Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ - ΚΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Θέλω όλα να τα εξερευνήσω εδώ και τώρα.
Όλα
Εδώ
Τώρα
Σήμερα
Χθες
Που το χθες, ήταν το λεπτό που πέρασε.

Όλα εδώ
Τώρα
Δικά μου
Δίχως υπεκφυγές και δίχως ανακαλύψεις
Δίχως ζωή και δίχως θάνατο

Σαν σε μια κλωστή να ονειροβατώ και σαν - σε μια γνώριμη αλάνα - να παίζω ποδόσφαιρο, σαν να έγδαρα τα γόνατά μου χθες. Και θέλω κι άλλο… κι άλλο… κι άλλο..
Δίχως ντροπή και δίχως έλεος.
Δίχως μνήμες, μόνο με σκέψεις και ενίοτε με υπεκφυγές.

Πονάω, μ’ ακούς;
Ο θώρακάς μου καίει, με λιώνει, νιώθω το μέτωπό μου σαν να έχει βγάλει ρίζες και οι φλέβες, σαν τέρατα καραδοκούν και επιμένουν. Επιμένουν να με θυσιάσουν για το τίποτα.
Κι όλα σοβαροφανή, δίχως αιτία και δίχως συνέπεια.
Όλα να σφάζουν το τέμενος μια ξεχασμένης χώρας που εδώ και χρόνια αναζητώ. Κουρσάρος είμαι και ενίοτε ναυαγός.

Τι θες εσύ;
Τι σε ενοχλεί;
Το δάκρυ;
Ο φόβος;
Ο θυμός;
Είναι η ζωή μου μια ξεχασμένη παροικία. Παροικία, καταλαβαίνεις τι εννοώ; Μπορείς να δεις τι κρύβουν οι λέξεις; Βλέπεις το χέρι πως το τείνω νοερά; Ειν’ ο κόσμος αυτός κι αν νομίζεις πως είναι «μαύρος» σου λέω πως είναι «λειψός» και αγαπώ όλα αυτά που λείπουν. Και πρόσεξε, δεν θέλω με αυτά να τον γεμίσω.

Σύρθηκα, μαινόμενος σύρθηκα.
Μια υποταγή σε ένα σήμερα - που φευγαλέα - μου ανήκει.
Δώσε μου την πληγή, θα την ανασύρω όλη και θα την αιχμαλωτίσω ξανά και ξανά και ξανά. Είμαι η στάμνα που έσπασε νωρίς, δεν πρόλαβα να πιω νερό να ξεδιψάσω. Μου την ’κλεψαν οι γειτόνοι μα ξέρω που την κρύψανε, θαρρώ. Δώς μου την ευκαιρία να την ανασύρω. Κανείς δεν αναπολεί τη στιγμή παρά μόνο τις τέμπερες. Εκείνες τις λευκές, μικρές τέμπερες - που κοιμούνται - πίσω από την ξεχασμένη ανεμώνα.

Κι όλοι ψάχνουν το δάσος, το βουνό, σε φυτά αγκαθωτά και σπάνια αποζητούν να βρουν την αίγλη. Νομίζουν πως θα βρουν βαρύτητα σε τόπια ανέσπερα και άκρως ειρηνικά μα κανείς, κανείς, κανείς δεν αναζητά στο χώμα.
Ψάξε ρε!
Βαλε τα δάχτυλα σου μέσα στο χώμα, νιώσε τη λάσπη, γίνε λάσπη, ανάσανε και ζήσε ξανά! Ζήσε όπως σου αξίζει: «Ελεύθερος στην φυλακή του χθες και αιώνιος στον εγκλωβισμό του σήμερα.» Για αύριο ας μη μιλάμε, ήρθε η ώρα που πρέπει να αποκοιμηθώ.
Μη μου πεις καληνύχτα!
Υποτάσσομαι σαν έρμαιο και καθοδηγώ:
Φως, λύτρωση και αέρας

Είναι άραγε η ματαιότητα ο δρόμος της ελευθερίας;
Ντροπή σου!

Ώρα να κοιμηθώ!
Μη μου πεις καληνύχτα!

~~ Μη μου πεις καληνύχτα - Κική Κωνσταντίνου




Είναι άραγε η ματαιότητα ο δρόμος της ελευθερίας;

Σχόλια

  1. "Είναι άραγε η ματαιότητα δρόμος ελευθερίας;"

    Πόσο κλείνει με μια υπαρξιακή ερώτηση ένα ακόμα σου ποίημα Κική μου.
    Καλησπέρα ποιήτριά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ αγαπώ αυτά που λείπουν από αυτή τη χώρα, Κική μου. Συγχαρητήρια για το υπέροχο ποίημά σου. Κι ας παρεκτρέπομαι: Καληνύχτα, γλυκιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα σου πω καλημερα!!!!!!! Και οτι απεχθανομαι την υποταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να