Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ).

Καλησπέρα φίλοι μου! Χρόνια πολλά! Με υγεία και χαρά! Εύχομαι ολόψυχα ότι επιθυμείτε να το αποκτήσετε και να το τιμήσετε δεόντως!

Πώς περάσατε στις γιορτές; Φάγατε; Ήπιατε; Γλυκαθήκατε;

Εγω αν και άρρωστη και έφαγα και ήπια αλλά ειδικά εχθες φίλοι μου ήμουν τέζα στο κρεβάτι διότι η ίωση με βάρεσε στα κόκαλα και πονούσα παρα πολύ! Μέση, πλάτη, μπράτσα και αυχένας μου έδωσαν και κατάλαβα.

Απο τη μια στεναχωρήθηκα διότι κρίμα τέτοιες μέρες να τις περνάς τάβλα στο κρεβάτι αλλά απο την άλλη είμαι ευγνώμων που είναι περαστικό και σημερα μπορω να αναπνεύσω ξανά! Ναι ναι αναπνέω ξανά! Χαχαχα

Λοιπόν φίλοι κάθισα και σκέφτηκα με ποιον τρόπο θελω να σας ευχηθώ και ο πιο αντιπροσωπευτικός για μενα είναι αυτός της γραφής, δηλαδή όχι της γραφής καθαρά, αλλά αυτός των ιστοριών που ανα διαστήματα γράφω.

Αποφάσισα λοιπόν να μοιραστώ μαζι σας μια ιστορία που θα μπορούσα να ονομάσω και παραμύθι, το οποίο έχω γράψει το 2011 και θεωρώ πως ταιριάζει πολύ με τις μέρες που διανύουμε!

Το γιατί θα το ανακαλύψετε κατά την ανάγνωση!

Θα ήθελα όμως πριν σας το παρουσιάσω να σας πω λίγα λόγια για τη δημιουργία του. Γράφτηκε αβίαστα, με πολύ αγάπη και χαρά για να το αφιερώσω σε μια πολύ καλή ψυχή που ζει ανάμεσα μας και έχω την τύχη-ευλογία να την έχω ξαδέρφη!

Το είχα ανεβάσει και αυτό στο blog αλλά το κατέβασα μαζι με τα υπόλοιπα. Σημερα επιστρέφει ξανά σε συνέχειες λογω όγκου και εύχεται να σας κερδίσει και να το αγαπήσετε όσο εγω.

Ιωάννα μου και πάλι για σένα με πολύ αγάπη και με μια ευχή για όλους εσάς για ότι καλύτερο στις ζωές σας!!!



Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ… ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.
                                                                              

