Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. (ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ).

Καλημέρα καλοί μου φίλοι!
Σήμερα δεν είμαι στα "καλύτερά" μου διότι λίγο η κούραση της δουλειάς και λίγο η ίωση που νοιώθω να με περιτρυγιρίζει με έχουν κάνει να βλέπω το ¨κόσμο¨ κάπως νευρικά.

Υποπτεύομαι πως κάποιος στη μπλοκογειτονιά με "κόλλησε" και τον αναζητώ με το μάτι ετοιμοπόλεμο. χαχαχαχα (αφού μπορώ ακόμη να αστειεύομαι καλά είμαι).
Πλάκα κάνω εννοείτε, ξέρω καλά πως μάλλον "φλέρταρα" με την ίωση εχθές που με έπιασε η βροχή στο δρόμο δίχως ομπρέλα και έγινα "λούτσα".
Αυτο όμως που με εξοργίζει πιο πολύ απ όλα είναι που μάλλον δε θα καταφέρω να πάω εκεί που είχα προγραμματίσει για ΣΚ και εκτός απο το οτι δεν είμαι ποτέ του προγράμματος μια φορά θέλησα και εγώ να προγραμματίσω κάτι καλό λίγες μέρες πριν και ήρθανε τα "πάνω-κάτω". Τι να πει κανεις τωρα....

Αρκετά όμως "γκρίνιαξα", πάμε για το κυρίως μέρος αυτής της ανάρτησης που ειναι η συνέχεια του χθεσινού διηγήματος. 
Ξέρω πως υπάρχει και ένας Λάκης, που αναμένει τη συνέχειά του αλλά έτσι όπως είμαι εγώ τώρα μόνο με αυτόν δε μπορώ να ασχοληθώ, ενώ το συγκεκριμένο διήγημα είναι ήδη ολοκληρωμένο και απλώς ανεβαίνει ανα διαστήματα.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρω πως για το πρώτο μέρος του διηγήματος μπορεί κάποιος να πατήσει εδώ http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/11/blog-post_15.html

Πάμε για τη συνέχεια λοιπόν.


 ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. (ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ).


