοί και οι σκέψεις που λίγο πολύ όλοι τις «περνάμε»!

Είναι καλό το μπλοκ; Να του αλλάξω μορφή; Να του αλλάξω νόημα και θεματολογία; Να αλλάξω το εκφραστικό μου προφίλ; Τι να του κάνω;

Νομίζεις πως φταίει το μπλοκ γιατί δε θέλεις να παραδεχτείς πως ίσως και να το βαρέθηκες λίγο!

Εγώ κάτι τέτοιο είχα πάθει… Είχα κουραστεί… είχα βρει άλλες ασχολίες… το είχα βαρεθεί και λίγο… δε ξέρω… περνούσα τη «φάση» που είχα δει αλλα μπλοκοσπιτάκια να περιγράφουν και δε το πίστευα!

Μετά φίλοι γίνεται κάτι που δε κατάλαβα και τί ακριβώς έγινε και χάνονται 3 αγαπημένες μου ιστορίες που είχα γράψει για να τις αφιερώσω σε 3 αγαπημένες μου κυρίες και εκεί «τρώω» τη πρώτη μεγάλη μου στεναχώρια!

Βέβαια αυτό δε συνέβη μονο σε μένα αλλα σε πολλούς φίλους και όλοι λένε να αρχίσουμε να παίρνουμε μπακ απ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Χάνω που λέτε τη χαρά και τον ενθουσιασμό μου (και εγω άμα τα χάσω αυτά χάνω το παρορμητισμό μου (μεγάλο ελάττωμα μα και πλεονέκτημα) και δεν είμαι πλέον ο εαυτός μου.

Μπαίνω μία στις τόσες ίσα ίσα για να επισκεφτώ ορισμένους μπλοκοφίλους και ξαφνικά ανακαλύπτω πως πολλά από τα κείμενα μου σεργιανίζουν ανέμελα στο διαδίκτυο χωρίς πηγή, χωρίς τίποτα και τη μεγάλη «κατραπακιά» τη «τρωω» όταν βλέπω κείμενο μου, την Αγκαλιά συγκεκριμένα, να την εχουν σε ένα σαιτ και να λένε πως τη μετέφρασαν από τα αγγλικά, που όλοι ξέρουμε πως μετάφραση αυτολεξεί δε γίνεται.

Δε λέω χαρά μου και τιμή μου να προωθούν κάτι δικό μου αλλα ας το κάνουν σωστά και ας μου το πούνε να το δω, να χαρώ και να ανταποδώσω! Και καλα πηγή δε γράφεις, μη λες όμως ότι το μετέφρασες!

Τέλος πάντων…

Πολλοί την έχετε «πατήσει»… ξέρετε πως αισθάνθηκα….

Στεναχωρεθηκα, θύμωσα, δεν το συζήτησα με κάποιον… ενέργησα παρορμητικά και σκέφτηκα να εγκαταλείψω το μπλοκ, διαγράφοντάς το οριστικά!


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν ποτέ αισθανθείτε πως θέλετε να διαγράψετε το μπλοκ σας μη το κάνετε, το πιο πιθανό είναι να περνάτε μια φρίκη της στιγμής, δώστε του καιρό και με αυτό το τρόπο θα δείτε τί πραγματικά θέλετε να κάνετε μαζί του! Όμως μη το διαγράψετε εν βρασμώ ψυχής.


Τα «παίρνω» που λέτε στη «κράνα» και διαγράφω το μεγαλύτερο μέρος των εκφραστικών, προσωπικών μου κειμένων!

Μεγάλο λάθος φίλοι! Πολύ μεγάλο λάθος φίλοι! Αλλά βλέπετε δε σκέφτηκα καλα τι ήθελα να κάνω!

Τώρα το καταλαβαίνω καλύτερα από ποτέ! Αυτά τα κείμενα γράφτηκαν για ανθρώπους, για οποιον τουλάχιστον ηταν δεκτικός στο να τα διαβάσει και εγω φίλοι εκανα το λάθος να τα τοποθετήσω σε ένα ψυχρό αρχείο του υπολογιστή!

Αλλά αυτό το ψυχρό αρχείο του υπολογιστή υπάρχει ακόμη και είναι γεμάτο και σιγά σιγά όλα θα επιστρέφουν στη βάση τους!