            Ένας κύριος, γύρω στα 60, γκριζομάλλης με δυο πανέμορφα ζεστά πράσινα μάτια, τριγυρίζει αμέριμνος έξω από το προαύλιο μιας εκκλησίας.
            Δείχνει γερασμένος, καταβεβλημένος, σκυθρωπός και πεινασμένος. Φοράει μια μαύρη μακριά καμπαρτίνα, δυο μισοσκισμένα μαύρα γάντια, δυο παπούτσια επίσης μαύρα με σκισμένες σόλες και ένα γκρι βρώμικο χιλιομπαλωμένο παντελόνι. Φοράει επίσης μια μαύρη τραγιάσκα και ένα γκρι βρώμικο κασκόλ.
            Είναι φθινόπωρο, κάνει κρύο αλλά για έναν άνθρωπο που ζει στους δρόμους και ένας Θεός ξέρει από πότε έχει να κάνει μπάνιο και να ζεσταθεί σίγουρα αυτό το κρύο αν και ανελέητο έχει γίνει κάτι σα συνήθεια γι αυτόν.
            Τα δέντρα έχουν ξεκινήσει να ρίχνουν τα φύλλα τους και ο σκυθρωπός κύριος δείχνει να τα κοιτάζει μαγνητισμένα. Ένα καφέ φύλλο που μόλις έπεσε από το κλαράκι που στόλιζε κερδίζει τη ματιά του και ταξιδεύει μαζί του με την ίδια ακριβώς ταχύτητα που ταξιδεύει και το φύλλο μέχρι να πέσει κάτω στο πάτωμα.
            Η ματιά του σκυθρωπού κυρίου καρφώνεται στο έδαφος μαζί με το πέσιμο του φύλου. Ανασηκώνει βαρετά τα βλέφαρά του και κρυφοκοιτάζει τον ήλιο που προσπαθεί να φανεί πίσω από ένα μεγάλο γκρι σύννεφο αλλά δυστυχώς δε τα καταφέρνει… Το σύννεφο νικά και με μια απότομη «λαβή» στέφεται νικητής και καταφέρνει να αρπάξει μέσα από τα «χέρια» του ήλιου το τρόπαιο, κερδίζοντας έτσι τη μεταξύ τους μάχη.
            Ο «σκοτεινός» αυτός κύριος χαμογελάει στη θέα του «νικητή» και χαμηλώνει ξανά το βλέμμα του, στρέφοντάς το αυτή τη φορά προς τα παγκάκια που υπάρχουν στο μεγάλο προαύλιο της εκκλησίας.
            Το πανέμορφο φθινοπωρινό τοπίο που επικρατεί τριγύρω του, «κερδίζει» έντονα το ενδιαφέρον του και αρχίζει να το παρατηρεί όσο πιο αισθαντικά μπορεί.
            Μια συννεφιασμένη μέρα, με κρύο και λίγο δυνατό αέρα να κάνει απότομα την εμφάνισή του. με πολλά φύλλα να ταξιδεύουν στον αέρα μέχρι να βρεθούν στο έδαφος, με δεκάδες περιστέρια που τσιμπολογούν οτιδήποτε φαγώσιμο βρουν κάτω, κυρίως τυροπιτοειδή προϊόντα που τους ρίχνουν ή πέφτουν από τους περαστικούς και τους ανθρώπους που κάθονται για λίγο στα παγκάκια και δεκάδες άλλους περαστικούς, οι οποίοι περνοδιαβαίνουν βιαστικοί το δρόμο δίχως να γυρνούν το κεφάλι τους για να ρίξουν μια απλή ματιά στο τοπίο που επικρατεί δίπλα τους.
            Μια καλοντυμένη κυρία, γύρω στα 50, μαζί με το μικρό της εγγονάκι περίπου 5 χρόνων κάθεται σε ένα παγκάκι στο προαύλιο της εκκλησίας και βγάζει από μια πλαστική σακούλα ένα κουλούρι γι αυτή και μία τυρόπιτα για το μικρό. Το παιδάκι αντί να το φάει το κάνει τρίματα και τα ρίχνει στα περιστέρια τα οποία αρχίζουν να κάνουν «πάρτυ» στη θέα του φαγητού και μαλώνουν μεταξύ τους για το πιο θα φάει περισσότερο, χαρίζοντας χαμόγελο στο μικρό και κακία στη γιαγιά του, η οποία το μαλώνει, το χτυπά απαλά στα χέρια και το παίρνει με το ζόρι να φύγουν από κει κάνοντας το μικρό να βάλει τα κλάματα.
-         Μη το μαλώνετε, παιδάκι είναι, αποκρίθηκε ο γκριζομάλλης κύριος.
-         Εάν δε το μαλώσω τώρα που είναι μικρό, κάποια μέρα θα καταντήσει σα κι εσάς, τόνισε ψυχρά η ξινή κυρία, χαρίζοντας απλόχερα στο κύριο ένα βλέμμα σιχαμάρας και αηδίας.
Όχι, δε τον πείραξε το συγκεκριμένο βλέμμα, το είχε συνηθίσει άλλωστε. Είχε συνηθίσει τους ανθρώπους να τον κοιτάνε άλλοτε με βλέμμα αηδίας, άλλοτε με βλέμμα λύπησης, άλλοτε με βλέμμα απορίας, άλλοτε με φοβισμένο βλέμμα και άλλοτε να μη τον παρατηρούν καθόλου….
