Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΙΝΑΙ Η "ΑΥΡΑ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΘΕΡΜΑ!



Θέλω να ευχαριστήσω και μέσα από την καρδιά μου, τους φίλους που στήριξαν την προσπάθειά μας στο πανέμορφο και άκρως φιλόξενο "ΕσωΘέατρο". 

Για πρώτη φορά αν δεν κάνω λάθος, Θεατρικό Ποιητικό Αναλόγιο στην Ελλάδα, σε ερμηνεία/σκηνοθεσία της ηθοποιού/ποιήτριας Τζένης Σακοράφα και σε κείμενα δικά μου. 

Με βεβαιότητα μπορώ να πω πως το απόλαυσα όσο τίποτα και νιώθω άκρως χαρούμενη που είδα ακόμη ένα όνειρό μου να παίρνει μορφή, που γνώρισα νέους ανθρώπους και νέα δρώμενα και κυρίως που είχα την ευκαιρία να συζητήσω και να γνωρίσω τον κύριο Προύσαλη Εσωθέατρο Τάσος Προύσαλης, που γεμάτος γνώσεις μας φιλοξένησε και μοιράστηκε μαζί μας κάποιες από τις διδαχές του.

Η "Αύρα Γυναικών" θα κατέχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, μαζί και οι άνθρωποι που την τίμησαν.
Το πιο θερμό ευχαριστώ μου σε όλους!

Και επίσης τις ευχαριστίες μας στον κύριο Γιάννη Κωβαίο για την φωτογραφία της αφίσας μας.

Όσοι με παρακολουθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή φεισμπουκ και ινσταγκραμ θα εχετε ηδη δει φωτογραφικο υλικο και ολιγολεπτα βίντεο, που ουδεμία σχέση βέβαια εχουν με το συναίσθημα εκείνης της στιγμής! Μοναδικό, εκφραστικοί μου!

Πραγματικά σας μιλάω, νιώθω ευλογημένη που κατάφερα να παρακολουθήσω αυτή την παράσταση. Η Τζένη, ήταν συγκλονιστική! Μακάρι να έχουμε την δυνατότητα στο μέλλον να την επαναλάβουμε ή και να την ταξιδέψουμε σε άλλα μέρη. Με βεβαιότητα πλεόν λέω πως υπεραξίζει! Δεν υπήρχε αυτό που ζήσαμε στην σκηνή, ειδικά την Κυριακή.

Το Σάββατο μας έκανε να αναπνέουμε μαζί της και την Κυριακή μας έκανε να μην παίρνουμε καθόλου ανάσα! Δεν ξέρω πως το έκανε αυτό αλλά το έκανε! Και δεν είναι μόνο δική μου άποψη αυτό! Ήταν  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ! ΜΑΓΙΚΗ! ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ! ΕΞΑΙΣΙΑ! Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και το πιο ζεστό μου ευχαριστώ!




Η "Αύρα Γυναικών" είναι ένα θεατρικό, ποιητικό αναλόγιο, με έντονη τη γυναικεία διαίσθηση και παρουσία.

Αποσκοπεί στην ανάδειξη μιας μυστηριώδους θηλυκής πλευράς, μέσω της διαδοχής τριών μονολόγων - που ως πέπλο μυστηρίου - μας αποκαλύπτουν ένα νήμα αόρατο, που μας οδηγεί στην απόλυτη συνειδητοποίηση ζωής και θανάτου. Όλα αυτά, ξεκινούν και καταλήγουν στην Αγάπη. Η Αγάπη ως Ποίηση και ως Θέατρο.

Ως απαιτητικές ερωμένες, εμφανίζονται ο πόνος, ο φόβος, η ύπαρξη, ο θάνατος, η ανάμνηση, η παράκληση και πάνω από όλα, ο ίδιος ο Άνθρωπος.

Οι γυναικείοι μονόλογοι, έργα της Κικής Κωνσταντίνου που αναγεννήθηκαν για την παράσταση αυτή, εμπλέκονται και περιπλέκουν την ηρωίδα σε δρόμους "τριγωνικούς" και "απροσπέλαστους". Η μόνη πυξίδα της ηρωίδας - που θα αναπλάθεται επί σκηνής - είναι η ψυχή της. Άλλοτε ως αντικείμενο και άλλοτε ως ανάμνηση.

