Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ BY ΛΙΑΚΑΔΑ.

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα!
Εχθές έβρεχε πάρα πολύ και λέω ωραία, αύριο που θα ετοιμάσω τις ερωτήσεις της Λιακαδιτσας θα κάνω ένα παιχνιδακι με το καιρό αλλα τελικά η Λιακάδα εμφανίστηκε από μόνη της και οι αχτίδες του ήλιου μου χτυπάνε την πόρτα! ;)
Όμορφα που είναι…..!

Εγώ συνεχιζω ακάθεκτη με τις ερωτήσεις και αυτή τη φορά έρχονται από ένα αγαπημένο μπλοκοσπιτο που ακροβατεί επάνω σε μια κόκκινη λεπτή γραμμή! Τι εκφραστική ιδιότητα ε;;; Δε σου έρχονται στο νου χίλιες δυο σκέψεις;;;

Πριν συνεχίσω με τις απαντήσεις θα ήθελα να πω πως η Λιακαδιτσα με παίδεψε λίγο με τις ερωτήσεις με την καλή έννοια πάντως. Όταν τις είχα διαβάσει είπα οκ, μια χαρά, απαιτώντας όμως δε δυσκολεύτηκα με την έννοια του ότι δεν ήξερα τι να απαντήσω διότι απαντάω ειλικρινά και μου βγαίνει πηγαίο αυτό, δυσκολεύτηκα όμως με την έννοια του ότι ανακάλυψα πως για να φτάσω εκεί που θέλω έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Τι ακριβώς εννοώ θα το ανακαλύψετε μόνοι σας σε μια απάντηση που θα δείτε παρακάτω.

* Τελικά αυτού του είδους τα παιχνίδια δε βοηθάνε μονο τους άλλους να μας γνωρίσουν καλύτερα, νομίζω πως κυρίως βοηθάνε εμάς να βρούμε τον εαυτό μας. Και αυτό που μου άρεσε σε αυτό το παιχνίδι είναι πως όλοι απαντάμε ειλικρινά και αυτό είναι το σημαντικότερο! Εγώ τουλάχιστον που σας έχω διαβάσει όλους βλέπω ξεκάθαρα την ειλικρίνεια σας και ευχαριστώ ολόψυχα γι αυτό.

Πάμε να απαντήσουμε λοιπόν:

1. Ποια νομίζεις ότι είναι η μεγαλύτερή σου κατάκτηση?
Δε θεωρώ πως έχω κάνει καποια μεγάλη κατάκτηση μέχρι στιγμής στη ζωή μου και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω νοιώσει ακόμη την ανάγκη να κατακτήσω κάτι. Πράγματα που με κάνουν να νοιώθω υπερήφανη σαφώς και υπάρχουν αλλα και πάλι δε τα θεωρώ τοσο σημαντικά. Επιβραβεύω τον εαυτό μου αλλα μέχρι εκεί. Δε θα μου το υπενθυμίζω συχνά. Πχ ένα πράγμα που μου αναγνωρίζω είναι ότι από το 2009 ζω μόνη μου και καταφέρνω να αυτοσυντηρούμαι με ενοίκια και όλα τα συναφή με έναν βασικότατο μισθό. Είναι δύσκολο γιατί στερούμε πολλά πράγματα για να τα βγάζω πέρα  που πολλές φορές με βοηθάνε και οι δικοι μου, αλλα στη σκέψη πως τα καταφέρνω νοιώθω μια ηρεμία και χαρά.

2. Φιλία ή Έρωτας και γιατί?
Πολύ δύσκολη ερώτηση διότι και τα δυο είναι σημαντικές και σταθερές αξίες στη ζωή μας. Μπορείς να επενδύσεις πάνω τους τα πάντα αλλα μπορεί και να χάσεις τα πάντα και να πονέσει το ίδιο. Θα επιλέξω όμως τη φιλία γιατί είναι αυτή που μου δίνει τη δυνατότητα να αγαπήσω περισσοτερο κόσμο και εγω έχω ανάγκη να διοχετεύω στους ανθρώπους ότι καλό έχω μέσα μου.