Κοίταξε το παιδάκι να απομακρύνεται από κοντά του κλαίγοντας δυνατά επειδή η «καλή» κατά τ’ άλλα γιαγιά του το τραβούσε από το μανίκι με μανία και το μάλωνε δυνατά, χωρίς να τη νοιάζουν τα έντονα γεμάτα δυσφορία βλέμματα των περαστικών.
Πλησιάζει ένα παγκάκι που βρίσκεται στο τέλος δεξιά της εκκλησίας και κάθεται δίπλα σε ένα συνομίληκο του κύριο που δείχνει να απολαμβάνει το καφέ του με τη συντροφιά της εφημερίδας και ενός μεγάλου πούρου. Δείχνει πολύ καλοστεκούμενος κύριος για την ηλικία του και τα πανάκριβα ζεστά ρούχα του μαρτυρούν τη πολύ καλή οικονομική του κατάσταση.
Με την  άκρη του ματιού του αντιλαμβάνεται τη παρουσία του «ζητιάνου» δίπλα του και αμέσως τραβάει με αργές κινήσεις την άκρη του παλτού του προς τη μεριά του ενώ εντελώς αυθόρμητα κρατάει σφιχτά τη τσέπη του, μέσα στην οποία έχει καταχωνιάσει το πορτοφόλι του. Μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, σηκώνεται διακριτικά και φεύγει εντελώς από το προαύλιο της εκκλησίας, όχι φυσικά γιατί ήθελα να φύγει, απλά γιατί φοβήθηκε πως ο «βρωμιάρης ζητιάνος» κατ’ αυτόν, είχε σκοπό να τον κλέψει ή να του κάνει κακό ή ακόμα και να τον απαγάγει…
Είναι περίεργο που όσοι τον κοιτάνε βλέπουν σε αυτόν έναν άνθρωπο βρωμιάρη, ένα μέθυσο, ίσως ένα τοξικομανή και ίσως έναν ζητιάνο και κλέφτη. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι βλέπουν στο πρόσωπό του ένα σωρό άσχημα και υβριστικά επίθετα αλλά μόνο λίγοι είναι αυτοί που βλέπουν απλά έναν άνθρωπο που απλώς τον λυπούνται και τον συμπονούν και δυστυχώς ακόμη πιο λίγοι είναι αυτοί που βλέπουν απλώς έναν άνθρωπο με σάρκα, οστά και ψυχή, σα κι αυτά δηλαδή που έχουν κι αυτοί. Είναι απλά ένας άνθρωπος, ο οποίος δε διαφέρει και πολύ από τους υπολοίπους απλά τυχαίνει να μην  είναι τόσο καθαρός, όμορφος και καλοντυμένος όσο αυτοί.
Κι όμως παρόλο που δε ζητιάνεψε, όλοι τους τον θεωρούν ζητιάνο. Ίσως γιατί έτσι έχουν συνηθίσει. Παρόλο που δεν αντιμίλησε σε κανέναν, δεν έκανε καμία περίεργη κίνηση, δεν επιτέθηκε σε κανέναν και γενικά δεν είχε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, για το περισσότερο κοινωνικό σύνολο αυτός ήταν ένας άνθρωπος που ή θα τον φοβόντουσαν ή θα τον λυπόντουσαν. Ένα από τα δύο! Καμιά ενδιάμεση κατάσταση.
Δεν ήταν χαζός, αντίθετα ήταν πανέξυπνος και μπορούσε με μια μόνο ματιά να διακρίνει τι αισθάνεται ο καθένας γι’ αυτόν αλλά η αλήθεια είναι πως δε τον ένοιαζε, όχι πως αδιαφορούσε απλά κατανοούσε. Ήξερε πως οι άνθρωποι δεν είχαν και άδικο να φοβούνται με τόσα που συμβαίνουν στις μέρες τους απλά θεωρούσε πως οι άνθρωποι ήταν ακόμη σε θέση να κατανοούν τους ανθρώπους. Τελικά είχε πέσει πολύ έξω… Οι άνθρωποι είχαν συνηθίσει να ομαδοποιούν και να κατονομάζουν τους ανθρώπους….
Δυο νεαρά κορίτσια, γύρω στο 18ο έτος της ηλικίας τους κάθονται στο απέναντι παγκάκι από αυτό που κάθεται αυτός και συζητούν για τη κοπάνα που έκαναν από το σχολείο και για τους εφηβικούς τους έρωτες. Η μια κοπέλα, η ξανθιά, κοιτάζει το σκυθρωπό κύριο έντονα, με λύπηση και αμέσως βγάζει από τη τσάντα της το πορτοφόλι της. Το ανοίγει βιαστικά και βγάζει από μέσα λίγα λεπτά. Κατευθύνεται προς τη μεριά του, τον πλησιάζει και του λέει προσφέροντας τα χρήματα:
-         Ορίστε κύριε, αυτά είναι για σας. Δεν είναι πολλά βέβαια αλλά φτάνουν για να αγοράσετε κάτι να φάτε και να πιείτε.
-         Μα δε τα χρειάζομαι, της απαντά κοιτώντας τη έντονα στα μάτια.
-         Με συγχωρείτε… αλλά… υπέθεσα πως τα χρειάζεστε περισσότερο από εμένα και εγώ… ήθελα απλώς να βοηθήσω, είπε κατακόκκινη από ντροπή.
-         Μα δεν είμαι ζητιάνος, ψέλλισε απαλά και γλυκά συγχρόνως.