Τα κείμενα θα επιστρέψουν με το καιρό στη πατρίδα τoυς! Στο εκφραστικό τους μπλοκοσπιτο! Δημιουργήθηκαν γι αυτό και θα επιστρέψουν σε αυτό! :)


Και κάπου εκεί φίλοι εγκαταλείπω το μπλοκ με αποχή…. Μια και δυο φορές το μήνα παρών τίποτα για μένα… Μεγάλη αποχή… Και αυτό γίνεται για μήνες… Κυρίως το 2012 όλο και αρχές του 2013 το μπλοκ για μένα είναι μια ανάμνηση, καλή μεν αλλα μακρινή δε!

Όμως μπορείς να εγκαταλείψεις κάτι που αγαπάς πολύ;

Κι αν αγαπάει κι «αυτό»; Κι όταν λέω «αυτό» εννοώ τους μπλοκογείτονες που ανά πάσα στιγμή είναι δίπλα σου, με τις συμβουλές τους, το καλό τους λογο και γενικά με όσα σου δίνουν  με τις αναρτησεις τους και τα εκάστοτε θέματά τους!

Είναι αλληλουχία αυτή η σύνδεση και η αλληλουχία είναι σημαντικό, υπέρτατο αγαθό και σπουδαία αξία! Ανεκτίμητη και διαχρονική θα πω αξία!

Πώς λοιπόν μπορείς να εγκαταλείψεις κάτι που σου προσφέρει τόσα πολλά και καλά πράγματα;;;;

Είναι απλό….. δε μπορείς…… ;)




_____________________ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ___________________



Ευχαριστώ για το χρόνο σας φίλοι! Την επόμενη φορά φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2013 που κυριολεκτικά «σκάω» μούρη στη μπλοκόσφαιρα και από τότε «ζω» ανάμεσά σας! (σα διαφήμιση ταινίας θρίλερ ακούστηκε αυτό!) χαχαχα


 * Είδα και δυο καλές ταινίες πρόσφατα! Θα σας τις παρουσιάσω μετά τις γιορτές!


Να είστε καλα φίλοι! Καλό μεσημέρι σε όλους! Φιλάκια πολλά! <3

Σχόλια

  1. Και να που τελικά το διαβάζουμε και το 5ο μέρος!!!
    Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ό,τι και να γίνει πρέπει να το σκεφτούμε πάάάρα πολύ καλά, πριν πάρουμε την απόφαση να διαγράψουμε το blog μας...
    Κι εγώ το σκέφτηκα, αλλά τελικά πήρα την απόφαση να κάνω πιο αραιά αναρτήσεις...(Εξ ου και το μια φορά το μήνα, που είχες αναρωτηθεί παλαιότερα! Αγαπώ το blogging, αλλά με τους δικούς μου ρυθμούς και κανόνες! Γενικά, δεν μπαίνω εύκολα σε καλούπια! -Πού να χωρέσω άλλωστε 2 μέτρα κοπέλα!!! χαχα)
    Πάντως και στην internet-ική μας ζωή, πάνω-κάτω συμβαίνει ότι συμβαίνει και στις προσωπικές μας σχέσεις: Άνθρωποι έρχονται, φεύγουν, χάνονται, γιορτάζουν, ενθουσιάζονται, προσφέρουν, προδίδουν, κλέβουν κτλ...
    (Πωπω... Φαντάζομαι πώς θα ένιωσες όταν είδες αλλού αυτά που είχες εσύ γράψει... Ευτυχώς που εγώ γράφω αηδίες και δεν μπαίνει κανένας στον κόπο... να τις κλέψει!!!)
    ;-)
    Πάντως θα μου άρεσε (με την ησυχία σου) να ανέβαζες κι εκείνα τα κείμενα που υπάρχουν ακόμα στα αρχεία του υπολογιστή σου!
    ==Είδες? Δεν έχεις μόνο εσύ πολυλογία σήμερα!!!!==
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα
      καλημερα πολυλογου μου φιλη!
      και σιγα δηλαδη μην ειναι πολυλογια αυτο! χαχαχα

      ευχαριστω παρα πολυ καταρχας για την επισκεψη και το σχολιο, το εμπεριστατωμενο θα πω σχολιο!

