Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

OI AΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ "ΑΥΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ"


Ήρθε η στιγμή εκφραστικοί μου, να σας συστήσω τους ανθρώπους που βοήθησαν στο να γίνει η "Αύρα Γυναικών" πραγματικότητα. Οι άνθρωποι αυτοί, που την αγάπησαν και την στήριξαν όπως εγώ! Με το ίδιο ακριβώς πάθος!





Ήρθε η στιγμή να σας γνωρίσω - για όσους δεν την ξέρουν ήδη - την πολυτάλαντη και γεμάτη καλοσύνη, ΤΖένη Σακοράφα, ηθοποιό/σκηνοθέτη/μουσικό, που θα ερμηνεύσει τους μονόλογους της "Αύρας Γυναικών" που θα ανέβει για δύο παραστάσεις (23 και 24 Νοεμβρίου, 9μ.μ και 8 μ.μ αντιστοίχως) στον υπέροχο χώρο του ΕσωΘέατρο (Ακταίου 3 - Θησείο).

Η φωτογραφία που βλέπεται και χρησιμοποιήθηκε για το δημιουργικό της αφίσας μας, ανήκει στον κύριο Γιάννη Κωβαίο που ευχαριστούμε θερμά. Πιο κάτω, μοιράζομαι μαζί σας και το βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα/φωτογράφου μας.

Βιογραφικό σημείωμα Τζένης Σακοράφα:


Η Τζένη Σακοράφα είναι πτυχιούχος Θεατρολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού – Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2007). Αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή Βεάκη (2008) και από τη Δραματική Σχολή Κεντρική Σκηνή (2009). Κατέχει αναγνωρισμένο πτυχίο ηθοποιού, από το Υπουργείο Πολιτισμού. Παρακολούθησε σεμινάρια: commedia dell’arte, χοροκίνησης, όπερας, ξιφασκίας, μιούζικαλ και παράλληλα, έχει σπουδάσει κλασικό μπαλέτο, μοντέρνους χορούς, παραδοσιακούς χορούς και σύγχρονη τζαζ. Έχει σπουδάσει πιάνο, ταμπουρά, κιθάρα, σολφέζ και τραγούδι στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και στο Εθνικό Ωδείο.

‘Εχει συμμετάσχει σε συναυλίες με την ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Μεικτή Νεανική Ορχήστρα και τη χορωδία «Ηχοχρωμάτων» της Αρχιεπισκοπής, σε Ελλάδα και εξωτερικό (Κάτω Ιταλία, Ισπανία), και έχει τραγουδήσει σε μουσικές σκηνές (Κόμης, μπουάτ Απανεμιά) (solo τραγούδι). Τιμήθηκε με βραβείο ερμηνείας, για τη συμμετοχή της στην παράσταση «Δόμνα Βισβίζη – Η κυρά της Αίνου», στον ομώνυμο ρόλο (2002). Έχει βραβευτεί από τον Δήμο Ν. Ηρακλείου για την απαγγελία ποιημάτων (2003).
Έχει πάρει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ (Α’ Μεσογειακό Φεστιβάλ Χίου, Θέατρο Δρόμου, Θέατρο Πέτρας, Θέατρο Τόπος Αλλού, Θέατρο Μαραθώνα «Βασίλης Τσάγκλος», Θέατρο Vault, Θέατρο Φρύνιχος / Δελφοί κ.α.), ως ηθοποιός και τραγουδίστρια. Έχει πάρει μέρος σε κινηματογραφικές ταινίες και ταινίες μικρού μήκους και έχει παίξει στην τηλεόραση και σε σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ. Είναι υπεύθυνη θεατρολόγος-σκηνοθέτης, της Παιδικής Σκηνής του Δήμου Μαραθώνα από το 2008 έως σήμερα. Έχει γράψει θεατρικά έργα: «Μία ώρα», «Ο άνθρωπος του βάλτου», «Jean’s B.D.» και παραμύθια «To μαγεμένο νούφαρο», «Ουράνιο τόξο», «Οι 4 εποχές» και έχει επιμεληθεί η ίδια τις εικονογραφήσεις, καθώς ασχολείται χρόνια με τη ζωγραφική.
Έχει γράψει πολλές διασκευές θεατρικών έργων και παράλληλα έχει γράψει την Ποιητική Συλλογή «Στιγμές», το μυθιστόρημα «Ένα πηγάδι γεμάτο πουλιά» (Εκδόσεις Άπαρσις), και ασχολείται με τη συγγραφή στίχων και τη μελοποίησή τους.
Έχει κάνει πληθώρα εκπομπών στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, στη Φωνή της Ελλάδας και στο Τρίτο Πρόγραμμα και στον Επικοινωνία 94fm (Διήγηση, Ραδιοφωνική Σκηνοθεσία και Μουσική Επιμέλεια) παραμυθιών, θεατρικών έργων καθώς και απαγγελία ποιημάτων. Έχει πάρει μέρος σε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων και ποιητικών συλλογών, απαγγέλλοντας ποίηση, διαβάζοντας λογοτεχνία και τραγουδώντας. Αγαπά τις τέχνες και πιστεύει στον άνθρωπο ως δημιουργικό ον!

Βιογραφικό σημείωμα Γιάννης Β. Κωβαίος

Ο Γιάννης Β. Κωβαίος γεννήθηκε στη Αθήνα το 1959. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 1983 υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει αναπτύξει συγγραφική και δημοσιογραφική δράση από ηλικία 14 ετών. Είναι τακτικός συνεργάτης του περιοδικού "Ευθύνη" και έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά και εφημερίδες εκατοντάδες δοκιμίων, επιφυλλίδων, μελετημάτων, άρθρων κ.λ.π. Δύο από τα δοκίμιά του περιλαμβάνονται στο σχολικό εγχειρίδιο "Δοκίμια λυκείου" της Κύπρου.
Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες επιστημονικών συνεδρίων ως εισηγητής ή ως σύνεδρος, έχει επιμεληθεί την έκδοση βιβλίων και περιοδικών, ενώ είναι εμπνευστής και συντονιστής από το 1996 της κίνησης Ο.Δ.Ο.Σ. Πολιτισμού των σχολείων της Βόρειας Αττικής. Έχει τιμηθεί με δημόσιο έπαινο του Ιδρύματος Ιπεκτσί αλλά και με το Βραβείο Πολιτικοκοινωνικού Δοκιμίου "Παναγιώτη Φωτέα" 2014.
Βιβλία του που έχουν εκδοθεί: "Ρήσεις και αντιρρήσεις μιας γραφίδας" (Φωνή του Ωρωπού, 1983), "Πού πάτε; Δεν σχολάσαμε..." (Εκδόσεις Κ. Σαξώνη, 1987), "Λέγειν και γράφειν" (Τυπωθήτω, 1997), "Προσεγίσεις Λογοτεχνικών κειμένων, τ.Α' , τ. Β' (Gutenberg, 1997), "Πολύπτυχο αρχαίων Ελληνικών Α' λυκείου" (Σπουδή, 1998), "Το μύθευμα της απομυθοποίησης" (Οι εκδόσεις των φίλων, 1999), " Σπουδή στην έκφραση -έκθεση Β' λυκείου (Σπουδή, 1999).

Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2018) Λέξεις και έξεις, Locus 7 - Άλλωστε [κείμενα, φωτογράφιση]
(2013) Σε Δ΄ πρόσωπο, Ευθύνη
(2010) "Προσοχή.. έργα", Εκδόσεις των Φίλων
(2007) Ερωτανθοί, Καλλιέπεια
(2005) Εφ' όπλου λόγοι, Ιωλκός
(2002) Αμφιάραος, Η Φωνή του Ωρωπού
(1999) Σπουδή στην έκθεση - έκφραση Β΄ λυκείου, Σπουδή
(1999) Το μύθευμα της απομυθοποίησης, Εκδόσεις των Φίλων
(1998) Λέγειν και γράφειν, Τυπωθήτω
(1997) Λέγειν και γράφειν, Τυπωθήτω
(1997) Προσεγγίσεις λογοτεχνικών κειμένων Γ΄ λυκείου, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
(1997) Προσεγγίσεις λογοτεχνικών κειμένων Γ΄ λυκείου, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2016) Χαιρετισμός στον Κώστα Ε. Τσιρόπουλο, manifesto
(2010) Η θέση της λογοτεχνίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Ελληνοεκδοτική [εισήγηση]
(2008) Αναγνώριση του Παναγιώτη Φωτέα, Ευθύνη
(2003) Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Ευθύνη
(1999) Πολύπτυχο αρχαίων ελληνικών για την Α΄ λυκείου, Σπουδή
(1996) Σπουδή στον ποιητή Γ. Θ. Βαφόπουλο, Ευθύνη
(1994) Φώτα και φωτισμοί του Νικηφόρου Βρεττάκου, Ευθύνη
(1988) Ποιος ήτον ο Γεώργιος Βιζυηνός, Ευθύνη
(1987) Σημειογραφία του Στράτη Μυριβήλη, Ευθύνη



Τίποτα δεν θα γινόταν φίλοι μου, εάν ο κύριος Τάσος Προύσαλης, δεν είχε δεχτεί να μας δώσει αυτή την ευκαιρία και κάτω από τις φτερούγες του Εσωθεάτρου, να επιτρέψει στην "Αύρα Γυναικών" να μεταδώσει συναισθήματα και να μεταφέρει τα δικά της μηνύματα!

Ηθοποιός-Σκηνοθέτης. Εργάστηκε με μεγάλη επιτυχία πλάι σε κάποιους από τους σημαντικότερους κωμικούς της προηγούμενης γενιάς: Γιάννη Γκιωνάκη, Αθηνόδωρο Προύσαλη, Κώστα Βουτσά, Γιώργο Κωνσταντίνου, Νίκο Ρίζο, σε κεντρικά αθηναϊκά θέατρα όπως το Λουζιτάνια, ο Ορφέας, το Μετροπόλιταν, το θέατρο Αποθήκη κ.ά. Το 1982 έπαιξε με το Εθνικό Θέατρο στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κανέλλου Αποστόλου με πρωταγωνιστή τον Στέλιο Βόκοβιτς και το 1983 πάλι με το Εθνικό στην «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα με πρωταγωνιστή τον Θύμιο Καρακατσάνη. Έλαβε μέρος σε παραστάσεις όπως « Το φυντανάκι» του Π.Χορν, «Φωνάζει ο Κλέφτης» του Δ. Ψαθά, «Caso clinico» του Ντ. Μπουτσάττι, «Υποψήφιος Βουλευτής» του Σ. Καρύδη, «Ξύπνα ραγιά» του Γ. Κοτζιούλα» κ.ά συνεργαζόμενος με την Αλίκη Γεωργούλη, τον Γιάννη Μόρτζο, την Ντίνα Κώνστα, τον Φαίδωνα Γεωργίτση και άλλους. Εργάστηκε ακόμα στον κινηματογράφο («Άρχοντες», «Σκιάχτρα» του Μ. Μανουσάκη, «Καπετάν Μεϊντάνος» του Δ. Θέου…), σε τηλεταινίες αλλά και στην τηλεόραση. Συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Παραμύθια πίσω απ’ τα κάγκελα», «Άγγελος κατά λάθος», «Καφενείο Εμιγκρέκ», «Φίλιππος Μάρλης ο ντεντέκτιβ», «Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες», «Τα επτά κακά της μοίρας μου», «η Ελίζα και οι άλλοι», «Μάναμ ο βάρβαρος» δίπλα στους Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μάρθα Βούρτση, Μαρία Φωκά, Σμάρω Στεφανίδου, Μάρω Κοντού, Δημήτρη Πιατά. κ.ά.
Το 2004 ίδρυσε το ΕσωΘέατρο και τον επόμενο χρόνο στην πρώτη θεατρική παραγωγή του ΕσωΘεάτρου έπαιξε:
• τη «Σκόνη του Δρόμου» του Κένεθ Γκούντμαν (ξένος) και
• τη «Νυχτερινή συνομιλία με ένα απεχθές πρόσωπο» του Φρ. Ντύρενματτ (δήμιος)
σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.
Τις περιόδους 2006-2007 και 2007-2008, διασκεύασε και έπαιξε το «Έγκλημα και Τιμωρία» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (Ανακριτής Πορφύρης και Γέρος Μαρμελάντωφ) σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου.
Το 2008 ανέβασε το μεταφυσικό έργο «Το Τούνελ» του Λ.Τσίπη (Σταθμάρχης) σε σκηνοθεσία Μάριου Ρετσίλα.
Την θεατρική περίοδο 2008-2009, διασκεύασε για το θέατρο, σκηνοθέτησε και έπαιξε τον «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο (Δάσκαλος της Σοφίας).
Tο 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Το Αρχαίο Δράμα για φυγόπονους σπουδαστές υποκριτικής».
Διασκεύασε επίσης για το θέατρο, το κωμικό διήγημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Μπόμποκ», παράσταση που ανέβηκε σε σκηνοθεσία δική του για δύο σεζόν (2013-14 και 2015) παίζοντας και τον ομώνυμο ρόλο.
Το 2016 σκηνοθέτησε το "Ένας Ανεπαίσθητος Πόνος" του Χάρολντ Πίντερ.
Tο 2017-18 σκηνοθέτησε το "7 Κωμωδίες του Μολιέρου σε Μία" -πρωτότυπη συγγραφική του εργασία, βασισμένη στα γνωστότερα έργα του Μολιέρου- κρατώντας τον κεντρικό ρόλο του Αργκάν.
Το 2018-19 συνεχίζεται η επιτυχημένη παράσταση της προηγούμενης σεζόν.
Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του ΕσωΘεάτρου, στην Σχολή του οποίου διδάσκει Αρχαίο Δράμα και Κλασικό Θέατρο.

Όπως καταλαβαίνεται, μόνο υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη μπορώ να νιώσω !
Δεν ξερω τι αλλο να πω!
Το πιο θερμό μου ευχαριστώ στους  υπέροχους συντελεστές! Χωρις αυτούς, τιποτα δεν θα  γινόταν αληθινό.

Κάποτε μου είπε μια καλή φίλη:
"Εχε εμπιστοσύνη στον χρονο, θα σε φέρει κοντά σε χαρισματικοούς, δημιουργικούς ανθρωππους"
Την πίστεψα και το έκανε!

Την αγάπη μου σε όλους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να ...

Xρυσίζουσα Νοσταλγία

  Τα Χριστούγεννα φέρουν μια θλίψη που δεν καλύπτεται από τα αμέτρητα φωτεινά λαμπιόνια ταυτόχρονα όμως, φέρουν μια τρυφερή ζεστασιά που τόσο ανάγκη έχουν οι ξεχασμένοι και μόνοι, άνθρωποι.   Θα μπορούσα να καλύψω τα συναισθήματά μου πίσω από κόκκινα και πράσινα καρουζέλ όμως μάταιη, η όποια προσπάθεια γιατί αυτό που έχω ανάγκη δεν είναι το φως, είναι το σκοτάδι.   Το σκοτάδι, σε αυτή τη πολύχρωμη, γιορτινή συγχορδία στόχο έχει να φέρει στην επιφάνεια ό,τι καλό έχω μέσα μου μα τολμά να το ανασύρει χωρίς να ρωτήσει αν είμαι έτοιμος να το παρουσιάσω αυτό, σε έναν κόσμο που γεννά στρατιώτες και άρματα ενώ χρειάζεται τριαντάφυλλα και μενεξέδες.   Κι αυτό με πονά γιατί με διώκει, γιατί με δημιουργεί, σαν μια απροσπέλαστη θύελλα με οδηγεί στη νηνεμία που δεν μπορώ να κρατήσω στη παλάμη μου γιατί αυτή η αστείρευτη ηρεμία γίνεται λάβα και καίει τα σωθικά μου.   Όμως είναι Χριστούγεννα και νιώθω μπερδεμένος γιατί δε...

Mπέλλα, η Χριστουνέλλα: Χριστουγεννιάτικο θεατρικό παραμύθι για παιδιά και μεγάλους.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 18.00 στον Πολυχώρο Τέχνης 4Dance στην Απόλλωνος 113 στην Κάνηθο , το εργαστήρι θεατρικής έκφρασης Amorphous Dance Theater Company παρουσιάζει το παραμύθι της αγαπημένης συγγραφέως Κικής Κωνσταντίνου "Μπέλλα, η Χριστουνέλλα". Ένα στολίδι γεμάτο φως, γεμάτο αγάπη, γεμάτο τρυφερότητα που διψά για περιπέτεια, χορό, τραγούδι και στοργή. Μαζί με τους φίλους της, τον Ματία και τον Αδάμο, αποφασίζει αυτά τα Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά και να αφεθεί επιτέλους στο πνεύμα των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από την Αγάπη. Μια άκαυστη φλόγα, η ελπίδα, και η Μπέλλα με τους φίλους της· οδηγός, να μας παρασύρουν σε έναν κόσμο σε έναν κόσμο άκρως γιορτινό και μεθυστικό. «Έλα μαζί μου μπες στο ρυθμό, όπου κι εσύ-όπου κι εγώ»   ---------------------------- -----------------------------------   Κείμενο: Κική Κωνσταντίνου Σκηνοθεσία: Έστερ Σώτια Λουκά Πρωτότυπη Μουσική - Τραγούδι: Δημήτρης Μακρής Χορογραφίες: Κατερίνα Τσεκούρα ...