Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ





Είναι η αφιέρωση, 
της Αγάπης που Δήλωσε Παρών.



Είναι οι εγκάρδιες ευχαριστίες, 
της Aγάπης που Δήλωσε Παρών.






Παρών και όχι Παρούσα...

Εδώ για να παρακολουθήσεις το τρειλερ του βιβλίου:  

https://www.youtube.com/watch?v=noFLpsDjz0w


Λέω στον Πρόεδρό μας: "Αυτή τη φορά Κυριακή, κύριε Μπαϊρακτάρη" 
"Μα Κυριακή δεν είσαι", μου λέει.

Και όχι μόνο, σκέφτηκα.
Να θυμάστε, το υπόβαθρο...

στο μέλλον, θα κατανοήσετε.



Είναι η Αγάπη,
που Δήλωσε Παρών...


αυτήν τη φορά, δήλωσε Παρών, 
την επόμενη όμως;







Η αλήθεια είναι πως φωτογραφία των βιβλίων με φόντο τζάκι, ξύλα και φωτιά δεν είχα και τώρα που πλέον έχω, καταλαβαίνω πόσο μα πόσο πολύ την ήθελα κι ας μην είχα σκεφτεί να την φωτογραφίσω.
Είναι η γλυκιά θαλπωρή που με ζυγώνει....
Είναι που "ότι αγαπάς. ...δεν μπορεί παρά να γίνει το ίδιο η ελπίδα. ..."!!
Είναι που προέρχεται από την αγαπημένη μου Μενη Σειριδου και την πόλη της Θεσσαλονίκης που πρόσφατα επισκέφτηκα κι απέκτησα ανθρώπους, εμπειρίες, στιγμές.
Ευχαριστώ αγαπημένη μου, για όλα σε ευχαριστώ!
Πάντα δίπλα, πάντα κοντά σου!

Να σας πω πως την Μένη την γνώρισα από κοντά στην πρόσφατη βιβλιοπαρουσίαση που κάναμε στην Θεσσαλονίκη, από το 2015 όμως είναι κοντά μου, δίπλα στα όποια βήματά μου, εκεί, να με στηρίξει με όσα μέσα διαθέτει και μπορεί.
Αυτό που με ένωσε κατά κάποιον τρόπο με την Μένη, από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε ήταν όταν στο μήνυμά της το σχετικό για να πάρει το βιβλίο μου, μου έγραψε πως είχε δει ένα απόσπασμα από το "Παγκάκι Reserve" που είχα ανεβάσει τότε στο φεισμπουκ και αμέσως ένιωσε πως αυτό ήταν δικό της, είχε δικά της κομμάτια μέσα κι αυτό γιατί κάπου συγκεκριμένα υπάρχει ένα δικό της παγκάκι,  στο οποίο καταφεύγει, σκέφτεται και βρίσκει λύσεις. Είναι το δικό της παγκάκι και πλέον το συνάντησε κάπου ανάμεσα στα λάφυρά μου/μας.

Θυμάμαι εντυπωσιάστηκα όταν μου ζήτησε το κινητό μου τηλέφωνο για να επικοινωνήσουμε μα στ' αλήθεια τώρα σκέφτομαι πως αυτό μου έχει συμβεί άπειρες φορές από τότε με τα βιβλία. Είναι που τελικά μπορείς να αγγίξεις κάποιες ψυχές, είναι που και η δική σου, θέλει κάποιον να την αγγίξει.

Θυμάμαι έντονα, πράγμα όχι εύκολο για εμένα, πράγματα που είπαμε στην πρώτη μας τηλεφωνική επικοινωνία και χαράκτηκε μέσα μου η λέξη "αιμοδότης" που μου είχε τότε πει. Είμαστε πνευματικοί αιμοδότες της κοινωνίας μου είπε και είχε δίκιο. 

Κάθε νόμισμα, έχει δύο όψεις.
Ξέρετε βλέπω γύρω μου ανθρώπους να νομίζουν πως είναι ανώτεροί μας, σοφότεροι, πως έχουν κάτι να πουν, να δείξουν μα στην ουσία και τώρα το καταλαβαίνω, είναι χαμένοι άνθρωποι σε έναν δρόμο που οι ίδιοι επέλεξαν και θέλουν να δείξουν τη διαδρομή σε εμάς που πάμε να χαράξουμε μία.


