Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΑΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ... - ΚΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



            Τα όνειρα των ανθρώπων είναι σαν τις πεταλούδες, πανέμορφα και ποικίλα! Πετάνε και αυτά στη σφαίρα των σκέψεων μας όπως οι πεταλούδες από λουλούδι σε λουλούδι.
Πόσο όμορφη είναι η εικόνα του να βλέπει κάποιος μια πανέμορφη πεταλούδα καθισμένη επάνω σε ένα επίσης όμορφο και μεγάλο λουλούδι; Καθηλωτική εικόνα θα μπορούσα να πω, μια εικόνα που ισούται με χίλιες λέξεις αλλά και χίλια πανέμορφα συναισθήματα από αυτά που χαρίζουν απλόχερα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων.
            Θέλω να κάνω τις παρακάτω παρομοιώσεις για να καταλάβετε γιατί αποφάσισα να γράψω το συγκεκριμένο κείμενο, επιλέγοντας να παρομοιάσω τα ανθρώπινα όνειρα με τις πεταλούδες. Για κάποιους ανθρώπους ίσως αυτά τα δύο να μην  έχουν καμία συνδεσιμότητα μεταξύ τους, κατ' εμέ όμως έχουν κάποια πολύ σημαντικά κοινά στοιχεία τα οποία θα σας παρουσιάσω και θα αναπτύξω στη συνέχεια.
            Όπως προείπα θεωρώ πως η εικόνα μιας όμορφης πεταλούδας επάνω σε ένα επίσης όμορφο λουλούδι μπορεί να χαρίσει ποικίλα ευχάριστα συναισθήματα στις ψυχές και στα πρόσωπα των ανθρώπων, άλλωστε είναι γνωστό ότι το πρόσωπο των ανθρώπων παίρνει τη μορφή των συναισθημάτων του. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με εμάς όταν ονειρευόμαστε ότι μπορούμε και μετέπειτα  κατακτούμε οτιδήποτε επιθυμούμε.
            Όσο όμορφη είναι η παραπάνω εικόνα που σας περιέγραψα άλλο τόσο όμορφη είναι και η εικόνα που σχηματίζεται στο μυαλό μας όταν φανταζόμαστε πως πραγματοποιούμε τους στόχους μας. Όπως η χαριτωμένη πεταλούδα εντοπίζει το πανέμορφο λουλούδι στο οποίο θέλει να εγκατασταθεί έστω και προσωρινά, έτσι και εμείς θέτουμε τους στόχους μας και ακολουθούμε τα βήματά της. Αυτή θα άνοιγε τα πανέμορφα μεγαλοπρεπή φτερά της και θα ταξίδευε ως εκεί όσο μακριά και αν ήταν προσπερνώντας αρκετά άλλα φυτά. Έτσι λοιπόν και εμείς για να καταφέρουμε να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας πρέπει να ανοίξουμε τα δικά μας "φτερά" και να ταξιδέψουμε ως εκεί που χρειάζεται για να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες μας. Εμείς βέβαια ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε παραπάνω δυσκολίες από αυτές τις πεταλούδας όμως τί σημασία θα έχουν όλα αυτά όταν θα γευόμαστε την εκπλήρωση των στόχων μας; Όταν θα αισθανθούμε ότι το άγγιγμα των ονείρων μας δε βρίσκεται πια στη σφαίρα της φαντασίας μας αλλά στη σφαίρα του υπαρκτού και της καθημερινής μας ζωής;
            Έχω ακούσει πολλές φορές από πολλούς συνανθρώπους μας ότι πολλά όνειρα είναι και θα παραμείνουν άπιαστα. Εγώ θα συμφωνήσω μαζί τους γιατί υπάρχουν και μερικές πεταλούδες που όντως είναι άπιαστες! Οι πεταλούδες όμως υπάρχουν για να πετάνε ελεύθερες και να ομορφαίνουν τη γη μας και άλλωστε είναι τόσο πολλές που δε χρειάζεται να μπορούμε να τις πιάσουμε όλες. Αυτές όμως που θα καταφέρουμε να αγγίξουμε με πολύ κόπο θα έχουν ιδιαίτερη αξία για εμάς και αυτό γιατί θα καμαρώσεις για τις προσπάθειες σου και θα δεις και πολλούς συνανθρώπους σου να στο αναγνωρίζουν. 
Όσο για τις πεταλούδες που δε θα πιάσεις ποτέ μη στεναχωριέσαι, απλά θαύμασέ τες!  Εξάλλου ποιος ο λόγος να μην αισθανθούμε ευχαριστημένοι για αυτές που καταφέραμε να κρατάμε στην αγκαλιά μας; 
            Τελειώνοντας, θα ήθελα να δώσω μία συμβουλή σε όσους από εμάς η πραγματικότητα των ονείρων μας δεν είναι όπως την είχαμε υπολογίσει και όπως θέλαμε να είναι.
Θα ήθελα να σκεφτούμε τι θα έκανε μία πεταλούδα στη θέση μας...  Τι θα έκανε δηλαδή εάν το λουλούδι της δεν είναι τόσο βολικό και ευωδιαστό όσο είχε πιστέψει όταν το είχε πρωτοδεί......  Είναι πολύ απλό! Απλά θα ταξίδευε για έναν άλλο νέο και πιο ωραίο προορισμό! Άλλωστε υπάρχουν τόσα πολλά πανέμορφα είδη λουλουδιών στο κόσμο μας...!