3. Το μεγαλύτερο λάθος της ζωής σου ήταν...
Δε θεωρώ πως τις λάθος επιλογές μου μπορώ αυτομάτως αυτή τη στιγμή να τις χαρακτηρίσω και μεγάλο λάθος της ζωης μου. Όχι, θα ηταν άδικο να το κάνω αυτό γιατί δεν το νοιώθω. Δε μετανιώνω για τίποτα γιατί είχα τα μάτια μου ανοιχτά να μάθω μα και να πάρω  πράγματα  από όσους συνέβαλλαν σε αυτά.
Ίσως… να βαφτίσω λάθος το ότι φοβάμαι ενίοτε καποια πράγματα και αυτά με κρατάνε πίσω σε καποια βήματα που θέλω να κάνω… αλλα και πάλι ίσως… δεν είμαι σίγουρη πως τα ονομάζω λάθη κι αυτά…

4. Κλείνεις τα μάτια κι όταν τα ανοίγεις βρίσκεσαι μπροστά σε ένα καθρέπτη, τι βλέπεις?
Εμένα. Συμπαθητική είμαι. Χαμογελάω και φεύγω. Δε μου λέω κάτι.

5. Σ'αρέσει να ακροβατείς στη red thin line ή να ξεπερνάς τα όρια?
Μου αρέσει να αισθάνομαι ασφάλεια. Δεν ακροβατώ στη ζωή μου, μονο στις σκέψεις μου.

6. Το αεροπλάνο που επιβαίνεις πέφτει κι εσύ έχεις μια μόνο δυο αλεξίπτωτα. Σε ποιον μπλόγκερ θα έδινες το δεύτερο?
Εδώ φίλοι μου είναι τα δύσκολα. Και κατευθείαν σκέφτομαι μια απάντηση που είχα δώσει στην ερώτηση της Μαγιουμι σχετικά με το ποιά προσωπικότητα θα ανάσταινα αν μπορούσα.
 Είχα απαντήσει κανέναν γιατί θα ηταν άδικο να επιλέξω ανάμεσα σε τόσους. Και εκεί είχα πει ότι και στη ζωή μπορεί να βρεθούμε σε κατάσταση που να μπορούμε να σώσουμε μονο έναν και να χρειάζονται τη βοηθεια μας περισσότεροι άνθρωποι.
Με την ερώτηση λοιπόν της λιακαδιτσας έρχομαι στο δίλημμα που είχα θέσει ως απάντηση τότε. Και είχα πει κιόλας πως δε θέλω καν να το σκέφτομαι. Και τωρα το σκέφτομαι. Η μόνη έντονη σκέψη που κάνω σχετικά με τις ερωτήσεις.
Θα ήθελα πάρα πολύ φίλοι να είχα τη δυνατότητα να απαντήσω ειλικρινά πως επειδη δε θα άντεχα αυτή την επιλογή θα έδινα και τα δυο αλεξίπτωτα σε άλλους ανθρώπους μα ξέρω πως δεν το εννοώ, όχι τουλάχιστον τωρα. Ειλικρινά θα ήθελα να μπορούσα να απαντήσω έτσι αλλα ξέρω πως δεν είναι αλήθεια. Έχω δρόμο μπροστά μου για να το καταφέρω αυτό.
Οπότε η απάντηση μου είναι πως θα έδινα το αλεξίπτωτο δε οποιον καθόταν δίπλα μου σε αυτή τη διαδρομή. Δε θα έμπαινα στη διαδικασία να σκεφτώ σε ποιον πρέπει να το δώσω, η ζωή εκείνη που θα κάθονταν δίπλα μου θα είχε εξίσου την ίδια ανάγκη για επιβίωση.
Και είναι και το άλλο. Εάν έβλεπα τον διπλανό μου να με κοιτάει και εγω να απομακρύνομαι από κοντά του με το αλεξίπτωτο για να το δώσω αλλού θα με στιγμάτιζε μια ζωή το βλέμμα του και επίσης δε θα το άντεχα. Οπότε στο διπλανό κατευθείαν χωρίς δεύτερες σκέψεις.