 Η Τζένη Σακοράφα είναι πτυχιούχος Θεατρολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού – Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2007). Αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή Βεάκη (2008) και από τη Δραματική Σχολή Κεντρική Σκηνή (2009). Κατέχει αναγνωρισμένο πτυχίο ηθοποιού, από το Υπουργείο Πολιτισμού. Παρακολούθησε σεμινάρια: commedia dell’arte, χοροκίνησης, όπερας, ξιφασκίας, μιούζικαλ και παράλληλα, έχει σπουδάσει κλασικό μπαλέτο, μοντέρνους χορούς, παραδοσιακούς χορούς και σύγχρονη τζαζ. Έχει σπουδάσει πιάνο, ταμπουρά, κιθάρα, σολφέζ και τραγούδι στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και στο Εθνικό Ωδείο.



‘Εχει συμμετάσχει σε συναυλίες με την ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Μεικτή Νεανική Ορχήστρα και τη χορωδία «Ηχοχρωμάτων» της Αρχιεπισκοπής, σε Ελλάδα και εξωτερικό (Κάτω Ιταλία, Ισπανία), και έχει τραγουδήσει σε μουσικές σκηνές (Κόμης, μπουάτ Απανεμιά) (solo τραγούδι). Τιμήθηκε με βραβείο ερμηνείας, για τη συμμετοχή της στην παράσταση «Δόμνα Βισβίζη – Η κυρά της Αίνου», στον ομώνυμο ρόλο (2002). Έχει βραβευτεί από τον Δήμο Ν. Ηρακλείου για την απαγγελία ποιημάτων (2003).




Έχει πάρει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ (Α’ Μεσογειακό Φεστιβάλ Χίου, Θέατρο Δρόμου, Θέατρο Πέτρας, Θέατρο Τόπος Αλλού, Θέατρο Μαραθώνα «Βασίλης Τσάγκλος», Θέατρο Vault, Θέατρο Φρύνιχος / Δελφοί κ.α.), ως ηθοποιός και τραγουδίστρια. Έχει πάρει μέρος σε κινηματογραφικές ταινίες και ταινίες μικρού μήκους και έχει παίξει στην τηλεόραση και σε σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ. Είναι υπεύθυνη θεατρολόγος-σκηνοθέτης, της Παιδικής Σκηνής του Δήμου Μαραθώνα από το 2008 έως σήμερα. Έχει γράψει θεατρικά έργα: «Μία ώρα», «Ο άνθρωπος του βάλτου», «Jean’s B.D.» και παραμύθια «To μαγεμένο νούφαρο», «Ουράνιο τόξο», «Οι 4 εποχές» και έχει επιμεληθεί η ίδια τις εικονογραφήσεις, καθώς ασχολείται χρόνια με τη ζωγραφική.







Έχει γράψει πολλές διασκευές θεατρικών έργων και παράλληλα έχει γράψει την Ποιητική Συλλογή «Στιγμές», το μυθιστόρημα «Ένα πηγάδι γεμάτο πουλιά» (Εκδόσεις Άπαρσις), και ασχολείται με τη συγγραφή στίχων και τη μελοποίησή τους.





Έχει κάνει πληθώρα εκπομπών στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, στη Φωνή της Ελλάδας και στο Τρίτο Πρόγραμμα και στον Επικοινωνία 94fm (Διήγηση, Ραδιοφωνική Σκηνοθεσία και Μουσική Επιμέλεια) παραμυθιών, θεατρικών έργων καθώς και απαγγελία ποιημάτων. Έχει πάρει μέρος σε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων και ποιητικών συλλογών, απαγγέλλοντας ποίηση, διαβάζοντας λογοτεχνία και τραγουδώντας. Αγαπά τις τέχνες και πιστεύει στον άνθρωπο ως δημιουργικό ον!



Οι φωτογραφίες είναι από το θεατρικό ποιητικό αναλόγιο "Αύρα Γυναικών" σε κείμενα δικά μου που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στον υπέροχο χώρου του "Εσωθεάτρου" του κυρίου Τάσου Προύσαλη.
Τις πιο θερμές μου ευχαριστίες στους συντελεστές και στον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του!

Σχόλια

  1. Παρατηρώ Κική με προσοχή τον θεατρικό χώρο. Εξωτερικά μοιάζει με κουκλόσπιτο πραγματικό. Σε κάνει να αφήνεσαι στην αγκαλιά του. Η παρουσία της πρωταγωνίστριας έχει τη δική της ένταση. Φαίνεται.
    Κική μου, θέλω να πιστεύω ότι θα ζήσεις πάρα πολλές όμορφες τέτοιες σκηνές.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία τα σκηνικά και η ηθοποιός που παίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι μοιάζει μαγικό! Είναι Μαγευτικό! Μπράβο στη Τζένη Σακοραφα και σε εσένα γι αυτή την ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να