        Το μικρό κοριτσάκι αφού φίλησε στο μάγουλο τη μεγάλη πορσελάνινη ξανθιά, γαλανομάτα και ασπροφορεμένη κούκλα, την έβαλε στο κρεβάτι, τη σκέπασε με το σεντόνι και φεύγοντας έκλεισε το φως του δωματίου της, αφήνοντας την να «κοιμηθεί».
-         Μαμά, μπαμπά! Φώναξε καθώς έτρεξε να χωθεί στην αγκαλιά των γονιών του που μόλις είχαν επιστρέψει από τη δουλειά και έδειχναν χλωμοί και εξουθενωμένοι.
-         Ήσυχα μωρό μου, είπε με σιγανή φωνή η μητέρα της η Σεβαστή και με μία απαλή κίνηση παραγκώνισε τη κόρη της για να κατευθυνθεί στο ψυγείο και να πιει νερό.
Το κοριτσάκι, απτόητο έτρεξε να χωθεί στην αγκαλιά του μπαμπά της Αριστείδη, ο οποίος έντονα καταβεβλημένος αρκέστηκε σε μια σχεδόν ψυχρή αγκαλιά και κατευθύνθηκε προς τη τουαλέτα.
-         Τι έχει ο μπαμπάς; Ρώτησε όλο απορία μα και θυμό συνάμα.
-       Τίποτα μωρό μου. Η κούραση του προκάλεσε έντονο πονοκέφαλο, απάντησε η μητέρα της.
-         Θα περάσει; Αποφάνθηκε με αγωνία.
-         Φυσικά και θα περάσει! Έλα δω να σε πάρω μια αγκαλιά και στη συνέχεια πήγαινε να πλύνεις τα χέρια σου για να φάμε. Μέχρι  να γυρίσεις θα στρώσω το τραπέζι και θα ξυπνήσω και τη γιαγιά σου που κοιμάται μέσα. Τόνισε με ένα αστραφτερό χαμόγελο, θέλοντας να κρύψει τη κούραση  άλλης μιας δύσκολης  ημέρας.
-         Και η έκθεση; Ρώτησε με βλέμμα όλο παράπονο.
-         Ποιά έκθεση γλυκιά μου; Αναρωτήθηκε πίνοντας κι άλλο νερό η Σεβαστή.
-         Τι ποιά έκθεση μαμά; Η έκθεση που εδώ και δυο μέρες σε παρακαλώ συνέχεια να με βοηθήσεις να γράψουμε. Τόνισε με σπινθηροβόλο βλέμμα η μικρή.
-         Α ναι… με συγχωρείς που το ξέχασα. Είχα δύσκολη μέρα σήμερα και…
-         Μα εσύ πάντα έχεις δύσκολη μέρα, τη διέκοψε με έντονη φωνή.
-         Λογικό. Αφού δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μη σου λείψει τίποτα. Αποκρίθηκε φανερά εκνευρισμένη.
-         Ναι καλά! Όλο τα ίδια μου λέτε! Και εσύ και ο μπαμπάς μου λέτε συνέχεια τα ίδια πράγματα. Όλο μου λέτε πως δουλεύετε τόσες ώρες για να μη μου λείψει τίποτα και στην ουσία μου λείπει το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου, δηλαδή εσείς και οι αγκαλιές σας.
-         Μαριτίνα τι είναι αυτά που λες; Δε ντρέπεσαι να αυθαδιάζεις στη μητέρα σου; Τη μάλωσε η Σεβαστή με ένα παράξενο και ακαταλαβίστικο ύφος.
-         Όχι δε ντρέπομαι γι’ αυτό! Ντρέπομαι μονάχα που όλες μου οι φίλες έχουν γράψει την έκθεσή τους μαζί με τους γονείς τους κι εγώ δεν έχω γράψει τίποτα παρόλο που σας παρακαλάω δυο ημέρες τώρα.
-         Τι φωνές είναι αυτές; Ρώτησε με αυστηρό ύφος ο Αριστείδης που μόλις επέστρεψε στη κουζίνα.
-         Εδώ η κόρη σου μας κάνει κήρυγμα που δουλεύουμε τόσες ώρες για να μη της λείψει τίποτα και βγάζει και γλώσσα στη μητέρα της επειδή ξέχασε την έκθεση που πρέπει να γράψει για το σχολείο της.
-         Σας το έχω πει εδώ και δυο μέρες και σήμερα είναι η τρίτη μέρα και σας το είπα ξανά το πρωί πριν φύγετε για τη δουλειά, αλλά εσείς όπως πάντα είστε απών από τη ζωή μου! Φώναξε με όλη τη δύναμη της ψυχής της η μικρή Μαριτίνα.
Εκείνη τη στιγμή ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε και όλοι τους έμειναν ακίνητοι στη θέση τους για λίγα δευτερόλεπτα.
Η Σεβαστή ανοιγόκλεισε τα μάτια της προσπαθώντας να πιστέψει πως αυτό που είδε δε συνέβη ποτέ.
Ο Αριστείδης με γουρλωμένα μάτια κοίταξε το χέρι του που με μανία μόλις είχε χαστουκίσει δυνατά τη κόρη του.
