Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ



        Την Κυριακή στις 7 Απριλίου, είχα για ακόμη μία χρονιά την τύχη, την χαρά και την τιμή να φιλοξενηθώ στον αγαπημένο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τ’ Αλωνάκι» - που έχει άκρως ενεργή δράση τόσο στην Χαλκίδα, την Εύβοια, την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό - για την παρουσίαση του νέου μου βιβλίου με τίτλο «Η Αγάπη Δηλώνει Απών» - δεύτερο μέρος της Τριλογίας Αγάπης – που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λεξίτυπον.
Η Τριλογία Αγάπης, δηλαδή το πρώτο μέρος «Η Αγάπη Δηλώνει Παρών» και το δεύτερο μέρος «Η Αγάπη Δηλώνει Απών», σίγουρα δεν βγήκε με λανθασμένο τίτλο μιας και όντας θηλυκό, θα έπρεπε να φέρει στον τίτλο «παρούσα» και «απούσα». Εννοείτε πως φέρει τον παραλληλισμό, τον συμβολισμό και το λογοπαίγνιό της. Τα κομμάτια του παζλ θα ενωθούν με την έκδοση του τρίτου και τελευταίου μέρους της τριλογίας (που ήδη έχω ξεκινήσει να δημιουργώ) και εκεί θα μπορέσουμε όλοι μαζί να δούμε αυτά τα «ω» που θα μας οδηγήσουν..
Είχα αναφέρει και πέρυσι στην παρουσίαση, πως η Τριλογία Αγάπης κάνει αναφορά σε τρία σημαντικά στάδια που μοιάζουν με αυτά των ανθρώπων και των ψύχων ως πνευματικές και όχι μόνο, υπάρξεις.
Γέννηση, Θάνατος, Ανάσταση.
Η Γέννηση, ήρθε μέσω ρομαντικών ιστοριών αγάπης που ήταν το έναυσμα, για μια αρχή γεμάτη οιωνούς και εύηχες μελωδίες
Ο Θάνατος, ήρθε μέσω ιστοριών που οδήγησαν στην δολοφονία της Αγάπης. Κι εδώ να σας πω ένα μυστικό που θα ανακαλύψετε και μόνοι στις σελίδες του βιβλίου. Όταν ξεκίνησα να γράφω τις ιστορίες της αγάπης, στις οποίες καλούταν αυτό το πολύτιμο συναίσθημα να δηλώσει απουσία, μέσω της ιστορίας των σκουριασμένων καραβιών, που η αγάπη δηλώνει παρουσία μέσα από την πιο μεγάλη απώλεια – που όχι – δεν είναι ο θάνατος, κατάλαβα πως η Αγάπη δεν μπορεί να δηλώσει απουσία, οι άνθρωποι μπορούν, εκείνη όμως όχι. Εκείνη όπως χαρακτηριστικά αναφέρω και στο βιβλίο, ταλαιπωρείτε, δολοφονείται, ανασταίνεται.
Εύχομαι του χρόνου, πάλι όλοι μαζί, να καταφέρουμε να δούμε την Ανάσταση της Αγάπης και την διάδοσή της σε έναν (γιατί όχι;) καλύτερο κόσμο.
Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια χρονιά τον αγαπημένο Πρόεδρο του Συλλόγου αλλά και συντοπίτη μου, κύριο Δημήτρη Λιανοστάθη και την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου, κυρία Σκολίδη Φωτεινή για την πάντα ζεστή και τρυφερή τους φιλοξενία (αγκαλιά θα έλεγα), που γίνεται πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και φυσικά, τα άκρως δυναμικά μέλη του συλλόγου, που μας βοήθησαν με τις τεχνικές λεπτομέρειες της εκδήλωσης.  
            Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον λογοτέχνη ποιητή συγγραφέα κύριο Γιώργο Κωνσταντίνου για την ομιλία - χαιρετισμό του, καθώς επίσης και στις φιλαναγνώστριες αλλά και φίλες μου πλέον (ο δρόμος του βιβλίου έφερε στη ζωή μου πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους) Λουΐζα Φρέρη και Εύα Τουλίδα, που βαθιά με συγκίνησαν, για ακόμα μία φορά.
             Και συνεχίζω τις ευχαριστίες μου για τους συνδαιτυμόνες μου στο τραπέζι. Φέτος είχα την τιμή και την χαρά να έχω μαζί μου, έναν αξιολάτρευτο για εμένα άνθρωπο που είναι αδύνατον να τον συναντήσεις και να φύγει από τη μνήμη σου τόσο σαν προσωπικότητα, σαν μορφή αλλά και σαν ύπαρξη γενικότερα. Αναφέρομαι φυσικά στον ηθοποιό – σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του θεατρικού συλλόγου «περι τεχνών». κύριο Γιώργο Νικολαΐδη. Τιμή μου η παρουσία του εκεί και τον θερμά τον ευχαριστώ για την στήριξη και την αγάπη του. Και συνεχιζω με μια επίσης νέα και πολύτιμη γνωριμία, την σύμβουλο επαγγελματικής κατάρτισης, χορογράφο και δασκάλα αργεντίνικου τάνγκο της 4dance academy, Αρετή Κόκκαλη που συνυπάρξαμε πρόσφατα και σε μια άλλη εκδήλωση με τίτλο «Λάφυρα Εν Χορώ» που έγινε στον χώρο της σχολής, μια άκρως επιτυχημένη βραδιά που δεν θα βγει πότε από το μυαλό και την ψυχή μου με πλήθος αξιόλογων συντελεστών και με πάντρεμα μορφών τέχνης που τοσο αγαπώ και εν καιρώ πιστεύω θα ακολουθήσουν και πολλές ακόμη  πολύμορφες εκδηλώσεις.
            Έπειτα θα παω στην πολυαγαπημένη μου κυρία Ελένη Φωτιά που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  βρέθηκε κοντά μας και τοσο με την παρουσία και το ταπεραμέντο της, έδωσε άλλη νότα στην όλη βράδια. Το πιο θερμό μου ευχαριστώ και την αγαπη μου.
            Και επειτα ο αγαπημένος μου κύριος Κώστας Μπαϊρακτάρης που πραγματικά δεν ξερω τι να πρωτοπώ για αυτόν τον αξιέπαινο άνθρωπο, λογοτέχνη, συγγραφέα, επιστήμονα, πρόεδρο του συλλόγου οι φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα που είναι κοντά μου από το πρώτο λεπτό και τοσο ζεστά και εγκάρδια με στηρίζει. Τις πιο θέρμες μου ευχαριστίες.
            Χωρίς την καταλυτική συμβολή της Βίκυς Μπασούκου, επίσης χορογράφου και δασκάλας χορού της 4dance academy, της κοινωνιολόγου Έλενας Παπουτσή .της γλυκύτατης κύριας και ερασιτέχνη ηθοποιού, Ιωάννας Ντεκώ αλλά και της δασκάλας Κατερίνας Δανιηλίδου δεν θα ήταν ίδια η εκδήλωσή μας. Μας ξάφνιασαν, μας ένωσαν κομμάτια, μας παρουσίασαν με τον μοναδικό τους τροπο αποσπάσματα του βιβλίου δίνοντας μια ξεχωριστή χάρη και ένα άλλους είδους πιο ξεχωριστό νόημα στην εκδήλωση μας.  Σας ευχαριστώ πολύ για την καταλυτική σας δράση και πραγματικά ευγνώμων και αυτές τις νέες μου γνωριμίες. Νέα πρόσωπα στη ζωη μου αλλα εξίσου πολύτιμα και σημαντικά.
            Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νικό Μουσαβερέ που για ακόμη μια χρόνια μου δώρισε το βιντεο που παρακολουθήσατε, που ειναι στην ουσία το τρειλερ του νέου βιβλίου.
            Η βραδιά, πλαισιώθηκε και λειτούργησε μουσικά με τον καλύτερο δυνατό τροπο για ακόμη μια χρονιά από τους «Μαντάρα»:
Κωνσταντίνος Μαδαρός: κιθάρα, λαούτο, λαουτομάντολα, τραγούδι
Κατερίνα Σέγκου: τραγούδι
Χρήστος Περγάμαλης: κρουστά (μπεντίρ, djembe..)
Σταμάτης Χαϊνάς: κοντραμπάσο
Δημήτρης Λιάσκος: πνευστά
Γιάννης Οικονομίδης: κεμετζές, γυαλί ταμπούρ, μπεντίρ
Μενέλαος Διέτης: παραγωγή
Ένα ανερχόμενο δυναμικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής που ανθίζει και ειμαι σίγουρη πως θα μας καταπλήξει με την πρόοδο που θα εχει στον δύσκολο μα άκρως εντυπωσιακό αυτό δρόμο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την κάρδια μου που είσαστε και φέτος κοντά μας. Μεγάλη η τιμή και η χαρά μου.
            Και τέλος, τις πιο βαθιές μου ευχαριστίες σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στους αγαπημένους μου ανθρώπους και σε αυτούς τους ανθρώπους που ακόμη και νοερά, με όλη τους την αγαπη, βρέθηκαν κοντά μας.
Σας ευχαριστώ όλους παρά πολύ!