7. Πρέπει να φύγεις... μετανάστης... σε άλλο πλανήτη... τι σε πονάει που θα αφήσεις πίσω?
Την οικογένειά μου, τους φίλους μου και την πατρίδα μου.

8. Γίνεται ένα ναυάγιο και βρίσκεσαι στη θάλασσα... δεν υπάρχει σωσίβιο αλλα βλέπεις μια σανίδα και γραπώνεσαι πάνω της... για μέρες είναι η μόνη σου σωτηρία... μέχρι που από μακριά βλέπεις ξηρά στον ορίζοντα... ένα νησί... οδηγείς τη σανίδα σου προς τα κει. Τι είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν βγαίνεις στην ξηρά?
Να σωριαστώ στο χώμα και να κλάψω από χαρά και ευγνωμοσύνη.

9. Ποιο απ'όλα τα δεινά θα ήθελες να εξαλείψεις από την Ελλάδα? (αυστηρώς ΜΟΝΟ μια επιλογή)
Το Δ.Ν.Τ.,  τη διαφθορά, τη νοοτροπία των Ελλήνων?
Αφού πρέπει να πω μια επιλογή θα πω τη διαφθορά.

10. Γάτα, Σκύλος ή τίποτε τριχωτό γιατί είσαι σιχασιάρης?
Σκύλος for ever!

11. Mε το σταυρό στο χέρι ή με το προφυλακτικό στο χέρι? :-p
Xα χα χα. Καλό. Θα ήθελα πολύ να πάθω το σκεπτικό σου γι αυτήν την ερώτηση. Λοιπόν και τα δυο είναι σημαντικά για διαφορετικό λογο το καθένα. Επειδή θεωρώ όμως πως με το πρώτο μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα και να εξαλείψεις πολλά πράγματα, επιλέγω το πρώτο.

Ουφ πάνε κι αυτές οι ερωτήσεις! Να δω τι θα κάνω όταν τελειώσουν! Έχω πάθει εξάρτηση πλέον! Χαχαχα


Όμορφη μέρα σε όλους! Φιλάκια πολλά εκφραστικοί μου φίλοι!


* <<Πάλεψα με τη μορφοποίηση της ανάρτησης σήμερα φίλοι αλλά δυστυχώς αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω, δεν κατάφερα να το διορθώσω, ελπίζω να είναι ευανάγνωστο! :) >>


Σχόλια

  1. καλημέρα όλη μέρα και με πολύ ωραία ανάρτηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα!
      καλως ηρθες στο μπλοκ μου!
      χαιρομαι που σου αρεσε!
      να εισαι καλα!

      καλο σκ να εχεις!
      και σ ευχαριστω πολυ!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Κικίτσα μου!
    Μου αρεσανε πολύ οι ερωτήσεις σου! Δείχνουν άνθρωπο όχι μόνο με βαθιά συναίσθηση αλλά και με τετράγωνη λογική. Ακροβατείς τέλεια στη red thin line... Παρ'όλα αυτά νομίζω ότι δεν έχω εντοπίσει κριάρι στη ζωή μου που να είναι τόσο πολύ διαφορετικό από μένα... αυτό μάλλον οφείλετε στο που έχεις τοποθετημένους τους πλανήτες στο προσωπικό σου ωροσκόπιο... μμμ... πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον το προσωπικό σου αστρολογικό αποτύπωμα... :)
    Φιλάκια πολλά και καλό Σαβ/κο να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα Λιακαδίτσα μου!
      Εγώ ευχαριστώ που με τις ερωτήσεις σου με έκανες να θέλω να εξελίξω τον εαυτό μου!
      Εγώ πάλι για να είμαι ειλικρινής στη ζωή μου συναντώ μόνο κριάρια που είναι διαφορετικά απο μένα. χαχαχα
      Όσα κριάρια έχω γνωρίσει ειναι μεν ενθουσιωδες και παρορμητικα σαν εμενα αλλα ειναι και πολυ δναμικα. Ε εγω αυτοιν τον δυναμισμο καπου τον κρυβω φαινεται. χαχαχα
      και γενικως εχω διαπιστωσει πως δε μοιαζω με πολλα κριαρια.
      ισως να οφειλετε σε αυτο που ειπες. δε ξερω πολλα απο αυτα.
      αμα καποια στιγμη γνωριστουμε στο μελλον να μου εις για το αστολογικο μου αποτυπωμα. θα χαρω. χιχιχι

