Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ.

Kαλημερα φίλοι μου, τι κάνετε, είστε όλοι καλά;

Εγω μια χαρά!

Όσον αφόρα την ίωση αρκετά καλύτερα, αλλά είμαι αρκετά καλά διότι εκκλησιάστηκα, άκουσα έναν θαυμάσιο λόγο, παρακολούθησα μια μοναδική λειτουργία και έχω μια γαλήνη μα και μια χαρά μεσα μου που δε περιγράφεται!

Ειλικρινά και μεσα απο τη ψυχή μου εύχομαι σε όλους να αισθάνεστε τακτικά έτσι όπως αισθάνομαι εγω τώρα!

Δε λέω μεγάλη η χαρά που παίρνουμε απο μικροπράγματα αλλά αυτή η χαρά που παίρνουμε απο τη λειτουργία, την οποία  και είχα αναπολήσει πολύ, είναι απερίγραπτη!

Το θέμα της ανάρτησης μου φυσικα, όπως είδατε και στο τίτλο είναι άλλο αλλά δε μπορούσα να παραλείψω τα παραπάνω γιατι ότι αισθάνομαι το μοιράζω, το εκφράζω και το λέω με απεριόριστο ενθουσιασμό.

πάμε λοιπόν στα των Χριστουγεννιάτικων Ταινιών που θελω να σας παρουσιάσω σημερα!

Εντάξει, ξέρω πως η τηλεόραση έχει κατακλυστεί απο Χριστουγεννιάτικες Ταινίες αλλά μεταξύ μας τέτοιες μέρες λίγοι τις παρακολουθούν αλλά εμένα μου αρέσει ανάλογα την εποχή να βλέπω και ταινίες του είδους γιατι μου δίνουν μια επιπλέον γιορτινή ατμόσφαιρα - αίσθηση θα τολμήσω να πω.

Δε θα σας παρουσιάσω ταινίες που πιθανόν να είδατε αυτές τις μέρες στα κανάλια των τηλεοράσεων, που υπάρχουν πολύ καλές ανάμεσα τους, θελω να το πω αυτό, αλλά θα σας παρουσιάσω 3 χριστουγεννιάτικες ταινίες που θεωρώ εγω αρκετά καλές επιλογές για τον εκάστοτε λόγο η κάθε μια!

Α, και για το τέλος σας έχω κρατήσει μια μικρή έκπληξη!

Χιχιχι….

Την ταινία εκείνη που όταν ήμουν μικρή την είχα σαν την μασκότ των Χριστουγέννων! Δυστυχώς έχω χρόνια να τη δω αλλά οι παλιές και οι μεγάλες αγάπες δε ξεχνιούνται ποτε!

Ξεκινάμε φίλοι με μια ταινία την οποία είδα πέρυσι και για ταινία Ελληνικής παραγωγής τη θεώρησα καταπληκτική! Λυπάμαι που το λέω αλλά λίγες Ελληνικές ταινίες μου αρέσουν ιδιαίτερα…Η συγκεκριμένη λοιπόν είναι μεσα σε αυτές! Αναφέρομαι στο Ταγκό των Χριστουγέννων και  ας δούμε το τρέιλερ για να συνεχίσουμε με την ανάλυση.



  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Κουτελιδάκης,  
  • ΣΕΝΑΡΙΟ: Γιάννης Ξανθούλης,  
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Μπέζος, Αντίνοος Αλμπάνης, κ.α

 Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Σ΄ ένα στρατόπεδο του Έβρου, ένας υπολοχαγός αναγκάζει ένα φαντάρο να του μάθει να χορεύει ταγκό προκειμένου να ζητήσει τη σύζυγο του Αντισυνταγματάρχη, με την οποία είναι ερωτευμένος, σε χορό. 

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη, η ταινία φιλοδοξεί να αφηγηθεί την ιστορία ενός ανέλπιδου έρωτα και μιας παράδοξης αντρικής φιλίας, δημιουργώντας παράλληλα μια τοιχογραφία της δεκαετίας του `70, μέσα από την επαρχιακή στρατιωτική ζωή. 

Η προσωπική μου άποψη:

Η προσωπική μου άποψη φίλοι είναι παρα πολύ καλή! Τη θεωρώ μια μοναδική ταινία με ανεπανάληπτες ερμηνείες, με υπέροχο μουσικό πλαισίωμα, με σκηνές ιδιαίτερα έντονες και δυναμικές και το κυριότερο με ένα ατμοσφαιρικό γιορτινό κλίμα που της ταιριάζει παρα πολύ!