Τα κόκκινα μάτια της μικρής ανοιγόκλεισαν και «ελευθέρωσαν» τα δάκρυα που είχαν συσσωρευτεί μέσα τους, αφήνοντάς τα να κυλήσουν ανέμελα στο πρόσωπό της.
-         Αν ξανασηκώσεις χέρι στο παιδί και μάλιστα για τέτοιο λόγο θα ξεχάσω την ηλικία και το μπόι σου και θα στις «βρέξω» πάλι με τη βρεγμένη σανίδα που στις «έβρεχα» όταν ήσουνα μικρός και χτυπούσες τα άλλα παιδάκια. Κατάλαβες; Είπε με δυνατή φωνή η γιαγιά Μαρία που εκείνη τη στιγμή έμπαινε στη κουζίνα και είδε το όλο σκηνικό.
-         Με συγχωρείς, πρόφερε μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που  μόλις έκανε και κατευθύνθηκε προς τη Μαριτίνα με ανοιχτά τα χέρια για να την αγκαλιάσει.
-          Σε μισώ! Είσαι ο χειρότερος μπαμπάς του κόσμου! Και συ η χειρότερη μαμά του κόσμου! Σας μισώ και τους δυο! Φώναξε με φωνή που είχε λυγίσει από πόνο ψυχής και έτρεξε στο δωμάτιό της για να κλάψει.
-         Τα έκανα μαντάρα ε; Αναρωτήθηκε ο Αριστείδης ξεφυσώντας και κάθισε στη καρέκλα σα να ήθελε να αποκοιμηθεί και να ξεχάσει.
-         Έλα… δε πειράζει… θα της εξηγήσουμε και θα της περάσει, τόνισε η Σεβαστή που μόλις είχε αρχίσει να τρίβει ελαφρά τις πλάτες του άντρα της.
-         Τι θα της περάσει μωρέ τι λέτε; Καταλάβατε τι κάνετε στο παιδί με αυτή σας τη συμπεριφορά; Τόνισε με εξαγριωμένη φωνή και βλέμμα η γιαγιά Μαρία.
-         Εντάξει μητέρα σα γονείς κάνουμε και εμείς λάθη! Είπε ξεφυσώντας ο Αριστείδης.
-         Λογικό! Όλοι κάνουμε λάθη! Και εγώ σα μητέρα έκανα πολλά λάθη αλλά για θυμήσου λίγο πόσο σου στοίχιζαν εσένα τότε τα λάθη μου; Τον προκάλεσε ένθερμα.
-         Εντάξει ρε μάνα έχεις δίκιο το ξέρω! Απλά είχα τα νεύρα μου λόγω της δουλειάς και ξέσπασα στο παιδί.
-         Και ξέσπασες στο παιδί; Δε ντρέπεσαι; Το παραδέχεσαι κιόλας; Ντροπή σου! Φώναξε εξαγριωμένα.
-         Μητέρα εμείς… πρόλαβε να προφέρει η Σεβαστή.
-         Εσύ μη μιλάς! Εσύ σα μάνα της θα έπρεπε να έπρεπε να έλεγες αυτά που λέω τώρα εγώ στο γιο μου κι αντί αυτού εσύ κάθεσαι και του χαϊδεύεις τις πλάτες. Τι να σου πω και σένα! Καλό κουμάσι είσαι και εσύ! Αποφάνθηκε για άλλη μια φορά η θυμωμένη γιαγιά Μαρία.
-         Σε παρακαλώ πάρα πολύ μητέρα πήγαινε στη κάμαρά σου και άσε μας εμάς να μιλήσουμε στη κόρη μας. Έσφαλα και θα το διορθώσω. Είπε ο Αριστείδης με ήρεμη φωνή και μετανιωμένο βλέμμα.
-         Το καλό που σας θέλω! Είπε η γιαγιά με άγριο βλέμμα και κατευθύνθηκε μονολογώντας προς τη κάμαρά της.
-         Πώς μπόρεσα και το έκανα αυτό; Ρώτησε τη γυναίκα του και παράλληλα έσκυψε το κεφάλι του.
-         Η πίεση της δουλειάς φταίει αγάπη μου. Όταν οι ώρες εργασίας αυξάνονται και ο μισθός μειώνεται είναι λογικό να εξοργίζεσαι και να ξεσπάς σε λάθος άτομα με λάθος τρόπο. Θα της εξηγήσουμε και θα καταλάβει. Υποστήριξε με γλυκιά φωνή και γλυκό χαμόγελο.
-         Μακάρι να καταλάβει. Πάω να της εξηγήσω.
-         Άσ’ το αγάπη μου, καλύτερα να πάω εγώ. Εσένα δε θα θέλει να σε ακούσει. Ίσως με εμένα να είναι καλύτερα.
-     Εγώ τα έκανα «θάλασσα» και εγώ πρέπει να τα διορθώσω! Εσύ κάθισε εδώ να ετοιμάσεις τραπέζι, ξεκουράσου και σε λίγο θα έρθουμε μαζί με τη Μαριτίνα να φάμε. Θα καταλάβει νομίζω, δε θα καταλάβει; Ρώτησε κοιτάζοντας τη γυναίκα του κατάματα χωρίς να διαπιστώσει πως ήδη κουνούσε τις πλάτες του ως ένδειξη δυσπιστίας....