Αρχίζω να παρατηρώ καλύτερα τον κόσμο που μπήκα και ξέρετε τι βλέπω και δεν μου αρέσει; Είναι σαν να υπάρχει η μία πλευρά, αυτή η πλευρά των όσων γράφουν, λυπάμαι που το λέω μα μεγάλο μερίδιο συμπεριφέρονται σαν να είναι ανώτεροι άλλων, σαν ο κόσμος να τους χρωστάει σαν να κάνουν οι ίδιοι κάτι σημαντικό και οι άλλοι θα πρέπει απλώς να τους στηρίξουν κι αν οι άλλοι, δηλαδή το αναγνωστικό κοινό, δεν το κάνει, τότε το χαρακτηρίζουν αμόρφωτο, απολίτιστο και επιτίθεντο σε άλλους εμπορικούς συγγραφείς για να τους μειώσουν.

Δεν μου αρέσει αυτό, ασυμβάδιστοι δρόμοι, να μιλάς πχ για αγνά συναισθήματα και να κρύβεις τόσο μένος....

Και πραγματικά, είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους, δεν μου έχει μιλήσει κανείς άσχημα αλλά τυγχαίνει και σε δημόσιους σχολιασμούς να βλέπω "καλοντυμένα λεκτικά ξεκατινιάσματα" και να αναρωτιέμαι αν όντως είναι δυνατόν.

Ειλικρινά θα 'θελα να τους πω "Παιδιά, χαλαρώστε", είστε η μια πλευρά της τραμπάλας η άλλη είναι το αναγνωστικό κοινό και εκεί επανέρχομαι στα λόγια της Μένης, εκείνοι είναι οι πιο ουσιαστικοί αιμοδότες του πολιτισμού της κοινωνίας μας όχι οι συγγραφείς, ο αναγνώστης είναι και ανάλογα την αγάπη και την στήριξη που σου παρέχει, τόσο περισσότερο μας ενδυναμώνει.

Αυτά τα λίγα γιατί κουράστηκα να βλέπω τον κόσμο να νομίζει πως κάνει κάτι σπουδαίο και πως είναι ανώτερος άλλων, γενικότερα ας σταματήσουμε να δίνουμε οδηγίες στους συνανθρώπους μας και να το παίζουμε σοφοί γιατί η ίδια η ζωή είναι για γέλια και εμείς μέρος της. Άρα; Γελοίοι;(αυτό διατυπωμένο καλύτερα θα έμοιαζε γνωμικό ξένου συγγραφέα)

Ας χαλαρώσουμε, ας απολαύσουμε ότι μας κάνει χαρούμενος και ας κάνουμε χώρο στην αγάπη, να δηλώσει παρόν στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Όλα μα όλα, μοιάζουν πιο εύκολα.


Την αγάπη μου, εκφραστικοί.
Να περνάτε όμορφα.
 

Σχόλια

  1. Κική μου, ακριβώς αυτό χρειάζεται η ζωή μας. Χαλάρωση και αγάπη. Ευχαριστούμε που μας το θύμησες. Σε φιλώ, γλυκιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή την ανάγκη για υπεροχή την έζησα κι εγώ και ήταν ανυπόφορη, Κική μου!
    Ευτυχώς, υπάρχουν παντού οι άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να περπατήσεις πλάι-πλάι και δημιουργικά! Κι εύχομαι μόνο αυτούς να συναντάς στο δρόμο σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοιους έυχομαι να συναντώ και έτσι να παραμείνω
      φιλιά αγαπημένη μου

      Διαγραφή
  3. Να σου ευχηθώ πρωτα καλοταξιδο το καινουργιο σου βιβλιο Κικη μου ..και ναι... παντα θα υπερχουν άνθρωποι που θα στεκονται διπλα μας να μας τιμουν με την φιλία και την βοηθεια τους.. αυτους πρεπει να τους κραταμε φιλη μου.. τους άλλους ας τους αγνοήσουμε.. ειναι το καλυτερο για εμας..!!
    Καλή επιτυχία στο βιβλιο σου .. φιλη μου και καλή συνεχεια σε ότι κανεις από εδώ και πέρα..φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ σμαραγδένια μου
      να είσαι πάντα καλά

      την αγαπη μου

      Διαγραφή
  4. Κική μου καλοτάξιδο το νέο σου βιβλίο!
    Η τελευταία σου φράση τα λέει όλα!

    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πωπωπωπωπωωωωωωωωωω τι λες τώρα Κική μου.
    Μπήκα και είδα το trailer του βιβλίου. Περιττό να σου πω ότι έμεινα πολύ συγκινημένος. Υπέροχο καλή μου....! πάρα πολύ όμορφο σε όλα του τα επίπεδα, ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Κική μου και ακόμη μια φορά εύχομαι να πετύχεις τους στόχους σου και ακόμη περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να