________________ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ_______________

Ευχομαι να σας τραβηξε τη προσοχη και να αναμενεται τη συνεχεια!

Καλο βραδυ σε ολους! Να ειστε καλα!

Φιλια και ευχες σε ολους! <3

Σχόλια

  1. ....θα περιγράψω με λίγες λέξεις τα συναισθήματα που με έκανε να νιώσω διαβάζοντας το ως εδώ...
    μία πολύ όμορφη ψυχή που παρόλο το εξωτερικό κρύο που ζει και αναφέρομαι κυρίως σε αυτό που λαμβάνει από την πλειοψηφία των ανθρώπων(ευτυχώς όχι όλων!)...δεν αφήνει τίποτα να επηρεάσει την απέραντη ζεστασιά της...
    αναμένω εναγωνίως τη συνέχεια..!!
    Φιλιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα νεα μου φιλη!
      ευχαριστω πολυ για το σχολιο σου και κυριως για την οπτικη γωνια με την οποια αντικρυσες την ιστορια!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  2. Ποσο χαίρομαι που είσαι καλύτερα!
    Τα κατάφερες να μας κεντρίσεις το ενδιαφέρον και να περιμένουμε τη συνέχεια! Πρέπει να είναι πολύ δυνατή ιστορία, αν κρίνω από την αρχή!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  3. Κική μου χρόνια πολλά με υγεία, χαρά και αγάπη γύρω σου.
    Η ιστορία σου έχει ενδιαφέρον ξεκίνημα. Περιμένω την συνέχεια.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  4. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!
      και φυσικα χρονια πολλα με υγεια και χαρα!

      Διαγραφή
  5. Κική μου καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλά!
    Περαστικούλια σου ελπίζω να νιώθεις καλύτερα!
    Αναμένω και την συνέχεια της ιστορίας σου!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  6. ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΛΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΒΑΡΕΘΗς ΕΠΙΤΕΛΟΥς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ..... ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ!!! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ!!! ΔΥΣΤΥΧΩς ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥς ΑΝΘΡΩΠΟΥς ΝΑ ΤΟΥς ΚΟΙΤΑΜΕ ΔΥΣΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥς ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΟΜΟΡΦΑ ΡΟΥΧΑ!!! Ας ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΕΧΟΥΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΒΛΕΜΑ ΓΛΟΙΩΔΕς ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΨΥΧΗ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΓΕΡΑΚΟς ΚΑΘΩς ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΗ ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΚΑΚΙΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα Σοφουλινα μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  7. Πολύ όμορφη ιστορία
    Περιμένω την συνέχεια
    Περαστικά και χρόνια πολλά με υγεία
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  8. Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία! Η ιστορία σου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και το θέμα της αρκετά επίκαιρο.. περιμένουμε τη συνέχεια.. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!
      χρονια πολλα!