____________ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ_______________


Αυτά για ήμερα! Όμορφη ημέρα και όμορφο ΣΚ εύχομαι για όλους! Φιλάκια πολλά!

Σχόλια

  1. Α, ένταση είχε αυτό το δεύτερο μέρος της ιστορίας! Και μετάνοια...
    Για να δούμε τί έπεται!!
    Περαστικά σου, κοριτσάκι μου!!!
    (Λυπάμαι πολύ... αν σε... κόλλησα εγώ!!!)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα κοριτσαρα μου!
      Εσυ με κολλησες;;; Να μαλωσω;;; χαχαχαχα
      Περαστικα σου και εσενα αγαπη!
      Ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      Να εισαι καλα!
      Φιλακια πολλα!
      Ομορφο σκ να εχεις!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Κική μου!
    Κι εγώ άρρωστος. Δε μπορώ να μιλήσω & εξασκούμαι στη νοηματική :))

    Καλή μας ανάρρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α εσυ φιλε μου εισαι σε χειροτερη θεση απο εμενα.
      αντε να περασει κ αυτο... χιχιχι
      καλη μας αναρρωση!
      περαστικα και σιδερενιος ευχομαι!
      να εχεις ενα ομορφο σκ!

      Διαγραφή
  3. τι να πω!!!τι εξελειξεις ειναι αυτες?μου φαινεται αδιανοητο να χτυπας ενα παιδι !!!!!!! φανταζομαι τι εχει να γινει.ναι ειναι κουρασμενοι οι γονεις εχουν χιλιαδες προβληματα αλλα οχι και ετσι!!!νευριασα!!!!ισα-ισα που η αγκαλια του παιδιου τους μετα απο τετοια κουραστικη μερα επρεπε να ηταν βαλσαμο στην καρδια τους.φιλια καλο σαββατοκυριακο και σε σενα γλυκεια μου!!!και περαστικα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Σοφακι μου!
      Ευχαριστω πολυ για την επισκεψη, για το σχολιο, για την ευχη, για ολα γλυκια μου!
      Λυπαμαι που σε εκανα να νευριασεις με την εξελιξη της ιστοριας, δε μου αρεσει να προσφερω τετοια συναισθημα αλλα ετσι μου βγηκε οταν το εγραφα.
      Να εισαι καλα!
      Φιλακια πολλα κοπελιτσα μου!
      Να εχεις ενα ομορφο σκ!

      Διαγραφή
  4. ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!!! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα γλυκιά μου Φένια!
      Τελικα τη σκαπουλαρα. δεν αρρωστησα. χιχιχι
      Ευχαριστω πολυ φιλη μου!
      Φιλακια πολλα!
      Καλη εβδομαδα να εχεις!

      Διαγραφή
  5. Πολλά λάθη μπορεί να κάνουν οι γονείς γιατί είναι άνθρωποι αλλά κάποια πράγματα είναι ανεπίτρεπτα!!
    Και ασυγχώρητα!!!