Έχει τα νοήματα της αλλά το σπουδαιότερο όλων για μενα είναι οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών! Γενικά μου άρεσε πολύ ως σύνολο! Φωτισμός, σκηνοθεσία, μουσική, ερμηνείες, σκηνές, εικόνες, τα πάντα όλα! Εξαιρετική δουλεια κατά τη γνώμη μου παντα!


Η πιο δυνατή σκηνή του έργου:

Θέλει και ρωτημα; Οταν οι δυο αντρες χορευουν τανγκο! Ο ενας διδασκει τον αλλο δηλαδη.


Αρνητική επισήμανση:

Ηθελα κατι περισσοτερο στο τελος, λιγη παραπάνω διαρκεια αν θελετε για να μαθω και αλλα πραγματα. Σαν κατι να μου ελειψε εκει....



Και συνεχιζουμε φιλοι στην επομενη ταινια που θελω να σας  παρουσιασω αλλα δε θα εχει την ανω αναλυση γιατι δε χρειαζεται. Ειναι μια κωμωδια κυριως για παιδια και για μεγαλα παιδια φυσικα, η οποια θα σας κανει να χαμογελασετε και σιγουρα θα σας θυμιζει κατι απο παλια.




Ο Χριστουγεννιατικος Μπετοβεν φιλοι ειναι σκετη απολαυση! Για γελιο και οικογενειακη στιγμη με ταινιουλα σας τη προτεινω ανεπιφυλακτα!

Oι Χριστουγεννιατικες γκαφες - περιπετειες του χαριτωμενου τετραποδου και της παρεας του θα σας κανουν να ξεκαρδιστειτε στα γελια!


Και παμε τώρα φίλοι μου στη τρίτη χριστουγεννιάτικη ταινία κινούμενων σχεδίων που σας τη προτείνω με πολυ χαρά και αγαπη!


Δείτε τη για εσάς, για τα παιδια σας, δείτε τη για να χαρείτε, να αναρωτηθείτε και κυριως δείτε τη για να ταξιδέψετε με αυτό το τοσο όμορφο τρένο που άμα σας παρει μαζι του ένα είναι σίγουρο! Θα γελάσετε, θα τραγουδήσετε, θα ονειρευτείτε μα πάνω απ όλα δε θα θέλετε να κατεβείτε!

Μιλαω για το The Polar Express (Το Πολικό Εξπρές), το οποιο μπορουν να το παρακολουθησουν και πολυ μικρα παιδακια γιατι υπαρχει μεταγλωτισση στα Ελληνικα.

Ας δούμε το τρέιλερ για να συνεχίσουμε με την ανάλυση.




 Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Ο σκηνοθέτης Robert Zemeckis και ο ηθοποιός Tom Hanks συναντιούνται και δημιουργούν μια πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Ένα μικρό παιδί, την παραμονή των Χριστουγέννων, αμφισβητώντας την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη, επιβιβάζεται σε ένα τρένο έξω από τα συνηθισμένα, με προορισμό τον Βόρειο Πόλο και το σπίτι του αγαπημένου αγίου των παιδιών. Με οδηγό του τρένου τον Tom Hanks, το παιδί ξεκινά μια υπέροχη περιπέτεια αυτογνωσίας και του θαύματος της ζωής, καθώς εμείς παρακολουθούμε μια από τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες για μικρούς και μεγάλους. Για την ιστορία, ο Tom Hanks υποδύεται με διαφορετικές φωνές πολλούς χαρακτήρες της ταινίας, από τον οδηγό του τρένου και το πρωταγωνιστικό αγόρι μέχρι και τον Άι-Βασίλη.


Αρνητικη επισημανση δεν εχω αλλά ουτε και δυνατη σκηνη! Μαγικη ναι και εχει να κανει με ολο το story της ταινιας  και κυριως με το νοημα των χρυσων εισητηριων, που αξιζει να ειδωθει!


