Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


Εκφραστικοί μου, καλημέρα.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Σήμερα, ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε για αγάπη.
Για εκείνη την αγάπη που έπλασα και θέλησα μέσα στο χαρτί, με τον δικό μου τρόπο, να αναδείξω.

Νέα λογοτεχνικά μονοπάτια, νέος εκδοτικός αυτή τη φορά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έπαψα τη συνεργασία μου με τον παλιό, άλλωστε φάνηκε πως στηρίζει τα "παιδιά" του στην παρουσίαση που έκανα στη Θεσσαλονίκη, νέοι στόχοι, όνειρα, φιλοδοξίες και το κυριότερο ενθουσιασμός για αυτό το "καινούργιο" που έρχεται. Ως γνήσια άλλωστε Κριός έχω ανάγκη τον ενθουσιασμό στη ζωή μου, κινητήριος δύναμη θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω.

Το καινούργιο μου βιβλίο θα έρθει από τις Εκδόσεις Λεξίτυπον και θα ονομάζεται "Η Αγάπη Δηλώνει Παρών". Τώρα, γιατί δηλώνει παρών και όχι παρούσα, θα το μάθετε σύντομα. Για την ώρα, ανυπομονώ να ολοκληρωθεί η διαδιακασία έκδοσής του και να το κρατήσω στην αγκαλιά μου.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους εκείνους, που εδώ και δύο χρόνια, μου προσφέρουν εγκάρδια,  την δυνατότητα για τη συνέχεια του ταξιδιού, σε άλλα πελάγη αυτή τη φορά. Εύχομαι στον καθέναν τους, κάθε καλό στη ζωή του!





«H Αγάπη Δηλώνει Παρών» είναι μία συλλογή με νουβέλες.
Τρεις ιστορίες αγάπης που δημιουργήθηκαν με απώτερο σκοπό να κάνουν πράξη, το φαινομενικά, ορθογραφικό, λάθος του τίτλου.
«Παρών» και όχι «Παρούσα».
Θέλοντας να προσωποποιήσουμε το φαινόμενο της αγάπης, θέλοντας να του αποδώσουμε την ανδρεία δύναμη, θέλοντας να τιμήσουμε την ιδιότητα ενός συναισθήματος με γερά θεμέλια, ετοιμοπόλεμο, για να μη χαθεί στο πέρασμα των χρόνων, αντίθετα μάλιστα, με θέληση να διαπρέψει και να θυμίσει στους ανθρώπους τη δύναμη και την αναγκαιότητά  του.

Πέραν των ιστοριών που θα παρακολουθήσουμε, συναντά κανείς μια ιστορία - προθάλαμο, τον λεγόμενο "Προπομπό", που είχα γράψει στο παρελθόν για τις δικές μας "Ιστορίες του Καφενέ", με τίτλο "Η Οδός της Αγάπης". Θαρρώ μέσα μου, πως όλα είχαν προαποφασιστεί. Είμαι υπηρέτης τους και καμαρώνω γι' αυτό! Δεν τα αναγκάζω να αλλάξουν, τα ακούω και τα υπηρετώ.


 Να θυμηθούμε;


«Μόλις διαβήκατε την οδό της Αγάπης», φανερώθηκαν κάποια έντονα, καλλιγραφικά, κόκκινα γράμματα και η καρδιά του φτερούγησε όπως πριν.

Ένα έντονο τρίξιμο φυλάκισε το βλέμμα του. Η πόρτα του καφενέ είχε μόλις ανοίξει…. Το άρωμα του μεθυστικού καφέ τον τράβηξε μηχανικά κοντά του. Μπήκε μέσα και η πόρτα έκλεισε….
Ένα δυνατό αεράκι φύσηξε και η λευκή κουρτίνα στο παράθυρο ξεπρόβαλλε στο κενό χώρο. Διάσπαρτα άνθη είχαν κεντηθεί επάνω της... Ένας ήχος κρυστάλλων ακούστηκε να κουδουνίζει στον αγέρα και η κουρτίνα "χόρεψε".
Ένα μικρό ταμπελάκι επιγραφής στην πόρτα του καφενέ που ορκιζόμουν πριν ό,τι δεν υπήρχε, έγραφε:
«Εκλεκτός και ο επόμενος που θα καταφέρει να τη διαβεί… και θα ξεδιψάσει!»
Ο αέρας το κούνησε ελαφρώς κι αυτό υπάκουσε. Απλά, Λιτά, Άξια!"