    Περαστικά σου γλυκό κορίτσι λυπάμαι που άλλαξαν τα σχέδιά σου ξέρω πόσο σπαστικό είναι!!
    Ευχομαι να γίνεις γρήγορα καλά και να κάνεις αυτό που θέλεις!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα κοπελιτσα μου γλυκια και καλη εβδομαδα να εχεις!
      Τελικα μια χαρα, δεν αρρωστησα. ευτυχως. χαχαχα

      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο! φιλακια πολλα! να περνας ομορφα ευχομαι!

      Διαγραφή
  6. Έχεις τόσο ταλέντο στις ιστορίες. Τρομερό το "πλέξιμό σου". Ένιωσα σα να ήμουν στο ίδιο δωμάτιο, σε μια γωνιά... να έβλεπα και να άκουγα. Περιμένω με αυπομονησία την συνέχεια.

    Μπράβο σου -γιατί πάντα έχουν νόημα/μηνύματα αυτά που γράφεις!!!
    Περαστικούλια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα και απο εδω γλυκο μου κοριτσι!
      Ευχαριστω απο καρδιας για αυτα που μολις διαβασα!
      Εισαι πολυ γενναιοδωρη θα πω μαζι μου!
      Ευχαριστω και παλι!
      Φιλακια πολλα και αγκαλιες σου στελνω!

      Διαγραφή
  7. Ούτε με"Τα μυστικά της Εδέμ" δεν είχα κολλήσει έτσι να περιμένω τη συνέχεια...:) Πραγματικά σου μιλάω το διαβάζω και νομίζω ότι είμαι η μικρή και έφαγα τη σφαλιάρα, ΤΟ ΖΩ!!! Πως το καταφέρνεις αυτό??? Αναμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια λοιπόν και απλά ... σε συγχαίρω! Πολλά φιλιά! Y.Γ. Όποτε ευκαιρήσεις στείλε μου το μέιλ σου στο δικό μου (το'χω στο blog μου) γιατί κάτι σε θέλω! Φιλάκια και πάλι και περαστικά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα αγαπημενη μου φιλη!
      Βασικα χαρηκα για το σχολιο σου, ξερεις γι αυτη την αναμονη. Μου αρεσε που αισθανθηκες ετσι κ σ ευχαριστω πολυ γι αυτο, γιατι δειχνει πως οντως με διαβαζεις προσεκτικα και δε με ξεπετας. Ευχαριστω για ολα! Να εισαι παντα καλα! Φιλακια πολλα σου στελνω και μια ευχη για να περνας παντα ομορφα!! Το μαιλ μου στο εστειλα! Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  8. απο εμενα συγνωμη δεν νευριασα μεσενα αλλα με την ολη κατασταση που βιωνει το κοριτσακι.δυστυχως αυτη την αδιαφορια και την συμπερυφορα των γονιων την ζουνε πολλα παιδια και στεναχωρεθηκα αλλα απο την αλλη μου αρεση παρα πολυ το γραψιμο σου.φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα Σοφακι μου.
      ναι ναι το καταλαβα πως αναφεροσουν αποκλειστικα στην ιστορια.
      ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια! μεσα απο τη καρδια μου!
      φιλακια πολλα!
      καλη εβδομαδα να εχεις!

      Διαγραφή
  9. Ωραίο και ενδιαφέρον φαίνεται...
    μπράβο σου!
    περαστικά σου και από εμένα! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν μου αρέσει καθόλου η τροπή που παίρνει η ιστορία... :( Είναι πολύ ρεαλιστική δυστυχώς... :( Γλυκό φιλάκι κι αναμονή για το παρακάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αδυναμιουλα μου!
      λυπαμαι που σε στεναχωρει η τροπη αλλα ετσι μου βγηκε, προσπαθησα οσο μπορουσα να ειμαι κοντα στα δικα μας πλεον δεδομενα...
      καλη εβδομαδα! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  11. Ενδιαφέρον το κείμενό σου, και ειδικά σε αυτό το 2ο μέρος πολύ έντονες εξελίξεις! Περιμένουμε το 3ο μέρος!

    Καλό βράδυ και περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλε μου φιλε!
      ευχαριστω παρα πολυ!
      να εισαι καλα!
      καλη εβδομαδα να εχεις!