      φιλακια πολλα αγαπη μου! να εχεις ενα τελεια σκ και να περασεις ομορφα! ευχαριστω για ολα!

      Διαγραφή
  3. Οι απαντήσεις σου όλες όμορφες αν και στο αεροπλάνο όπως σε διάβαζα, νόμιζα πως θα καταλήξεις σε κλήρωση!χαχαα!Απολαυστική κι εκφραστική όπως πάντα καλή μου Κική!Μου άρεσαν για μια ακόμα φορά οι απαντήσεις σου!!!Και μη μου πεις... διάβασα και τις υπόλοιπες στις προηγούμενες δημοσιεύσεις σου!!!Να 'σαι πάντα καλά γλυκιά μου και χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω περισσότερο!!!Αν και βροχερό... χαρούμενο Σαββατοκύριακο να περάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      μεχρι να εκανε τη κληρωση θα ειχαμε πεσει ολοι παρεα.
      χαχαχαχα

      ευχαριστω πολυ καλε μου φιλε που εισαι παντα εδω για μενα!
      με το καλο το λογο! και γενικως η παρουσια σου εδω με τιμαει απεριοριστα!

      να εισαι καλα!

      και να εχεις ενα τελειο σκ!

      Διαγραφή
  4. Γεια σου φιλη μου. πολυ ωραια αναρτηση.

    επισης να σε ενημρωσω γιατι εχω δει οτι στελνεις μνμ στο νεα μανουλα πλεον δεν ανηκω, στο λεω για να ξερεις. φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα Γιώτα μου.
      Δεν ανήκεις;
      Νόμιζα οτι ήταν δικό σου το μπλοκ.
      Αυτό είχα καταλάβει.
      Εσύ τώρα που βρίσκεσαι;
      Στο οταν εχω εσενα μη φοβου κανενα;

      Διαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρουσες και αυτές οι απαντήσεις σου, νομίζω ότι στις περισσότερες αυτού του σετ απαντήσαμε παρεμφερώς.

    Καλό υπόλοιπο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ναι εχεις απολυτο δικιο γιατι ειχα διαβασει και εγω τις απαντησεις σου στο σχολιο σου! :)

      να εισαι καλα!
      καλο σκ και σε σενα!

      Διαγραφή
  6. Ωραία απάντησες Κική μου! Θα ευχόμουν να μην χρειαστεί ποτέ, αλλά αν......να κάθομαι δίπλα σου στο αεροπλάνο :)))Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      καλησπερα Ειρηνη μου!
      καλη εβδομαδα να εχεις!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  7. από τα λάθη μας μαθαίνουμε, γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.. :) όμορφες απαντήσεις, αληθινές!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις σου, Κική μου!
    Οι ερωτήσεις της Λιακάδας ήταν πολύ καλές και θέλανε ΤΗ σκέψη, ορισμένες... σε καταλαβαίνω.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα Ελλη μου!
      ευχαριστω πολυ για ολα!
      να εισαι καλα!
      φιλακια!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να