      η αληθεια ειναι πως μου αρεσουν παρα πολυ οι αναρτησεις σου και ας ειναι μια φορα το μηνα γιατι ειναι αστειες, περιεχουν αρκετα, ο τροπος που τις δομεις ειναι εκπληκτικος! δε ξερω μου φτιαχνεις τη διαθεση! και εσυ! και τα σχολια σου! και το μπλοκ σου! θα ηθελα να αναρτεις συχνοτερα δε το κρυβω αλλα φυσικα και καταλαβαινω και σεβομαι απολυτα οσα ανεφερς για τα καλουπια κτλ κτλ κτλ! ειπαμε να ειμαστε ο εαυτος μας και συ εισαι ενας ελευθερος ανθρωπος και καλα κανεις να εκφραζεσαι οπως και οποτε θελεις!

      για τα κειμενα ναι η αληθεια ειναι πως αισθανθηκα ασχημα και θυμο και στεναχωρια αλλα τωρα μου περασε. λογικο. ομως να σου πω κατι; ο αλλος δε κλεβει μονο κειμενα κλεβει και ιδεες απο σενα. θελω να πω μη νομιζεις πως και εσενα δε μπορει καποιος να σε αντιγραψει! και δε γραφεις βλακειες!!! εχεις εναν χαρακτηριστικο τροπο να γραφεις και να μας κερδισεις! πιστεψε με ακομη κ αυτο αν θελει ο αλλος να αντιγραψει μπορει! αλλα παντα εσυ θα εισαι η αυθεντικη! τα αλλα θα ειναι απομιμηση! ;)

      φιλακια πολλα φιλη μου!!! και εννοειτε πως τα κειμενακια θα ανεβαινουμε με το καιρο!

      καλο μεσημερι! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  2. Δεν διαγράφουμε μπλογκ με τίποτα κανένας!!!!!!!!!!!!!
    Ακούς εκεί!
    Φτάνει που μερικές μερικές σβήνουν τα κέιμενά τους κατά λάθος, ονόματα δεν λέμε, δεν θα σβήσουμε μπλογκ το απαγορεύω!!!
    Χαχα!!!!
    Παιδιά δεν έχουμε λεφτά για ψυχοθεραπεία γράφτε γιατί χανόμαστε!!
    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα
      να σαι καλα βρε Ελενακι!
      με εκανες και γελασα με τη ψυχη μου!
      ετσι σε θελω αυστηρη! χαχαχα
      καλο βραδυ αγαπη!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  3. να μαι και εγω!!!! σου ελειψα? μπα δεν νομιζω!!! χα!χα!χα! μην τολμησεις να σταματησεις σε εφαγα!!! χα!χα!χα! υπεροχη αναρτηση οπως τις βλεπω ολες απο τα δικα μου ματια!!! τωρα που σε βρηκα φιλεναδα μη μου στερησεις αυτα που διαβαζω. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα αγαπημενη μου Σοφια!!!
      εννοειτε πως μου ελειψες!
      παντα μου λειπεις εσυ!
      εχω δεθει μαζι σου!!
      δε σε αφηνω με ΤΙΠΟΤΑ! :) :*

      ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια!
      χαιρομαι πολυ που σου αρεσουν οι αναρτησεις μου!
      και κυριως χαιρομαι που παντα εισαι εδω για μενα!

      καλο βραδυ φιλη μου!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  4. Κική μου. Το χω περάσει μαλλον κι εγώ αυτό το στάδιο. Αλλά μάλλον το αγαπώ αρκετά το άθλημα και δεν θέλω να εγκαταλείψω. Όσο για τις κλοπές δυστυχώς υπάρχουν. Κι εχουν και θράσος αυτοί που το κάνουν. Εκτος αν το κανουν εν αγνοία τους. Βλέπεις γίνεται κι αυτό. Πρεπει να υπαρχουν τρόποι προστασίας, νομικά εννοώ. Απλά στην Ελλάδα είμαστε λιγο πισω στο θέμα. Δεν εχουμε μάθει και να διεκδικούμε βρε παιδί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα φιλη μου!
      οντως, αυτο το σταδιο το περναμε οι περισσοτεροι αλλά εννοειτε πως δεν εγκαταλλειπουμε!
      για τη κλοπη δεν εχω να πω κατι αλλο φιλη μου... τη γνωμη μου τη ξερετε, με τη δικη σου συμφωνω, οποτε μεχρι εκει.