      Διαγραφή
  12. Κική μου θίγεις ένα θέμα που νομίζω ειδικά αυτή την περίοδο λόγω κρίσης είναι επίκαιρο. Τα παιδιά πολλές φορές είναι τα μεγάλα θύματα.
    Εύχομαι να ξεπεράσεις την κούραση και την ιωσούλα που σε τριγυρίζει.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλη μου Ελενη!
      ευχαριστω πολυ για το σχολιο και για ολα!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα!
      ομορφη εβδομαδα να εχεις!

      Διαγραφή
  13. Α, διάβασα πρώτα το πρώτο μέρος και μετά το δέυτερο για να καταλάβω καλύτερα την ιστορία!
    Μου αρέσει πολύ και θα περιμένω τη συνέχεια.
    Πάντως επειδή εδώ και μια εβδομάδα είμαι κι εγώ άρρωστη, ξέρω πως είσαι κι εσύ! (δεν σε κόλλησα εγώ πάντως! χαχα!)
    Άντε βρε! περαστικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα αγαπημενο μου Μαρακι!
      Ευχαριστω ποολυ για τα καλα σου λογια!
      Εγω ευτυχως δεν αρρωστησα, τη σκαπουλαρα τελικα. χαχαχα
      Περαστικα σου κουκλα μου!
      Ομορφη εβδομαδα να εχεις!
      Μακιααα

      Διαγραφή
  14. Για να δουμε...με προβληματισε το 2ο μερος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλη μου!
      πριν λιγο ανεβασα το τριτο μερος.
      θα περιμενω τη γνωμη σου.φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  15. Α! Έχασα το πρώτο μέρος.δεν σε προλαβαίνω, μπαίνω από τα μέιλ σου που μου έρχονται και είναι η καλύτερη λύση για τα μπλοκ ώστε να τα παρακολουθώ.Καλημέρα και πάω να βρω το πρώτο μέρος πρι..διαβάσω το 2ο.Έχω τον εγγονό μου εδώ και 2 μέρες και..έχασα τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αχτιδουλα μου!
      οταν εχεις ελευθερο χρονο να με επισκεφτεσαι.
      δε με πειραζει να αργεις.
      εγω θα ειμαι παντα εδω για σενα!
      φιλακια πολλα!
      καλη εβδομαδα να εχουμε!

      Διαγραφή
  16. πέρα του ότι είναι καλογραμμένο και το δεύτερο μέρος, είναι και απολύτως -δυστυχώς- ρεαλιστικό....

    όμορφη Κυριακή και περαστικούλια καμάρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη μου Βικυ καλημερα και ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια! ειναι τιμη μου και χαρα να ακουω τοσο καλα λογια απο σενα, μια υπεροχη ποιητρια μα πανω απ ολα απο εναν υπεροχο και ακρως συναισθηματικο ανθρωπο! να εισαι παντα καλα! φιλακια πολλα πολλα! καλη εβδομαδα να εχουμε!

      Διαγραφή
  17. Πόσο αληθινή σκηνή! Πόσες φορές ακούνε ή ακούγανε τα παιδιά : "Εγώ για σας σκοτώνομαι όλη μέρα!...» Στην δική μου την γενιά ήταν σχεδόν φυσικό να πέφτει το χαστούκι και να κάνουν το παιδί να νιώθει και ένοχο από πάνω. Η γιαγιά πάντως νομίζω θα έχει τον ρόλο της. Πολύ καλή η συνέχεια με έξοχη φυσικότητα οι διάλογοι! Αναμένομεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλε μου φιλε!
      ευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου για την επισκεψη και το σχολιο!
      να εισαι παντα καλα!
      τα λογια σου μου δινουν χαρα μα και δυναμη για να συνεχισω να γραφω!
      ευχαριστω παρα μα παρα πολυ!
      ομορφη εβδομαδα να εχεις!