Σχόλια

  1. Πολύ όμορφες σκέψεις. Έχει μια φιλοσοφία που είναι ενδιαφέρουσα. Μια προσέγγιση ζωής ήρεμη χωρίς την διάθεσης της κτήσης και της ιδιοκτησίας να κυριαρχεί. Και αυτό είναι σημαντικό. Περνάει μια άποψη να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της ζωής ολόγυρά μας χωρίς να ΄χουεμε την εμμονή να τις κατακτήσουμε. Αυτές υπάρχουν, ομορφαίνουν.

    Καλησπέρα Κική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρκετά ενδιαφέρον! καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφη ανάρτηση Κική μου!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφες και αιδιόδοξες σκέψεις, Κικίτσα μου! Λατρεύω τις πεταλούδες, τώρα όμως έχω ακόμη ένα λόγο. 😍

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να

Η Σοφίτα

  Κεντρική Ιδέα Πλοκής Το παλιό οικογενειακό σπίτι στο ορεινό χωριό, έχει την αγάπη σας αλλά περιμένει και τη φροντίδα σας. Η κατάστασή του είναι κακή και εσείς σχεδιάζετε να το ανακαινίσετε. Βρίσκεστε ήδη εκεί αλλά ένα αναπάντεχο πρόβλημα καθιστά άμεσα αναγκαία την επίλυσή του. Ο μοναδικός / μοναδική, από τη γειτονική κωμόπολη, που θα ανέβει στο σπιτικό προκαλεί πραγματικό σοκ με την άφιξή του / της. Ίσως να μη περιμένατε ποτέ να βρεθεί απέναντί σας. Η ξαφνική χιονοθύελλα έχει τα δικά της σχέδια και θα σάς αναγκάσει να μείνετε εκεί, στον ίδιο κλειστό χώρο μέχρι να απεγκλωβιστείτε. Η νύχτα και το παρελθόν έρχεται ξανά. Τι μπορεί άραγε να κουβαλάει αυτό το πρόσωπο; Είχατε ποτέ σχέση μαζί του; ή μήπως προκύπτει μια έμμεση σχέση μαζί του; Τι μπορεί να φέρει; Τι μπορεί να αλλάξει; Μπορείτε να το αφήσετε στην άκρη;      Καθώς έκλειναν οι πόρτες του λεωφορείου πίσω της, ο καθαρός παγωμένος αέρας την καλωσόρισε, κάνοντας τα μάγουλά της να κοκκινίσουν ελαφρώς. Κοίταξε τριγύρω τ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια