Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεριζώνω την καρδιά μου από αγάπη, για να ανθίσει στο μέλλον η δική σου. Και ξέρω. Ξέρω πως θα πονέσεις, πως θα κλάψεις, πως θα με μισήσεις. Το ξέρω που να πάρει, και αυτό μου είναι αβάσταχτο.





"Σήμερα φόρεσα το αγαπημένο σου φόρεμα.
Εκείνο το λευκό, μεταξωτό φόρεμα που μου αγόρασες στην τρίτη επέτειο του γάμου μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, το πώς ένιωσα όταν το άγγιξα για πρώτη φορά. Το ύφασμά του, μου θύμισε τα αισθήματά μου, για εσένα. Τρυφερά και αγνά, σαν το χρώμα που επέλεξες να του δώσεις. Ξέρω πως το παρήγγειλες ειδικά για εμένα. Ξέρω πως δυσκολεύτηκες να δώσεις τα μέτρα μου στον ράπτη, ειδικά αυτά που αφορούσαν τον κορσέ και δεν ξέρω και πως τα κατάφερες αλλά η έκπληξή σου ήταν ιδανική. Λες και πήραν τα μέτρα από εμένα, λες και το ζήτησα εγώ. Πόσο μέσα ήσουν πάντα, στις επιθυμίες και στα όνειρά μου. Ακόμη και το τελείωμα στο φουστάνι, χαραγμένο με την δαντέλα που ξέρεις πόσο αγαπώ, έμοιαζε με την αγάπη μας. Υπερήφανο, όπως εμείς.
Θεέ μου, πόσο σε αγαπώ.
Να ήξερες μόνο.
Φρόντισα να φορέσω και τις μεταξωτές, λευκές κάλτσες με τις οποίες είχες εμπλουτίσει το δώρο σου. Και τα παπούτσια, επίσης. Και τα γάντια, φόρεσα. Και την ομπρέλα θα πάρω μαζί μου. Και το καπέλο. Τα έχω φορέσει όλα, θέλω να είμαι «λευκή» και κατά κάποιο τρόπο, να σε φοράω. Το φτερό στο καπέλο χάλασε, αλλά φρόντισα να το καλύψω κάπως, με το δίχτυ που έπεφτε μπροστά και όπως έλεγες, μου έδινε άλλη χάρη. Θα φορέσω και το πανωφόρι, με το οποίο φρόντισες να ολοκληρώσεις το δώρο σου, για να νιώθω πως δεν άφησα τίποτα πίσω μου, πως σε πήρα ολοκληρωτικά μαζί μου. Ίσως έτσι, να σε έχω για πάντα στην αγκαλιά μου."




"Ξεριζώνω την καρδιά μου από αγάπη, για να ανθίσει στο μέλλον η δική σου.
Και ξέρω.
Ξέρω πως θα πονέσεις, πως θα κλάψεις, πως θα με μισήσεις
Το ξέρω που να πάρει, και αυτό μου είναι αβάσταχτο αλλά δεν μπορώ να περιμένω άλλο.
Νιώθω σαν ένα σκουριασμένο καράβι που το απέσυραν και με τίποτα, δεν πρόκειται να ριχτεί στη θάλασσα, πάλι.
Και το νησί μας αγάπη μου, θέλει καράβια να αρμενίζουν στην θάλασσά του.
Κι εγώ έχω αποσυρθεί, αγάπη μου.
Έχω αποσυρθεί από καιρό και κάθε μέρα ψάχνω να βρω το θάρρος μου, γιατί θέλει θάρρος να κάνει κάποιος αυτό που κάνω εγώ.
Γιατί λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να αγαπούν όπως σε αγαπώ εγώ, αγάπη μου και τίποτα δεν θα είναι ίδιο πια.
Γιατί μου παίρνεις όλα αυτά τα πανάκριβα δώρα αγάπη μου και εγώ νιώθω πως δεν τα αξίζω. Γιατί νιώθω πως δεν αξίζω τίποτα πια.
Παρακαλούσα τον θεό να είχαμε χίλια δυο άλλα προβλήματα αλλά όχι αυτό αγάπη μου, όμως με αυτό μας έρανε και εγώ δεν το αντέχω.
Μακάρι να είμασταν φτωχοί, θα το άντεχα.
Μακάρι να είχαμε συγκρούσεις, θα το άντεχα.
Μακάρι οι οικογένειές μας, να είχαν προβλήματα μεταξύ τους, κι αυτό θα το άντεχα.
Μακάρι να αντιμετωπίζαμε ασθένεια, πίστεψέ με κι αυτό θα το άντεχα."
 

  
"Και κάπου εκεί, θα κατοικώ και εγώ.
Πλάι σου, δίπλα σου, μέσα σου.
Άξια αυτή τη φορά αγάπη μου, Άξια!
Γιατί τα σκουριασμένα καράβια, είναι γεμάτα Αξιοπρέπεια κι αυτό μου τα είπαν τα ίδια σε μια πρόσφατη συνομιλία μας.
Γιατί αφουγκράστηκαν την καρδιά μου, Αγάπη μου και μου μίλησαν. Εκείνα, μου έδειξαν τον δρόμο.

Σε αγαπώ.
Πάντα θα σε αγαπώ, κάθε μέρα και περισσότερο.
Δεν σε εγκαταλείπω, σου δίνω απλώς μια ευκαιρία."


" «Είναι η Αγάπη» Πρόφερε ένα ένα τα γράμματα σταδιακά και γλύκανε ο κόσμος όλος.
«Και που είναι τώρα;» Ρώτησε αυθόρμητα ο μικρός.
«Ταξιδεύει και γλυκαίνει τους ανθρώπους» Πρόφερε με ευλάβεια ο παππούς και κλείνοντας το φωτάκι, άδειασε τον χώρο.
Ο μικρός κοιμήθηκε.
Ο παππούς επέστρεψε, κοίταξε τον μικρό και ένιωσε ευλογημένος.
Στράφηκε στην ηρωίδα του πορτρέτου και τα μάτια του, ξεχείλισαν αγάπη. "
~~ Η Αγάπη Δηλώνει Απών - Κική Κωνσταντίνου
Τριλογία Αγάπης από τις εκδόσεις Λεξίτυπον

Εσύ ακόμη να προμηθευτείς το βιβλίο;
Τι περιμένεις;
Ζήτησέ το μου ενυπόγραφο και με αφιέρωση.

Photo cretids: Μαρία Παρασκευοπούλου
Τοποθεσία λήψης: Λουτράκι
Συλλέγω Στιγμές blog by Μαρία Παρασκευοπούλου
https://www.syllegw-stigmes.gr/
https://www.mariaparask29-photography.gr/

Ευχαριστώ πολύ!!!

#Κική_Κωνσταντίνου
#Εκφράσου
#Η_Αγάπη_Δηλώνει_Απών
#Συλλεκτικό_Κορίτσι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να