Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ - ΚΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ




                 Στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσει να χάνουν στα παιχνίδια, είτε πρόκειται για επιτραπέζια, είτε για τυχερά, είτε για ηλεκτρονικά, είτε για αθλητικά και γενικότερα για κάθε είδος παιχνιδιού που υπάρχει. Όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως κατά τη γνώμη μου παίζουν για να κερδίσουν και όχι για να χάσουν. Ακόμα και αυτοί που παίζουνε για την πλάκα τους, όπως υποστηρίζουν, στη πραγματικότητα να στεφθούν οι ίδιοι νικητές επιθυμούνε. Ακόμα και να υπάρχουνε άνθρωποι που ξεκινάνε για διασκέδαση κάποιο παιχνίδι, στη πορεία παθιάζονται με την έννοια της νίκης και θέλουν το τρόπαιο να είναι δικό τους.
            Άλλωστε ο νικητής τα παίρνει όλα, έτσι δεν είναι;
            To θέμα όμως είναι όλοι οι παίκτες να παίζουνε χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα θεμιτά και όχι αθέμιτα μέσα.
Η νίκη έχει σημασία μόνο όταν γίνει μέσω θεμιτού ανταγωνισμού και μην ξεχνάτε ότι κάνοντας δυο η τρεις παρασπονδίες σε κάποιο παιχνίδι, δε σημαίνει ότι επειδή δε γίνατε αντιληπτοί μέχρις στιγμής δε θα γίνεται και κατά τη διάρκεια της τέταρτης παρασπονδίας σας.
Προσέξτε γιατί σε κάθε παιχνίδι υπάρχουνε και οι κατάλληλες ποινές…….
            Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι πρέπει να μπορούμε να παίξουμε με τέτοιο τρόπο ώστε  να καταφέρουμε να απολαύσουμε το παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια του είτε ως νικητές, είτε ως απλοί παίκτες.
Ο νικητής μπορεί να τα παίρνει όλα, οι παίκτες όμως κερδίζουν πείρα και εάν έχουν ευχαριστηθεί το παιχνίδι και το έχουν διασκεδάσει με τη ψυχή τους, σίγουρα είναι και αυτοί κερδισμένοι γιατί κέρδισαν ευτυχισμένες στιγμές οπού μελλοντικά θα μετατραπούν σε παλιές καλές αναμνήσεις.
Εξάλλου, τι να κάνει κάποιος τη νίκη, αν δεν έχει απολαύσει καθόλου τη διαδρομή που έκανε μέχρι να την αποκτήσει. Εάν κάποιος δεν είναι σε θέσει να απολαύσει όλο τον αγώνα, δεν θα είναι σε θέσει να απολαύσει και το έπαθλο. Τι να κάνει κάποιος έναν έπαθλο, του οποίου δεν έχει αναγνωρίσει  την αξία και τον κόπο που ο ίδιος κατέβαλλε για την απόκτησή του;
            Κάπως έτσι λοιπόν λειτουργούν και τα παιχνίδια των σχέσεων στη ζωή μας. Όλοι παίζουμε για να κερδίσουμε. Ο καθένας για το δικό του έπαθλο. Εδώ το έπαθλο διαφέρει για τον καθέναν μας. Άλλοι προσπαθούν να το κερδίσουν με θεμιτά και άλλοι με αθέμιτα μέσα. Άλλοι δίνουν αγάπη και άλλοι παίρνουν. Άλλοι δίνουν ευτυχία και άλλοι πόνο. Άλλοι χαρίζουν χαμόγελα και άλλοι δάκρυα. Άλλοι δίνουν χρήματα και άλλοι απλά τα παίρνουν. Άλλοι προσφέρουν συναισθήματα και άλλοι απλά τα επιστρέφουν. Άλλοι δίνουν ολόκληρο τον εαυτό τους και άλλοι δεν δίνουν τίποτα.
Περίεργες οι αλληλοεπιδράσεις που συμβαίνουν ανάμεσα στους παίκτες. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι θετικές και σε κάποιες άλλες αρνητικές. Κάποιοι παίκτες μόνο δίνουν και κάποιοι άλλοι μόνο παίρνουν. Ευτυχώς όμως που υπάρχουνε και κάποιες ομάδες παικτών που αλληλομοιράζονται πράγματα και καταστάσεις. Αυτοί και μονο αυτοί είναι οι κερδισμένοι.
Όσοι καταφέρουν να μοιραστούνε πράγματα μεταξύ τους είναι και οι νικητές. Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλοί παίκτες που απλά έπαιξαν και έχασαν. Κάποιοι από αυτούς έμειναν ικανοποιημένοι από τις στιγμές που αποκόμισαν και κάποιοι άλλοι απογοητεύτηκαν, στενοχωρήθηκαν, πόνεσαν και κάποιοι άλλοι χαρήκαν για την ήττα τους, επειδή είχαν κουραστεί να παλεύουν για τη νίκη τους.  Όλοι τους όμως κέρδισαν αναμνήσεις και εμπειρίες. Διώχνοντας τις άσχημες και κρατώντας τις καλές αναμνήσεις και πιο δυνατοί πλέον προχωράνε για νέα παιχνίδια.
            Εντάξει έχασαν ένα παιχνίδι και τι έγινε; Υπάρχουν τοοοοοόσα άλλα  που θα έρθουν στη ζωή τους. Εξάλλου όπως όλοι ξέρετε κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, εάν χαθεί μια μάχη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαθεί και ο πόλεμος. Άρα και κατά τη διάρκεια της προσωπικής μας ευτυχίας, χάνοντας κάποιου είδους ανθρώπινη σχέση, δε χάνεται και η ευτυχία μας, αντίθετα μάλιστα, παλεύοντας θα καταφέρουμε να την αποκτήσουμε στο έπακρον στο απώτερο μέλλον.