      καλο βραδυ αγαπη! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  5. Ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου Κική μου....ισχύει πως κάποια στιγμή όλοι θέλουμε αλλαγές στην ζωή μας, αυτό όμως δεν είναι απαραιτήτως κακό...!
    Είναι λυπηρό να βλέπεις κείμενα σου να αναρτώνται χωρίς την αδεία σου, και κυρίως χωρίς αναφορά στην πηγή...είναι πραγματικότητα όμως και μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να την δεχόμαστε...μου έχει τύχει κι εμένα κάποιες φορές...όπως επίσης στην αρχή το είχα κάνει χωρίς να το καταλάβω κι εγώ...με ευγενικό τρόπο όμως όλα διορθώνονται...!
    Καλό σου απόγευμα :))) περιμένουμε την συνέχεια, ελπίζω να είσαι κοντά μας αρκετό καιρό :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα καλη μου φιλη!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      πλεον σε ολους μας εχει τυχει αυτο!
      εχει γινει συνηθεια πια.χαχαχα
      ενταξει να παιρνεις αδεια δε θεωρω πως χρειαζετε, η πηγη ομως για μενα ειναι σημαντικη και πολυτιμη.
      ευτυχως ομως μου οπως ειπες ολα διορθωνονται!

      καλο βραδυ καλη μου φιλη!
      φιλακια πολλα!
      και εννοειτε πως θα με εχετε κοντα σας αλλα κυριως θα σας εχω εγω κοντα μου γιατι ολοι μου οι μπλοκοφιλοι ειστε εξαιρετικοι, ενας προς ενας!

      καλο βραδυ! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  6. καλησπέρα μαγιουμάκι!!!
    καλε τι τρυφερο αγγελουδι εισαι εσυ;;;
    σκετη γλυκα! εισαι και τοσο μικρουλη! εδεσματακι! :)
    ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια!
    ευχαριστω και ανταποδιδω εις διπλουν!
    και εγω εχω δεθει πολυ μαζι σου και σε ακολουθω με πολυ χαρα και αγαπη! <3 <3

    σχετικα με τα οσα ειπες παραπανω εχεις απολυτο δικιο! συμφωνω απολυτα μαζι σου! ηταν λαθος μου αλλα ολα θα γινουν! σιγα σιγα θα ανεβουν ολα! ηδη εχουν ξεκινησει σιγα σιγα! :)

    καλο βραδυ γλυκο κοριτσακι!
    φιλακια πολλα!
    να περνας ομορφα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ευχαριστω πολυ κοπελα μου!
    να εισαι καλα!
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλα ρε συ! Έσβησες τα γραπτά σου;; Βλακεία, μην το ξανακάνεις! Θέλω να τα διαβάζω όλα!!!!!!! Χαχα!! Φιλάκια πολλά γλυκούλα μου και καλό βράδυ! Πάμε για τις συνέχειες, γερά με τσαμπουκά!! :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αδυναμια μου!
      ναι ναι το εκανα και αυτο το λαθος!
      εννοειτε πως θα επιστρεψουν!
      φιλια πολλα αγαπη!

      Διαγραφή
  9. εκφρασούλα μου , δυστυχώς και η μπλοκογειτονιά προσφέρει πόνο...και γω πληγώθηκα από κάποια γεγονότα...κρίμα όμως να σβήσεις τις αναρτήσεις σου...περιμένω τη συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα δελφινακι μου.
      ολα στο προγραμμα ειναι.
      κραταμε τα καλα και συνεχιζουμε, ναι; :)
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  10. Κική μου, γεια σου!
    Δεν ήξερα τίποτε από όλη αυτή την ιστορία, και φυσικά, σε παρακολουθώ με ενδιαφέρον!
    Το δικό μου μπλογκ είναι στα σπάργανα ακόμη (ξεκίνησα το Μάιο του '12) αλλά δεν το έχω βαρεθεί (ούτε κι αυτό ελπίζω!!). Και θα προσπαθήσω να μη συμβεί αυτό, όσο περνάει από το χέρι μου!!
    Δε θα διέγραφα ποτέ τίποτε, στο ξαναείπα νομίζω σε προηγούμενή σου σχετική ανάρτηση. Αν οι συνθήκες μεταβάλλονταν και αναγκαζόμουν να απέχω, οκ, αλλά μέχρι εκεί και μέχρι νεωτέρας! Αλλιώς, θα το μετάνιωνα σίγουρα μετά... και θα το μετάνιωνα πολύ.
    Λυπάμαι ειλικρινά που ΚΑΙ εσύ έπεσες θύμα αντιγραφής... όπως και τόσοι άλλοι φίλοι που γνωρίζω σ΄αυτή τη γειτονιά. Ελπίζω να μη ξανασυμβεί ποτέ και σε κανέναν, είναι φοβερά στενόχωρο.
    Καλό σου βράδυ, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Ελλη μου!
      σπυ ευχομαι ολοψυχα να αγαπας παντα τοσο πολυ το μπλοκ σου!
      εχεις απολυτο δικιο σε οσα ειπες πιο πανω!
      συμφωνω απολυτα!
      να εισαι καλα γλυκια μου φιλη!
      καλο σκ να εχεις!
      φιλακια π[ολλα!