Και για τελος φιλοι σας εχω την εκπληξη που σας ανεφερα και στην αρχη της αναρτησης.
Η ταινια που για μενα οταν ημουν μικρη ηταν η μασκοτ της ελευσης των Χριστουγεννων ειναι:





Oχι, οχι πλακα σας κανω φιλοι, δεν ειναι αυτη. Δηλαδη ειναι και αυτη αλλα οχι της μικρης μου ηλικιας. Το μονος στο σπιτι 1 και 2 ηταν και ειναι αγαπημενες μου ταινιες τις οποιες εχω συνδυασει με τα Χριστουγεννα αλλα η μασκοτ των παιδικων μου χρονων ειναι μια και ειναι η ακολουθη:





Gremlins φιλοι!!!! Αγαπημενη ταινια και το 1 και το 2! Συνυφασμενη με τα Χριστουγεννα και με πολυ πολυ γελιο! Απορω γιατι δεν τη προβαλλουν ακομη στη τηλεοραση! Μου αρεσε πολυ ο Γκιζμο μα περισσοτερο ο Λωριδας. Θυμαστε τον Λωριδα και τη σκηνη στο τελος με το ηλεκτρικο πριονι στο καταστημα παιδικων παιχνιδιων; πολυ γελιο φιλοι! Θελω να ξαναδω τη ταινια! Ουφ τη θυμαμε και γελαω μονη μου αυτη τη στιγμη!


Και εφτασε  η αναρτηση αυτη στο τελος της και καπου εδω ακουω δεκαδες επιτελους χαχαχαχαχα αλλά να σας πω την αληθεια την ευχαριστηθηκα οσο αλλοτε!


Να ειστε καλα φιλοι! Αναμενω τις γνωμες σας! Καλο μεσημερι σε ολους! Φιλακια πολλα!

Σχόλια

  1. Εμένα μου άρεσε η ταινία Το Ταγκό Των Χριστουγέννων, αλλά μου είχε αρέσει περισσότερο το βιβλίο. Βέβαια αγαπώ ιδιαιτέρως τη γραφή του Ξανθούλη.
    Τώρα, άλλη χριστουγεννιάτικη που μου είχε αρέσει ήταν το The Holidays με την Cameron Diaz και τον Jude Law, που δεν την λες και τόσο χριστουγεννιάτικη, αλλά είναι οπωσδήποτε χειμωνιάτικη!
    Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Αθηνα μου!
      συνηθως τα βιβλια ειναι παντα πιο καλα απο τις ταινιες!
      δεν εχω δει τη ταινια που λες, αμα τη δω θα σου πω!
      φιλακια πολλα καλη μου φιλη!

      Διαγραφή
  2. Έχω δει όλες τις ταινίες αλλά το τανγκό των Χριστουγέννων με κέρδισε.
    Καλή χρονιά να έχεις με υγεία.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά!
    Καλή Πρωτοχρονιά!
    Μου αρέσει ο Μπετόβεν!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη Πρωτοχρονια Ελευθερια μου!
      και εμενα μου αρεσε!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  4. Τις έχω δει όλες αλλά έχω ιδιαίτερη αδυναμία στο Home alone
    Πάντα μου άρεσε αυτή η ταινία!
    Τα φιλιά μου Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραιότατη ανάρτηση Εκφρασούλα μου!
    Φέτος αποφάσισα και εγώ να το δω τανγκό των Χριστουγέννων, μου άρεσε πολύ, αν και θα ήθελα κάτι περισσότερο όπως γράφεις και εσύ! Όπως και να έχει ήταν αξιόλογη παραγωγή με ενδιαφέρουσες ερμηνείες! Ωραίες και οι υπόλοιπες επιλογές, αν και δεν τις έχω δει όλες!
    Καλό βραδάκι και να έχεις μια όμορφη εβδομάδα! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα παλομιτσα μου!
      ευχαριστω για την επισκεψη και το σχολιο!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  6. Τις έχω δει όλες!!
    ωραίες επιλογές και κλασικές!!
    καλή χρονιά φίλη μου και εύχομαι κάθε ευτυχία!!
    σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα κοπελιτσα μου!
      καλη χρονια και σε σενα!
      με υγεια και χαρα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  7. εκφρασουλα μου ολες οι ταινιες ειναι πολυ καλες και η καθε μια ξεχωριστη απο μονη της ολες τις εχω δει εκτος το ταγκο των χριστουγεννων αλλα ξεχωριζω παντα το μονος στο σπιτι!!! φιλακια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και απο εδω Σοφουλινα μου!
      ευχαριστω για την επισκεψη και το σχολιο!
      σου προτεινω ανεπιφυλακτα να δεις το ταγκο!
      φιλακια πολλα πολλα!