Σχόλια

  1. Έτσι είναι όπως τα λες Κική μου .
    Η χαρά του παιχνιδιού αξίζει .
    Δεν μπορώ τους γκρινιάρηδες που πρέπει να κερδίσουν οπωσδήποτε.
    Παλεύουμε για να κερδίσουμε αλλά με θεμιτά μέσα καο χωρίς γκρίνια .
    Καλό Πάσχα και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοφές κουβέντες Κική μου. Ορθή προσέγγιση. Η Εμμονή με την "νίκη" στη ζωή μπορεί να υποκρύπτει και άλλα προβλήματα. Πρέπει να ξέρουμε που ακριβώς θέλουμε να "νικάμε" αλλά και "πως".
    Καλή Μεγαλοβδομάδα κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομορφούλα της μπλοκοπαρέας μας, εύχομαι Καλό Πάσχα με υγεία και δημιουργία στις σκέψεις καισ τους στίχους σου που αναβλύζουν από την καρδιά σου και γίνονται γραπτός λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η νίκη είναι ωραία, αλλά αν συνεχώς επαναλαμβάνεται γίνεται βαρετή, κουραστική και οδηγεί σε μοναξιά. Αρκετές φορές μάλιστα, η νίκη με την ήττα είναι δυσδιάκριτες και νικάμε με το να χάνουμε, ή χάνουμε με το να νικούμε!
    Ισοπαλία και πάλι ισοπαλία!!! Σιγουράκι... ;)

    Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κικίτσα μου, εύχομαι ένα όμορφο Πάσχα, που θα σου χαρίσει πολλές εμπνεύσεις! Φιλιά, αγαπημένο κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα. Και κάθε ταξίδι το αγαπώ πιο πολύ για τη διαδρομή ως τον προορισμό. Αυτό αξίζει.
    Ευχές πολλές για καλές γιορτές Κική μου. Αγάπη, επιτυχίες, χαρούμενες στιγμές και πάνω από όλα υγεία να φέρει η Ανάσταση του Κυρίου.
    Καλό Πάσχα μάτια μου
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να