«Κι ύστερα μίλησαν για αγάπη όλοι αυτή που την σκότωσαν»
Η θύελλα της Αγάπης, έρχεται!

Μετά ευχαριστιών,
Κική Κωνσταντίνου
Συγγραφέας - Ποιήτρια
Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα»


Eκφραστικοί μου, καλημέρα!
Ελπίζω να σας βρίσκω καλά!
Στην σελίδα και στο προφιλ μου στο φεισμπουκ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες αλλά και βίντεο από την ιδαίτερη βραδιά!
Θα επανελθω στην μπλοκοσφαιρα, ωστόσο να ξέρετε πως φροντιζω να σας παρακολουθω!
Να περνατε ομορφα!
Την αγαπη μου και τις πιο βαθιες μου ευχαριστιες σε ολους εσας που με στηρίζεται και με αγαπατε! Ομοιως και εγω!

Σχόλια

  1. Σταθερά τα βήματά σου καλή μου φίλη στην καταξίωσή σου. Στον όμορφο κόσμο σου. Χαίρομαι πολύ κορίτσι μου και σε καμαρώνω. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σου. Σε καμαρώνω. Χαίρομαι με τη χαρά σου. Πάντα ψηλά,πάντα μπροστά.
    Φιλάκια πολλά
    ΥΓ ''Θύελλα Αγάπης'' ετσι;;; Αναμένω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο όλο και πιο ψηλά ομορφούλα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρασα ν αφησω και απο εδω φιλη μου τις ευχες μου.
    🌹🌹Πασχαλινές δέξου ευχές από την καρδιά βγαλμένες,όλες οι μέρες της ζωής σου να είναι Αναστημένες. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!🌸🌸

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να