Πέραν των ιστοριών και του "προπομπού", συναντάμε και τον επόμενο "προπομπό" μιας κι αυτή τη φορά θα είναι τριλογία, διότι, Η Αγάπη μπορεί να Δηλώνει Παρών αλλά μπορεί να Δηλώνει κι Απών και να είναι συνάμα το ίδιο δυνατή, στα όποια συναισθήματα παράγει.. Όμως, ας μην σας προτρέχω άλλο. Βλέψεις υπάρχουν και θα ολοκληρωθούν! Διότι όπως έγραψα "ό,τι αγαπάς δεν μπορεί παρά να γίνει το ίδιο η ελπίδα".
 
 
Για την ώρα, αυτά.
Να περνάτε όμορφα, εκφραστικοί.
 
Καλό ΣΚ να έχετε!



«Είναι τόσο εύκολο, Να σκέφτεσαι την Αγάπη, Να μιλάς για την Αγάπη, Να εύχεσαι την Αγάπη, Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο, Να αναγνωρίζεις την Αγάπη, Ακόμα και όταν την κρατάμε στα χέρια μας»

Jaka



Η επίσημη σελίδα μου στο facebook για περισσότερο υλικό:  https://www.facebook.com/kikhkon/

Σχόλια

  1. Καλοτάξιδο!
    Το περιμένουμε με ανυπομονησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Μαρία μου.
      Να είσαι πάντα καλά!
      Ότι μα οτι επιθυμείς σου εύχομαι

      Διαγραφή
  2. Πολλα συγχαρητηρια! Αν ειναι οι ιστοριες σου τοσο ομορφες οσο ο προπομπος σου, θα σκισεις! Καλη επιτυχια Κικη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κική περιμένουμε με χαρά την καινούργια σου δουλειά....! και μάλιστα θα έλεγα με πολύ ενδιαφέρον με όσα μας ετοιμάζεις.
    Πάντα καλές εμπνεύσεις κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί ωραία, Κική μου!
    Μπράβο και πάλι μπράβο, κορίτσι μου!
    Συνέχισε ακάθεκτη! Έχεις πάρει φόρα και έχεις παρασύρει πολλούς από εμάς στον εκπληκτικό σου (εκφραστικό!) κόσμο!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά κ' πολλές ευχές για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα γελάω με το έχεις πάρει φόρα
      η αλήθεια ειναι πως οταν παρω δεν σταματω ευκολα

      ευχαριστω πολυ Συριανη μου

      Διαγραφή
  5. Φαίνεται ότι σε διακατέχει ο οίστρος του γραψίματος! Σου εύχομαι όσο γίνεται μεγαλύτερη διάρκεια του πνευματικού οργασμού σου, ο οποίος είναι παραγωγικότατος! Με το καλό το νέο σου βιβλίο. Αυτό βέβαια θα είναι παρόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Σταμάτη μου.
      Αυτό ναι, θα είναι παρόν.
      Να είσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  6. Καλοτάξιδο γλυκιά μου και περιμένω να το διαβάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με το καλό Κική μου και το νέο σου βιβλίο, που απ' τον τίτλο και μόνο ξεχωρίζει. Η ανορθογραφία στην αγάπη, είναι αποδεκτή έως και απαραίτητη μερικές φορές.
    Καλή συνέχεια σ' ότι κάνεις, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ αγαπημένη, Μαρία.
      Κάθε επιτυχία σου εύχομαι ολόψυχα.

      Διαγραφή
  8. Καλοτάξιδο να είναι Κική μου!! Εύχομαι ό,τι ποθείς, να πα΄νε όλα κατ'ευχήν! Εντωμεταξύ, αυτή την απορία με το "Παρών" την είχα και εγώ μόλις διάβασα τον τίτλο!! :) φιλιά πολλά, καλό υπόλοιπο Κυριακής!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να