      Διαγραφή
  8. Εχω δει το πολικό εξπρές που μου άρεσε πολύ πολύ!! Το μόνος στο σπίτι είναι γλυκούλι αλλά να πω την αλήθεια το έχω ψιλοβαρεθεί!! χιχιχι!!
    Αχ τα γκρέμλινς έχουν χρόοονια να τα δείξουν!! Τι πλάκα!!!
    Πάντως για μένα η απόλυτη χριστουγεννιάτικη είναι η Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς με τον Εμπενίζερ Σκρουτζ που τον επισκέπτονται τα 3 πνεύματα!!!
    Καλό βράδυ να χεις έκφρασή μου!! Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Μαριλενα μου!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη μκαι το σχολιο!
      τη ταινια που λες δεν την εχω δει, τη ξερω μονο ως παραμυθι! οντως εξαιρετικο!
      θα τη δω καποια στιγμη ομως!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  9. Δύο επισημάνσεις για τις ταινίες:
    α. Το Ταγκό των Χριστουγέννων, το καταλαβαίνει καλύτερα όποιος έχει κάνει φαντάρος Χριστούγεννα και δει στον Έβρο... (εγώ έχω κάνει!)
    β. Οι υπόλοιπες ταινίες που αναφέρεις, παρότι τις ονομάζεις ως Χριστουγεννιάτικες, εντούτοις δεν είναι! Πουθενά δεν μιλάνε για τη γέννηση του Χριστού. Πιο πολύ πρωτοχρονιάτικες τις λες, και είναι τίγκα στην αμερικανιά και τα άνοστα κλισέ! Το πολικό εξπέρ αξίζει κάτι ως ένα καλοστημένο παιδικό παραμύθι. Οι υπόλοιπες είναι δείγμα της αμερικάνικης υποκουλτούρας!

    Απεναντίας, ταινίες όπως το SCROOGE (αυτή με τον Albert Finney μου αρέσει πολύ), το Joyeux Noël (trailer της ταινίας) και το The Fourth Wise Man, μιλάνε για το νόημα των Χριστουγέννων! (Την πρώτη σίγουρα την ξέρεις, τις άλλες δύο ψάξε τις και δεν θα χάσεις!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Σταματη!
      χρονια πολλα!
      καλη Πρωτοχρονια να εχεις!
      με υγεια και χαρα!

      σχετικα με τις επισημανεις σου τωρα...

      Στο ενα διαφωνω. Θεωρω πως ολοι μπορουν να καταλαβουν εξισου τη ταινια γιατι δεν δινει τοσο βαρος στη ψυχολογια των φανταρων που ειναι μονοι εκει πανω, οσο δινει βαρος στον Ερωτα και στη σχεση μεταξυ δυο αντρων που για καποιο λογο, οπως πχ το μαθημα ταγκο τους εφερε τοσο κοντα.

      Σχετικα με τη δευτερη επισημανση παλι διαφωνω. Η περιοδος των Χριστουγεννων και της Πρωτοχρονιας ειναι κατα καποιο τροπο συνυφασμενη και δε πρεπει να διαχωριζεται! Και επισης ο χριστουγεννιατικος στολισμος και ολο το κλιμα που επικρατει στις ταινιες ειναι λογικο να τις κατατασσουν στα Χριστουγεννα και το χριστουγεννιατικο δεντρο το λεμε χριστουγεννιατικο χωρις να εχει να κανει με τη γεννηση του χριστου, μας θυμιζει Χριστουγεννα ομως και ειναι λογικο. Το αστερι βεβαια στη κορυφη συμβολιζει το λαμπρο αστρο, ετσι λοιπον και στις ταινιες τα θετικα μυνηματα ειναι το αστρο των Χριστουγεννων θαρρω εγω.
      Και σχετικα με το πολικο εξπρες μονο αμερικανια σε μπορω να το θεωρησω. Μη τα ομαδοποιουμε ολα. Αν θυμασαι τι γραφουν τα χρυσα εισιτηρια θα καταλαβεις πως ειναι αρετες του Χριστου...

      Τις ταινιες που προτεινεις δε τις ξερω. Θα της εχω στο νου ομως για αργοτερα. Μονο τη πρωτη ξερω ως παραμυθι και οχι ως ταινια.

      Να περασεις ομορφα ευχομαι αυτες τις μερες.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να