      Διαγραφή
  11. Κική μου , είμαι κι εγώ παρορμητική και σε καταλαβαίνω !!!! Το κείμενο
    που σου κλεψανε είναι πραγματικά υπέροχο !!!! Το είχα διαβάσει τον Αυγουστο και τώρα μπήκα και το ξαναδιάβασα.
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλη μου φιλη!
      χαιρομαι ποου σου αρεσει το κειμενο!
      ευχαριστω πολυ για ολα!
      καλες γιορτες και σε σενα φιλη!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  12. Θυμάμαι τις μεγάλες αποχές! Και μου είχαν κάνει εντύπωση! Τότε δεν ήξερα καν ότι σε λένε Κική :)))
    Χαίρομαι που επέστρεψες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Αριστεα μου!
      θυμαμαι πως σε ειχα γνωρισει λιγο πριν τις μεγαλες αποχες αλλα αμεσως σε συμπαθησει. εισαι ξεχωριστο ατομο και απο τις αγαπημενες μου μπλοκοφιλες!
      χαιρομαι και εγω που επεστρεψα!
      φιλακια πολλα φιλη!
      καλο σκ να εχεις!

      Διαγραφή
  13. Κική μου,
    όλοι μας περνάμε ή περάσαμε στιγμές που φάγαμε φρίκη.
    Στο στρατό όμως (ναι! αλήθεια!) έμαθα πως όταν βρίσκεσαι σε τέτοια φάση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις. Αποφάσεις δλδ που αργότερα μπορεί να σου γυρίσουν μπούμερανγκ!
    έτσι, υιοθέτησα τα μαγικά κόλπα/τακτικές: take it easy και don't forget to breathe.

    Καλημέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Σεβαχ μου!
      ο στρατος σου δινει μαθηματα οντως!
      καλες γιορτες να εχεις!
      να περασεις ομορφα!

      Διαγραφή
  14. Εγώ νομίζω σε ανακάλυψα μετά το καλοκαιρι του 13. Οπότε δεν πήρα χαμπάρι ότι έλειπες...

    Πολλές φορές και εγώ βαριέμαι να γράφω.. Και τότε λυπάμαι τους συγγραφείς και τους έρμους τους συντάκτες, που αναγκαστικά πρέπει να βρουν κάτι να γράψουν.. Θέλουν δε θέλουν. Γιατί από αυτό πληρώνονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλη μου!
      ευχαριστω για την επισκεψη και το σχολιο!
      καλες γιορτες!
      'φιλακια!

      Διαγραφή
  15. Εκείνο που με θέλγει
    σε εσένα είναι ο ενθουσιασμός
    η ειλικρίνεια και η καθαρότητα
    της ψυχής σου
    Χρειαζόμαστε τον λόγο σου συνέχισε...

    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ Ελενη μου για τα καλα σου λογια!
      Τιμη μου να προερχονται απο εσενα!
      Να εισαι καλΑ!
      Καλα Χριστουγεννα να εχεις! Με υγεια!

      Διαγραφή
  16. Μου αρέσει η αμεσότητα και η ειλικρίνεια με την οποία εκφράζεις κάποιες σκέψεις σου. Πάλι καλά που τα κράτησες στον υπολογιστή σου τα κείμενα διότι θα ήταν κρίμα να χαθούν εντελώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλε μου φιλε!
      ευχαριστω πολυ!
      να εισαι καλα!
      Καλα Χριστουγεννα να εχεις!
      φιλακια!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να