      Διαγραφή
  9. Με συγκίνησε η ιστορία σου. Αποτυπώνει αυτό ακριβώς που βιώνουμε σήμερα. Δυσπιστία και δυστοκία συναισθημάτων. Ναι... περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια. Ελπίζω να έχει αίσια έκβαση. Τον λάτρεψε τον ήρωα σου...
    Περαστικά σου Κική μου και Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  10. Περιμένω τη συνέχεια! Πολλά φιλιά γλυκό Κικάκι! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  11. Χρόνια σου πολλά Κική μου και περαστικούλια .
    Για την ιστορία σου θα πω ότι μου έρχεται πρώτο στο μυαλό.
    Θέλω να θέλουμε να ζήσουμε καλά όπως αξίζει στους ανθρώπους.
    Θέλω να κηρύξουμε πόλεμο στην κατήφεια , στην ομαδοποίηση , στις ταμπέλες
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  12. Χρόνια πολλά με πολύ Χριστό (δηλ. υγεία, αγάπη, ευτυχία κλπ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλε μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  13. Το "ρούφηξα" στη κυριολεξία, είναι θαυμάσιο κείμενο και μπράβο σου.Περιμένω συνέχεια και..καλημέρα όλη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  14. Κικη μου καλημερα και χρονια πολλα, και εμεις ημασταν ψιλοααρωστοι και δεν πηγαμε στο πατρικο μας. ελπιζουμε την πρωτοχρονια να ειμαστε καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  15. Εδώ είμαι πάλι... για να σου παραδώσω ένα βραβείο.. Όποτε θέλεις πέρασε από το σπιτάκι μου που σε περιμένει. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  16. Μας αρέσουν οι ιστορίες. Περαστικά εύχομαι, είναι καλό που το αντιμετωπίζεις με καλή διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  17. Πολλές ευχές για περαστικά (την πέρασα και ξέρω...) και τις καλλίτερες ακόμα με ...
    Love
    x
    x
    xx
    xxx
    xxxx
    xxxxxx
    xxxxxxxx
    x
    x
    x


    (⁀‵⁀) ✫✫✫
    .`⋎´✫✫¸.•°*””*°•.✫
    ✫¸.•°*”˜”*°•.✫✫
    .•°*”˜˜”*°•.✫✫✫
    ★enjoy the holidays and Happy new Year★

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!
      χρονια πολλα!

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα γλυκειά μου έκφραση!! Να σου ευχηθώ και στο σπιτάκι σου χρόνια πολλά και καλές γιορτές με υγεία και δημιουργικότητα!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την επίσκεψη σου!!! Να σαι καλά και θα τα λέμε!!!
    Φιλάκια γιορτινά!!! :))))) Μαριλένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  19. Κατ' αρχήν, όλα πάντα να είναι περαστικά, κούκλα μου!!!
    Το κείμενό σου είναι απλά ΥΠΕΡΟΧΟ!!! (Ακόμα, δε μπορώ να χωνέψω πως έσβηνες τα παλιά σου posts! Αναμένουμε κι άλλα!)
    ;-)
    Χρόνια πολλά, γλυκιά μου!!!
    Υγεία και πολύχρωμα όνειρα!!!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  20. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ!!!! ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ) ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ...
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨. *
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨ **
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨*o*
    ¨¨¨¨¨¨¨¨*♥*o*
    ¨¨¨¨¨¨¨***o***
    ¨¨¨¨¨¨**o**♥*o*
    ¨¨¨¨¨**♥**o**o**
    ¨¨¨¨**o**♥***♥*o*
    ¨¨¨*****♥*o**o****
    ¨¨**♥**o*****o**♥**
    ¨******o*****♥**o***
    ****o***♥**o***o***♥ *
    ¨¨¨¨¨____!_!____
    ¨¨¨¨¨\_________/¨¨

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ & ΕΙΡΗΝΗ Σ'ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!! ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  21. Όμορφη η αρχή
    Εξίσου όμορφη περιμένω την συνέχεια
    Περαστικά σου...είμαι κι εγώ ομοιοπαθής
    Δέκα μέρες με ταλαιπωρεί μια ίωση

    Και για μιαν άλλη φορά Χρόνια Πολλά
    και να ξέρεις πως είσαι ταλέντο!!!
    Σε γλυκοφιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  22. Όχι μόνο τράβηξες την προσοχή αλλά προμηνύεται να μας δώσεις μια πανέμορφη ιστορία μέσα σε μια ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα. Η εικόνα του σύννεφου που με μια στροφή νίκησε το ν ήλιο μου άρεσε πολύ. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω ποιος είναι ο άνθρωπός αυτός. Η εμφάνιση του και η συμπεριφορά του προκαλεί έντονο ενδιαφέρον. Καλή Χρονιά να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλε μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!
      καλη χρονια κ σε σενα!

      Διαγραφή
  23. Χρόνια πολλά και να είσαι πάντα δημιουργική , περιμένω την συνέχεια , είμαι σίγουρη πως έχεις να μας πεις πολλά μέσα απ΄ αυτή την ιστορία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!
      χρονια πολλα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να