      Διαγραφή
  18. Περιμένω τη συνέχεια και θα σου πω ολοκληρωμένη τη γνώμη μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα κοπελιτσα μου!
      ευχαριστω για την επισκεψη και το σχολιο.
      να εισαι καλα!
      θα περιμενω λοιπον στο τελος τη συνοπτικη σου αποψη! :)
      φιλακια πολλα ομορφη! να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα Κική μου,
    ωραία η συνέχεια του διηγήματος μέχρι στιγμής! :)
    Περαστικά για την ίωση, θα περάσει!! ;) Όσο γι αυτό που γράφεις περί του προγράμματος, συμβαίνει μερικές φορές! Όπως και να χει, εύχομαι να πέρασες όμορφα το Σ/Κ!
    Φιλάκια και καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα παλομιτσα μου!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και ολο το σχολιο!
      τελικα ολα πηγαν καλα.
      δεν αρρωστηα και πγα και εκει πυ ηθελα. χαχαχα
      φιλακια πολλα! καλη εβδομαδα να εχουμε!

      Διαγραφή
  20. Κική μου δεν το διάβασα... το ομολογώ...
    δεν βρήκα τον χρόνο και γι αυτό θα επανέλθω αύριο πρωί, με καθαρό μυαλό ώστε να μπω στο κείμενό σου και μετά να μιλήσω γι αυτό.
    Προς ώρας εύχομαι καλό βράδυ και σου στέλνω κι ένα φιλάκι....
    Περαστικά κοριτσάκι μου γλυκό :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα και καλη εβδομαδα να εχεις μαγικη μου Λεβινα!
      Εισαι παντα τοσο μα τοσο καλη!
      Δε ξερω, μου βγαζεις ενα τρυφερο διεισδυτικο πλασμα που θα ηθελα παρα πολυ να γνωρισω στη ζωη μου!
      Ευχομαι οσοι σε εχουν διπλα τους να σε προσεχουν οπως σου αξιζει!
      Φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  21. καλημερα φιλη μου!
    θα ερθω να σεεπισκεφτω σε λίγο
    αλλα εχω ηδη παιξει. χιχιχι
    δε πειραζει, σ ευχαριστω πολυ παντως που με σκεφτηκες.
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Περαστικά σου Κική μου
    την έχω κι εγώ αρπάξει λίγο
    Το δεύτερο μέρος δεν το διάβασα
    φταίει ο πονοκέφαλος αλλά θα το πράξω
    σύντομα πιστεύω

    πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω τη σκαπουλαρα Ελενη μου.
      δε κρυωσα, ευτυχως.
      περαστικα σου εσενα καλη μου!

      οποτε μπορεσεις ελα για την αναγνωση φιλη μου, δεν υπαρχει προβλημα, εννοειτε αυτο!

      να εισαι καλα κοριτσαρα μου!
      φιλακια πολλα!
      καλη εβδομαδα και σε σενα!

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα Κική μου!
    Πάω για το τρίτο μέρος :)))
    Ενδιαφέρουσα να πω η εξέλιξη!
    Μάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα κοπελιτσα μου!
      ευχαριστω πολυ!
      χαιρομαι που σου αρεσε!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα ομορφη! <3

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα Κικίτσα μου..εκπληκτικό το δεύτερο μέρος!και με δυνατό χαστούκι -ράπισμα-για όσους τολμούν ν'αγγ'ίζουν τα αθώα πλασματάκια τους..η βία στα παιδιά ότι το χειρότερο..έχω μεγάλη περιέργεια για την κατάληξη!πάω κι εγώ για το τρίτο μέρος..είχα μείνει πίσω λόγω Σαββατοκύριακου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα κοπελιτσα μου!
      σ ευχαριστω που σε καθε μερος εξεφραζες και την αποψη σου! με τιμας οσο δε παει θα ελεγα! ευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου!
      φιλακια πολλα γλυκια μου!
      να εχεις μια ομορφη μερα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να